icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

mes
14. črc 2010

@gustinovi jéé díííky! No snažím se..ale moc mi to nejde..teď jsem se zamyslela a asi mám foťák měsíc a půl.. 😅
Strašně toužím po tom externím blesku..tak uvidíme 😵

sirael4
14. črc 2010

@mes děláš si legraci?? 😕 takhle krásné fotky a fotíš měsíc?
Máš kouzelný foťák? 😀

gustinovi
14. črc 2010

@mes jak že ti to nejde, máš náááádherné fotky.

mes
14. črc 2010

@gustinovi nejde mi moc kompozice..tu tam uříznu nohu, ruku, někdy fotka padá doleva, někdy doprava..prostě..tak no.. ale jsi moooc hodnááá a já moc děkuju za chválu!!

@sirael4 takovou chválu si ani nezasloužím..stejně jsem nápad ukradla pipoušovi🙂

gustinovi
14. črc 2010

@mes tak já aby jsem neměla něco uříznutého, tak vždy to vyfotít a pak spíš ořezávám fotky když je někde moc místa, ale taky se mi to vždy nepodaří vyfofit, aby jsem tam měla všechno, taky mám kolikrát u malé oříznutý klobouk po stranách atd.

blanka.k
14. črc 2010

@mes super fotky, nechci vidět, jak budeš fotit za pár měsíců, když teď fotíš jen měsíc 😨

sirael4
14. črc 2010

@blanka.k no vidíš, já ty její fotky neviděla, jsou tady?
Ale fotograficky se mi ty tvé fakt líbí.

blanka.k
14. črc 2010

@sirael4 čí fotky? nějak nechápu... 😨 😅

sirael4
14. črc 2010

@blanka.k jé promin, to bylo na @mes 😀

mes
14. črc 2010

@blanka.k Fakt děkuju! Ono hodně dělá prostředí...světlo.. mraky..fakt díky

mes
14. črc 2010

@sirael4 jj..o pár stránek dále..jsem ráda, že je tahle diskuze..čerpám inspiraci🙂 a ještě jednou fakt děkuju za pochvalu foteček! Strašně mě to těší!!

sirael4
14. črc 2010

@mes nu když je proč chválit....
tak to jdu juknout zpátky 🙂

pipiii
14. črc 2010

ahojik holky

@mes mesi krasne fotecky!!!moc se mi libi ty portretni a u nich jsi mi urcite nevzala napad!! 🙂 😉

mes
14. črc 2010

@pipiii jsi velmi tolerantní 😵 A díííky!

kamini
14. črc 2010

Hezké dopoledne, moc děkuju za tak milé přivítání, to jsem nečekala. Vidím tady nové "slaměné" fotečky, moc chválím, jsou jak jinak než krásné 🙂 🙂
@ferinka Ahoj, jé no tak to bych se ráda podívala na nové a inspirovala. Taky si Tě pamatuju, měli jste krásné svatební od Šebestů že? 🙂
@wwercaa Téda to se někdo má, takovou výbavu dostat jen tak, tak jsem taky paf 😀 Tak se těším, co vykouzlíš. Všimla jsem si, že s tou novou předsádkou nebo objektivem (teď nevím, co přesně máš) jsou ty Tvé fotečky výraznější, barevnější viď? A i manžel Vás teda umí blejsknout 😀 Oni se chlapi někdy nezdají
🙂 No jak tak čtu, jsem mezi Váma se svým vybavením skoro socka, ale nevadí 😀 A to ještě ztratím sluneční clonu a krytku 🙄
@blanka.k Ty jsi pro mě hotová fotografka, fakt paráda, máš krásné kompozice a světlo a tak všechno... 🙂 A i s grafikou děláš že?
@murynka Ahoj, taky děkuju. Ty kytky máš moc fajn, to jsi prosím Tě fotila s makro předsádkou? A kolik máš dohromady dioptrií? Promiň, jestli jsi to už psala. Zkoušela jsem taky orchideje a šly docela dobře detailně (ne makro) i setovým obj.,ale chtělo to stativ. Ty fotíš se stativem?
@mes Ahoj, Tvoje album jsem si prohlížela a fotečky máš úžasné, ty pestré barvy mě dostávají 🙂

kamini
14. črc 2010

@molicova Míšo to věřím, každého autora velmi těší kladná odezva na jeho dílka 🙂 A co Tě nejvíc baví fotit, jestli se můžu zeptat? Lidé? Jo a si představ, že jedna naše místní fotografka fotí profi taky Nikonem D90 a živí se tím. Pravda, dělá i občanky 😀 , ale tak co..

molicova
14. črc 2010

@mes krááásné, ta čenobílá, jak leží na tom seně, tak ta se mi líbí nejvíc 🙂 jinak jsou super všechny 🙂
@wwercaa krásné ridinné fotečky 🙂 fakt super 🙂
@kamini to je fakt 🙂 jinak nejvíce mě baví asi ty lidé 🙂 děti jsou spontální a mám jich okolo sebe hodně, ale teď po focení sestry a kamóše s přítelkyní, bych neváhala říct, že mě začínají bavit i dospěláci 🙂 ukazovala jsem je Zuzce Scharf a říkala, že je tam pochopitelně ještě hodně chyb, které bych ale mohla časem vypilovat 🙂 ale jelikož to bylo moje první takové focení, tak říkala, že OK, že její první fotky vypadaly hůře 🙂 tak mě to moc potěšilo 🙂 vychrlila na mě hodně rad co a jak a mam z toho hlavu jak pátrací balón 🙂 a že mám fotit stále🙂 že tím se člověk učí nejvíc. A co se týče školení, tak říkala, že by bylo zbytečné, že základ prý mám 🙂 tak jsem ráda, že se na ně podíval nějaký profík 🙂 ale pořád nevím, kdybych se třeba zdokonalila, jestli bych se tim živit chtěla, je to hodně náročné, to jsou plné víkendy od rána do večera a pak ponocování u upravování fotek, je to docela řehole ☹ no ale to je ještě daleko, teď to mam prostě jako super koníček na odreagování při mateřské 🙂

murynka
14. črc 2010

ahojky 🙂
@mes krásné fotečky 😵 😵 na jaký program jsi fotila? 😕

@kamini mám dohromady když se našroubují na sebe 17 dioptrií a tím je to foceno stativ mám ale na makro nepoužívám takže bez 😉

wwercaa
14. črc 2010

ahoj holky...
@mes jééé, nádherné fotečky, ty jsi tak šikovná holka 😵 😵 ty portretní jsou fakt boží 🙂
@kamini moc děkuju za pochvalu 😵 jj mám ty samé předsádky co murynka ale na Sonny a na ten novej Olympus me nesedí, se picnu 😝 ...jj přesně, řekla, bych že mýmu jde focení líp než me 😀 a co ty, co máš za foták??
@molicova tak kdyby me tohle řekla fotografka ta jsem asi paf a štastná jak blecha 🙂 si fakt šikovná a tvé fotky si určitě zasluhují pochvalu, veřím že se focením budeš živit a nebude to trvat dlouho 🙂 🙂 😉

holky, já jsem asi antitalent úplnej nebo co, ani radši sem nevkládám fotky focené externím bleskem, porpvé jsem se ještě nedostala k prostudování použití blesku a podruhé fotky jsou pro me příšerné, nevim jsetli se i vy tady meli první fotečky tak příšerné jako já ☹ prostě fotím malýho on se pořád někde pohybuje a já mám zmatek v naklápení toho blesku, no kdyby jste to viděly, hrůza děs 😀 chce se mi brečet 😢

wwercaa
14. črc 2010

holky, jedna výhoda, k fotáku jsem dostala DVD v češtině, kde je krásně vše vysvetleno jak fotit, jak fotáček používat, musím si k tomu někdy sednout a pořádne se konečne neco naučit, protože se nikdy pořádne fotit a zaobcházet s fotákem nanaučim 😝

sirael4
14. črc 2010

@pipiii prosím tě kde se můžu podívat na tvé "úvodní" slaměnné fotky?

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa ale prosím tě, třeba se to zdá jen tobě a jsi k sobě zbytečně sebekritická 😉 šup sem s nimi

wwercaa
14. črc 2010

tady neco foceno novým fotákem, takový první pokusy venku, ale teda žádná sláva ☹

wwercaa
14. črc 2010

@sirael4 tady to je, byli to fakt úplne první fotky s použitím blesku, myslíte, že to bude ještě lepší 😝 😝

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa krásné 🙂 mě se líbí hrozně ta nahnědlá kde je Davídek zezadu!!!

molicova
14. črc 2010

@wwercaa mě se fotky líbí moc 🙂 fotíš krásně 🙂 a s bleskem, se určo zžiješ 🙂 mě to nejde do teďka, jednou to mam ok a jindy bych se z toho zblaznila ☹ takže si myslim, že to chce trpělivost, ale tyhle co si sem dala, se mi líbí moc 🙂

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa mě přijdou hezké, jsou sice takové hodně osvětlené, ale myslím, že to určitě vytrénuješ k dokonalosti 😉 poslední je bombová .-)

murynka
14. črc 2010

@wwercaa já ti nepochválila také seno krása 🙂 a davídek je bomba 😵 😵 moc krásný neboj s bleskem se zaběhneš 😎 jako se vším 😉 je škoda že t tam ty makro předsádky nejdou ☹ tahle fotečka je focena na 25 dioptrií 😀 😀 je to tedy záhul zaostřit atd ale stojí to za to 🙂

pipiii
14. črc 2010

@sirael4 nemam je na netu, listuj zpatky v diskuzi, davala jsme je nekdy v patek minuly tyden, nebo ve ctvrtek vecer.

wwercaa
14. črc 2010

@molicova vážně si to myslíš, víš jak mi ulevilo 😝 😀 😅 od tebe si to cením moc, protože máš blesk už jakou dobu a já ho včera prvně držela v rukou a byla jsem vypleskaná, ale úplně 😀 je to fuška, musím přijít na to jak ho správně naklonit, aby byla fotečka co nej, ale dře to 😝 ty jsi mela taky Olympuse, myslím, žes to psala jednou, byl až moc špatnej, já bych taky radši šla do canona nebo Nikona, ale když me to dal z lásky, tak ho s tím předse nepošlu vymenit ne 😀 😉 ale fakt děkuju za pochvalu, me to potěšilo, ani nevíš jak 😵

@sirael4 děkuju 🙂 🙂 určitě to chce tréning a pořádnej, jak píše moli, hlavně trpelivost, ale lepší by se treénovalo, kdyby dítě v klidu leželo, ale bohužel 😀 jj já taky myslím, že jsou maličko světlejší...

@murynka ty orchidee mají své čaro 😵 krásný, a to ostření s čočkama, taky u mě boj 😉 musím sehnat čočky na ten novej objektiv a starý prodám, snad, makra focení se vzdát nechci 🙂

Strana