icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

sirael4
14. črc 2010

@pipiii díky 🙂 juknu, aspoň mám o zábavu postaráno 😀

ferinka
14. črc 2010

@kamini Jj od Petra Šebesty,taky máš pamatováka 😀 Já si tě pamatuju ze svatebních hlavně díky tvým nádherným vlasům,to dodalo těm svatební fotkám barvičku 😵 😉
Holky musím to album tady nějak udělat je to hamba,aůle v tomhle vedru jsem líná i ležet,natož něco dělat,včera byl ale Máťa prvně na kolotočích,tak snad bude i nějaké nové foto,já se u toho málem poblila,jako toči toči je sice super,ale sám tam ještě nemoh být,tak jsem to odnesla jednou já a jednou můj taťka 😅 😀 😀 😀

sirael4
14. črc 2010

@pipiii tak str.122 na druhý pokus jsem to našla 😅
fotky krásné a super nápad, krásná modelka a atmosféra. Fakt se mi to moc líbí.

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa a v nějakém programu by to ztmavit nešlo?
Trpělivost je někdy náročná, ale u toho je to asi potřeba. Tak jedině zkusit fotit dospěláky, ty snad hcvíli v klidu vydrží (někteří) 😅

ferinka
14. črc 2010

Mes od Pipouše,Pipouš od Werci a Werca ode mě 😀 😀 😀 😀 😀

ferinka
14. črc 2010

str.95 a 99,se to dalo najít dobře podle dodáku foťáku,jsem ho měla cca 5 dní 😀 😀 😀

wwercaa
14. črc 2010

@sirael4 ale šlo, skusím to, jak by to vypadalo 😉 ....jj skusím nafotit ségru, co to udělá 😀

@ferinka 😀 😀 a zachvilku se všechny vrheneme na slunečnice 😀 😀

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa koukám, brácha, ségra, kolik vás je? 😅

ferinka
14. črc 2010

@wwercaa já už je na zahradě mám heč 😀 😀 😀

wwercaa
14. črc 2010

@ferinka tak to budeš zase první, která to tady rozjede s novým nápadem 😀 😀

molicova
14. črc 2010

@wwercaa myslim, to určo vážně 🙂 fotečky se mi líbí moc 🙂 a co se týče foťáku tak jsem měla olympus teď nevim přesně, nějaký 500, už nevim 🙂 a byla jsem s ním hodně spokojená, ale chtěla jsem aby uměl foťá to rozostřené pozadí i když nebude clona nikterak nastavována 🙂 takže jsem volila nikona, ale když si clunu nastavíš na co nejmíň, tak rozostřené pozadí zvládne takřka každý foťák 🙂 ale prostě mi něja nestačil. Vydržel méně na baterce, blesk taky nestíhla a nebyl tak rychlý jako je nikon 🙂 takže proto ta změna 🙂 jinak bych ho něměnila, byl to super foťák 🙂

wwercaa
14. črc 2010

@molicova přesně tak, to co píše, baterka vydrží málo, to je fakt 😝 tak snad budu spokojená, zatím se s tím hodne peru, je to nezvyk 🙂

sirael4
14. črc 2010

holky a v jakém rozmezí se tak pohybuje výdrž baterky u zrcadlovek?

blanka.k
14. črc 2010

@sirael4 ,mě vydrží min.500 fotek...vím, že jsem fotila kamarádce svatbu, měla ho nosntop zapnutý furt fotila (do RAW) a večer jsem ji měnila,takže od rána do noci jsem "spotřebovala" 1,5 aterky 🙂

wwercaa
14. črc 2010

@sirael4 včera mi David řekl, že prý má vydržet 800 fotek tak jsem zvedavá, na Slovensku za dva týdny 😀

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa a co budeš fotit na Slovensku, na jak dlouho vlastně jedete?

@blanka.k tak to je paráda, obě máte supr výdrž holky 🙂 to já si ani nepředstavovala

wwercaa
14. črc 2010

@sirael4 na týden, to bych potřebovala o kartu víc 😀 ale budu se krotit 🙂 no všechno, rodinu, malýho.... 😉

blanka.k
14. črc 2010

@sirael4 já myslím, že to tak nějako vydrží snad většina těch "baterek" v zrc. 😅 teď si nevzpomenu, jak se jim správně říká, ony to vlastně nejsou baterky, že 😅 A taky cena je jinde 😅 Já jsem s tím max.spokojená, s 4ks nabíjecích do straého Olympusu se to nedá srovnat 😉

blanka.k
14. črc 2010

jo a včera jsem zrovna starý foťák vytáhla, nevěřila jsem , že po 2 letech co někde ležel pojede (už je 10 let starý) a ono jo....teda hnus velebnosti ty fotky z něj. Ale já to chtěla, abych natočila krátké "video", jak se Tomík furt chechtá 😀 Samo koukal na foťák a smát se mu nechtělo 😅

wwercaa
14. črc 2010

@blanka.k jj přesně, tuty baterky jsou nej, šupneš nabít a máš to, ty 4 ks mám do toho blesku 😝 do Olympusu mám normální, Davča mi včera říkál, že cena tý baterky je asi 2,5 tis, jsem čučela jak puk 😀 😝

blanka.k
14. črc 2010

@wwercaa já koupila náhradnní za asi 1000,- myslím na Aukru (samo novou) 😉 , do blesku jsem chtěla dát ty straé z Olympusu, fotila jsem na ně asi půl roku, měla jsem snad 4 nebo 5 těch "sad" (po 4ks) a najednou začal blesk problikávat, vydával zvuk, jak když chrčí elektřina v nepovedené zásuvce, nabíjel se třeba 2 minuty,...zkusila jsem všechny baterky co jsem měla a prd...tak šel na reklamaci, vrátili mi ho zpět s tím, že si mám pořídit nové baterky..tak jsem koupila úplně nové (ty straé měly sice 2x vyšší kapacitu, ale fakt už byly KO), a už jede bez problémů 😅 🤐 Tak teď mám asi 2 nebo 3 sady do blesku, my těch baterek máme hrozně moc, jelikož manžel je potřebbuje do dálkových ovládání na modely , tak furt to koluje 😀

blanka.k
14. črc 2010

Tak oprava, koukla jsem se do mailů a tenkrát jsem nejlevnější baterku sehnala zde:
http://www.batteryshop.cz/ 😉

wwercaa
14. črc 2010

@blanka.k tak to jsem zvedavá, kdy to takhle začne blbnout me 😀

siby
14. črc 2010

holky všechny máte naprosto krásné fotky a musím uznat že vám závidím ty objekty focení, všem se vám moc daří ty fotky na seně, mě připadá, že mám okolo sebe jen samé lidi, na které namířím foták a všichni hned ječí "jéééé nefot mě jdi s tím fotákem někam" tak jak se má člověk naučit fotit ☹

sirael4
14. črc 2010

@wwercaa tak to se určitě moc tesis, to bude fotek🙂
@blanka.k takže už fotíš dlouho?

blanka.k
14. črc 2010

@sirael4 no "fotím" dlouho, ale pořádně jsem se do toho pustila až před 2 lety, když jsem si koupila zrcadlovku, předtím to bylo takové nic moc, napřed kompaktem na klas.kinnofilm a pak tím digitálem. A to sjem stejně vždycky fotila architekturru nebo zvířata, lidi vůbec, to až teď s malým. ale mám domluvené 2 holky odtud, že by došly, že bych jim zkusila něco blejsknout s mrňatama, tak jsem zvědavá, fotit lidi mi přijde asi nejtěžší, tak bych to chtěla aspoň trochu zkusit 😅 A ráda bych fotila toršku "ateliérově" malého, jenže on nějak na to není moc naladěný, vždycky udělám 3 fotky a řve jak tur, natož aby mi držel v poloze co chci 😒

wwercaa
14. črc 2010

@blanka.k já si říkám, ty se máš, když malej nebehá, můžeš v klídku fotit a ono tohle 😀

wwercaa
14. črc 2010

holky zase jsem skoušela blesk, zdá se, že to nebude trvat dlouho a budu to taky umet 🙂 malej po špenátu, ještě doplnek křupky 😀

mes
14. črc 2010

Děkuji všem za chválu!

@wwercaa ty vagooo ten blesk fakt dělá hodně..fotečky krásnýýý! Já chci takýýýýý!!!

Vkládám ještě pár ze včerejška..hodně stylizované..ale to byl záměr🙂

blanka.k
14. črc 2010

@wwercaa jéé, malej je úžasný 😀 A fotky taky

@mes hihi, styl "texaský masakr motorovou pilou" alias "český masakr deděčkovou sekyrkou" 😀

Jinak za chvíli jede M. pro fotky co jsme se fotili u profíka před týdnem, tak je pak hodím na FB

Strana