icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

soanpe
11. črc 2010

a ještě pár umělecky se vyjadřujících Sofinek 😉 a jednu kritičku umění 😀

molicova
12. črc 2010

@ferinka moc děkuji 🙂

@nikulka83 ahojky tu vinětaci dělám v ligtroomu ☹ ve photoshopu to nedělám, nikde jsem to tam nenašla ☹

@soanpe ahojky, já jsem fotila všechno na A 🙂

ferinka
12. črc 2010

@molicova a dá se stáhnout na netu???

molicova
12. črc 2010

@ferinka jo dá 🙂 je tam k němu i ke stažení čeština 🙂

molicova
12. črc 2010

a nebo se dá udělat v PS vinětace, když budete fotit do RAW, tak tam to je 🙂, ale jakmile se to převede do JPG, tak to tam dostupné není 🙂

soanpe
12. črc 2010

@ferinka vinětace se dá dělat i ve photoscape

soanpe
12. črc 2010

@molicova Míšo,já myslela jako jakýkoliv program a ještě si tam manualně koriguješ expozici,
včera jsem musela přidat až 2 stupně hodnoty a někde i 3,aby mi vyšly obličeje oproti okolí nějak slušně 😉

ferinka
12. črc 2010

@soanpe a tam to stačí v JPG??? Já fotím jen na jpg 😅

soanpe
12. črc 2010

@ferinka jj, stačí jpg 😉

blanka.k
12. črc 2010

@molicova je ten lightroom na netu ke stažení, ta vinětace by se mi občas taky hodila, ale jak píšeš, v PS jsem to nenašla a comám Corel, tak to tam jde, ale přijde mi, že mi nějak "kazí" fotky ☹

molicova
12. črc 2010

@blanka.k LR je ke stažení a i je tam ke stažení čestina 🙂 ale nepovím vám kde, to mi stahuje manžel 🙂 já jsem na tohle absolutně blbá 🙂
@soanpe no expozici si upravuji jak v LR, tak i ve photoshopu 🙂 ale když fotim do RAW, tak to otevírám jenom ve photoshpou 🙂

zuzankast.
12. črc 2010

ahojky, koukám že tu řešíte úpravy fotek, jaký je tedy lepší? Photoscape nebo ligtroom?
jak ste mi tu dávaly tipy na úpravy fotek, mám photofiltr a trošku sem si hrála, nejsou to to tak krásný fotky jako máte vy, ale to s obyč digitálem moc nejde 😔 ☹

gisminka
12. črc 2010

Ahoj holky,
jdu vás jen pozdravit a podívat se na fotečky. Všechny jsou krásné!
@molicova Tomášek v poli je parádní 🙂
@bajunka krásné fotky mimča 😵
@wwercaa moc hezká makra kytiček
Nás pustili ve čt z porodky, Ála se narodila minulé pondělí, takže teď toho fakt moc nestíhám. Tak aspoň jeden obrázek našeho drobečka 🙂

siby
12. črc 2010

@gisminka jé to je uzlíček, je nádherná 🙂

blanka.k
12. črc 2010

@gisminka gratuluji moc k malé, to je ale drobeček 😉

ferinka
12. črc 2010

@gisminka jeeeeee to je kulinka malinkatá 😵

blanka.k
12. črc 2010

😀 my zase vypadáme...fialoví jsme oba až na prd.. 😀

molicova
12. črc 2010

@gisminka nádherný miminečko 🙂

zuzankast.
12. črc 2010

@gisminka krásný miminečko

gisminka
12. črc 2010

Holky, moc děkuju 😵 Ála je téměř dokonalá kopie své starší sestry, takže já teď zažívám permanentní deja vu 😀 To je ještě podpořené tím, že Vika je u babičky a já jsem tu s mimčem sama. Ale večer taky padáme z Prahy, ty vedra jsou tu k nepřežití 😝
@blanka.k jste krásně barevní 😅 Já to zažila s Vikou taky, jsem zvědavá, jestli si to teď zopakujeme.

murynka
12. črc 2010

@gisminka moc moc gratuluji 😵 😵 moc jsme na tebe myslela malinká je krásnáááá 😵 😵 😵

@molicova na LR jsme koukala je to pouze v anglině ☹ jink fotečky z pole luxusní 😵 😵 ted právě mám depku že nikdy takto fotit nebudu ☹ překrásný 🙂

ta moucha byla mrtvá 😀 😀 😀 😀 😀

murynka
12. črc 2010

ežiš co to je tady ty fotky vypadají ☹ ☹ 😝 😝 🙄 🙄

molicova
12. črc 2010

@murynka je tam k tomu ke stažení i čeština 🙂 jinak moc děkuji za pochvalu, ale je to o tom to pořád dokola zkoušet 🙂

murynka
12. črc 2010

tak ještě jednou moucha 😀 😀 😀
jinak se omlouvám moc nestíhám 😝
ai ted neffotím není nějak nálada ☹ ale o víkendu jedeme do špindlu 😵 na celý víkend to bude focení 😀 😀

murynka
12. črc 2010

@molicova míšo a kde??můžeš se optat manžela...

murynka
12. črc 2010

@molicova a to je jen na RAW nebo i jpeg?

molicova
12. črc 2010

@murynka na oboje, zeptam se 🙂 ale ted jsem nasla lepsi a je to photoshop, kde se delaj skvely retuse a je to lepsi jak celej LR

molicova
12. črc 2010

tak fotečky hotovy, byla to ale fuška 🙂 tak zde jsou kdyžtak k nahlédnutí 🙂 http://mptackova1.rajce.idnes.cz/Monika_a_Jirka/

murynka
12. črc 2010

@molicova úžasné tu slintám 😵 😵 ty černobílé a ty nohy paráda super nádhera!!!!!!!!!

siby
12. črc 2010

@molicova Míšo fotky Moniky a Jirky jsou super, moc se ti povedly 🙂 prosím tě nemohla bys mi poslat odkaz, kde se dá najít ten lightroom klidně i do IP? Já ho tedy mám a i česky, ale brzy mi už nepůjde otevřít, tak jeslti jste někde našli free verzi a jaký photoshop jsi našla? jsi našla nějakou novou verzi nebo jsi to myslela tak, že jsi to vychytala v tom photoshopu, který používáš

Strana