icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

janinka1987
15. pro 2011

@erinbrock Chápu, super napsané, dík

elennka
15. pro 2011

@lucy222 dám obrázek dneska, včera jsem byla večer úplně k.o.

elennka
15. pro 2011

@lucy222
Tak upravená fotka, nevím jak to bude vypadat v náhledu, označení 2 míst magnetickým lasem, invertování, odstín šedi-desaturace. Jinak mám Zoner 12 Profesional..
Já si ráda hraju s fotkama, hlavně křivky, přepaly apod.. jsem taková hračička.. Jinak nám včera sdělili, že v lednu (prosincová výplata) budou nějaké korunky navíc, takže si na 99% budu kupovat ten objektiv 🙂))

lucy222
15. pro 2011

@elennka v poho-ja ted take nestiham 😉
Diky za fotky. Ja postup ale pochopila uz prve - mam ale problem s tim oznacenim kdyz je neco neostre...jdu na ten Zoner-vrstvy 😉 mala uz chrni,tak at je to hotove kdyz jsem to slibila.

lucy222
15. pro 2011

@elennka jak upravujes prepaly? Jinak u mne je ta nechut k upravam dana nedostatkem casu...a proste pokud se mi potka nelibi hned po vyfoceni,tak uz nejsem moc ochotna ji venovat cas.

elennka
15. pro 2011

@lucy222 jj občas, ale musí být na to čas a musí to být pro mě důležitá fotka.. ještě stále nemám dodělané ty do práce, jsem ostuda... vždycky si najdu jinou práci..
Ty přepaly, teď nevím přešně jestli v zoneru nebo gimpu, ale dělám to jen když se mě chce...

lucy222
15. pro 2011

@elennka tak už jsem něco sepsala - no, literární dílo to není, ale dávám do alba 😉

lucy222
15. pro 2011

@elennka jinak Zoner máme 14, ale jen chvilku, tak v tom ještě moc neumím. 😉

jaa
15. pro 2011

@erinbrock Nikon D 5100 a 18-105... 😉 Ale je těžká jako prase,takže 35 to jistí... 😉

jaa
15. pro 2011

@elennka tak,jak na přepaly,to mě také zajímá 😉

lucy222
15. pro 2011

@jaa tak třebas @elennka na oplátku sepíše esej na téma "úprava přepalů" 😅 😉
No, tak 18-105 je těžký 😒 však už po několikáté píši, že od té doby co máme doma "50", tak ani nevím kde ten objektiv mám 😅

elennka
15. pro 2011

zkusím něco vymyslet, hodit na papír, ale neslibuju, že to bude hned 😀D
dneska už utíkám do pelíšku, zítra mě čeká vcelku hodně náročný den, jak pracovně, tak soukromě..

jaa
15. pro 2011

@lucy222 máš u té 105 také clonový kroužek?Plní nějakou funkci?Nic mi nedělá,když s ním točím 😒 No,tak já už vzala 105 ven a naše káča řvala celou cestu,že je jí zima a zebou ji kolena a že chce domů...A,o byla oblečená dost.To se asi celou zimu nepodívám ven☹((Takže jsem bohužel nevyzkoušela vůbec nic☹((((Došly jsme s malou akorád na poštu poslat janičce foták a zase domů...☹((

lucy222
16. pro 2011

@erinbrock HDR jsi vysvetlila krasne - delali jsme to na tom fotokurzu prave v Zoneru 14.

lucy222
16. pro 2011

@jaa fotky pekne 🙂 s tim clonovym krouzkem-je tam,ale jestli neco dela,tak to musim zjistit. Dnes jej najdu a nasadim 😉 ja i premyslim,ze jej prodam a koupim misto nej neco jineho.

jaa
16. pro 2011

@lucy222 Já mám HDR ve fotáku.Ale,nevím,jak ho aktivovat....☹ Jinak,foky upravuji dle toho programu v PS el..Kdyby jsi se zmínila,že honchceš prodat,ak bych si ho bývala vzala..Ale,myslím,že řeba janička by ho chtěla.. 😉

lucy222
16. pro 2011

@jaa s tim objektivem jsem ve fazi "myslenky" - musim to probrat s muzem a vybrat si pripadne neco misto nej. On neni spatny,jen uz jej nepouzivam...mozna bude potreba na jare zase na foceni koni,ale na to bych si prave poridila neco jineho...
S tim HDR-ja to fotim pomoci funkce bracketing-tlacitko BKT na leve predni strane u objektivu. Zapnes fotak,zmacknes tlacitko BKT, kolecky u spouste si nastavis parametry a pak jednu scenu vyfotis 2-3x (podle toho co si nastavis)-takhle to delam ja. Mam D90,tak to budes mit podobne...no a pak to jde v Zoneru dat do 1 fotky.

jaa
16. pro 2011

@lucy222 tak BKT tam mám taky..jen jaksi v návodu zapomněli napsat k čemu to je.🙂))Mám to přímo v menu...je tam několik možností nastavení..Večer to omrknu a písnu..

lucy222
16. pro 2011

@jaa tak to bude ono...nastavujes si tam pocet fotek (2-3) a pak take jejich parametry/expozici (ja mam -1, 0, +1)

jaa
16. pro 2011

jdu do vany.pak na to mrknu... 😉

jaa
16. pro 2011

Takže:HDR jde nastavit pouze u JPG.Pak mi to nabídne:expoziční rozdíl-1EV,2EV,3EV,....a vyhlazení:vysoké,nízké a norm.

jaa
16. pro 2011

@lucy222 Dále je tam funkce vícenásobné expozice...Lze 2-3 snímky..Každý jinak exponován..A BKT je 0,3...0,7..1...1,3...1,7...2..

lucy222
17. pro 2011

@jaa fiha,ty ses rozjela 🙂 takze BKT je ta vicenasobna expozice,vid? To je tak kdyz si nekdo precte navod 😅 ale do 1 fotky mi to jde dat 😅 na to HDR u sebe mrknu,diky.

lucy222
17. pro 2011

@janinka1987 tusim,ze Ty jsi sem davala tip na piklio. Nechala jsem tam udelat kalenadr,na kterem mi mooooc zalezelo. Vcera prisel a je opravdu nadherny. Diky 😉

jaa
17. pro 2011

@lucy222 Je tam ta vícenásobná expozice a pak ještě k tomu to BKT...A, v návodu není o tom nic...Včera jsem to zkoumala a různě přenastavovala. 😅

lucy222
17. pro 2011

@jaa jo jeste k tomu 😕 no,uprimne-lip jsem se citila kdyz jsem to nevedela 😅 ale diky 😉

janinka1987
17. pro 2011

@lucy222 Jsem ráda, že se líbí 🙂 Já mám od Piklia fotoknížku, kalendáře i obraz a vždy skvělý!

lucy222
17. pro 2011

@janinka1987 my nechali ty fotoknihy udelat jinde-meli jsme nejake slevove kuponky...ale pak jsem vybirala kde udelat ten kalendar. Fakt mi na tom zalezelo a jak uz jsem psala-vysledek super. 😵

lucy222
18. pro 2011

Pokud by mel nekdo zajem, budeme prodavat objektiv Nikkor 18-105 mm. Vice info v IP 😉

kremrolka01
19. pro 2011

sháním program s rámečky, kde by byl kalendář na rok 2012 a šla k tomu vlastní fotka, nevíte o něčem?
tohle je hodně divoký 🙂 ale něco podobnýho 🙂

Strana