icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

molicova
9. črc 2010

@baarca jj, je to nikor 50/1,4 je fakt boží, fotila jsem na A, kde jsem si to nastavila a bez blesku, to jsem si s tak malý ISem s původní Sigmou vůbec nemohla dovolit 🙂 takže zatím naprostá spokojenost 🙂 uvidím jak zítra venku. Koupili jsme rovnou i polarizační filtr, takže by to snad mohlo jít dobře 🙂
@blanka.k moc díky 🙂 ale byla to jenom rychlovka, jak to vůbec vypadá 🙂 je to takový prdítko malý 🙂

blanka.k
9. črc 2010

@molicova jaký máš filtr? Já si koupila na 67mm, ale ještě uvažuju právě nad dalším 52mm na obj.35/1.8, kterým teda fotím ne moc často, spíš makro, detaily, portréty, ale nechce se mi za něj zase dávat extra peníze, a co mám z Aukra neznačkový, tak ten je na houby. Teď mám levnější Marumi-Fomei a docela je ok.
Jaký máte holky filtry a jak jste s němaspokojené?

ferinka
9. črc 2010

@blanka.k klidně mě tam doškrábni 😎

blanka.k
9. črc 2010

@ferinka jo ale napiš mi vše, ať to nemusím složitě dávat dohromady (co máš za vybavení všechno a v čem to upravuješ a kdyžtak jestli tam hcceš nějaké fotky, tak jaké nebo na mail...)

molicova
9. črc 2010

@blanka.k tak já mam 58 mm, a je to od firmy B+W, je to cyrkulační polarizační filtr 🙂 a stál 2tis... mám ho i na sigmu, tam mam 72mm a jsem s ním spokojená dost 🙂 sice je fakt, že občas nestíhám točit, ale to je asi o zvyku 🙂 každopádně nemam na slunčíku tak přepálené fotky 🙂 takže sumasumárum jsem spokojená 🙂

blanka.k
9. črc 2010

Já to právě nechala na prodavači, stál taky asi 1600,-, vím, že B+W jsou nej, ale nevím nevím, venku s tím skoro nefotím, 😒
Shcválně jsem teď koukala na "originál"makro čočky, +10D 1300,- 😅 Na UAkru za 1/10 ceny 😅 Ještě uvažuju nad širokoúhlou předsádkou 😉

blanka.k
9. črc 2010

@blanka.k jo tady je ten odkaz +10D za 1300,- http://www.megapixel.cz/b-w-makropredsadka-nl-1... 😅

blanka.k
9. črc 2010

Dokonce i můj oblíbený prodejce dělá širok.předsádky, ale ne na můj objektiv 😔
http://www.aukro.cz/item1124593771_sirokouhla_p...

mes
9. črc 2010

@blanka.k kdy uvidíme makro fotečky?????

@molicova já jsem asi tele co se týče těch objektivů..můžete mi ve zkratce napsat v čem je ta padesátka tak jiná? Mně tvé fotky přijdou krásné vždy 😕

Muryko - hezkééé🙂

Pipouši..to je nááááááááááááářeeeez!!! Jsi fakt borka borkovatáááá! Ty máš oko a portréty a aranžmá jako sviňa! Je to bomba..
Co se balíků slámy týče, tak jsem to měla v plánu taky (po vzoru..někoho tu..teď už nevím) s manžou a malým..ale stihli nám je uklidit🙂)

já v tom vedru nemůžu fotit.. 😖

mes
9. črc 2010

Erinko..vítej 😵

blanka.k
9. črc 2010

@mes myslíš jako moje makro?

ferinka
9. črc 2010

@mes já je tu měla na kuličkách 😀

pipiii
9. črc 2010

@mes diiky moc 🙂

holky, hledam chlapa, dosla mi trpelivost, na nic neopovidam 😀 neznate nekoho normalniho, zabezpeceho a k svetu vypadajiciho?? ja jsme uz beznadejna ☹

molicova
9. črc 2010

@mes no u těhle objektivů se udělá víc to rozostřené to pozadí 🙂 protože se tam dá dát nižší clona 🙂 můžu dát až myslim 1,4 clonu a myslim u té sigmi, že šlo nejmín něco kolem 4, to nevim přesně 🙂 tak v tom je ten hlavní rozdíl 🙂 holky můžu se zeptat mám ty fotky přesvětlený, moc děkuji

molicova
9. črc 2010

@pipiii muj, ale už je zadanej a budu se ho držet zuby nehty 🙂 ne dělám si strandu, těch je málo 🙂 teta hledá už 6 let ☹

pipiii
9. črc 2010

@molicova me ty fotky prijdou presvetleny, nevim jak u nekoho jineho na pc...

pipiii
9. črc 2010

@molicova najdi mi nejakyho kamose tveho manzi ☹

pipiii
9. črc 2010

@molicova jinak ja to myslim vazne s tim seznamenim se z nekym!!!!!! 😢 😢 😢

mes
9. črc 2010

@blanka.k no jasnýý..hoď něco! Nebo ty jsi nekupovala ty makropředsádky? Já už se přestávám orientovat 😕

@ferinka jj moc se mi to líbilo..měla jsem to v plánu dávno, ale všechny jste mě tu předběhly..jsem totiž viděla podobné fotky někde na netu..a zaujalo mě to mooc 😵

Dneska jsem moc nefotila .. jen jednu "mimikru" tak jim říkáme těm vosičkám..

molicova
9. črc 2010

@pipiii ten nikoho kloudnýho nemá ☹ má v práci kluka z moravy, ale ten se tam bude vracet, takže to nic 🙂 a jinak má všechny zadané ☹ takže bohužel 🙂 a co ten tvůj, zlobí tě 😠

pipiii
9. črc 2010

@molicova nechci to rozebirat....diky...je to cele v pr....

molicova
9. črc 2010

@pipiii tak to mě mrzí, tak to bohužel nepomohu ☹

mes
9. črc 2010

@molicova já myslela, že je to schválně..jsou tak ééétericky světlounké..úplně přesvětlené mi nepřijdou..ale jsou světlé 😉

mes
9. črc 2010

@pipiii já nikoho neznám 😔

blanka.k
9. črc 2010

@mes Já už jsem tu něco házela kdysi, já ty makro čočky mám už přes rok 😉 Něco málo mám tady, ale není to úplný makro, jako spíš jen kytky 😉 www.btweb.cz/priroda A zbytek fotek nemám nějak v kupě, časem.... 😅

pipiii
9. črc 2010

@mes zlato... sezen mi tam nekde nekoho jasny?

mes
9. črc 2010

@blanka.k jdu to očekovat a pak se půjdu zabít určitě 😀

molicova
9. črc 2010

@mes jako mě se to tak líbí 🙂 nevim, všechny takové nemám 🙂 ty máš také některé světlejší, ale mě se to právě naopak líbí 🙂 😠 jedna holčina je snad naprdnutá, že mám nový objektiv a chtěla by taky a prostě si potřebovala rejpnout, tak jen zjišťuji jestli to tak opravdu je 🙂

blanka.k
9. črc 2010

@molicova no vidíš, hned ti ho musím napsat do seznamu... 😀

ferinka
9. črc 2010

@molicova keců si nevšímej,jsou krásný,takový andílkovský 😉

Strana