icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

mes
20. črc 2010

@murynka ne mám jen seťák 18 - 105 VR.. 😉

murynka
20. črc 2010

@mes aha ted mají právě 17-55,17-200 za 18 tis,ale uvidím..co angličtina nedělá problémy?
nebo koupím kit na dálku na ten můj sony a ten blesk...zvažuju to 😀 😀

murynka
20. črc 2010

holky znáte značku tamron 😕 😕

http://www.megapixel.cz/tamron-af-18-200-mm-f35...
uvažuji o tomto objektivu..

blanka.k
20. črc 2010

@murynka Tmaron nic moc, a doho bych určitě nešla, nemá ani stabilizaci, na takový zoom 😝 cena je hodně zvláštní 😅 Já chtěla 18_200 Nikkora, toho mi v Megapixelu a ještě jednom foto obchodě rozmluvili (stíl 20.000), a doporučili mi Tamrona 18_200 za 13000, že obecně sjou Nikkory určo lepší, ale ten 18_200 se jim nepovedl, a Tamronu se ten 18-200 vyjimecne povedl 😀 Az budesmit cestu zajdi se do Megapixelu poradit nebo ja jeste kdysi mela dobru zkusensot v Aaron foto (myslim sidli na Vinohradske)
@mes jak jsi s 18-105 spokojená? Mě trochu zklamal 😅 se...e mě zrnitost, u 18-55 to tak strašný nebylo 😕
pisu jak tatar, jednou rukou, kojim 😀 😀 😀

blanka.k
20. črc 2010

@murynka jo a můžeš používat objektivy bez AF? 😉 Tenhle ho totiž nemá 😉

baarca
20. črc 2010

@blanka.k Krásné fotky, jako obvykle 🙂
Holky, není tu nějaká s Canonem z Prahy a okolí, co ještě nemá portrétní objektiv 50mm/1.8? Upgradovala jsem na 1.4, tak ho plánuju poslat dál. Je maximálně využívaný, moc ráda jsem s ním fotila, ale ve výborném stavu a ještě má měsíc záruku. Podrobnosti hodím do IP a na ceně se určitě taky domluvíme.

obla
20. črc 2010

Pozdrav z dovolené, holky..

obla
20. črc 2010

a ještě něco malinko, zatím není čas..

murynka
20. črc 2010

@blanka.k blani moc děkuju a co tento:http://www.oehling.cz/inshop/objektivy-sony/sony-af-55...[id-163785].html

bohužel megapixel někde poblíž nemám ☹ jak poznám zda to můžu používat bez AF 😕 😕

murynka
20. črc 2010
mes
20. črc 2010

@blanka.k tak blani to nevím..já žádnou zrnitost nepozoruji..nebo ji nepoznám..nemáš odkaz na nějakou fotečku - kouknu na to🙂

Murynko můžeš hodit odkaz na ten nikon s těma 17 - 55 a 17 200? Dííík...mně 18 - 105 doporučilo nezávisle na sobě někkolik fotografů profi..a četla jsem i dost recenzí.. 😉

mes
20. črc 2010

@obla krásné🙂

katerrinkak
20. črc 2010

Ahojky fotografky,

Tak se po dlouhé době hlásím a poreferuji jak jsem dopadla 🙂 Nakonec jsme minulý týden šli do Foto Škoda a koupili Canon Powershot G11, ale ani jsem ho ještě nezkusila a nedalo mi to, stále projížděla recenza atd....

No a pak mi to nedalo a zavolala našim dvoum známým profi fotografům a hádejte, foťák budem měnit ve čtvretek a to za Nikon D5000, ten známej co nám fotil svatbu Nikony obzvlášť tento moc chválil, ale říkal, že se přiklání k 18-55 objektivu a pak za dýl dokoupit nějaký lepší, ale že má lepší světelnost, tak já nevim. Vzít tento nebo 18-105 ?

Už se ale na něj mooooc těším, koupim si k němu i přímo knihu co vydávaj a začnu se učit 🙂

mes
20. črc 2010

@katerrinkak já se fakt hodně radila a pokud bys volila melzi 18 - 55 a 18 - 105 tak musím doporučit ten druhý..mám ho a jsem spokojená..ale blanka tu říká, že se jí nezdá zrnitost..já nic nepozoruji..tak nevím...jsem spokojená..já bych zase chtěla pevnou padesátku co má moli 😀 😀

blanka.k
20. črc 2010

@mes hodím ti pár odkazů do IP,prostě hlavně černá mě se...e, vše je třeba na fotce ok a černá zrnitá 😒

@murynka já se v objektivech nějak nevyznám, bude tě bavit je pořád přehazovat? Využiješ tyhle ohnisk.vzdálenosti? Já mám doma taky 55-200 a nepoužívám ho, tak možná 2x do roka, občas mi "zoom" 105 nestačí, ale pořád přehaovat objetivy mě teda nebavilo 😝 A nějak nevidím, jesli to má stabilizaci
@obla super, kde to je?

murynka
20. črc 2010

@blanka.k jj já vím přemýšlím ted mi porad blesk prosímmmmmm

blanka.k
20. črc 2010

@murynka a docela dobré rencenze a případné i dotazy mají pod každým zbožím právě na megapixel.cz a fotoskoda.cz když není možnost se poptat osobně 😉 A ohnisko bych radši brala tu 105, ale záleží na jakým je to objetkivu, pokud by byl nějaký třeba s lepší světelností, tak bych to i obětovala a spokojila se s tou 85 😉

murynka
20. črc 2010

@blanka.k blani ale já to ohnisko řeším u blesku ted...jj podívám se tam díky 😉 nerozumím tomu tak potřebuju poradit jaký.. ☹

blanka.k
20. črc 2010

@murynka v blescích se nevyznám, já se rozhodovala mezi orig.Nikonem a Metzem, oba mají směr. číslo kolem 50, takže neporadím.... 😒 Počítám, že s tím moc velké interiéry fotit nebudeš, psíš nějaké rodinné fotky atd, tak podle mě stačí i ten s 32, akorát mi přijde dost drahý, já za ten můj dala nějakých 6000 a to byl nejsilnější v té kategorii (aměr č.48), zkus kouknout na Metz 48, mě tu řve dítě 😅

blanka.k
20. črc 2010

@murynka zkus prostě projít recenze nebo kdyřtak jim napsat, že třeba dáš 6000,- a jaký by radili, u mě přicházeli v pvahu 2 na které byly nej recenze a pak už se vybíralo snadno, ony jsou skoro stejné, takže bylo skoro jedno, jaký vezmu , na jiné jsem nekoukala a neřešila je 😉

katerrinkak
20. črc 2010

@mes No právě...... Já také četla že ten 105 je lepší, hlavně z důvodu toho, že ho více využiješ při cestách na přiblížení, památky atd... co potřebujem, ale je pravda, že o té světelnosti - zrnitosti a občas neostrých obrysech jsem také četla, těžká to věc 🙂

blanka.k
20. črc 2010

@katerrinkak já taky stejně pužívám tu 105, protožejak píšeš, na cestování a památky je to potřeba, kolikrát si fotím různé detaily kostelů, fasád atd., tak zoom využívám. Napřed jsem tahala 18-55 a 55-200 a přehazovala, ale dělat to u každého baráku mě hodně rychle přestalo bavit 😅casem stejně koupím nějakjý jiný 😀 🤐

soanpe
20. črc 2010

@murynka u blesků je důležité směrné číslo, ohnisko nee 😉
jinak nejvýkonnější je speedlite 580ex se sm.č.58 takže to, co píšeš ty mi nějak nesedí

murynka
20. črc 2010

@soanpe já právě nevím proto jsme poslala odkaz který bych si měla pořídit 😅 jen na domácí focení...

http://www.zbozi.cz/p90769-sony-hvl-f42am-syste...

uvažuji o tomto...ale prostě nevím ☹

ferinka
20. črc 2010

Holky a jak ten 50mm/1.8 portréťák fotí není lepší rovnou ta 1.4???
Barca jak hodně jsi s ním fotila a za kolik by jsi ho prodala???

wwercaa
20. črc 2010

@murynka ahojky

@murynka ten co jsi ted sem poslala jé vzhledove skoro podobý tomu od METZ, co má Blanka a já, ten by se líbil me 😉 ..........ale je fakt, že na domácí focení, to nám poradili v krámu by stačil i s nižším smerným číslem akorát se už asi nenaklápí do bočných stran a to je nevýhoda 😒 já treba do boku naklápím když fotím neco na výšku, nevim já bych šla do tohohle co si ted poslala ale je to na tobe 😉

murynka
20. črc 2010

@wwercaa mám o k narozkám 🙂 můžu si vybrat co chci 😀 😀 ale nechci litovat ☹ přeci je je to dost peněz 😝 to náklápění bych chtěla určitě a už sním umíš?jak to jde??a zse co ty víš třeba to pak rozjedeme a nebude to jen na domácí focení 😀 😀

soanpe
20. črc 2010

@murynka tak na doma ti bude stačit směrný číslo tak těch 36,ale pokud je tŕozdíl mezi silnějším třeba jen 1500,-tak bych šla do silnějšího 😉

murynka
20. črc 2010

@soanpe moc děkuji 🙂 a jak s emáte se sofinkou??

Strana