icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

janinka1987
18. lis 2011

@jaa No jo, ale já právě PS nemám ☹

lucy222
18. lis 2011

@jaa skolit neee-ja se tomu venuji pro radost,nejsem zadny znalec...mohla bych sem dat neco z poznamek-to jo...

jaa
18. lis 2011

@janinka1987 Neboj,to najdeš i v tom gimpu 😉
@lucy222 No,my tu povětšinou také nejsme žádní znalci,tak nám vše přijde vhod:- 😉

lucy222
18. lis 2011

@jaa no,tak az budu moct k pc,tak neco pisnu,ale potrva to

ferinka
18. lis 2011

@mayem juuuuuj určitě nekupovat s prasklinou,to není nic dobrého ☹

janinka1987
18. lis 2011

@jaa Tak jsem to v Gimpu našla, ale nic mi to nedělá ☹ Já se na to ...

olbramka
18. lis 2011

@janinka1987 mrkni na youtube,tam je mraky návodů 😉 nevím, co myslíš tou porcelánovou pletí? ale třeba tu

https://www.youtube.com/watch?v=XIjs29XUPdg

na retuš

evatk
18. lis 2011

ahojda

vy všichni upravujete vesměs v photoshopu? já jsem si stáhla zkušební verze lightroomu a zoneru, ale jak jsem zvyklá na ty jednoduché picasa a photoscape, dělá mi to problémy, i gimp mi připadá složitý, ale to je asi o zvyku, ale ty videa jsou super, snad si někdy udělám čas to proštudovat

ještě jsem neodolala a koupila si pevný objektiv 😅

a tady pár fotek, jsou to všechno prvotiny, tak prosím schovívavost

eriska
19. lis 2011

Ahoj holky, šikulky, pár stránek jsem prolétla, fakt nádherně fotíte. Chtěla jsem vás poprosit o radu, kde udělat nějaký pěkný kalendář? já ho loni dělala v programu stáhnutým na stránkách fotolabu, ale žádný zázrak to nebyl:-/ moc vám děkuju za tipy🙂

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka Díky, to ale není ono ☹ Já trochu retušuju ty nejhorší věci ve Fotoscape, ale tohle je vyloženě nějaký filtr...Ale prostě ho nikde nemůžu najít :-/ Barvy stáhnout umím, ale tohle je nějaká záhada ☹

Holky, kde se dá sehnat zkušební verze PS? Nějaké odkazy jsem sice sehnala, ale prostě mi to nejde nainstalovat :-/

tehuli
19. lis 2011

holky v čem upravujete fotky?myslím program?chci začít a nevím co je pro mě nejlehčí a nejlepší🙂)dík za tipy 😵

janinka1987
19. lis 2011

@eriska V téhle chvíli na ně všichni nadávají, já ti ale doporučuji Piklio (www.piklio.cz). Mám od nich dva kalendáře a jsou naprosto bezkonkurenční. Te´d jsem dodělávala tchýni kalendáře na www.24print.cz a jsou naprosto příšerný, kvalita je děs, s Pikliem se nedají srovnávat. Teď si to sice Piklio pokazilo těma fotkama zdarma, co se jim dost nevyvedli, fotoknihy, kalendáře a obrazy ale opravdu umí! Svatební fofoknihu mám taky od nich 🙂

janinka1987
19. lis 2011

@tehuli já mám Photoscape, volně stáhnutelný na netu. Základy dokáže a má jednoduché ovládání. Změna barev a velikostí fotek, základní retuš, červené oči, jas, ztmavení, ořez...Prostě základ 🙂

tehuli
19. lis 2011

@janinka1987 super...a pak jak se v tom zorientuju je lepší co?🙂) dík moc 😉

janinka1987
19. lis 2011

@tehuli No, to já te´d řeším ☹ Mám Gimp, te´d je na mě ale dost složitej (je fakt, že jsem ho ještě pořádně nenaštudovala). Samozřejmě bych chtěla Photoshop, ale na ten jaksi nejsou peníze ☹ S ničím jiným zkušenosti nemám. Ale ten Photoscape toho umí docela dost...

tehuli
19. lis 2011

@janinka1987 super díkec🙂

olbramka
19. lis 2011

@janinka1987 aha, já to právě z tý fotky maličký nepoznám, o co jako jde... ale působí na mě tak jako desaturovaně, tak možná s tím si pohrát. nemáš ji někde ve větším?

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka no, ona je velká, jen tady není nic vidět ☹ Ještě jsem našla jednu stejně dělanou

olbramka
19. lis 2011

já jako myslela, jestli ji nemáš někde jinde na netu 😀 tahle vypadá černobíle, ale asi nebude...

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka 😀 Jsem blbá 🙂 Hodila jsem jí do alba: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/janinka1987/... jinak u té první byli stáhnuté barvy a tahle je černobílá, ale z toho efektu se zblázním 😀

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka Tak mám problém vyřešen, umí to Picasa 🙂

olbramka
19. lis 2011

@janinka1987 je to jen rozostřený, ne? nějaký gausovský?

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka picnic - funkce orthon-ish

olbramka
19. lis 2011

@janinka1987 aha. no, mě tyhle věci moc neberou, jako úpravy jo, ale třeba to rozmatlání jen na pleť, nechat ostré oči a tak. ale jasný, že člověk zkouší a zkouší, co?

lucy222
19. lis 2011

Já se přiznám, že úpravy nedělám vůbec bo na to není čas a ani moc chuť.
Jinak už jsem doma u PC,tak až se trochu aklimatizuji, tak zkusím napsat něco z toho kurzu, ale prosím o trpělivost se mnou - ještě nevydržím moc sedět, tak to ffakt nějakou dobu zabere. 😉

janinka1987
19. lis 2011

@olbramka No, já taky moc úpravy nedělám, ale když se mi povede fotka, občas zkouším...Tenhle efekt jsem hledala kvůli těm fotkám z naší svatby, moc se mi líbil 🙂 Ale žrout času to teda je...

olbramka
19. lis 2011

@janinka1987 jako já upravuju i dost, baví mě to, ale je jasný, že každýmu se líbí něco jinýho 🙂 ale času žrout to je řádnej..
@lucy222 a co děláš za kurz?

elennka
20. lis 2011

Pěkný večer, tak jsem nějak víkend prolenošila a dneska mě bylo nějak divně ☹(
Chtěla jsem jít s kamarádkou fotit, ale počasí nanic, takže to padlo..

lucy222
21. lis 2011

@olbramka já to tu už psala - mrkni o stránku zpět 😉

eriska
21. lis 2011

@janinka1987 děkuju🙂

Strana