icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

adris69
25. bře 2011

@gisminka šutry,jééé-jaký 😵 ,fotky jsou z toho teda pěkný,ale já bych zkusila zatím asi max.ty čočky 🙂 ,ještě sluneční clonu,to máš taky,v tom vůbec nevím a budu se muset na to zeptat 😝

adris69
25. bře 2011

@gisminka
@blanka.k holky prosím jak na tu dálku na spoušť,vůbec nevím co s tím 🙄

Jo a u nás,když se vybíral foťák,to bylo taky dobrý,jsme prohlíželi i fotky co se nám líbily a většinou foceno jen Canonem,tak to bylo jasný 😀 !

@irenka taky mě hned napadlo jestli tancuješ 😵 ,krásný fotky 😉 .

blanka.k
25. bře 2011

@valentinuska ano PS mám v češtině 😉

@mody a z jaké vzdálenosti fotíš? Já třeba fotím běžně ze zvdálenosti cca 40cm, blíž to nezaostří, a s makro čočkou musím třeba na 10cm, jak jdu dál, tak to neotří....rozhodně čočkou + 4, +8 nevyfotím třeba obličej, fakt jen nějaký květ atd. Zkus fakt jít hodně blízko a zkoušet, z které vzdálenosti to ostří, ono je to dfakt jen prá centimetrů, jak budeš moc blízko nebo daleko, tak to bude mázlé 😅

@adris69 někde v nastavení foťáku se musí zapnout , že to bude na dákkovou spoušť "cvakat"....já to mám někde v sekci, kde se dá nastavit séroivé snímání, samospoušť, nebo právě dálk.spoušť 😉 Teď shcálně kokám na můj nový foťák a a ten to takto nemá, tak jsem objevila nějakou sekci , kde je samozpoušť,ale je tam milion nastavení, tak zatím tápu (musím konečněvyhrabat manuál 😀 😀 😀 )

irenka
25. bře 2011

@adris69
jj, tancuju.... 😉 balet, scéniku, modernu.

mody
26. bře 2011

blanka.k díky za radu, asi jsem byla aleko, vyzkouším to 😉

adris69
26. bře 2011

@irenka tak to se pak nedivím,že se ti líbí právě tohle,spíš se divím,že si najdeš čas zůstat věrná koníčku 😵 ,to je bezva a i závidím,nedávno jsem šla jen cvičit,kousek od baráku otevřeli hodiny i s hlídáním dětí a při představě jak byla paní minule zcela vohlídaná,tak jí to nemůžu znova udělat a to tam měla jen našeho andílka 😀 ,budu muset vstát asi příště dřív,než nám táta odjede do práce a zkusit to jinde,jinak nemám šanci 🙄

@blanka.k díky,jsem fakt blondýna,v manuálu jsem to nenašla,ale zkoušela jsem to jak je nastavení samospouště a furt nic,tak jsem pak psala sem a večer jsem to zkoušela myslím úplně stejně a už to cvaká,ale dost možná je pravděpodobný,že jsem tam měla klidně krytku 😀

jaa
27. bře 2011

Holky něco málo z dneška... 😉 At žije manuální ostření....venku jinak nefotím.... 😀

adris69
27. bře 2011

@jaa máš to bezva,nejvíc se mi líbí ta krajinka,to já vůbec neumí,my jedem ráno na chvíli zas ven a když vidím i berušku,tak asi vemu oba objektivy,snad bude hezky 😎 ,mějte se fajn 😉 !

jaa
28. bře 2011

@adris69 Díky..No,berušky už lezou.My jsme nějakých 600 m/nm a už je tu skoro jaro.. 🙂

bury
2. dub 2011

Holky já už jsem úplně šílená 😀 já si foťák snad nevyberu 😝
už mám v nejužším výběru jen dva a prostě nemůžu to rozštípnout ☹ ☹
Do žádnýho obchodu se asi nedostaneme - musela bych do Prahy (160 km) a to se mi s prckem moc nechce 😒 co dělat??? já vím, že nejlepší by to bylo ošahat 😒
http://www.megapixel.cz/nikon-d3100-18-105-mm-vr

vs

http://www.megapixel.cz/canon-eos-550d-18-55-mm...

jaa
2. dub 2011

@bury Zavolej si do megapixelu a nech si poradit... 😉 Já to taky tak udělala...U té 3100 je výhoda,že je tam pro začátek,než se s ním naučíš tzv.navigátor.Ten tě navede k tomu,co chceš fotit.jen potvrzuješ a pak fotíš...

valentinuska
3. dub 2011

@bury no můžeš se podívat na fóra, jak lidi který foťák hodnotí 🙂
já mohu přidat jenom osobní názor, že bych šla jedině do canonu ...

riley
3. dub 2011

My mame ten Nikon a zatim jsme spokojeni. Mame ho mesic. Vsude nam radili, ze ten nikon je z tech levnych momentalne nejlepsi na trhu + ma velke plus, ze je menu v cestine.

valentinuska
3. dub 2011

Teda menu v češtině zrovna nepokládám za velké plus 😉 Ok, možná to někomu zjednoduší život. Ale kdybych vybírala foťák, tak zrovna o tomhle to nebude ....
Nejlepší je fakt si to někde vyzkoušet, nemusí to být vyloženě tenhle typ, ale vyzkoušet si rozdíl mezi Nikonem a Canonem. Někomu se drží Nikon prý lépe v ruce 🙂
Další věc jsou objektivy - pokud hodláš někdy nějaké dokupovat (což u takovéhohle focení předpokládám), tak Nikon u starších objektivů nedělal automatické ostření, což by ti někdy mohlo vadit.
Ale všechno je to asi jenom o osobních pocitech 😀

olbramka
3. dub 2011

@riley canon má taky menu v češtině...
@bury možná si teď říkáš, že Ti bude stačit jeden objektiv a tak, ale ono to začne, uvidíš 😉 . a koukni se na ceny příslušenství canon vs. nikon, třeba ti to v něčem pomůže 😉 canon z toho vychází teda daleko líp... nikon má zas lepší měření expozice asi, možná i AF a tak... zas ten 18-105 máš univerzálnější, u toho canonu navíc brašna, karta, to jsou další náklady navíc...

blanka.k
3. dub 2011

@bury U toho Nikonu máš lepší objektiv, mnohem univerzálnější. 😉 Měl by dělat lepší fotky než seťák (i když já zrovna tento mám a padla jsem prý na špatný kus, když jsem se pak o tom bavila, když jsem kupovala naový foťák, vadí mi občas šum na fotkách, tak jsem s ním toho ani moc nenafotila 😔 ) 😔 Ale ze začátku mi přišel naprosto super, nějak časem mě začaly vadit ty "drobnosti", které jsem na začátku neviděla.
A objektivů bych se nebála, těch s motorkem kvůli ostření je na výběr dost 😉
U Canonu může být pro někoho plus to lepší video (co mám malýho, občas by se mi něco natočit šiklo... 😀 ), no ještě má trochu větší rozlišení, ale jeslti 14MPix nebo 18, to už je jedno, plakáty ve fotokvalitě s tím asi fotit nebudeš 😀
Jinak ty základní parametry mají +- stejné, takže myslím, že ať si vybereš jeden či druhý, tak budeš spokojená 😉

bury
3. dub 2011

@jaa @valentinuska @riley @olbramka @blanka.k - holky díky moc za názory.... 😉 je to prostě ono - každý foťák má něco a je to tak, že fotografové se většinou dělí na Canoňáky a Nikoňáky a každý obhajuje to svoje 😀 😀
To video zrovna moc neřeším, mám dobrej digi kompakt a dělá videa super, takže to je mi celkem jedno.
Prostě ať to řeším jak to řeším, tak to nemůžu rozštípnout 😀 😀
Musím říct, že ten Canon byl největší favorit, ale pak jsem na nějakým fóru četla, že jim přijde, že za ty peníze je to málo muziky 😒 tak jsem byla zase nalomená. No ještě to budu studovat a uvidím, snad to nějak dopadne 😀

blanka.k
3. dub 2011

@bury Já budu mít ještě možná během týdne k dispozici nějaké testy foťákl, tak tam zkusím kouknout, jestli tam nepíšou něco chytrého 😉

bury
3. dub 2011

@blanka.k - díky moc 😉 já jsem nějaký starší testy vyštrachala a většinou to bylo tak, že na prvním místě byl Nikon a na druhém Canon - v té střední/nižší třídě dig.zrcadlovek. Můj muž je trošku víc nakloněný Nikonu. Já asi víc Canonu - uvažovala jsem rovnou koupit jiný objektiv. Ale zase ten Nikon je myslím momentálně za slušnou cenu 😉

bury
3. dub 2011

@blanka.k - myslíš, že je to možný, že zrovna ty si padla na špatný kus objektivu? Nebo je ten objektiv fakt na prd? 😒

blanka.k
3. dub 2011

@bury já chtěla tenkrát pův.objektiv 18-200 (cca 22.000) a v Megapixelu a ještě podobném obchodě mě od něj odradili, že lepší je za třetinovou cenu 18-105 😉 Já s ní fotila 2 měsíce, pak asi 2 nefotila, a pak byla 9 měsíců na neschopence těhotná a doma jsem fotila pevnou 35 a na výlwety nejezdila a když jsem pak vytáhal znovu tu 18-105, tak už jsem viděla ty "chyby"...teď jsem si byla vybírat nový foťák a objektiv a bavili jsme se, co mi na objektivech co mám doma vadilo, jakoéu mám představu (právě vMegapixelu i pak u jejich konkurence), že u těchto "levných" objektivů se může stát, že může být holt nepovedený kus 😅
A pokud bys třeba k tomu Canonu koupila jiný objektiv, třeba Sigmu 17-70, tak ta je prý pro Canon dobrá (pro Nikon prý tato Sigma není zrovna žádná hitparáda), tak by to byla dobrá volba pro začátek 😉 A jak se tu psalo, Canon má levnější příslušenství 😉 Já jednou koupila první zrcadlovku NIkon a k tomu různé věci, tak už by změna za Canon byla problém, ale uvažovala jsem o tom, ale ono každé má svoje + a -, ale holt už kvůli nakoupenému vybavení zůstávám u Nikonu... 😉

bury
3. dub 2011

@blanka.k - aha. to je fakt pech teda. 😅
teď jsem koukala na tu Sigmu a už by se to přehouplo přes 20 tisíc tělo + objektiv 😝 takže by se to ve finále vyšplhalo dost vysoko. 😢 já si pořád trošku myslím, že já se moc dál nedostanu (jako že bych focení propadla a dokupovala potom všechno možný), tak se mi prostě nechce vypláznout víc jak 20 tis.

blanka.k
3. dub 2011

@bury No, jsem se poučila, teď už jsem šla do obchodu a cvakala okolo jak vzteklá...ale ve finále bych nějaké chyby asi moc nepoznala 😅
Hlavně počítej s tím, že ještě pár tisíc vyplázneš za "blbosti" okolo...třeba nová taška (já už kupuju 3., na každý foťák novou, protože kupuju čím dál větší a těžší objektivy atd 😅 ), náhradní baterka do foťáku, paměť.karty, polarizační filtr, ideálně ochranný filtr na objektiv.... 😅 A až tě to chytne, tak to budou další blbosti 😀 😀 😀 😀 😀

bury
3. dub 2011

@blanka.k - hm díky 😀 😀 😀 hele já fakt neplánuju, že se tomu budu věnovat víc, než směrem k našim potomkům 😀 😀 a jelikož jsme zemědělci, tak budu max. fotit ještě kravičky, ovečky apod. 😀 😀

bury
3. dub 2011

@blanka.k - jak se nad tím tak zamýšlím, tak musím vybrat ještě levnější foťák, abych si mohla dovolit ty blbůstky kolem. 😀 😀

blanka.k
3. dub 2011

@bury já jedu 2 měsíce s novým bez toho všeho a je to vopruz 😅 Furt dobíjet, aby baterka byla 100% plná, aby to nevypadlo v půlce focení, když jdu ven, tak buď táhnout celý velký fotobatoh, protože do tašky přes rameno se mi to nevleze, bez filtru šílené dorazy a světlo....ale furt nejsem schopná sednout a najít nejlevnější o objednat to 😔 Jo i paměť.kartu mám jen 1 malou 😅 Takže dnes jsem do přebalovací tašky hodila starý foťák a bylo 😅 😀 A pak si nadávala, jelikož se zrovna "množí žabky" abylo jich tam milion a jak byly zabrané do "toho", tak jim šlo střčit objektiv před čumák 😀 Bohužel jsem měla sebou jen objektiv pevnou 35, takže na žáby nic moc 😅

bury
3. dub 2011

@blanka.k - ty znáš ale tu lepší variantu se starým, že všechno to kolem máš.... třeba mi nebude chybět to, co nevím, že by mi mohlo chybět 😀 😀
no paráda - žáby se soustředí na plození a ty na ně s foťákem, snad to nebude mít na potomstvo vliv 😀 😀

blanka.k
3. dub 2011

@bury no, sice všechno mám, ale je mi to naprd, jelikož jsou na to potřeba jiné paměť. karty, jiné baterky, jiné průměry filtrů, makročoček , slunečních clon....jak jsem psala do takové lehčí tašky se taky nevleze....jediné co mi zůstalo je blesk (a ten je taky nový, jelikož se mi starý rozbil před vánoci 😅 ) ....takže stejně všechno musím pořídit nové 😅

bury
7. dub 2011

Tak jsem to konečně rozštípla - zítra mi přijde Nikon D3100 😵 😵 už se těším, ale trošku se bojím toho začátku 😉

blanka.k
7. dub 2011

@bury Takže zítra už dorazí? Tak to je super, tak to se těším na "úlovky" 😉 A gratuluji k novému "miláčkovi" 😉

Strana