icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

mes
7. črc 2010

Apropó jsem shlédla pár těch foteček z dovči od Yvone..a jdu se zabít 😀 😀 😀

wwercaa
7. črc 2010

@mes taky si myslim, prostě to není ono, podle mých představ a utratit dva tisíce se mi zrovna nechce 😝 😝
...........jj má je nádhernýýý, můžu tiše závidět 😀 😔 🙂

molicova
7. črc 2010

@wwercaa no tak děkuji za důvěru, ale ty z toho venku se mi moc nelíbí 🙂 ale jinak ateliérovky má moc pěkný 🙂
@mes to jsou ty starší, z toho aleliéru, ale v srpnu se jdeme nechat nafotit do exteriéru Ostrová kousek za Prahou 🙂 tak se moc těšim 🙂

mes
7. črc 2010

@molicova mohla bys hodit nějaký kontakt? Také uvažuju o nějakém externím focení🙂 Díííík

wwercaa
7. črc 2010

@molicova právě proto říkám moli, od tebe bych je brala určitě 🙂 🙂 🙂

mes
7. črc 2010

@wwercaa já bych se taky nechala nafotit do moli 😀

wwercaa
7. črc 2010

@mes to máš jasný, je to šikovná fotografka 🙂 🙂 me by se to od ní líbilo rozhodně víc než od fotografa co me nabízel to focení na zahradě 😀 🙂

molicova
7. črc 2010

@wwercaa tak holky moc dkěuji, tak jdeme na to 😀 řekněte kdy a kde 🙂 moc mě to těší 🙂

mes
7. črc 2010

@molicova Když náš Bobeš je ještě malý..chci právě počkat až mu bude trošku víc..až třeba bude sedět úplně bez opory..aby ty fotky byly o něčem🙂 placku už mám mockrát 😀 😀 ale tak já se připomenu 😀

molicova
7. črc 2010

@mes OK 🙂

blanka.k
7. črc 2010

Ahoj, tak mam na chvili po foceni 😅 Mam odrovnane zapesti z noseni malyho a tahani kocaru, takze vyfasnu ortezy na ruce a rehabilitace, takze nehrozi, ze bych tahala fotak s bleskem... 😅 Nastetsi zitra jdeme k profi fotografce, ale zase chodit k ni pokazde a davat za to 3000 se mi taky nechce 😝 Tak max.2x do roka.

soanpe
7. črc 2010

@blanka.k je blani, tak to je pech. já zase pajdám. několik měsíců,možná to budou už i roky,mě pobolívala pata. v těhu víc,pak zase ne a minulej tejden jsme byla na rtg a mám tam ostruhu skoro 2cm 😅 bolí to jako čert.na chýře mi do paty chtěli píchnou injekci s nějakým roztokem,co by měl ten výrustek zničit,ale prej to šíleně bolí.tak jsem to odmítla s tím, že půjdu na ortopedii a budem to léčit utz nebo jinou neinvazivní metodou ☹ ach jo,takže sedíme jen na zahradě,páč mě to bolí.

molicova
7. črc 2010

@blanka.k jejda tak to mě moc mrzí ☹
tak hociny, je to tady, také budeme kupovat objektiv, tu pevnou 50 🙂 bud bude zitra nebo v patek, uz se na ni tak strasne tesim, ze ani nevite jak 🙂

siby
7. črc 2010

@ferinka krásná autíčka taky bych hned šla na takový srazík veteránu se mrknout, ale tady na severu nebo někde poblíž prostě nic není i krásné makro, myslim, že se ti povedlo a fotečky z čvachtání taky moc pěkné hlavně jak jsi chytla tu vodu, taky se mi to takhle se synovcem povedlo, ale není to tak z blízka aby to vyniklo
@molicova na focení držím moc palce, ale tobě se to určitě vyvede fotíš krásně 🙂

molicova
7. črc 2010

@siby moc dekuji, urcite sem dam vysledek 🙂 mam toho dost co potrebuji jeste nastudovat, mam knizku o retusich v photoshopu a dalsi veci, takze to bude docela mazec 🙂

siby
7. črc 2010

@molicova jj knížky by mohly v některých věcech docela poradit, já jsem si přečetla jednu knížku o našem fotáku a mám stažených několik dalších knih, ale nějak není pořád čas je číst 🙂

wwercaa
7. črc 2010

ahojky 🙂

@molicova, ty brdo, ten máš úplně překrásný fotky a s novým objektivem budou ještě překrásnější, jsem na ně moc zvědavá, těším se s tebou 🙂 🙂 😵 😵

@blanka.k uf, to je strašný, já to mela taky, ale jenom přetažený, teda ža tak špatně jsem nedopadla ☹ přeju brzké uzdravení 😉

wwercaa
7. črc 2010

tady jsem fotila malýho, jenom pár foteček pro klid na duši na procházce 🙂

wwercaa
7. črc 2010

a tady nějakou kytku, teeeda, když se to kytkou dá vůbec nazvat 😀

soanpe
7. črc 2010

já dnes vyhnala Sofí na hřiště(chce bejt jen na zahradě) ,tak jsme vyzaly i foták
hodně jsem to focení omezila.protože těch fotek už je tolik,že to ani nikoho už nemůže bavit prohlížet.navíc je to furt dokola... sofí u bazénu, sofí v růžovém, sofí na trávě s cerveným klobouku, sofí na trávě pro změnu na houpačce 😀 dnes jsem mazala a mazala a byla jsem dost radikální 😀 😀 😀

soanpe
7. črc 2010

ty jo,koukám,jak se běhen hodiny změní světelný podmínky a teplota světla.byly jsme venku od šesti do cca sedmi večer a jak bylo slunce nízko,tak to dá tak měkký hezký světlo 🙂

kozinka
8. črc 2010

@soanpe já to mám tak samo 😀 omezuju co to dá 😀 za prvé to nemůže bavit prohlížet ostatní, když to nebaví prohlížet mě 😅 a za další teď mám fakt dost práce s těma svatbama :-P další už mám teď v pátek, volala mi jedna paní, jestli bych jim nenafotila jen obřad a po obřadu pár foteček, že jim kyksla fotografka (to mi volala v úterý 😅 ) takže jsem ráda, že se to pomaličku (no docela rychle 😀) rozjíždí 🙂

soanpe
8. črc 2010

@kozinka jé verčo,tak ty si takhle v zápřahu? to je fajn. bacha u toho blesku v malejch místnostech abys neměla stíny a odrazyod ofin😉 lom to o stropy, boční stěny atd.
hele ty určitě budeš znát bašku,co? tak ti něco pošlu 😀
tohle vyfotil muj bratranec,když se byl koupat s dětma 😀 😀 😀

mes
8. črc 2010

@soanpe Krásné fotky Sofii..
CO TO JE ZAČ?

molicova
8. črc 2010

@wwercaa moc děkuji 🙂 snažím se, ale ještě to není ono 🙂 je to fakt věda, když vidím fotky třeba Zuzky Shafr, tak jen slintám a šla bych se zahrabat http://www.facebook.com/photo.php?pid=31181450&...

@soanpe je to fakt, jak se to světlo a odstíny hnedka změní 🙂 ale je to náhodou příjemné, Tomáška jsem fotila a bylo něco kolem sedmé, půl osmé, ty poslední fotečky a bylo to na ISO 600 🙂 takže bez blesku 🙂

@kozinka to je super, že se ti takhle rozjelo 🙂 jsi šikula a jen tak dál 🙂 jen se chci zeptat ty máš ten externí blesk?

wwercaa
8. črc 2010

@molicova jj ona je má prostě fantastický a hnedka bych si od ní nechala nafotit svatební, všechny jsou prostě špičkový 🙂 🙂 takhle jenom někdo neumí fotit, že jo 😝

mes
8. črc 2010

@molicova a víš co moli? Myslím, že bys to vyfotila stejně hezky..hodně u ní dělají úpravy..a hlavně nápad a prostředí..myslím, že bys to dala taky 😉

mes
8. črc 2010

já bych chtěla dneska zase vyfotit kamarádčinu holčičku..tak jsem zvědavá jestli se nechá 😀

mes
8. črc 2010

@wwercaa hezké kytí a ta černobílá fotka malého je krásnáá 😵

sirael4
8. črc 2010

já si taky myslím, že u profi fotografů je důležitý nápad, program a vybavení..... 😉 focení se dá skoro jistě vypilovat, pokud k tomu člověk má sklony...
My máme na svatbu zamluveného Štěpána Mikudu, tak jsem zvědavá, jak se to vyvede.

Strana