icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

sygy
24. led 2012

@erinbrock Já si jí přeji už dlouho, jen ty penízky pořad ne a ne našetřit 😢 Ale manžela to uchvatilo natolik, že o tom taky přemyšlí, že si nejakou časem pořídíme 🙂 Už ted se na to teším 🙂

erinbrock
24. led 2012

@sygy jj nadseny manzel...super zacatek...ja na nej taky cekala rok a mam jeden z tech nejlevnejsich nikon3100...

janinka1987
25. led 2012

@sygy
@erinbrock Taky mám d3100 a šetřila jsem na ní půl roku (a to jsem ještě dostala peníze k vánocům)...Ale pokud je nadšený manžel, je to super, nebude proti utrácení 😀

donika
25. led 2012

@janinka1987 Tak ať už ho máš doma.. 🙂 😉 a šup sem s fotenama.. 😉
@lenka.dv Super!! a krásnej klučík!! 🙂
Krucaj.. tak to vypadá, že jdu asi taky do ní.. Budu šetřit jak divá.. 😀 :-P zase... 😀

A jinak naprostý souhlas s Holkama... chlap, kterej je "pro" ohledně focení.. je ten nejlepší "základ" pro focení samotný! 🙂 😉 😀

janinka1987
26. led 2012

Tak nový objektiv doma, tady jsou první fotečky...

eniciatko
26. led 2012

@sygy mohu se prosím zeptat, jak jste docílila to černé pozadí? Děkuji 🙂

sygy
26. led 2012

Jo holky, taky si říkam, že když si to vyzkoušel a zalíbilo se mu to, že mu to konečně nebude připadat jako zbytečnost 😀
@eniciatko Určitě 😉 Je to pouze černý koberec 🙂

eniciatko
27. led 2012

Ahoj holky,

k narozeninám dostanu zrcadlovku canon eos 600d, už dorazila, každou chvilku se nám má narodit miminko, rada bych se do té doby s foťakem aspoň trošku naučila, snažím se to tady číst, ale je toho dost 🙂 a koukám, že už sem tolik maminek nechodí... Za rady a tipy vám budu moc vděčná.... 🙂

@sygy děkuji 🙂

Celkem by mě zajímalo jak se dá docílít černého resp. hodně tmavého pozadí na fotkách (př. vložené foto) to asi nebude pouze tmavým pozadím u focením... 🙂

janinka1987
27. led 2012

@eniciatko Ahoj, pokud jde o to pozadí, myslím že zrovna tady na těch fotkách je opravdu černé, ale já to občas dobarvím ve Photoshopu...Nebo se dá silueta jakoby vystřihnout a vložit na černý podklad, ale to není moc ideální...
K tomu učení, hodím ti sem odkazy, které mi dost pomohly. Přečti si je a pak už jen musíš zkoušet a fotit, fotit a fotit. Určitě musíš pochopit základní věci a souvislosti - clona, čas (závěrka), ISO, expozice...Přeji ať to brzy zmákneš!
http://digiarena.e15.cz/fotoskola
http://www.fotoaparat.cz/article/cat/10/1
http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm

sygy
27. led 2012

@eniciatko Já bohužel měla zrcadlovku pouze půjčenou, takže zatim tomu moc nerozumím, ale myslim si, že to není jen o pozadí, hodně zaleží i na světle, typu fotaku a objektivu a mnoha dalších faktorech... to by byla otazka spíš pro zkušenejší 😉

eniciatko
27. led 2012

@janinka1987 super, děkuji moc... můžu se ještě prosím zeptat na to dobarvení ve photoshopu prosím 🙂 k foťaku je taky photoshop elements 10

@sygy snad se s tím něco naučím, focení mě baví, ale zatím jsem se k tomu blíž nedostala... bych možná zkusila i nějaký jednodenní kurz, akorát to už asi do TP nestihnu 😨

janinka1987
27. led 2012

@eniciatko Já teda nemám Element, ale myslím že je to jedno...Dám nástroj štětec, zvolím si velikost stopy a měkkost jakou potřebuju a pak jen dobarvuju kde chci mát černou...Ale u všech fotek to nejde.

donika
29. led 2012

@janinka1987 Jani, tak co objektiv? Nezavařilas už foťák?? 😀 Tak jsem dostala od manžílka požehnání a objektiv pořídím, dřív - než jsem myslela.. 😀 Kde jsi prosím říkala, že se dá zjistit, že ten můj foťák bude 100% spolupracovat s daným objektivem? A v případě, že bych si jednou koupila lepší foťák, který má ostřící motorek v sobě, fakčí pak i s objektivem, který má taky ostřící motorek?
@eniciatko Já taky začínala fotit na černém prostěradle.. 😀 a pak až plátno. Ty první dvě fotky bych řekla, že mají jen tlusté černé orámování a ta třetí , též že je upravovaná. A to upravování pozadí ve PS by mě taky zajímalo.. Zkusím jak píše Jani.. 😉

janinka1987
29. led 2012

@donika No, skoro jo 🙂 Měla bys vidět můj profil na FB 😀 Teď o víkendu jsem ale sama doma, manžel odjel se synem na výlet (abych mohla rýsovat), takže mi odjel model a foťák je uložen v tašce 🙂 Ale stále převládá velké nadšení. U popisu objektuvu by mělo být napsaný, jestli má ostřící motorek, ale je to tento: http://www.megapixel.cz/nikon-35-mm-f-1-8-af-s-... ten bez motorku vypadá jinak...A objektiv bude s lepším foťám spolupracovat, neboj 😉
Holky, kde jste sehnali černé prostěradlo???

blanka.k
29. led 2012

@janinka1987 já jsem si koupila v Ikei tu jejich 240cm širokou látku (100% bavlna) a bylo 😝 Mají bílou, černou (teda měli před těmi 3 lety 😀 😀 😀 😀 ), dá se sehnat i na MMB plno látek, tam jsem kupovala zelenou, žlutou (ne na focení,ale na 240cm povlečení 😀 )

blanka.k
29. led 2012

@donika Tak teda nakonec ta 35? Příští týden asi pojedu do VO, kdybys ji chtěla vyzkoušet,asi čtv+pá, bych ti ji ty 2 dny nechala 😉

janinous
29. led 2012

Ahojte holky, můžu se k vám přidat???? Říkala jsem si, že nejdřív dočtu, než písnu, ale už čtu tři dny a jsem teprve na 67.stránce 😉 Navíc vidím, že osazenstvo se tu už úplně obměnilo, oproti začátku, tak se připojím rovnou a dočítat budu postupně 🙂 Nějakou takovou diskuzi o focení jsem hledala stráááášně dlouho a až teď na ni konečně narazila 🙂 Focení miluji snad odjakživa, jsem blázen do veškeré techniky 🙂 Kompaktů jsem vystřídala asi 15, ale nějak už jim nemůžu přijít na chuť, od té doby, co jsem sáhla po zrcadlovce 🙂 Máme sice ten nejlevnějši canon, měla jsem ho v plánu jen na vyzkoušení, jestli mě to vůbec chytne, ale už ho mám skoro dva roky a jsem s ním tak spokojená, že zatím snad ani měnit neplánuji 🙂

janinous
29. led 2012

tady je něco málo z mých foteček...zatím prďolku nemám, tak se snažím vyřádit na neteřince a synovečkovi 🙂

janinka1987
29. led 2012

@janinous Teda neteřinka má naprosto úžasné oči!!!

janinous
29. led 2012

@janinka1987 Díky, to teda má...a ten malý kulihrášek je myslím brzy bude mít úplně stejně úžasné, jako ségra 🙂 Jen u nás modroočko nehrozí 😉 Teď jsem se tady dočetla, že holky odtud zmizely někam do uzavřené skupiny - to jako fakt??? ☹

janinka1987
29. led 2012

@janinous no, máme uzavřenou skupinum některé z nás neradi ukazují své fotky a potežmu hlavně děti cizím lidem...Ale nemusíš se bát, chodíme i sem 🙂

janinous
29. led 2012

@janinka1987 Ahaaaaa, tak to me mrzi, byla jsem stastna, ze jsem konecne narazila na stejne zblaznene fotofanynky 🙂 Taky jsme si s holkama zalozily uzavrenou skupinu ivf podzim 2011 a ta puvodni uz uplne umrela, takze se obavam, ze tady to taky brzy dopadne stejne.. ☹ A novacky asi neprijimate, ze??? 😉

janinka1987
29. led 2012

@janinous Skus napsat lucy222 IP, to je správkyně 🙂

janinous
29. led 2012

@janinka1987 Moc dekuji..za zkousku nic nedam 😉

lucy222
30. led 2012

@janinous pojď pojď 😉

lucy222
30. led 2012

A i ostatní - kdo chcete vpustit, není problém - jen mi písněte IP. 😉

donika
30. led 2012

@janinka1987 Jani, tak mi hoď do IP na tebe kontakt na FB jestli neva.. ráda mrknu! 😉 Strašně ráda obhlížím všechny nemožný i možný fotky a obrázky.. 😀 A hele s tou pevnou 35... zvykla sis? Mně takhle, když jsem to neměla v ruce-připadá strašně divný, si nemoct přiblížit a oddálit. 😅 😀
@janinous fotky super!!! a objekty teda taky bomba!! 😉 Všechny!! 😀
taky jsem písla rovnou Lucy- jestli mě pustí za váma.. tak snad se tam sejdeme! 😉
@blanka.k Blani, no asi jo.. ještě pořád rozmýšlím.. 😅 A jseš zlatá!! díky moc!! 😉 Já ti ještě písnu.. 🙂

janinka1987
30. led 2012

@donika poslala jsem ti to...Jinak je to nezvyk nemoci přiblížit a zoomovat nohama 🙂 Ale za chvilku jsem se zvykla 🙂 horší je to s ostřením, hlavně pokud mám nízkou clonu, myslím si že fotka je zaostřená a ono prdlajs :-/ Je to nějaký citlivý...

donika
30. led 2012

@janinka1987 super!! mrknu! 😉

holky?? já pročítám diskuze a tak.. a právě na tom megapixelu tam pán doporučuje na portréty spíš http://www.megapixel.cz/nikon-50-mm-f-1-4-af-s-... než tu "35"...
tak co myslíte?? 😒

janinka1987
30. led 2012

@donika je to jednoduchá - kde chceš fotit? Pokud většinou doma děti, s 50 se do místonosti nevejdeš, nevyfotíš je celé...Ta je fakt jen na detaily, pro někoho kdo fotí venku nebo v ateliéru. Proto jsem šáhla po 35, chtěla jsem být schopná fotit v místnosti...

Strana