icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

soanpe
28. čer 2010

@mes už se klepu na makro čočky 😀
k nám choděj motýli pít,když pokropíme trávu 🙂 tohle jsem vyštrachala v archivu a je to ještě z kompaktu 😅

soanpe
28. čer 2010

fuj,to je hnusný bez úprav 😀 😝

wwercaa
28. čer 2010

@mes ty bláááááhoooo...ty teda jedeš s tím focením, krásný, úžasný, dokonalý, jsi mi vyrazila dech 🙂 🙂 🙂 🙂 😵 😵 me se to moc líbí, to jsi ho tam přilepila nebo co, že tam tak vydržel sedět 😀 😀 ....na kolik dioptrií to je foceny??

wwercaa
28. čer 2010

@soanpe taky budeš makromaniačka zachvilku co 😀 😉

mes
28. čer 2010

@wwercaa Děkuji děkuji děkuji..no našroubovala jsem to všechno na sebe - takže 17 a ležela jsem u něho..byl moc hodný..dvakrát odlítl než pochopil že ho nechci zabít..měla jsem ho asi půl cm od poslední čočky..byl zlatej🙂

@soanpe těš se...propadneš tomu jako já..

teď stahuju další fotky kapiček..v průběhu večera dodám🙂

wwercaa
28. čer 2010

@mes no tak to jo, tech 17 mam taky, když našroubuju 4 čočky, ale ještě jsem nenarazila na takový model 😀

mes
28. čer 2010

@wwercaa byl to manekýn 😀 😀 evidentně se mu to líbilo.. 😵 😵 😵

mes
28. čer 2010

a tady pár slíbených kapiček..omlouvám se..že jsem nedočetla..zítra si prohlídnu všechny vaše fotečky 😵

siby
29. čer 2010

@molicova krásné fotečky Tomášek je fakt krásnej model 🙂 to jsou pak fotečky jedna básen
Holky když, vám tak koukám na fotky, tak už se těším na to naše škvrně až budu mít objekt k focení, včera jsme se na tom shodli s manželem 🙂
@mes krásné fotky motýlka, je tedy takhle hmyz z blízka nemusím, ale fotky jsou to parádní. Jinak jsem koukala, že jsi z okresu Děčín, to je alespon někdo ze severu, jsem myslela, že jsem tu sama a většina z Prahy 🙂 Všimla jsem si, že jsi i kamarádka sem, ta nám loni docela radila se svatbou na naší diskusi na beremese 🙂 Kapičky taky krásné, moc pěkně barevné 🙂

gisminka
29. čer 2010

@molicova díky, ten nos byl svého času Hedvičina nejoblíbenější hračka. Si vždycky říkám, proč kupujeme ty předražené krámy, když největší radost pak udělá takováhle nějaká ptákovina 😀 Tvé letní fotky jsou opět nádherné, Tomášek si to vyloženě užívá 🙂
@mes krásně ostré kapky, líbí se mi, jak jsou barevné 🙂

blanka.k
29. čer 2010

@wwercaa pěkný bráška 😉

@mes týýýý bláho (teda ve skutečnosti mě napadlo týýý...jedno rohatý zvířátko mužského pohlaví 😀 ), to makro nádhera, kapky i ten motýl, ten je teda super

@soanpe - taky se svxýh starších fotek lekám a děsím 😀

mes
29. čer 2010

@wwercaa miluju kočičky..to koťátko je úžasnéééé..já bych to tak mazlila až bych to umazlila 😀 hezké fotečky!
@pipiii fotečky v bazénku jsou suprovní! Jste si to užili co?🙂 Nestíhám skype..ale dneska asi přijdu - budeš?

mes
29. čer 2010

@gisminka ty fotenky s červeným nosem jsou moc povedené..udělat koláž a šup na zeď🙂

@jaa dvě kočky...moc vám to slušelo!!

@wwercaa si to klučina užil v bazénku co? Já se těším až bude Ondrulka sedět..to bude foteček🙂 Moc hezkééé🙂 A ten portrét "strejdy" je boží...má krásnou barvu očí..Beruška také bombová🙂

@molicova no comment..krása🙂 (hele jsem asi divná, ale někdy mi ten tvůj klučík připomíná toho mého🙂

molicova
29. čer 2010

@mes ty jo tak ten je překráááásný 🙂 a to ti tam takhle krásně pózoval 🙂 a kapičky 🙂 také úžasné 🙂 a co se týče podoby, tak možná trošku jo, ale spíš, když byl Tomášek maličký 🙂
@siby moc dkěuji 🙂
@gisminka je to fakt super nápad a super hračka 🙂 Tomínka bavily, taky levné hračky 🙂 petflaska, výčko atd 🙂

molicova
29. čer 2010

@molicova holky vidiíte co je za debila, napíšu výčko _ víčko, moc se omlouvám 🙂

mes
29. čer 2010

@molicova dííky🙂 jj nechápala jsem, ten motýlek tam dělal psí kusy..sedl mi i na objektiv🙂 byl maličkej..čučela jsem..hlavně přes tu čočku člověk vidí, co nikdy neviděl..jsem okouzlena..třeba jsem sledovala jak roztočil sosáček a mrsknul s ním do kytky..takovej šlahoun a pak ho zase stočil do klubíčka..neskutečné 😀

molicova
29. čer 2010

@mes to si se tedy určo pokochala 🙂 ale s těma čočkama to vypadá fakt skvěle 🙂 jsi šikulka šikovná 🙂

mes
29. čer 2010

@molicova díky..ale je to hrozně náročné..nemůžu ani dýchat a dá se fotit jen když je úplné bezvětří, jinak je to mázlé..a protože foukal drobný větřík..tak ta ostrost taky není úplně podle mých představ..je u některých..na té jedné kapce je vidět i prach když to zvětším..tak to se mi líbí🙂 Ten motýl byl prostě model🙂

mes
29. čer 2010

MURYNKo - prosím tě mohla bys mi kdyžtak do IP napsat jak děláš v picase ty koláže?? Díííky

gisminka
29. čer 2010

@mes já tě právě obdivuju, jak jsi zvládla toho motýla tak ostře. Vždyť ten asi chvilku nepostojí, co? 🙂
Tak přidávám taky pár kapiček, ovšem takový makro profík jako mes teda fakt nejsem 😉

mes
29. čer 2010

@gisminka co motýl..ten sosal..ale ty kytky to bylo hrozný..jak foukal vítr..tak se mi přibližovaly a vzdalovaly..a zkus to s tou 17 dio..to se skoro nedalo 😀 jsem byla spocená až na zadku u toho 😀
jinak - tvé kytí jsou krásné..kolikátkou to je focené?

soanpe
29. čer 2010

@mes kapky jsou úžasnéééé. zkoušela jsi dát i vyšší clonu,kvůli hloubce ostrosti? možná by se ti líp ostřilo.někdo to tu už psal,myslím,že blanka

@blanka.k už se ozval pán čočkama?

blanka.k
29. čer 2010

@soanpe neozval, říkal koncem týdne :(

soanpe
29. čer 2010

@blanka.k už se na to klepu 😀 😀 😀

nikulka83
29. čer 2010

@mes : paráda ty kapičky!!! 🙂 Fakt povedený.. Líbí se mi ta kombinace barviček! Ta zelená, fialová a hnědo-žlutá.. Náááádhera!

My jdeme večer na koncert na Green Day - ale foťák fakt neberu 🙂

mes
29. čer 2010

@soanpe jj zkoušela - ale s tou makročočkou musíš mít stativ a musí být bezvětří..jinak je pořízení "přírodní naturální" fotografie, aby byla ostrá, hrozná makačka..a mně foukalo a nemám stativ🙂 .. jsem tě naladila co??? 😀 😀 😀 😀 počkej jaký budeš mít fotky ty!!

@nikulka83 děkujiiiii🙂 jj..ty barvy jsou boží..

gisminka
29. čer 2010

@mes já nemám mezikroužky ale objektiv Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM. Byl to takový trochu kompromis, protože se s ním dají dělat docela dobré makro snímky (ale ne zas úplné detaily) i se s tím dobře fotí portréty (třeba ty s červeným nosem byly tímto objektivem). Jsem s ním fakt celkem spokojená, je ještě musím opatřit ten stativ.

soanpe
29. čer 2010

@gisminka ta 100/2,8 USM je fakt dobrej objektiv. já ted pokukuju po nějakým zoomu s vysokou světelností v celým rozsahu a pokud možno taky USM.je ot fakt rozdíl. jeden objektiv mám EF18-135/3,5-5,6 IS a druhý obyč 50/1,8 a je tam fakt rozdíl.ta 50 sice hezky kreslí,ale je pomalejší v ostření
třeba nikony,tam maj motory přímo v objektivech,takže jsou rychlejší a ty jsou dobrý pro momentky a repotáže, focení sportu.

gisminka
29. čer 2010

@soanpe to máš recht. Já mám druhý objektiv obyč. EFS 18 - 55 /3,5-5,6 IS a ten rozdíl je obrovský. Ale na běžné focení a tahání po výletech je OK, taky podstatně lehčí.

nikulka83
29. čer 2010

Já na tu 50 nedam dopustit, proti tomu 18-55/3.5-5.6 dělá o moc hezčí fotky... 🙂

Strana