icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

murynka
1. črc 2010

ahojky dneska bylo cachtáníčko 🙂 tak fotečky 😎

@molicova děkuji za komentářík v albu ten kruch je super 🙂 nevíš jen od kolika měs je vhodný??prý až od roka 😕 😕 😕 a mě v krámě řekli že už ted 😒 ??vy máte super bazének vy ho máte ten jak jde i do země vid?malý je krásný 😵 😵

@wwercaa ty kapičky jsou bomba 😵 😵 ty už máš ty čočky?? 😕 a malý v albumu je kouzelný povedly se ti 🙂
@gisminka děkuju ,tvoje malá je rozkošná panenka 😵 😵 proč bys nemohla detail auta zveřejnit 😕 ?jinak čisté ho máme když je hnusně nejezdíme s ním 😀 😀

@andara ahojky ty programy nemám tak neporadím

wwercaa
1. črc 2010

@murynka děkuju ti moc 😵 jj čočky mám,, jsem ted blázen na to makro 😀 ale v tom horku se mi ted moc nechce, se při tom zapotím i bez těch hicáků😝 😀 ..........mimochodom, pěkný fotečky, suprovníííííí bazén, můžu jen závidět 🙂
takový nafukovací kruh jsme taky malýmu koupili 😉

@andara ty programy také nepoužívám tak neporadim 😉

wwercaa
1. črc 2010

@murynka my máme právě taky až ten od roka, což je malýmu co nevidět, 3 měsíce hore dolu, bude se v tom koupat pod mým dozorem, tak snad to neva 🙂 ...já koukala na netu, že se dělají přesně ty samý kruhy do roka...ale my máme ten od roka, protože jinej na krámu nemeli 😉

murynka
1. črc 2010

@wwercaa a dají se nastavit na sebe???nebo na kolik dioptriií jsi to fotila? 😕 😕 já si také myslím že to neva malá je v tom max 5 minutek 😉

wwercaa
1. črc 2010

@murynka jj dají se našroubovat všechny čtyři předsádky na sebe má dioptrie 10,4,2,1 takže když to všechno našroubuju, tak mám 17 dioptriií 😉 šroubuji si podle potřeby, na kapičky těch 17, někdy jenom 10, podle toho jak to chci zblízka 😉

murynka
1. črc 2010

aha moc děkuju 🙂 já mám tu 8 dioptrií přemýšlím že bych si objednala ještě jednu víš 😅 abych měla tich 16 😕 😀 😀

wwercaa
1. črc 2010

@murynka no tak to by jsi mohla, našemu fotáčku to určo pomůže 🙂

murynka
1. črc 2010

@wwercaa tak mají tu jednu 10 dioptrií mám jí vzít?

wwercaa
1. črc 2010

@murynka ja nevim a půjde to našroubovat na sebe?

murynka
1. črc 2010

@wwercaa o já právě nevím 😕

wwercaa
1. črc 2010

@murynka já to práve koupila v sadě, že to jde, ale tak to by jsi musela odněkud zjistit 😉

molicova
1. črc 2010

@murynka ahojky, to nevim od kolika je, ale Tomášek se v něm koupal v nějakých necelých 10 měsících 😀 Jojo, jinak bazén máme takový ten klasický, jen je zapuštěný do země 🙂 a Tomínek vodu uplně zbožňuje 🙂 Ale už v něch moc být nechce a spíš ho baví, že ho držíme pod bříškem a na zadíčkách a on může plavat 🙂 je to legrace 🙂

blanka.k
1. črc 2010

@murynka Já si myslím, že ty čočky mají nějaké standard.závit, aby na ně šly našroubovat další filtry atd. teda spoň já jsem ty čočky objednávala od 3 různých prodejců a nemám s tím problém na ně pak našroubovat třeba polar.filtr. 😉 Většinou to u té aukce píšou, že to má závit na další čočky/filtry 😉

soanpe
1. črc 2010

@blanka.k blani
horká zásilka dorazila.slevu tam daly,takže i s poštovným nás 13 čoček vyšlo na 1300 a nějaké drobné
moooooc děkuju.zítra dám v bance příkaz 😉

blanka.k
1. črc 2010

@soanpe Po mě chtěl 1293,- s poštovným, takže si to rozdělte jak chcete, já mu poslala jen těch 1293,- na účet, takže mi dohromady pošlete tuhle sumu 😉

blanka.k
1. črc 2010

@soanpe jo a je to vše v pořádku, správné "velikostiů atd.? jeslti ano, tak abych mu pak dala hodnocení na Aukru. 😉

soanpe
1. črc 2010

@blanka.k blani je to vše ok. ten rozdíl tam byl asi 20-30Kč 😉

mes
1. črc 2010

Ahoj holky..tak jsem zase fotila🙂) nějak mi připadá, že se ty fotky spíš začínají podobat obrazům..než fotkám🙂 Začínám být tím makrem totálně posedlá..🙂

mes
1. črc 2010

@murynka jééé to je boží kruh! A ty fotky jsou moc hezké🙂 Jako všechny které zdobí Sofííí🙂

k.ate
2. črc 2010

@mes ty jo, ty fotky jsou fakt supeeeeer 🙂

wwercaa
2. črc 2010

@mes jééééé, to je náááááádherraaaa, jsi fakt makro talent 🙂 😵 🙂 líbí se mi, jak je to barevný, tak pestrý, krásný pro oči 🙂 😅

pipiii
2. črc 2010

@mes uzasne, nadherne!!!!! ty barvicky jsou dokonale!

gisminka
2. črc 2010

Ahoj, jdu jen pozdravit, jinak moc nestíhám.
@mes nádhera!!!! Moc se mi líbí, jak se v těch kapkách odráží jiné kytky, máš to krásně ostré 😵 Jsi už fakt skoro makro expert 🙂
@murynka krásné letní fotečky, Sofince to pohodičku úplně závidím 😵 🙂 Děkuju za pochvalu, malá je už tak trochu modelka, čímž myslím, že jak mě uvidí s foťákem, začne se "tvářit", dělat kuk a tak, takže chytit momentku nevinného dítěte už není jednoduché. Tak snad už BRZO budu mít jiný objekt 😵 A detail našeho auta nemůžu zveřejnit, protože byste si tu mysleli, že jsem hrozná špindíra 😀
Jinak mi přišla ta externí spoušť, jak jí tu někdo chválil, a fakt funguje skvěle. Takže díky za inspiraci. 🙂

wwercaa
2. črc 2010

holky, prosím vás, některé už tady máte i věčší děti, jaký máte názor na veřejný koupání, můžu s prckem už odted na venkovní bazén?? já myslim, že je to stejný jako když jedete k moři, veřejný koupání 🙂 koupání na balkonu je jistě fajn a bez hrozících infekcí, ale taky bych se ráda vykoupala.... 😝 ted nemam s kym, můj bude spravovat ted 4 dny auto a sama si netroufám po špatné skušenosti s kolenem 😝

wwercaa
2. črc 2010

tak jsem taky neodolala kapičkám a tím, že se mi venku fotit v tom vedru nechce, tak jsem využila chvilku spícího Davídka a pustila jsem se do toho, ostřila jsem to manuálně, jinak ostřím na automat, musím se naučit i sama, automat není umění 🙂

@mes ale tvé kapičky jsou špičkový stejně, máš můj obdiv, na tebe nemam 😀 🙂 😉 😵

mes
2. črc 2010

Všem děkuji za chválu🙂 Jsem posedlá kapkama..tak to sem zase večer hodím🙂

@wwercaa kapičky jsou nádhernýýýý! Mně přijdou stejně krásné jako moje🙂) Tobě to s čočkama ostří automaticky?? Mně to teda vůbec nefunguje, já musím ručně všechno a když tam mám 17 dio tak prakticky nemůžu ostřit, jen hýbu foťákem milimetr tam a zpět a tím mi to jako ostří..to je umění🙂)
Hele ale ty ty kapky nemáš focené 17 dio že ne? Nebo jsem jelen 😕

wwercaa
2. črc 2010

@mes děkuju 🙂 mam tam všech 17 dioptríí, nejdřív jsem fotila na automat, ale nešlo to, dělalo si to, co chtělo, neustále to cukalo, protože jsem hýbala s fotákem, tak to ostřím přesně úplně stejně, přepnu na manuál a hýbu taky s fotákem tam a zpátky až dokud to nevidím ostře 😉

juliet
2. črc 2010

Andara, my máme doma Zoner Photo 10. Nevím, jak velký rozdíl bude ve verzi, ale můj postup je takovýto: otevřu zvolenou fotku, věc, kterou chci mít jinak barevnou si hodně zvětším. Vlevo mám lištu s nástoji, najdu si ikonku Polygonové laso (N). Kurzor se mi změní v křížek. Křížek si kliknu na počátek věci, táhnu myš. Začne se mi tvořit čára, postupným klikáním touto čárou tu věc označím. Musí to být přesně a tak, aby se to spojilo v celek. Pozná se to tak, že na konci, když se spojíte s prvním bodem, mi u křížku vyskočí O. To nejdůležitější je hotovo. Pak zvolím na horní liště INVERTOVAT. Tím se mi označí i fotka. Přes úpravy a efekty zvolím odstíny šedi a je hotovo. Fotka je černobílá a zvolený cíl barevný. Pro ukázku přidávám foto. Není to dokonalá fotka, ale jen na ukázku 😉

murynka
3. črc 2010

ahojky holky 🙂

@mes děkuju ty brdo ty tvoje kapičky bombaaaa 😵 😵 😵 😵 😵 ty barvičky jééééé krása 😵 😵

@blanka.k moc děkuji za radu ohledně toho šroubování 😀 😀 ai objednám tu sadu jako verča 😉

@wwercaa kapičky také parádní tak jak padá jakoby dolů je božííí 😵 😵 😵 šikulka kam na ně chodíte já hledám hledám a kapky žádné 😀 😀

murynka
3. črc 2010

@gisminka jé ty máš dneska TP moc držím palečky 😵 😵 jinak mám já také auto které bych tu nemohla zveřejnit 😀 😀 takže v tom nejsi sama 😀 😀

Strana