icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

xmerssy
8. čer 2010

@soanpe, neeeeeeeeee, fakt jsi ho objednala???Super 😀

Ja ho kupovala v Megapixelu na Moravaku.........mam od tama i tělo......

@murynka, bez Tve pomoci bych to nezvladla, kuju moc 🙂

@blanka.k miminecko nadherne!

@pipiii mala me teda kukadla, fotky bozi, nozicky uzasne!!!

@ferinka, ale vzdyt ta 450 i se setakem jsou super!A casem prejdes na jiny objektiv..........

@bajunka, jo tak to mas dobre vymysleny 😀 , ja prave taky za porod dostala tu zdcadlovku 😀 ...

Holky nedivaly jste se ted vecer na CT2 na ZOOM?Byla tam nase 50tka 😀

soanpe
8. čer 2010

@merssy jo jo je na cestě . našla jsem ho za 2599,- 🙂 + 120,- dobírka a doprava až pod nos 😉 😎
ZOOM jsem neviděla 😠 ale snad to budou opakovat nebo kouknu na netu

@blanka.k já ti závidím, že máš fotečky od miminka ze zrcadlovky 😔 fakt upřímně 🙂

@pipiii mně se nejvíc líbí to nebe a ten výřez do dřeva

wwercaa
8. čer 2010

ahojky holky 🙂

jdu k vám na chvilku pokým můj je pryč, pak bude zase hrát hry 🙂

@murynka je tam rozdílek si myslim, taky by mi bodla ta čočka 🙂 🙂

@pipiii fotečky opět úžasný, není co dodat 🙂

@blanka.k ale to je andílek na těch fotkách 😵 takhle nevypadá, že furt brečí 😀 zase krása 😵

@xmerssy krásný fotky, co máš za objektiv? uniklo me to nejak........já chci ext. blesk ale chybí mi něco na něj, nemám našetřeno 😝

murynka
8. čer 2010

@wwercaa jaký chceš externí blesk???hele tobě jde ta hodnota F nastavit mín jak 5,6 😕 😅 😕

@soanpe ty brdo gratuluji!!!!super cena 😎 a jaký jsis vzala???na co je dobrý na portréty??

@pipiii krása 😵 😵 to nebe!jéééééé 😵 😵 😵 už to nemáš vyblitý 😉 😉 super!!

@blanka.k malý je úžasnáýýýýý fakt moc 😵 😵

xmerssy
8. čer 2010

@soanpe, teda to je super kup!!!Se tesim az se pochlubis novyma fotkama, kdy ma dorazit?Zaroven s bleskem?

@weercaa mam tu 50/1.8 a dekuju za pochvalu 🙂

murynka
8. čer 2010

@soanpe ty brdo ty jsi mi poradila už to umím 😀 😀 a k čemu je ta 3,5 dobrá?ta hodnota F přesně tak jak jsi psala musím zoomovat 😝 😝

@xmerssy to je portrétní???

wwercaa
8. čer 2010

tak zase nějaký rostlinky, nejak me to ted chytlo 🙂

xmerssy
8. čer 2010

@murynka jojo portretovy, radeji bych tu 1.4, ale 9 tis se mi nechce davat.......... 😕

xmerssy
8. čer 2010

@weercaa fotecky maji krasne barvy, obzvlast se mi libi ta ruzova kytka.....krasne!

murynka
8. čer 2010

@xmerssy co to je ta 1,8 a 1,4 😕 😕

@wwercaa jak jsi to zase fotila porad sony? 😀 😀 krása 😵 😵 moc krásné 😵 mě také baví kytičky 😀 😀

baarca
8. čer 2010

@olbramka tak to jsi mi vyrazila dech - nádherné fotky 😵 A tu pampelišku jsi takhle detailně brala tou 50mm? Jsem žabař, jdu se klouzat a musím se alespoň trochu vrhnout na PS 😔
Jinak k té ostrosti v závislosti na cloně, taky jsem někde četla, že jsou obecně objektivy nejostřejší asi 2 až 3 clonová čísla nad svoje minimum. Fyzikální zdůvodnění nevím, ale něco na tom bude.
@soanpe A co blesk? Už jsi zkoušela? Jinak ta 50mm je fakt dobrý kup, určitě budeš spokojená.

wwercaa
8. čer 2010

@murynka já nevim ani, kde se to na tom fotáku nachází 😀

@xmerssy taky děkuju za pochvalu, portrétní bych si taky moc přála, vlastně je toho hodně, ale to se ještě musim naučit s mým fotáke, jsem do toho úplnej vůl 😀 věčšinou fotím na ty režimy a ostatní na automatiku a to žádný umění teda není 😒

k.ate
8. čer 2010

tak jsme byli s mrnětem v ZOO 🙂

wwercaa
8. čer 2010

@murynka snažím se něco s tou sonnkou vykouzlit a vede se 🙂 ale bez programu bych byla stracena 🙂

wwercaa
8. čer 2010

@k.ate také nádheraaaaaa, ty zvířatka paráda 🙂

soanpe
8. čer 2010

@xmerssy
podle toho porovnání by měly být oba dobrý, ale cena je rozhodující¨blesk už mám k vyzvednutí,ale včera mi v prodejně řekli, že neberou pl.karty 😠
objektiv zítra posílaj a taky stojany na pozadí. wuaaaaa. já budu fotit ,až se z toho zblázním 😵

@murynka tou clonou F ci právě určuješ hl.ostrosti 😉

jupííííí tady prší a je hned lepší vzuch 😵

murynka
8. čer 2010

http://www.megapixel.cz/sony-dt-50-mm-f-1-8-sam
@xmerssy ten máš???ale tento by byl pro sony pro můj...hoolky sony to má pekelně drahý ☹ 😠

soanpe
8. čer 2010

@k.ate
krásné, hlavně veverčák 😀 Sofí na něj koukla a dostala záchvat smíchu 😀

soanpe
8. čer 2010

@murynka
bacha u portrétního objektivu, ty kreslí poněkud měkčeji, aby bylo podání pleti jemnější.takže s ebude zdát,že moc neostří 🙂

wwercaa
8. čer 2010

me chlap v krámu řekl, že ta Sonnka toho moc nemá a že nerad od nich nakupuje, protože nemají s nima dobrou spolupráci po internetu a pořád slibují, že toho příslušenství bude ví a ono prd 😒 ponúkal me ext. blesk prý od zn. METZ pro Sonny za 6000,- ale na to ted fakt nemam 😝

murynka
8. čer 2010

@soanpe a ty máš také ten portrétní?já ted žádný nechci jen tak koukám 🙂 hloubka ostrosti to vím ale k čemu je ta hodnota 3?5 dobrá?co tím fotit?

@wwercaa jj je to naprd prý mám koukal i po minoltě 😨 že prý sony převzala minoltu či co...

soanpe
8. čer 2010

@baarca ještě ne, visvětlení výše 😉

soanpe
8. čer 2010

vysvětlení

soanpe
8. čer 2010

@murynka
ty jo, těžko se to vysvětluje takhle na dálku,fakt dopuručuju nějakou knihu o základech focení ,nejlíp obrázkovou,abys viděl i praktické využití clonových čísel a expozic, jak vzáejmně pracují atd 😉

murynka
8. čer 2010

@soanpe hledám hledám a žádnou knihu nenacházím prostě je jich tolik že nevím 😒

murynka
8. čer 2010

@soanpe si to focení vynahradíš u druhého mimineška 🙂 😵 😵

baarca
8. čer 2010

@soanpe Jo, jo, četla jsem, to je k vzteku. Já jsem bez karty jako bezruká a takovouhle částku běžně nenosí člověk v peněžence. Kde jsi ho objednala?

@murynka Na základy si třeba kup nějakou knížku od Neffa, má to takové čtivé a jednoduše vysvětlené. Nebo mám knížku od National Geographic, sice primárně ještě na kinofilmové focení, ale tyhle věci jsou stejné. Tož jsem viděla i knížku o focení speciálně pro ženy, ale to mě odradilo, že jsem do ní ani nekoukala 😀

ronecek
8. čer 2010

@wwercaa Díky za pochvalu. 🙂 Fotečky máš super. Moc se Ti povedly. Taky mě nějak chytly. Horší to bude přes zimu. 🙂 Teda já koukám, že vy tady všechny máte vymáknuté foťáky. Já obyčejný Olympus mju 700. 😒

xmerssy
8. čer 2010

@k.ate, krasne, my se ted chystame taky do ZOO, tak snad poridime taky tak skvele fotky....

@murynka ale Neff to ma hezky vysvetlene i na netu.......fakt do podrobna a skoro vse co potrebujes vedet, nebo bys mela vedet........

ronecek
8. čer 2010

@molicova Míšo díky, díky... 🙂 Budu se snažit vás pomalu dohánět. 😉

Strana