icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

bury
13. pro 2011

@lucy222 - já nejsem tvůj přítel - nepřítel taky ne 😀 , ale ráda bych si taky početla...

lucy222
13. pro 2011

@bury tak pošli žádost 😉

lucy222
13. pro 2011

@elennka u zrcadla??? 😀 😉
V Zoneru? Jdu hledat...jinak tím magnetickým lasem to je taky pakárna 🙄

alca22
13. pro 2011

Ahojky potřebovala bych poradit. Upravuji fotky v GIMPU, ale z ničeho nic i to nepotporuje fotky ve formátu jpg. Myslíte že jsem někde něco jen pomačkala. vůbec tomu nechápu. Úplně to jpg z toho programu vymyzelo. Moc díky za radu.

erinbrock
13. pro 2011

@lucy222 mam pocit ze se Ti ty zadosti ted namnozi 😀

erinbrock
13. pro 2011

@alca22 nemam zaply comp s gimpem..zitra kdyz bude chvilka mrknu... 🙂 kdyz tak to zkus restartnout...

lucy222
13. pro 2011

@erinbrock tož jdu promazat alba ať tam mám jen technicky dokonalé výtvory 😀 😉

erinbrock
13. pro 2011

@alca22 jeste me napadlo - pokud jsi obrazek nejak upravovala a pracovala s vrstvama nemela bys pouzit misto prikazu ulozit prikaz export do??

lucy222
13. pro 2011

@elennka no, už vím proč jsem se o to pokoušela jinak - mám ty balonky vpředu rozostřené - proto nejde moc použít to magnetické laso..tak jsem to kombinovala s jiným výběrem...ale stejně to má ještě chybky 😒
Zítra zkusím znovu. Teď jdu na kutě, tak brou 😉

elennka
14. pro 2011

Tak tady je ještě pár foteček, se kterými jsem si trochu hrála 🙂 Nejsou taky úplně 100%, ale člověk se stále učí 🙂

lucy222
14. pro 2011

@elennka to vše opravdu označuješ jen tím magnetickým lasem? 😕

elennka
14. pro 2011

buď magnetickým lasem, kouzelnou hůlkou a ještě jedním nástrojem.. v nabídce je, že je možnost označit více objektů (hodím kdyžtak obrázek večer..

lucy222
14. pro 2011

@elennka Tou kouzelnou hůlkou mi to nejde vůbec, magnetickým lasem jen co je ostré...pak jsem tam kombinovala různé druhy výběru s tím, že jako funkci jsem dala jejich kombinaci...
Původně jsem to upravovala přes vrstvy...na barevnou fotku jsem zkoupírovala ČB a na těch částech co jsem chtěla v barvě, tak tam jsem umaala tu ČB vrstvu...no, ale stále mi přijde, že to není ono...

jaa
14. pro 2011

@lucy222 Ty vrstvy by jsi nás tu mohla naučit... 😉 určitě by nás to většina dost uvítala..

lucy222
14. pro 2011

@jaa zkusím to nějak večer spáchat. 😉 Ale nemyslím si, že bych měla co učit 🤐 Já nejsem moc příznivcem úprav 😉

jaa
14. pro 2011

@lucy222 určitě ty vrstvy ano.. 🙂

lucy222
14. pro 2011

@jaa O.K. Zkusím sepsat krátký návod 🙂 Ale Zoner vrstvy jako takové neumí - tam to jsou "pseudo- vrstvy" 😅

jaa
14. pro 2011

@lucy222 mělo by snad být hodně podobné i PS..

jaa
14. pro 2011

Můj kšeftík..

jaa
14. pro 2011

A ,nedělní blbnutí...

erinbrock
15. pro 2011

@jaa a ty bys mohla sem zase soupnout nejake ty tve navody na upravy a retuse co? 😀 😀 😀 moc pekne....

jaa
15. pro 2011

@erinbrock Já právě žádné neumím... 😅 proto vstřebávám vše okolo...Upravuji jen minimálně a ty takové spešl jsou v HDR...Jinak dělám jen jas,kontrast,neutrální,černá...-selektivní barvy.

jaa
15. pro 2011

@erinbrock chci se naučit vrstvy a masky ...

erinbrock
15. pro 2011

@jaa to ja taky...ty mas fotak co umi HDR?
🙂

janinka1987
15. pro 2011

@jaa
@erinbrock
Asi mám zase díru ve vzdělání, co je to HDR?

jaa
15. pro 2011

@erinbrock ted už jo.. 😉
@janinka1987 je to nějaká barevná škála...kde se dají udělat trošku jinak barvy. a vyhlazení atd...

jaa
15. pro 2011

@erinbrock a měl ho PS elem.5.Jenže ted mám profi verzi 9 a tam to není... ☹

erinbrock
15. pro 2011

@janinka1987 v podstate ti fotak vyfoti jednu scenu na 3x pritom ale kazda foto ma jinou expozici - takze je v jinych barvach - pisu po lopate - a kdyz ty fotky pak hodis na sebe, tak z toho muze byt parada nebo taky pruser 😀 mrkni na http://www.hdr-fotografie.snadnorychle.cz/?page... ...muj nikon d3100 to neumi - ale je mala vychytavka - ze kdys si sama posunes expozici vzdy o jedno cislo a pokazde vyfotis stejnou scenu - muzes toho taky dosahnoutt - ale neni to ono nez to prehodis a tak uz ti ta scena muze utect...jak fotak co to primo umi... tak nejak po loppate 😀 😀 😀 ted uz by to mel umet i zonet 14 pro - ale jeste ho nemam - nebo aspon podny trik s barvama

erinbrock
15. pro 2011

oprava zoner 14 pro

erinbrock
15. pro 2011

@jaa a co mas ted za fotak? se pochlub 😉 ja uz se tesim do prace...az budou penizky na nejakou dovybavu 😀

Strana