icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

blanka.k
10. čer 2010

@soanpe ty takhle týráš dítě, jo? 😀 Kyselým jablkem... ale fotečka z toho je úžasná 😀

molicova
10. čer 2010

@ronecek taky ji máme, ale nebyla jsem si jistá 🙂 taky jsem si ji vyblejskla 🙂

soanpe
10. čer 2010

včera si na něm pošmákla 😀

ronecek
10. čer 2010

@molicova Ju, je nádherná... 🙂

molicova
10. čer 2010

@ronecek jako ta tvoje 🙂

blanka.k
10. čer 2010

@soanpe moje sestra milovala citrony, to se vždycky táááák šklebila, to by se fotilo...uvidím, co náš malej, třeba taky časem nahodí nějaký ksichtík, musím vyzkoušet 😀 A jak jsi psala, že dítě nesnáší foťák, tak já ho zatím zprotivila našim zvířátkům, ty jak slyší ostřit a pak cvaknout, tak útočí 😀 Náš malej ten zvuk taky nemusí 😅

molicova
10. čer 2010

@blanka.k ještě, že to Tomíčkovi nevadí 🙂 co já bych si jinak počala ☹

blanka.k
10. čer 2010

@molicova - nevím, přilepila ho izolepou, aby se nehýbal? 😀

molicova
10. čer 2010

@blanka.k jo tak to je taky možnost 😀 😀 😀

pipiii
11. čer 2010

jeee, tady nikdo neni 😀 vsichni se smazi na slunku

@molicova tesim se az se uvidime, je mi tu smutno, nikoho tu neznam ☹

molicova
11. čer 2010

@pipiii ahojky, já zatim na sluníčko nejsem, pujdu si umyt hlavu a pak se vyvalim na slunko 🙂 kde nikoho neznáš ☹

wwercaa
11. čer 2010

ahojky 🙂

@murynka úžasnýýý fotekčy v bazénku 🙂 taky jsme se koupkali, ale na balkoně 😀

tady mrnousek v bazénku 🙂

blanka.k
11. čer 2010

@wwercaa ta vpravo dole je super, ty kapky vody 😉
Holky, jaká máte alba na fotky potomků? Já jsem chtěla s černýma listama, ale co jsem koukala, tak sehnat nějaké dětské to bude oříšek :( Tak přemýšlímnad smetanovýma listama...ale když na těch černých to tak hezky vynikne ty fotky 😒 Ale zas aby to nebylo takové smutné, když je to album s fotkama malého. To je dilema 😀

ferinka
11. čer 2010

@blanka.k já teda dětské s černýma nepotkala,jen bílé nebo krémové 😅

ferinka
11. čer 2010

@blanka.k Jo a jestli je budeš přidělávat jak já,tak fotky v albu končí Máťovým 4 měsícem 😅 😀 😀 😀

blanka.k
11. čer 2010

@ferinka tak to nemáš tak velký skluz.... 😀 bych se mohla vrhnout na moje "těhu" album 😀 bych je měla dodělané, ale došla mi oboustr.lepící páska. V týdnu musím vyrazit nakoupit nějaký alba, ať můžu postupně lepit a popisovat, chci to udělat tak jak v těhu, takový deníček (tam mám UZ fotky, jak je velký, kolik váží, popisky kdy poprvé kopal, apak v každém trimestru fotky mě a M., a na konci chci dát nějakou koláž jak mi rostl pupek....). Teď chci taky to dělit po měsíci a vždycky na knci napsat co už umí, ke každé foce samozřejmě kdy byla focená, a každý měsíc mu otiskávat do alba ruku a nohu, k tomu prvnímu otisku hci dát i otisk můj a M. pro srovnání. Už jsem si na to koupila i spec.barvy 😉

nikulka83
11. čer 2010

@wwercaa : krásný fotečky.. malej je úžasnej 🙂

@blanka.k : já mam album s bílejma listama a maluju na ně... Teda, spíš jsem malovala... Zasekla jsem někde u Vánoc... 😅 Takhle nějak to vypadá 🙂 http://nikulka83.rajce.idnes.cz/Filipek_-_1.mes...

Čekam, až se Fífajs vyspí a pojedeme ven... Fotila jsem ráno kámošky syna, tak sem dam pár fotek.. 🙂

blanka.k
11. čer 2010

@nikulka83 týýýjo, tak to sis vyhrála 😀 Že bych vytáhla pateslky? 😀 Já se přiznám, že jsemspíš na "sřídmější" věci, chtěla jsem to udělat nějak takto:
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/blanka__k/al...

pipiii
11. čer 2010

hazim nejake fotecky z dnesniho koupani na balkone

nikulka83
11. čer 2010

@blanka.k : jojo... já chtěla první album veselý 🙂 ale teď už na to neni čas.. tak nevim, kdy to dodělam 😉 možná v důchodu 🙂

blanka.k
11. čer 2010

@nikulka83 - jeslti nějaký důchod bude, když sleduju, co si ti politici vymýšlí 😅 Nás odvezou rovnou z pracovního procesu 😀
Ještě musím vypátrat,kam jsem hodila z porodnice, co nám dělali pamětní otisk na kartičku, pak ten štítek na ruce a na vozíku, ve kterým spal, ten jsem si taky schovala 😉

molicova
11. čer 2010

@wwercaa úžasné fotečky, hrozně se mi líbí ty barvičky 🙂
@blanka.k blani, můžu se zeptat na ty barvičky, mám pro tomáška totodeníček a nemám tam ty nožičky a ručičky, tak bych to ráda stihla, ještě když má nožičku a ručičku malou 🙂 moc děkuji za radu 🙂
@nikulka83 krásný 🙂 fakt jak od profíka 🙂 jsi šikulka 🙂
@pipiii taky se těšim až se uvidíme 🙂 jak jsi na tom s časem 🙂
a co se týče alb pro malého, tak mě to vyřešil tenhle fotodeníček 🙂 je tam vše co bych si ráda zapamatovala a můžu tam dávat plno foteček 🙂 já fotoalbum mám a skončila jsem v 5 měsíci ☹ ☹

soanpe
11. čer 2010

hezké poobědě 🙂
já vyrazila se Sofí na nákup a udělaly jsme dobře.
1. v hypermarketu je příjemný chládek
2. v Globusu maj Pampers na mimi klub za 303,- 😵
3. při koupi dvou Sunarů účtujou 169,- /1ks
4. Sofí se unavila a spí 😵 🙂

tak a ted k tématu
obě úprava fotoalb jsou hezké. ale asi víc se mi líbí to veselé.jenže kdo má na to čas,že 😉

dnes mi dorazil objektiv 50/1,8 a jsem nadšená.zprvu jsem se lekla,co to je,protože bajonet je plastový,ale co chci za 2599,- že 😀
pak jsem neodolala a cestou na nákup jsem Sofí vyhnala na nové hřiště

fotky jsou bez úprav 200iso 1/1000 f2,2

shrunuto a podrtženo, jsem nadšená 😵
a zejtra,jestli se něco nepo.ere, tak jdu na kurzík portrétní fotografie

soanpe
11. čer 2010

koukám na to a asi přidám kontrast

soanpe
11. čer 2010

sakra, tak jsem z toho jelen.v prohlížeči je mám hezký a tady tím zmenšením to asi ubírá na kvalitě

soanpe
11. čer 2010

@pipiii amálka se hezky rochní 😀
Sofí se mi včera zmáchala v šatičkách
já jsem dnes zabedněná jak v noře.a je to lepší,nejde nám sem to nesnesitelný vedro

wwercaa
11. čer 2010

@pipiii tak tomu se říká barevnost, supeeeeer 🙂

@nikulka83 díky za pochvalu jsem tvými fotečkami unešená, ale úúúplně 🙂

@soanpe fotky parádní 🙂

přikládám nějakou krajinku 🙂

molicova
11. čer 2010

@pipiii krásné barvičky a malé se tam moc líbí 🙂 konečně na to pořádně vidim, protože pořád odbíhám ven a když přijdu, tak vidim akorát ty písmenka 🙂

soanpe
11. čer 2010

@wwercaa ty jo, krásný a světě div se i ta elektrárna má svý kouzlo 🙂

olbramka
11. čer 2010

@pipiii máš to hezky barevný 🙂 ty čb bych asi ale převedla trochu jinak - možná víc kontrastu, aby to nebylo tak šedivý.

nikulko, taky fajn

@soanpe ať objektiv dobře slouží!

@wwercaa Temoš???

jinak já mám album na prcka s černejma listama a vůbec ne dětský. já jsem hrozná konzerva 😖 tak mám takový přírodní desky jen s nějakým malým ornamentem. no, fotky tak do půl roku a bez popisek - na to se stále chystám...

Strana