icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

pipiii
9. črc 2010

@lenka.dv ahojik ja mam levnou zrcadlovku, kupovanou v setu se dvema objektivama za 13990 pred 3 mesici.. Canon EOS 1000D

obla
9. črc 2010

@pipiii To jsme na tom stejně,.. zrcadlovku mám sotva měsíc .. : ) Bezpečně umím dát foťák pouze do polohy ON : )
Fotka, co Ti přijde umělá je naopak hrozně bezprostřední .. : )) Zrovna si dávala vlasy na stranu .. já fotila .. a přijel vlak .. a asi tak 5 mladých kluků se vyklonilo z okna a začali mávat, vískat a podobně .. no a v tu chvíli jsem cvakla 😀

pipiii
9. črc 2010

@obla no vidis tak to je super fotka 🙂 ne mas je fakt uzasne!!! co mas za fotacek? pristi tyden budu zase kamosku fotit(jinou) tak uvidim co vymyslime, budu improvizovat uplne nejvic 😀😀

obla
9. črc 2010

@pipiii Moc děkuji, opravdu, těší mě, když se někomu líbí.. Mám Canon 450D, objektiv EF - S 18-55 a k tomu pevnou 50ku. 🙂

blanka.k
9. črc 2010

@obla super fotky 😉

obla
9. črc 2010

@blanka.k Díky moc

molicova
9. črc 2010

@obla tééééda na to že máš chvilku nový foťák, tak fotečky jsou uplně úžasné 🙂

pipiii
9. črc 2010

@blanka.k @molicova holky, co rikate na tu slamu? potrebuju poradit a slyset nazory zlast od vas dvou!!!!

@blanka.k prosim te manzilek posilal penizky vcera, jak nejsem v praze tak jsme si ho neohlidala a zapomnel na to tak se omlouvam :-X

molicova
9. črc 2010

@pipiii mě se líbej moc 🙂 jen bych to možná jinak upravila, ale to je bych řekla asi na každym 🙂 ale fotky se mi líbí 🙂

obla
9. črc 2010

@pipiii Já myslím, že jsou moc pěkné, kompozičně.. zapracovala bych na ostrosti (i když to je asi i tou kompresí.. jako u mých fotek) .. a pohrála si s úpravou. Strašně se mi líbí jedna.. Tak jsem hi odsud stáhla a trochu "vylepšila".. nevím jestli to po vložení půjde poznat .. 😕

obla
9. črc 2010

Tak uvidíme, jestli ztoho něco poznáme 😀

obla
9. črc 2010

No, nevynikne to 😀

pipiii
9. črc 2010

@obla s tou ostrosti... jsou krasne ostre davala jsme je sem ve velikosti 300kb pa tu mame pomaly internet, ja jsme je opravdu temer neupravovala, teprve s nima neco chci delat ale ne na tomhle pocitaci, proto se prave ptam jak to vidite, tenhle pocitac je silene pomaly a reba photoshop tu vubec snad ani nespustim..hruza des :-X

obla
9. črc 2010

@pipiii No, já předpokládala, že je to tím ..jako ty mé .. ty taky nejsou takle "divný" .. 😀
V tom případě jsou moc krásné .. jen bych tedy malinko upravila, oživila.. aby tam byl ten kontrast .. maličko bych i přidala reálnosti .. konkrétně u té černobílé ..
Je krásná .. ale chtělo by to na těle pár stínů .. pohrát si trošku i s kontrastem ..
Jinak pak pozor na ty stíny u klobouku .. kazí to dojem .. mně se taky nepovedly.. prostě to mi vychytat nejde.. 😒 😔

blanka.k
9. črc 2010

@pipiii souhlas s holkama, taky bych je toršku oživila, kontrast, atd,ale to záleží jak se ti to líbí. 😉 ale jinak super 😉

obla
9. črc 2010

Holky .. já se od začátku učím fotit na P (Canon 450D) .. manuálně .. žádný auto módy nepoužívám, blesk už vůbec (vestavný není košér) a externí zatím ještě nemám .. říkáte, že fotíte na Áčko .. nač si tam mám dát pozor ..? Co přípúadně přenstavovat ..? Kdy to použít .. ? 😕

pipiii
9. črc 2010

jj diky moc, ten stin jsme se porad snazila dat pryc a porad jsme naklanela klobouk dozadu ale nebylo to hold lehke a bohuzel tahle vysla zrovna pekne..kurna 😀 v tom pitomym picasu bohuzel nic moc s fotkou delat nejde ☹ je to na dve veci, jsou tam jen zakladni veci a nic moc s tim nehnu...Neco s tim udelam a potom vam to treba jeste poslu, ale moc diky 🙂

pipiii
9. črc 2010

ja jsem vcera fotila na P, neco krajina, jak bylo slunicko nizko tak byly fotecky dost oranzove 😀

wwercaa
9. črc 2010

@obla fotečky jsou nádhernýýý, nejvíc se mi líbí ty na nádraží 🙂 😵

@pipiii já upravuji ve photoscapu a taky nejsem spokojená tak jak bych chtěla😝

holky já minule uklízela a co nenajdu, návod na použití Sonny alpha 200 😀 😀 knížka má asi 150 stran, tak už by jsem se mohla do toho pustit a konečně něco prostudovat já blbka 😀 🙂

pipiii
9. črc 2010

@wwercaa jj nadrazni jsou nejkrasnejsi!!! 😵 😵 😵

wwercaa
9. črc 2010

ženy tak hurááá na nádraží 😀 běžte fotit vlaky, dění na nádraží atd...obla s tou dívkou na nádraží bys mela šanci 😉
http://www.cd.cz/volny-cas/souteze/-5272/

murynka
9. črc 2010

ahojky
@obla moc krásné fotečky mě se moc moc líbí 🙂 😵 😵to nádraží super nápad 🙂 😵 😉jsi šikulka 🙂

já posílám moje maniaky 😀 😀a kytičky a včelku 😀 😀

blanka.k
9. črc 2010

@wwercaa jůůů, hned o víkendu vlítnu na tchánovce, bydlí na nádraží. moje první fotka u nich byla tchýně sedící (nebo pololežící) v kanceláři na nádru, nohy na stole a telefobující a pak tchán opřený o nějaké výhybky a křenící se. Ještě jsem to tenkrát fotila na čb kinofilm 😀 Ale teď vážně, asi zkusím něco nafotit, už jednou mi jedna soutěž vyšla, tak uvidíme dál 😉 A jinak souhlas, Obla - ty tvoje nádražní fotky jsou super, bych tam něco poslala. 😉

sirael4
9. črc 2010

@wwercaa to máš pravdu. Já si momentálně nepořídím ani foťák 😕

sirael4
9. črc 2010

@murynka děkuji, doufám, že budou bezva 🙂

molicova
9. črc 2010

Tak je doma nový objektiv a jen rychle jsem ho zkusila 🙂 než půjde Tomášek spát 🙂 byla to opravdu jen rychlovka 🙂 ale jsem z něj nadšená, až si ho ošahám, tak to bude foceníčko 🙂 je to super a ani mi popravdě to zoomování nechybí 🙂 a i doma s ISO 400 fotí uplně úžasně 🙂 to bude asi tou světelností 1,4 🙂 jsem opravdu nadšená 🙂 takže tohle bylo focené bez blesku 😀 😀 😀

molicova
9. črc 2010

ježiši, to zmenšování mě tady zničí 😠 😠 😠

baarca
9. črc 2010

@molicova Jaký objektiv? 50/1,4? Fotky vypadají moc hezky. Pevná světelná skla mají fakt něco do sebe.

gustinovi
9. črc 2010

čusky, holky, jdu si k vám pro radu, zítra si jedu koupit zrcadlovku Nikon D3000 18 - 55VR + 4GB karta 11990,- máte ji někdo? šly by jste do ní znovu? už nějaký čas tu nakukuji a vím, že jste dělali jak by složku, kdo má jaký foťák a přikládaly jste k tomu fotky jaké jste s tím foťákem udělaly. Ale nemůžu to najít, pošlete odkaz? díky

blanka.k
9. črc 2010

@gustinovi - https://www.modrykonik.cz/fotoblog/blanka__k/cl... 😉
Jinak kdo tam není a chce se přidat, stačí říct, nechci tam nikoho dopisovat sama od sebe , když třeba nechce 😉
@molicova super, už se těším na další fotky

Strana