icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo něco mám v raw a něco v jpg..

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo já mám právě tu 35.strašně jí chválili na promo akci Nikonu..Tak jí má...Krásně ostří a kreslí..

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa tak v rawu opravíš přepaly tak že si to otevřeš ve 2 ruznych expozicích a pak to zkombinuješ 🙂 a v jpegu nijak bohužel.

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa ta první fotka se mi moc líbí 😝 kolik prosim stoji ta 35? 😵

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo a,jak jim předcházet?Dneska jsem fotila na stejné nastvení několik fotek..některé bez přepalů a některé s.. ☹

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo 😉 Já ji mám za 5400,ale jde ted vše nahoru..Ve Fotolabu ji už nyní mají skoro za 6tis..

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa asi bych si zapla histogram, jinak teda nevim... fotis na manual? nebo nejakou prioritu?

jaa
20. pro 2011

ty jsou s 35 a koukám,že raw sem nejde..Jinak za ty peníze fotí fakt skvěle.. 😉

suchakaterina
20. pro 2011

@lilien_photo Ahoj 🙂 mohla bych se zeptat na kolik tě vyšel? 🙂

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo myslím,že je..a,to je teda skvělá cena..Fotím na A🙂

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo myslíš,že jde fotit se zapnutým histogramem?

suchakaterina
20. pro 2011

@jaa Týýý jo. Tak to asi ani nebudu váhat. 🙂 Fotky máš opravdu dokonalé. Na kolik ti to vše vyšlo? A je těžká manipulace? Jak dlouho ses sním učila? 🙂

jaa
20. pro 2011

@suchakaterina Rok jsem měla 3100 s 18-55..Ted mám asi týden 5100 a 18-105 + 35...Ale,jako malá jsem už fotila s kinofilmovou... 😉 Vyšlo..foták...+ obj...23tis..

jaa
20. pro 2011

@suchakaterina pořád se učím.. 😉Jinak,není každá fotka pěkná..taky dost mažu..

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo napíšeš přesný postup,jak na ty přepaly v rawu?

lilien_photo
20. pro 2011

@suchakaterina ahoj myslis ten d90? to nevim dostala jsem ho a objektiv budu teprve kupovat 🙂

@jaa u nekterych fotaku to jde 🙂 jinak fotky supeeeer 🙂

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo zkusím to..Já právě váhala mezi 90 a 5100 a převážila to čeština 😉

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa jo jeste me napadlo ze v jpegu by to taky mohlo jít když to neni moc... zkus jít do adjustment/Shadows highlight 🙂

lilien_photo
20. pro 2011

@lilien_photo jinak tady máš k tomu hezky napsaný článeček 🙂 http://www.jirislama.com/index.php/cs/fotoblog/...

jaa
20. pro 2011

díky,mám večer,co číst🙂

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa neni zač myslim ze je to tam pekne popsane a hlavne srozumitelně 😎

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo Jinak,mám českou verzi PS..To jsou stíny?

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa je to obraz/ta zalozka jak jsou urovne, auto kontrast atd a tam je to stiny/svetla

jaa
20. pro 2011

@lilien_photo Díky..Jinak,koukám ted na tvé fotky a zrovna v posledních dnech jsem si prohlížela Marečka + to druhé mimčo.. 😉 Moc pěkné fotky...Jak třeba uděláš takovou úpravu,jako máš myslím na 3tí fotce? Hlavička ostrá a okolí mázlé..

lilien_photo
20. pro 2011

@jaa děkuju. to dre mimčo je moje :D to mazle okoli to je tak už vyfocene. 🙂

janinka1987
20. pro 2011

Ahoj, koukám, nový lidičky, tak vás všechny vítám!
jinak já byla dneska poprvé venku vyzkoušet Nikonka a jsem fakt spokojená 😀 Bohužel jsem chtěla fotit v lese mé zlatíčko a jakmile jsme do ně vlezli, dostal záchvat řevu a bylo po focení...Tak jsem aspoň vyfotila kamarádku 😀 Jo a na zahradě pak pár detailů, tak se taky pochlubím 🙂
@lilien_photo pevnou 35 si chci taky pořídit, teď jsem hledala na Heuréka.cz nejlevnější skladem a vyjelo mi 4800,-

blanka.k
20. pro 2011

@lilien_photo Portréty doma nebo venku?

lilien_photo
20. pro 2011

@janinka1987 děkuju jani 🙂 ja jsem nasla trochu levnejsi ale asi bude trochu jina tak nevim. nevyznam se v tom pismenku na konci toho označení. nevim co znamena 😒
@blanka.k asi spíš doma, ale zajímalo by mě jaký by byl lepší na doma a jaký na ven 🙂 děkuju

janinka1987
20. pro 2011

@lilien_photo To bude objektiv bez ostřícího motorku (nebo jak to nazvat). Já mám Nikon D3100 a ten musí mít třeba objektiv s ostřícím motorkem...Ale některé foťáky mají svůj, takže můžeš mít ten levnější...

Strana