icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

lucy222
15. lis 2011

@kacab dobrý 😅 😉

kacab
15. lis 2011

@erinbrock no v tom photofiltru... jsem tvrdohlavá... když si něco umanu, tak to prostě MUSÍ jít 😀 😀 😀 ...tu zmiňovanou funkci to fakt ale nemělo, hrála jsem si tak "na koleni" s ohraničeníma a průsvitným pozadím, trochou klonování barviček.... Výsledek ale manžela fakt pobavil, už se těšíme na strýce až to uvidí... Jen aby nám to tričko potiskli včas a ve výsledné velikosti nevypadaly ty retuše moc okatě...

... a děkuji za pochvalu 🙂 potěší!!!!

erinbrock
15. lis 2011

@kacab 😀 😀 😀 tak to ja taky zkusim vytlouct ze Zonera to co umi Photoshop 😀 😀 😀 😀 😀

jaa
15. lis 2011

@elennka Moc pěkné fotky..Ta žirafa je super... 😉

jaa
15. lis 2011

@lucy222 kam chodíš do školy?Fotka ok.Jen je modrá...Jestli to tak má být..

lucy222
15. lis 2011

@jaa školu hodím do IP - je to jen dlouhodobější kurzík 😉
Jj, je modrá - foceno hodně brzy ráno a nastavena špatně WB 🙄 Příště dám AUTO a prdím na to 😝 Ale stejně se mi líbí 😅 Já byla ráda, že jsem to chytla (jakmile vyšlo slunce výš, tak nebyla vidět už ta pavučina) - a už takhle jsem skoro ležela na chodníku (socha je pod mostem) 😅 A díky 😉

lucy222
15. lis 2011

Tady jedna nemodrá 😉 Také DÚ 😝
Ale stejně - modrá je dobrá 🙂

mayem
16. lis 2011

Ahojky úžasné fotografky 🙂 Máte tu tak krááásné fotky. Mohla bych Vás poprosit o radu? Kleknul mi starý foťák a vybírám nový. Mým snem je Nikon D3100... jenže... z finanční stránky se mi do něj chce dávat max. 10000,-, což se zrcadlovkou je utopie, když vezmu v potaz příslušenství. Vybírám, vybírám... už mi jde hlava kolem 😝

Zrcadlovku jsem ochotna vyměnit za lepší kompakt, pročítám megapixel, docela mi padl do oka Nikon Coolpix P500 nebo pak už s výměnnými objektivy Panasonic Lumix DMC-G10 + 14-42 mm, ale to tak vážně neberte, raději bych chtěla nějaké tipy.
Mužete mi někdo poradit pěkný foťák? Nebo jestli mám ještě počkat a šetřit. Hrozně mě focení baví, hlavně budu fotit děti a přírodu.

lucy222
16. lis 2011

@mayem co neco starsiho? Proste mrknout treba na aukro...kolikrat tam byly fotaky temer nove. Na jednu stranu bych se toho bala a na druhou - kdybych mela 10 000,tak by se mi nechtelo jit s kvalitou dolu :-/
K tem vymenitelnym objektivum u kompaktu...ja nevim - treba budou mit ostatni lepsi nazor - ale objektiv je to nejdrazsi na fotaku a jestli bys musela dokupovat k tomu kompaktu,tak by ses tomu nejdrazsimu nevyhla...a za cenu nizsi kvality... :-/ ale je to jen muj nazor 😉

lucy222
16. lis 2011

@jaa nefunguje mi IP 🙄
k tomu kurzu - je to dlouhodobejsi kurzik. Na kazde lekci probirame nejake tema a pak na nej zpracovavame DU. Kdo prinese fotky na dalsi hodinu,tak na ne mrkne lektor,zhodnoti a popr.poradi jak to priste udelat lepe 😉
je to fajn relax od male 🙂
uz budeme pomalu koncit - ted mame DU vytvorit autoportret,tak aby to vyjadrovalo nejakou nasi vlastnost/ci jak se my vidime...a take by melo byt videt,ze to fotime sami-tedy ne samospoust apod. 😉

mayem
16. lis 2011

@lucy222 taky mě napadla možnost jít do staršího, ale odrazuje mě právě to riziko. V zrcadlovkách bych byla úplný začátečník, tak mi dělá obrovský problém vybírat. Pokud bych zvolila ten Nikon D3100 s 18-55 (nejlevnější verze) byl by objektiv do jaké míry postačující pro začátečníka?

lucy222
16. lis 2011

@mayem na zaklad dobry. Lepsi by byl objektiv 18-105, ale pro zacatek... Tak jako tak budes chtit casem neco lepsiho 😉 Kdybys byla v Praze,tak tusim,ze Megapixel prodava i starsi fotoaparaty - muzes vyzkouset na miste apod. 😉

mayem
16. lis 2011

@lucy222 děkuji moc za rady 🙂 Teď koukám na aukro a jsou tam opravdu pěkné nabídky. Fakt tomu moc nerozumím, ta 18-55 - na jaké snímky je vůbec ideální?

mayem
16. lis 2011

http://im.aukro.cz/nikon-d3000-18-55-vr-1100fot...
Ale teď nevím, má vůbec české menu?

janinka1987
16. lis 2011

@erinbrock Díky, to jsem přesně potřebovala! Peru se s Gimpem už dost dlouho...Teď ještě čas, abych si to všechno pročetla 🙂
@lucy222 To je fakt super DÚ 🙂
@kacab Téda, to je jak profesionální, paráda!

lucy222
16. lis 2011

@mayem juj, zrovna ten je moc slušnej. Ještě mrkni na hodnocení uživatele - kdo na aukru obchoduje déle, tak si nedovolí poslat něco špatného, aby měl negativní hodnocení.
Ten objektiv užiješ, neboj.
A k českému menu - no, nevím. Mrkni třeba na recenze na tom Megapixelu...Můj Nikon české menu nemá a co jsem viděla Nikony, tak neměly...ale nevím.
@janinka1987 super možná, ale fakt nevím jak na to 😅 doma budu blbnout se zrcadlem 😅 😉 Jinak nápady sem 🙂

kacab
16. lis 2011

@janinka1987 děkuju... víc ale než moje schopnosti na tom obrázku zafungovalo, že jsem našla dokonalou pozici hlavy, která tam sedla i s výrazem (mimochodem focená na horách v Norsku 🙂 ) a i ten vlnitý plech za .. tím že je flekatej -prouhatej, tak ty retuše se ztratily... Bylo to více štěstí než mého rozumu 🙂

jaa
16. lis 2011

@mayem 3000 nemá české menu a,co se týče funkcí,tak je za 3100 HOODNĚ DALEKO...Když se budeš chtít podívat na fotky z 18-55,tak skoro vše,krom pár posledních, je jím focené.Mám jich v albu mraky a pro začátek ti stačí,až,až..

mayem
16. lis 2011

@jaa tak to jsi mě uklidnila, koukala jsem do tvého alba a máš fotky nááádhernééé. Já měla pořád přestavu, že když budu mít tu 18-55 tak budu muset pořídit i tu 55-200 a střídat objektivy. Tak půjdu asi do té 3100 🙂 České menu chci a navíc jsem vyčetla, že dělá kvalitní videa, což s dětmi jistě upotřebíme 🙂

erinbrock
16. lis 2011

@mayem no pokud mas penizky tak bez do ni d3100 ale s objektivem 18-105, ten 18-55 je takovy zaklad, rozhodne za chvili nebude stacit...kvuli priblizeni vzdalenych objektu kdyz pojedete nekam na vylet...a casem si dokoupis nejaky portretovy pevny objektiv...treba 🙂 😉

janinka1987
16. lis 2011

Holky, potřebovala bych poradit. Chtěla bych docílit efektu porcelánové pleti jako níže na fotce (z mojí svatby od profi fotografky). Vím, že to dělá v FS, nevíte jestli to umí i Gimp? Popřípadě nějaký lehčí návod 🙂 Děkuji!

mayem
16. lis 2011

našli jsme nabídku D3100 za 7500,- nafoceno 5 tis. snímků, v záruce ještě rok a půl, co myslíte? Navíc ale to u někoho jiného objektiv 18-55 za 500,- ale má prasklinku, která prý nevadí užívání, tak si říkáme, že by to "zatím" stačilo. Mrkněte mi na to prosím, jestli opravdu to ničemu nevadí.

elennka
16. lis 2011

@janinka1987 nebude to někde v nastavení teploty barvy (vyvážení)..

mayem
16. lis 2011

Asi nic nevidíte, ještě jsem to ořízla 🙂

elennka
16. lis 2011

@mayem záleží na tobě, já osobně bych do koupi nešla- i kdyby byla malá prasklinka.. ale toť pouze můj názor.
Zítra možná vyrazím trošinku fotit, jestli tedy vyjde nějak slušně počasí 🙂
Pár foteček z archivu 🙂

lucy222
16. lis 2011

@mayen k tomu objektivu - muze byt O.K.,ale bala bych se toho protoze ta prasklina nejak vznikla- padem? A moc si nedovedu predstavit co udela citliva optika po padu... A treba Ti vysvetli jak se to stalo 😉
jinak gratulka k vyberu fotaku - snad udela sluzbu 😉

lucy222
16. lis 2011

Ha,oprava - @mayem 😉

jaa
18. lis 2011

Já bych do prasklého také nešla...Já si to nádobíčko hlídám,jako oko v hlavě.Mě by šiblo,kdyby mi to někde upadlo.. 😠
@elennka Fotky moc pěkné..Na focení ted fakt není počasí☹((

jaa
18. lis 2011

@lucy222 ty by jsi nás mohla školit..To,co se učíte ve škole tu prezentovat.To by bylo fajn... 😉

jaa
18. lis 2011

@janinka1987 V PS bych dala vyhlazení a upravila neutr.barvy...

Strana