icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

jemi
28. pro 2011

@lucy222
@olbramka
@lilien_photo
Děkuji za přivítání a první rady. Fotorádce už poctivě studuji 🙂 Zoner v pc mám, ale asi budu muset stáhnout nějaký manuál ať se v něm vyznám. Teď jsem rodičům hlídala psa a zkoušela hrát se s časem závěrky a už to docela ovládám. Teď právě studuji jak zařídit zaostřený předmět vepředu a rozmazané pozadí. Jinak k foťáčku jsem si pořídila i ten malej ststiv gorillapod, tak uvidím jak bude sloužit 🙂

lucy222
28. pro 2011

@jemi ten stativ jsme meli tusim v baleni u kompaktu - zatim je nepouzity 🙂

olbramka
28. pro 2011

@jemi co nejnižší clonové číslo 😉

olbramka
28. pro 2011

@lucy222 noo, to si asi musíš rozhodnout sama 😀 jestli blesk, nebo ten stativ (mmch. -nechceš koupit ten můj? 😀 )

lucy222
28. pro 2011

@olbramka jj,vim...nastesti na to nespecham...ten Tvuj? Zkus hodit jaky je to typ do IP-mrknu na nej 😉

lilien_photo
28. pro 2011

@lucy222 juu to jsem zvedava na venkovní fotky zimní, ještě jsem jich moc neviděla tak to bude origoš. ja dneska fotila jupiiii. tady ukazka 🙂

lucy222
28. pro 2011

@lilien_photo krasne 😵 ja dnes take fotila-venku,bez snehu 😝 😅

jaa
28. pro 2011

takže, jedna upravená-zesvětlená v PS v čase 1/13 bez blesku

olbramka
29. pro 2011

@lilien_photo kolik je maličké? (je to tvoje?)
zítra jedu ke kámošce, má tuším 3-měsíční, tak jsem zvědavá, co za pózy vymyslim 😀 nevim, jestli už pase, nebo ne... musím ještě juknout, jak jsem fotila naši malou ve 3 měsících 😀
@jaa to je výřez z tamtý jedný? jako asi tomu ta úprava pomohla (haha, tam ta noha 😀), ale já moc nevim, jestli nezvolit nějaký jiný ořez, víš, jako že kouká, my nevíme na co a tak... jasný, že pro Tebe je krásná, ale mě třeba nic moc neřekne (no, doufám, že neva, že to takhle píšu... - stydlivej smail tu není...)

elennka
29. pro 2011

Pěkné dopoledne, tak konečně mám ode dneška volno v práci.. Ale za to mám trochu rozkopanou kuchyň, přijedou mě zapojovat myčku (dělat vodu a upravovat odpad).. tak se mám na co těšit s úklidem. K focení jsem se bohužel nedostala.. ☹( a zatím ani ke slohovému cvičení na téma úprava fotek..
Dostala jsem povolení ke zveřejnění fotek, co jsem fotila v listopadu (jednu rodinku), tak alespoň dávám na ukázku 🙂)
Některé fotky jsou lepší, některé horší. Fotila jsem záklaďákem, teleobjektiv jsem měla na reklamaci..

lilien_photo
29. pro 2011

@lucy222 dekuju! taky se pochlub 🙂
@jaa to je super že to udržíš 🙂
@olbramka je moje a je ji 3,5, pase od 2 tak snad i tvoje modelka to bude umět 😀

lilien_photo
29. pro 2011

@elennka mně se líbí 3. a 3. od konce a poslední 🙂

elennka
29. pro 2011

@lilien_photo díky 🙂
bylo to takové hodně spontánní, protože jejich chlapeček v klidu nepostojí... (dost fotek jsem fotila na SPORT, jinak bych nezachytla okamžiky..)

lucy222
29. pro 2011

@elennka jaky mas teleobjektiv? Spokojenost?
Jinak souhlas s lili-3.,pak 3.od konce a posledni-ty jsoh opravdu povedene 😵
@lilien_photo fotky dam rada-treba do fotoblogu pro pratele(ale tam nevim jestli Ty muzes s tim profilem PRO) a nebo navrhuji zalozit uzavrenou skupinu...priznam se totiz,ze ani ja a ani manzel nejsme zastanci vystavovani fotek deti nekde na netu...Neco malo mam na FB (uzamceno pro pratele a blizke pratele) a pak mame na netu zaheslovane album-pro rodinu...

jani11
29. pro 2011

diky za privitani 😉

@lilien_photo juu to je krasny, muzu se zeptat cim fotis?

elennka
29. pro 2011

@lucy222 objektiv Sigma 70-300 mm F4.0-5.6 APO DG MACRO. Foťák SOny alfa 2OO.

elennka
29. pro 2011

@lucy222 jinak určitě jde uzavřená skupina, jsem ve dvou skupinách a bez přidání do skupiny se človek do témátka nedostane. Mohou do ní jen admini- pro kontrolu..

lilien_photo
29. pro 2011

@lucy222 ja jsem klidne pro uzavřenou, ale jsem tu tak tejden tak do toho nemam asi co kecat 😒 jinak s tim PRO se nedostanuj nikde, jen do fora to je vše...
@jani11 děkuju moc, fotím nikonem d90 a setovým 18-105 objektivem 😉

jani11
29. pro 2011

@lilien_photo fakt setakem? ja myslela ze mas nejakej special na portrety 🙂 fakt moc hezky, taky bych rada neco vyzkousela (v okoli mam ted 4 'novy' miminka 🙂 ) a myslela jsem ze zacnu trenovat na svoje (ale ted jsem o vanocich potratila tak se to zas posouva, no snad se brzo znovu zadari 🙂 ) ale musim si koupit pozadi, co jsem videla tady u nas jsou dost drahy. ted mam zaplacenej kurz na foceni v atelieru, snad se neco priucim 🙂

lilien_photo
29. pro 2011

@jani11 juuu díky to mě moc těší že to vypadá tak dobře 😀 mrzí mě ten potrat, moc ti držím palce. ja to zažila minulý léto, zrovna na dovolený. tak jsem si ji moc neužila ☹ jaky chces kupovat pozadí a v jakem atelieru se budes ucit? to jsem zvedava na tvoje profi potřehy, ja jsem samouk.

lucy222
29. pro 2011

@elennka jsi spokojena s tim objektivem?
@lilien_photo
@elennka tak ja odpo tu uzavrenou skupinu spacham - resp.jdu to zkusit z telefonku a trebas to i pujde. Jde mi hlavne o ty fotky at je tu nevystavujeme verejne 😉 my driv nepousteli na net nic,ted sem tam nejake foto zverejnim,ale davame si oba pozor-preci jen nevime kdo vse to kde cte...

elennka
29. pro 2011

@lucy222 vcelku jsem spokojená, jen jsem ho měla 2x na reklamaci... kvůli ostření... 😖

lucy222
29. pro 2011

@elennka ale pokud je "zdravotne" O.K.,tak dobry?

Jinak soukrome tema se jmenuje 'Fotíme pro radost" - zkuste si to prosim najit v seznamu temat. Odpo budu u PC,tak sem hodim odkaz. Postupne budu pridavat dalsi a dalsi cleny - piste mi kdyztak do IP na koho jsem zapomela.

elennka
29. pro 2011

@lucy222
jinak fotí vcelku pohodově, když je ok 🙂

lucy222
29. pro 2011

@elennka mozna se Ti uz ta skupina objevila v seznamu soukromych skupin (myslim ve Tvem seznamu) - pokud ano,hod sem prosim link.
Diky.

jaa
29. pro 2011

@olbramka Není to výřez..je to takto vyfocené a není to na uložení do alba..je to jen na ukázku,že i stím časem se to dá. 😉 ...nebudu retušovat nějaké nohy,když mi o fotku jako takovou nejde 😉 Navíc mám dítě,které chvíli neposedí a rozhodně to není typ,co bude pozovat... 😀

blanka.k
29. pro 2011

@elennka jééé, Lužánky, tam to znám, tam jsou krásná místa na focení, už se těším na jaro až tam naženu malýho 😀
@jani11 na UAkru jsou pozadí za 300,- kus, sic ene papírové, ale zase víc vydrží, a myslím, že i tak stačí bohatě 😝
@lilien_photo tak to máš super fotky z té 18-105, já se jí teda zrovna nedávno zbavovala, kámoška ji prodala už dávno, dost nás to zklamalo (v Megapixelu mi řekli, že to klidně mohl být slbší kus, že u těchot levných objektivů to bývá kus od kusu....na netu v náhledech fotky docela ok, ale běda fotit někde bez blesku, horší svět.podmínky, ten šum byl děsný 😔 )
Předevčírem jsem odnesla na reklamaci "tělo" (no svoje špekaté bych taky nejradši reklamovala 😀 ), tak sjem pár týdnů bez foťáku, mám teda ještě starý D60 + k tomu všechny objektivy , ale to je jak když z Mercedesu máte přesednout do Trabantu, mě se z něj fotky už vůbec nelíbí 😔 taksjem jak "tělo bez duše"...teda spíš duše bez těla v tomto případě 😀
A jdu kouknout na tu vaši diskuzi.....

olbramka
29. pro 2011

@jaa aha, já myslela, že to je z těch, co jsi dávala předtím, že jsi tam uřízla tu trčící nohu z té levé strany....

jaa
29. pro 2011

@olbramka měla jsem jich bez blesku více..To je jedna z nich 😉 Byla nejtmavší...

Strana