icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

sirael4
26. čer 2010

@molicova to je dost výhoda, že se díky darům něco vrátí 😉
je fajn, že chcete oba do fotek investovat, to jo 🙂 ale mít děti, platit hypošku a podobně, jako většina dnešních rodin, tak je to pak docela síla něco takového pořizovat, že...

blanka.k
26. čer 2010

Hrad Veveří

sirael4
26. čer 2010

@blanka.k ale jo, třeba v průběhu několika let to chápu, ale neumím si představit nakupovat najednou 😀
což ale ani pořádně nejde, dokud člověk nezjistí, jaké fotky ho budou bavit a co bude potřebovat...

sirael4
26. čer 2010

@blanka.k poslední fotka moc pěkná

blanka.k
26. čer 2010

@molicova - přes 50.000 určitě, a doufám, že pod 60.000 😅
Svatba - vrátilo se nám na darech asi 30t z cca 100 (není v tom svatební cesta) + asi 7000 za prodané věci (měli jsme vše svoje, šité, vyráběné atd.)

blanka.k
26. čer 2010

@sirael4 přesně tak, časem zjistíš, co potřebuješ a co ne... mě doma pár věcí leží skoro ladem, ale kdybych to hctěla prodat dostanu za to skoro "prd". takže je mám doma a jednou za rok vytáhnu 😅

sirael4
26. čer 2010

@blanka.k tak třeba časem ještě využiješ 😉

molicova
26. čer 2010

@sirael4 no přesně tak není to jednoduché, máme děcko, platíme hypo, režiji baráčku 🙂 ale máme super splátku, takže je to pohoda 🙂 na tu bídu, musíme být spokojení. Až půjdu do práce, tak bude všechno lepší 🙂
@blanka.k no tak já jsem v tom taky něco kolem těch 50 tis. JInak svatbu jsem spočítala na 150 a vrátilo se nám 70 tis. A ještě výhoda byla, že nám hositnu napůl zaplatili rodiče 🙂 to bylo asi 50 tis. Takže z našeho šlo asi těch 100 tis. Ale svatbu jsem plánovala rok, takže se každý měsíc prostě pořídilo něco 🙂 jinak na svatebku padlo to co jsme vybrali 🙂 ale byla to nezapomenutelná dovolená 🙂 na tu se dostaneme možná až někdy ve stáří 🙂

molicova
26. čer 2010

@blanka.k fotekčky super, tohle je prostě tvůj šálek kávy. nádherné 😀

blanka.k
26. čer 2010

@molicova my jsme chtěli jet na 24 dní přes vánoce do Dominikrepubliky, když se nedařilo mimčo...jen co jsme vybrali dovču chtěi jizaltit, objevila jsem //, takže místo dovči byla výbavička 😅 O hypo raději pomlčím, už nám chybí splatit asi "jen " 2,25M 😅 Ale člověk si musí nějak udělat radost, mít nějakýho koníčka.

blanka.k
26. čer 2010

@molicova děkuji moc. jsem vylezla na ty hradby a málem se posr..., já se hrozně bojím výšek a motá se mi hlava, a pak ty krovy mě taky nadchly, tak jsem šla k tomu vetchému zábradlí a položila na něj foťák místo stativu a klepala se jak osika a raději koukala do foťáku 😀 a pak asi 5 min.lezla těch pár schodů dolů 😀

molicova
26. čer 2010

@blanka.k no tak my jeli přesně dva dyn po svatbě 🙂 a letěli jsme do Egypta 🙂 a tam jsme se snažili a snažili a ni, a pak se zadařilo až další rok v únoru 🙂 Jinak co se týče hypo, tak my máme už jenom 2,9M, takže brnkačka 😀 ale přesně tak, člověk se z toho nesmí hroutit, a prostě to bereme tak jak to je a bez toho focení bych se asi brzo zbláznila. Zabývám se Tomáškem, miláčkem, domácností, focením a na tohle nezbývá čas už myslet 🙂

molicova
26. čer 2010

@blanka.k tak to jsi statečná, já bych tam nevzlezla 🙂 jsem taky pěkná posera 🙂 ale vyplatilo se 😀 jsou krásný

blanka.k
26. čer 2010

@molicova přesně...a kdyby měl člověk čekat, až bude bez dluhů 😀 Jako třeba dotaz jedné tetičky, jakto, že jsme si pořídili dítě, když máme hypotéku 😅 ...mám čekat do našich 60, až ji splatíme? 😅 A víš jak já si nadávala, jak jsem vylezla nahoru, že jak polezu dolů ....ale když už jsem tam byla 😅 Ale co by člověk pro fotku neudělal, že 😀

gisminka
26. čer 2010

Ahoj fotografky, zase moooc hezké obrázky 😵
@molicova Tomášek je prostě dokonalej, to se to fotí, s takovým modelem ... 😅 😵
@murynka stativ závidím, taky na něj snad dojde, ale záleží na stavu konta. Potřebuji nějaký, který by udržel zrcadlovku i s macroobjektivem a ty jsou už docela drahé ☹ A obětovat na to porodné mi přijde trochu divný 😀
Já přidávám dnešní kytičky a hrátky s PS. Teda ale lézt kolem záhonku a přiblížit se k objektu na požadovanou vzdálenost je s mým řichem fakt už téměř nemožné 😝 😀

soanpe
26. čer 2010

dobrý večer 🙂
koukám, že se tu probraly svatby
no tak já, terá to táhnu s jedním chlapem už 16.rok jsem nedotčená svatebním závojem 😅 no a po pravdě, nějak mi to ani nepřijde, že nejsme svoji. měli jsme dost zkoušek našeho vztahu a obstáli jsme i bez svatby 😵
@molicova míšo, je skvělé, že máte s L. stejného koníčka. P. hraje floorball a sem tam rybaří ,takže se o přebytky v rozpočtu musíme dělit. 😠 😀 je blbý,když přijede 1,2x do měsíce s tím, že má zlomenou hokejku 😠
@blanka.k moc hezké fotky.asi budu muset taky vyrazit někam,ale dítě nechám příteli,at se stará. Sofí mí už neposedí v kočáře

molicova
26. čer 2010

@blanka.k naprosto souhlasim, pořád na něco čekat se nedá. Je fakt, že pokaždé to nejde, ale když to alespoň trošku jde, tak by človek neměl čekat. My jsme s Líbou dost takový lidi, že do všeho jdeme po hlavě, takže když se rozhodovalo nad foťákem, tak to bylo takový, že jsem o tom asi 4 měsíce mluvila, ale bylo mi líto za to ty peníze dát. Ale pak Libča přišel, že prostě pro něj zajedeme a bylo vymalováno 🙂 popravdě jsem se dlouho bála ho vzít do ruky abych s ním snad něco neudělala. Prostě sice to byla darda, ale je to krásný koníček a jsem strašně ráda, že náš společný 🙂
Jinak pro fotku uplně všechno 😀 😀 😀 😀 😀

soanpe
26. čer 2010

@blanka.k
ty jo, jsi ďábel 😀 já bych se po... strachy z těch vejšek.já se klepu i na štaflích an 5. příčce,když věším záclony 😀
@gisminka s pupkem je zábava, já když něco dělala,tak jsem ho měla furt upatlanej ... od mouky., od hlíny... 😀

blanka.k
26. čer 2010

@gisminka já se přiznám, že stativ mám, ale naposledy jsem ho vytáhla...no rok to bude určitě 🤐 😅

@soanpe tak třeba v další desetiletce bude ta svatba 😀 My máme s M. každý vlastní "rozpočet", takže si do koníčků nekecáme. Naštěstí 😀 Já jsem taky hodila M. kočár, a asi na 30min. se vytratila po hradu fotit, on stál na nádvoří, tam byla povolební akce, na kterou jsme přijeli (teda on, já tam šla s úmyslem fotit a trochu to prozkoumat , akortá jsem mu to dopředu neoznamovala a tvářila se jako poslučná manželka a doprovod 😀 )

molicova
26. čer 2010

@soanpe ahoj Andrejko, myslim, že svatba není všechno a hlavně ušetříte 😀 také jsem moc ráda, že ho máme společný 🙂
@gisminka super fotečky 🙂 no je to náš modýlek a moc rád se předvádí 🙂 takže je to pak bezva ho fotit 🙂
Přidám jednu z jeho blbinek, co se teď naučil a dělá mi to u jídla a když se směju, tak je strašně šťastný 🙂 je to naše komedie, prostě ho začalo dávat jako oči v sloup 🙂 a pak se mračí, to je taky prča 🙂

soanpe
26. čer 2010

@molicova je to super,že se takhle shodnete. je fakt, že my nejsme zatížený hypo a pod.ale zase tím,že ted je P. doma, tak je mi líto utrácet. hrozně ráda bych si koupila objektiv 17-70 nebo něco podobnýho,ale se světelností 2,8 v plným rozsahu. a když uř, tak USM. je tam fakt rozdíl ,motůrek je rychlejší,tišší... no jedna básen.
ted jak mám tu 50mm/1,8 tak je obyč a je o poznání pomalejší než ten 18-135mmIS
ale pokud se focení nevěnuju do takové míry, že se mi investice navrátí aspon částečně, tak se mi nechce investovat- no nechce není to pravé slovo. chce ,ale přijde mi to nefér vůči rodině

blanka.k
26. čer 2010

@soanpe - já doma ani nevylezu umýt okna.... 😅

@molicova úplně všechno ne...třeba pavouka bych nevyfotila ani nejvýkonějším teleobj. 😀 A na Petřín už by mě taky nikdo nedostal 😝 A taky slibuju, že už malýho nebudu nutit se fotit v tom kulichu (já si na něj zase vymyslím něco jiného 😀 )

molicova
26. čer 2010

@soanpe no mě se líbí ta 50 s tou světelností 1,4 a je to s ultrazvukovým ostřením, takže není vůbec slyšet a když mám automatické ostření, tak si do toho můžu i zasáhnout manuálně. Je fakt boží, tak snad na nějak nějak ušetřím 🙂
@blanka.k no tak to okna musim já ☹ ale jinak zatím jsem nikde vysoko nefotila, tak snad někdy se zadaří, ale jsem srab, takže z toho nic nebude, a pavouka, těch se tak nějak štítim, takže ty asi fotit taky nebudu 🙂

blanka.k
26. čer 2010

@sirael4 ty mě mateš, já už si přijdu jak schyzofrenik největší....vždycky koukám, kam jsem to vlezla do diskuze a ty si pořád měníš foto v pase 😀

soanpe
26. čer 2010

@molicova jé Tomáškovi očíčka 😀 😀 😀 😵
já měla tu čest vidět Tomáška při jeho blbinkách a můžu říct, že má fakt širokou škálu obličejů a ksichtíků 😀
@blanka.k my máme taky každý své peníze,ale to víš, když vidím, jak se výše konta snižuje ,
tak jsem s utrácením opatrná 😅

blanka.k
26. čer 2010

@molicova já jsem jednou fotila pavouka za sklem v ZOO a M. na mě zezadu bafl...jsem si málem cvrkla do textilu...blbeček 😅 😝

soanpe
26. čer 2010

@soanpe Míšo, jj ta 1,4 je super 😵
ale zase si říkám, že 2500,- za ten můj je slušná cena a nadělá taky slušný for´tščky,ale jak jsme se bavily tak je to o nárocích a dalších faktorech 😉

gisminka
26. čer 2010

@blanka.k no já občas fotím manžovi šutry, to dělám doma, kde není vždy optimální světlo a v ruce to těžké macro neudržím, aniž bych to nemázla. Takže proto stativ.

soanpe
26. čer 2010

@blanka.k 😀 😀 😀 no, já bych měla po té události větší problém 😅 😝 nepočítám li zástavu stŕdce 😀

molicova
26. čer 2010

@soanpe no viď, to jsou drztičky 😀 to je celej on 🙂 my máte taky nějaký daný rozpočet, ale něco bylo našetřeno, v tu chvíli jsme si řekli, že tolik peněz prostě můžeme uvolnit, tak jsme do toho šli a jsem šťastná jak blecha. Jinak já jsem vždy když přijde čas placení půjíček a dalších věcí, pořád s kalkulačkou a papírem a počítam, kolik zbyde a jak to ten měsíc bude 🙂
@blanka.k no to bych si cvrnkal taky 🙂

Strana