icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

jaa
1. pro 2011

@katy.m 4-8 Gb🙂
@janinka1987 Ty fotí také krásně..

janinka1987
1. pro 2011

@jaa Ale jen při dobrém počasí, jinak je to naprd :-/

jaa
1. pro 2011
katy.m
2. pro 2011

@jaa
@lucy222
@janinka1987
@mayem
@bury Holky POMÓÓÓC !

zase jsem si přišla pro radu. Nikonek mi nějak odmítá spolupracovat.Včera večer a dnes opět mi to hlásí chybu,píše to:
TUTO PAMĚŤOVOU KARTU NELZE POUŽÍT.KARTA MŮŽE BÝT POŠKOZENA.VLOŽTE JINOU KARTU

-kartu včera kupoval manžel ve Fotolabu,prodavač mu ji přímo doporučil,že do tohoto Nikonu ano a berou se běžně
-značka Kingston 10 class 8 GB
-kartu jsme hned ze staru naformátovali
-včera to už jednou udělalo,fotky jsme přetáhli do PC a pak to zase šlo.Dneska už po první fotce toto.
-postupovala jsem dle návodu a nejde to

netušíte,co dělám špatně??? 😢 😢 😢 😢 😢 😢

😢 😢

bury
2. pro 2011

@katy.m - to fakt neporadím 😒 já s tím problém nikdy neměla a v kartách se vůbec nevyznám - mám jen jednu a tu jsem měla v setu u foťáku 😢 jedině mě napadá zkusit zavolat do toho Fotolabu, kde to manžel kupoval...

katy.m
2. pro 2011

@bury už jsem ho tam poslala,prý tu kartu chce vidět.No ale samozřejmě už se vykroucel,že toto se stalo snad jen jednou,že chyba musí být na naší straně, a že oni ten foťák mají na prodejně taky,tak ať se v pondělí stavím,že to vyzkouší(nyní tam už prej nemají šéfa).A já myslela,že přes víkend budu fotit 😢

wendulla
2. pro 2011

@katy.m zkus se podivat presne na tu kartu, jednou se mi to stalo taky. Po strane je takovy maly cuflik, ktery se hybe nahoru a dolu, tim tu kartu zamykas a odemykas. Pokud ti to hlasilo tohle, je mozne ze sis ji zamkla, zkus to, treba to je ono.

katy.m
2. pro 2011

@wendulla to už jsem taky zkusila,nyní po 3.,ale bez úspěchu

wendulla
2. pro 2011

@katy.m tak to nevim, asi bude opravdu nejlepsi s tim zajit do prodejny.

katy.m
2. pro 2011

@wendulla mám já to smůlu☹.To je tak když se člověk na něco těší 😠

wendulla
2. pro 2011

jj, to znam. Mela jsem fotak dostat k Vanocum, ale tak dlouho jsem prosila, ze ho mam driv, pod stromeckem budu mit uz jen prazdne krabice 😀 ale stalo to za to 😉

blanka.k
2. pro 2011

@katy.m Hm, to se mi stalo v létě....a při nejhorším možné okamžiku, jsem fotila kámošce na svatbě, a karta odešla takto večer, takže všechny fotky v háj, dovedeš si představit, jak jsem to obrečela (o mákošce asi nemluvě) I jsem ji dala do spe.firmy, kde to za těžké peníze opravují a prd....
Mimochocdem to byla taky Kingston 8GB + Nikon foťák. Prý ji pravděpodoběn oddělala elektronika foťáku, že se to u těchto levných karte vyjímečně stane. A je to horší, než kdybych jí manuálně zlomila...nezachránilo se vůbec nic 😔 Takže už kupuju jedině "vysokorychlostní" karty, naposledy San Disk asi 90MB/sec ukládání 😉 Protože prý občas foťák dá impuls k rychlejšímu zápisu a karta ten nápor nevydrží 😉
Jinak mě už takto to hlásilo asi měsíc předem při jednom focení venku, že je poškozená, ale stačilo vypnout zapnout foťák a jelo se dál (pár fotek ale bylo poškozených), pak asi měsíc klid apak najednou bum a všechny fotky v háji 😔 Takže tvůj popis mě to hodně připomíná.... 😅

katy.m
2. pro 2011

@blanka.k uááááááá,nestraš !!! a foťák byl /je v pořádku ????????

wendulla
2. pro 2011

@katy.m a co mas za fotak?

katy.m
2. pro 2011

@wendulla Nikon D3100

blanka.k
2. pro 2011

@katy.m jojo, je (no, teď teda na něm blbne externí blesk, ale na netu jsem četla XX diskuzí, že u toho mého těla je to "tovární" vada, že je to častá reklamace 😔 , takže po vánocích pofičí na reklamaci ), tak doufám, že už vše bude v pohodě, už jsem reklamovala 2x blesk Metz (to mi po druhé vadě prohlásili, že je neopravitelný a vrátili peníze), pak jsemsi koupila blesk Nikon 900 a začal dělat tohle, pak se po....ta karta, měla jsem chuť to všchno hodit z okna 😔

bury
2. pro 2011

@blanka.k - no tak to máš teda nervy ze železa, já bych se zcvokla.... hlavně ta kamarádky svatba 😢 😢

katy.m
2. pro 2011

@blanka.k to je mi líto,že máš tak špatné zkušenosti. ☹
Uff,trochu mi spadl kámen ze srdce,bála jsem se,aby to nějak neponičilo foťák

blanka.k
2. pro 2011

@bury to mi povídej, jsem celou noc probrečela(cleou noc jsem s pomocí manžela a X lidí na telefonu) se nažila tu kartu rozjet, pak zvracela.....no děs. Uf, fotit svatby bych fakt nemohla , nervy, aby vše klaplo napoprvé a pak aby neselhala technika 😝 Když se mi smažou fotky malýho, tak se to nafotí znova no 😵

katy.m
2. pro 2011

@blanka.k ani si tu zodpovědnost nedokážu představit.Snad Ti to kamarádka odpustila(i přesto,že tys za to nemohla 😉 )

blanka.k
2. pro 2011

@katy.m ano, dopadlo to dobře, nezabila mě 😀 Tak doufám, že u vás to dopadne líp....jakou máš rychlost na té kartě, já měla myslí 20MB/s?

lucy222
2. pro 2011

@blanka.k tý jo, to bych už asi nefotila - po těchto zkušenostech 😝
@katy.m reklamovala bych také...tu kartu..a nenechte se odbýt - tohle není O.K. Také mi kdysi odešla Kingstonka - 4 GB...naštěstí začala blbnout, tak jsme vše stáhli včas...No a pak jsem nepochopila tu originál Nikon - fungovala a pak najednou špatný formát či co 😝 😕 🙄
Zítra jdu na poslední kurzík - tak pak mám ještě do úterka něco dodělat, ale pak už bych to sem konečně mohla psát 😉

katy.m
2. pro 2011

@blanka.k a to vyčtu kde? 😀
O kartu mi tak moc samozřejmě nejde,i když stála 5 stovek,ale nechci přijít o foťák

jaa
2. pro 2011

@katy.m Okamžitě vyměnit kartu a už bych ji do fotáku nedávala...Já mám teda kartu Panasonic 4,4Gb,Kingston a dokonce s mikro adapt..8GB,4,Ta občas zlobí,ale v PC,pak mám Integrál a poslední Lexar 8GB,10.Ta je nejlepší...

katy.m
2. pro 2011

uff tak karta vyměněna,zatím to fotí,tak snad už to bude ok 🙂

katy.m
4. pro 2011

nějaké fotky 🙂

janinka1987
4. pro 2011

@katy.m Super 🙂 Můžu se zaptat, jak sis na zrcadlovku zvykla?

katy.m
4. pro 2011

@janinka1987 no stále s ní bojuju 😀 ,ale baví mě to,dokonce fotím i přes hledáček a né přes LV,což čučím,jsem si myslela,že to nebudu umět

katy.m
4. pro 2011

ještě musím naučit ty fotky nějak upravit,zvýraznit barvy,atd

Strana