icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

mes
9. črc 2010

@blanka.k ty jsi borka..malé dítě..foťák na krku..a příručku o programování v kapse..
Jdu také spinkušit..Dobrou ženy🙂

blanka.k
9. črc 2010

@mes no, to zase přeháníš, já jsem od asi 18.9, byla na neschopence těhotná doma, asi 20.9. jsem si zaplatila doménu a web.prostor a začala jsem prohrabávat staré fotky a nějak to dávat dokupy. I teď vlastně sedím u fotek a dalšího alba, a mezitím koukám na MK , FB, mail...jen tak sedět u netu a MK by mě nebavilo 😀

ferinka
9. črc 2010

A já mám elektrikáře,který si umí max načíst aukro a tam se kochat blbinama 😀 😀 😀 😀 😀

blanka.k
9. črc 2010

@ferinka aspoň někdo má doma normálního člověka 😀 mě to moc nepřijde, tím, na jaký jsemchodila gympl a že všichni kluci pak šli na IT školy, tak mě to nepřijde, ale když se jde do hospody, tak to lítají jedině IT výrazy 😅 To už se pak nechytám. Ale zas aspoň počítače, síť, atd. nám doma šlape prefektně. Akorát programy používám takové, co M. nikdy neviděl, tak s tím mi pomoct nemůže ☹

gustinovi
9. črc 2010

holky keště jeden dotaz, šly by jste do některého z těchto? popř. který?

http://eshop.fotolab.cz/product/olympus/olympus...
http://eshop.fotolab.cz/product/olympus/olympus...
http://eshop.fotolab.cz/product/sony/digit-ln-z...
a nebo ten Nikon
http://eshop.fotolab.cz/product/nikon/digit-ln-...

budu ráda když mi pomůžete s výběrem,, zítra ráno jdu do Fotolabu hned kupovat, už se těším
díky za názory vím že ten první má Kozinka

blanka.k
9. črc 2010

@gustinovi Já bych šla do Canonu nebo Nikonu 😉

gustinovi
9. črc 2010

má to být předčasně dárek k mým narozeninám, dneska mi MM řekl aby jsem si nějaký koupila tak hned zítra pro něj letím

blanka.k
9. črc 2010

@gustinovi asi spíš ten Canon 😉

gustinovi
9. črc 2010

no taky to byl můj favorit, našla jsem si i na netu že je o troooošičku lepší než nikon, je tu hezká přehledná tabulka a hodnocením zrcadlovek http://www.chip.cz/testy/archiv-testu/2010/02/d...

gustinovi
9. črc 2010

nebo jsem se dívala že v testu dobře obstál i Pentax, ale tu značku vůůůbec neznám a neznám nikoho kdo by s tím měl zkušenosti

blanka.k
9. črc 2010

Pentax mám nějak zafixovanou jako analog.zrcadlovku, jaké mají digitální, netuším ☹

gustinovi
9. črc 2010

no nic, tak jdu spát, být obchody otevřené tak je jedu hned projet a koupit si ho, to bude dlouuuuuháááááá noooocccc

gustinovi
10. črc 2010

tak už je doma, koupila jsem si ten canon 1000D tak už u toho hodinku sedím a studuji

blanka.k
10. črc 2010

@gustinovi tak gratulace k novému přírůstku do rodiny (jinak se to ani nazvat nedá 😀 )

pipiii
10. črc 2010

@gustinovi jeee gratuluji ke canonu 1000D, take ho mam 🙂 snad s nim budes spokojena jako ja 🙂 jaky mas k nemu objektiv?

gustinovi
10. črc 2010

@pipiii zatím jen ten základní 18-55mm, na ostatní budu muset našetřit ☹
celé odpoledne jsem lítala za malou s foťákem, no jak usne tak to hodím do PC, jsem zvědavá co z toho vznikne

pipiii
10. črc 2010

@gustinovi aha, my jsme to kupovali v sade se dvema objektiva za 13990, mame 18-55 a 75-300(tim ted fotim vice)je na dalku a kdyz si odejdu trochu vice dal tak se krasne vyfoti i portret 😀

gustinovi
10. črc 2010

@pipiii tak to máš super, dívala jsem se taky na ten objektiv, ale 6tis zrovna na něj teď nemám, máš to za super cenu, já mám ten foťák za 10690,- s tím jedním objektivem a zdarma k tomu byl UV filtr Hama, používáte to někdo? jde tam vidět nějaký rozdíl na těch fotkách?

blanka.k
10. črc 2010

@gustinovi UV filtry jsou většinou "na dvě věci" 😅 Ale je super je používat jako ochranný filtr proti poškrábání 😀

gustinovi
10. črc 2010

taky jsem si říkala že je to zbytečnost, fotky jsou jakž takž pěkné, fotila jsem dneska bez něj

gustinovi
10. črc 2010

@pipiii tak jsem se teď taky dívala na ten objektiv 75-300 a v Fotolabu je levnější, tam je jen za 4tis. ale i tak si musí dát peněženka trochu oddych.

pipiii
10. črc 2010

@gustinovi urcite bych si ale dokupovala jiny nez ten co mam 75-300 je to univerzalni a super by bylo neco mezi cca od 50-200mm.... tohle bylo u fotaku ale sama bych si ho nevybrala

soanpe
10. črc 2010

Ahoj holky 🙂
fotila jsem jednu holčičku.Moc se mi líbí ty její vlásky 😵 http://sedmikraska1.rajce.idnes.cz/2010-07-07_V...

blanka.k
10. črc 2010

@soanpe to je krásná princezna 🙂
Já jsem dnes v rychlosti blejskla malého s M., když ho nesl odříhnout si, a pěkně to vyšlo, fotky jsem dala na FB 😉 Tady zas jen cenzuru 😀

soanpe
10. črc 2010

@blanka.k jé ty jsou hezký. líbí se mi ten barevný ton. cos s tím udělala? je to jako do sepie,ale bílá je bílá. ubrala si sna na sytosti??? každopádně si mi zamotala hlavu 😀
já dala na FB fotky ze 45. MFF

blanka.k
10. črc 2010

@soanpe - no, byl to boj, napřed jsem ubrala žluté a přidala modré, protože jsem to fotila v obýváku pod žlutým stropem, takže tím bleskem, co jsem ho hodila o strop to mělo takový žloutenkový nádech, pak jsem dala S-sytost asi na cca 50%, pak v křivkách zesvětlat a přidat kontrast. takto jsem si udělala jednu fotku a ten zbytek se snažila udělat podobně. Ještě koukám, že té posdení přidám sytost 😅

pipiii
10. črc 2010

@soanpe fotecky jsou peknoucky, ty vlasky ma krasne, tesim se az amalce narostou 😵 😵 😵 prosim te ty ty fotky sem vkladas upravovane nebo neupravovane?

@blanka.k to je proste dokonalost sama!!!!!! 😵 😵 😵

pipiii
10. črc 2010

@blanka.k ty upravujes ve Photoshopu? myslis ze muzu takoveho stylu fotek treba dosahnout i bez externiho blesku, jsou proste bombovy!

blanka.k
10. črc 2010

@pipiii ano, ve Photoshopu. A zrovan těmhle blek moc nepomohl, já fotila nějaké věci do bazaru a měla ho nasazený, tak jsem to blejskla, protože byli cca 7m od okna v rohu, být na světle, tak zas je to takové měkčí a řekla bych lepší bez blesku. 😉 V případě vest.blesku na takovou blízkost bych před nějak dala kus papíru, aby to nešlo přímo a je to 😉

Strana