icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

mayem
30. lis 2011

@katy.m
Jsem taky úplný začátečník s focením zrcadlovkou a minulý týden mi přišel první foťák Nikon 5100, z finančních možností jsem také zvolila objektiv 18-55 a fotečky se mi moooc líbí, řekla bych, že pro začátek opravdu stačí a pak časem pořídím další objektivy. Mrkni mi do alba (pro přátele), mám tam první fotky - fotky začátečníka samouka 🙂

katy.m
30. lis 2011

@mayem tak to jsem ráda 🙂 ,že jsi spokojená.Věřím,že budu taky.Fotky máš moc krásné 😵 ,já se toho budu ještě muset hodně učit

mayem
30. lis 2011

@katy.m zatím je to u mě pokus - omyl, mám jich plno mázlých 😠 Ve foťáku to vypadá dobře a pak to dám do PC, zvětším je a je to mázlé 😠

katy.m
30. lis 2011

@mayem a upravuješ v nějakém programu?Já mám stáhlý jen Photoscape,ale to fakt jen ten základ.Časem bych chtěla nějaký dobrý photoshop

lucy222
30. lis 2011

@katy.m zázraky nečekej. zrcadlovka je dost specifická a spousta lidí je překvapeno, že jim dělá horší fotky 😅
Ale když se ji naučíš nastavovat, tak určitě 😉
A jestli bude stačit? Pokud se tím nechceš živit či Tě to fakt hodně nechytne, tak určitě.
Já se svojí D90 také nejspíš zestárnu a zemřu 😅 - sice vím, že jsou lepší "stroje", ale jsem max.spokojená a na to moje hobby focení je to více než dostatčné 😉

lucy222
30. lis 2011

@mayem klííííd, také jich mám spoustu mázlých...si říkám jaká je to super fotka a pak ji zvětším v PC a ona je někde nepatrně mázlá 😝 😠 😅 😉

lucy222
30. lis 2011

@mayem fotečky pěkné 🙂 Jsi tedy spokojená s výběrem?

katy.m
30. lis 2011

@lucy222 jj,s neúspěchy počítám a i když těžko,tak se s nima i smiřuji 😀 ,ale moc se těším až si s ním budu hrát,poznávat ho a zkoušet a zkoušet 😵

lucy222
30. lis 2011

@katy.m také jsem se těšila a pak se narodila malá a jsem ráda, že stíhám 😅

mayem
30. lis 2011

@lucy222 zatím jsem moooc spokojená 🙂 Co jsem od focení očekávala se mi splnilo 🙂 teď to jen pořádně vychytat 😀 Úplně mě fascinujou ty jemné detaily obličeje + rozmazané pozadí. Panuje u mě velké nadšení, jen chybí ten čas ☹

@katy.m mám picaso, víc zatím ne, jelikož nejsem ještě profík a zrcadlovku mám 6 dní, tak ty fotky ze zrcadlovky se mi tak líbí, že nevidím, že by potřebovaly úpravu, u pár fotek jsem zkusila dát sytější barvu, taky se mi to líbilo. Ale ono časem asi ty chyby uvidím víc a budu víc upravovat. Na to je ještě teď brzy, byla jsem zvyklá na obyčejný kompakt, což teď mi příjde jak břídil 😀

Holky jak vytvoříte takové krásně vykreslené očíčka?

katy.m
30. lis 2011

...připojuji se k @mayem a její otázce na kukadla 🙂

Před chvilkou mi přišla sms,že foťáček je připravený na prodejně,takže si ho dneska asi i vyzvednu.Jupííí.

lucy222
30. lis 2011

@mayem to je dobře, že jsi spokojená...a čas? ten asi chybí většině z nás 😅 S tím upravováním - já neupravuji...mám Zoner a chystám se na něj, ale pokud se mi prostě nelíbí fotka jen vyfocená, tak už se s ní ani dál zabývat nebude...obo je asi fajn u pěkné fotky zvýraznit barvy apod..ale proč zachraňovat něco co se mi už dopředu nelíbí.. 😉

lucy222
30. lis 2011

@katy.m dej pak vědět první dojmy. 😉 bo já jako dnes vidím jak jsme si jej vezli domů 😅

katy.m
30. lis 2011

@lucy222 já se těším jako malé dítě,odpočítávám minuty,kdy manžel přijede z práce domů 😀

jaa
30. lis 2011

@mayem Já dělám oči v Pain netu 😉 + tu jakoby maovanou kresbu v PS...Něco je upravené,něco nikoli...Holky,co máte nový fotáček,už se těším na fotečky..

mayem
30. lis 2011

@jaa NÁÁÁDHERA, já to chci taky umět. Jsi strašně šikovná. A jak koukám nejen na focení, ty čepičky si háčkuješ sama, viď? Krááásné.... vezmu inspiraci 🙂 taky jsem ulítlá na háčkování 🙂

mayem
30. lis 2011

@jaa PS je photoscape?

janinka1987
30. lis 2011

@mayem Photoshop 🙂

mayem
30. lis 2011

@janinka1987 díky 🙂

jaa
30. lis 2011

@mayem photoshop...Ale, v tom Pain netu jdou lépe ostřit...V PS jim dám kresbu,pokud chci takové trošku umělecké foto...Jako je toto...
Jinak,se také pořád učím a učím.... 😉 Díky moc za pochvalu...
Čepičky neháčkuji..To,už bych opravdu nestíhala nic..🙂))Chodit do školy a zvládat ty 4 čerodějnice doma🙂))Tuhle mám od jedné paní..je takové slabší..A,tu bílou s kočkou od druhé..ta je hodně teplá... a hlavně pevná...a levnější.. o trošku...

jaa
30. lis 2011

nebo tyto

janinka1987
30. lis 2011

Holky, já Vám tak závidím nové foťáčky...U nás to vypadá, že se nikonka dočkám asi až po vánocích ☹ Tak zatím fotím jak běs starým 🙂 Dneska jsem dávala vyvolat černobílé fotky zlatíčka na A4, že mu je nalepím do pokojíku, tak jsem zvědavá na kvalitu...

jaa
30. lis 2011

@janinka1987 A,jaký máš foták?

katy.m
30. lis 2011

Děvčata,tak mazlíka už mám doma 😵 ,a co mě moc potěšilo,že ho mám v té červené metalíze(původně jsem si objednala černý,protože červený nebyl na skladě),ovšem já chytrula si nekoupila paměťovku 😝 🙄 ,takže jsem ho dneska jen nabila a složila a četla si manuál.
Jakou paměťovku si mám koupit?

katy.m
30. lis 2011

@jaa Tvé fotky jsou nádhernéééé 😵

jaa
30. lis 2011

@katy.m SDHC..10 clas..nejlepší jsou LEXAR..
Moc děkuji za pochvalu..moc.moc.. 😉

katy.m
1. pro 2011

@jaa děkuji 🙂 a kolikati GB ?

lucy222
1. pro 2011

@katy.m mám SanDisc Extreme - 8 GB, pak tu samou záložní 4 GB, pak jsem ještě měla Nikon 8 GB, ale ta nebyla dobrá, tak budu pořizovat časem místo této a v kompaktu máme 4 GB 😉

katy.m
1. pro 2011

@lucy222 jj,tak po 8GB jsem koukala,nemám vůbec představu,jakou to má pamět,teď jsem měla jen 1GB.Takže by to mělo na mé focení stačit,jo? 🙂

lucy222
1. pro 2011

@katy.m tak snad jo - mne to stačí, ale mám prostě vždy jednu v záloze.

Strana