icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

blanka.k
13. čer 2010

k těm čočkám, našla jsem na Aukru tohoto prodejce, má to nejlěvnější....tak objednávám (takže ne, že než se k tomu dnes dostalu, že mi někdo ty čočky na 67průměr vyfoukne!!!!!!)
http://www.aukro.cz/item1059584813_j_k_s_novy_6... (má čočky všehcnmožných průměrů a i filtry)

soanpe
13. čer 2010

@murynka
koukni se i jinde.megapixel má trošku vyšší ceny.ten můj měli za 2999, ajá ho sehnala o 400,- levnější

jaa
13. čer 2010

@murynka Nn.Olympus..Ale už nestíhá to naše zvíře fotit...Já měla klidné dítě jen do 14tt v břiše...pak už to byl mazec...V 6t už rozviklala celou postýlku....Pořád kopala nohama... 😲

soanpe
13. čer 2010

@blanka.k
průměr 67 je vůbec oříšek.ne všude maj ten průměr

molicova
13. čer 2010

@soanpe přesně tak 🙂
@murynka kupuje se do toho bombička když dojde, ta vydrží na 60-70 litrů, pak si ji vyměníš v elektru za 200 ,- a příchuť si můžeš dát cokoli, nemusíš kupovat ty origo štávy, můžeš si tam dát svojí šťávu. Jinak ty šťávy stojí něco kolem dvou stovek a jsou zhruba na 15 litru jedna 🙂 My teď máme dvě 🙂 Limetku/citron a mango 🙂 obě moc dobré 🙂 Když jsme si to spočítali, tak ušetříme, než kdybychom kažýd týden kupovali dva balíky vod 🙂 za 160,- a je to jenom 9 litrů 🙂 Sice je tam provotní investice, jako u všeho, ale pak se ti to vrátí 🙂

jaa
13. čer 2010

Teda holky,když si vezmu,že děda coby vášnivý fotograf měl takových čoček a filtrů haldy a nejspíše je to vyhozené....To by bylo peněz... 😲

kozinka
13. čer 2010

@soanpe díky 🙂 já koukala na tvé dnešní černobílé, boží!!! 😵
Jinak nasvěcuji lampičkama z Ikea 😅 😀 jsou posuvné, nastavitelné klouby mají - jsou to malé halogenky 😀

murynka
13. čer 2010

@soanpe díky našla jsme levnější za 3750 😀 😀 😀

kozinka
13. čer 2010

@jaa zkus se v tom Gimpu ještě jednou pohrabat 🙂 uvidíš že už to půjde, když pojedeš přesně podle toho návodu nejde to neudělat, uvidíš!

soanpe
13. čer 2010

@kozinka, hod odkaz na lampičky
já bych si asi před ně ještě dala nějakej difuzor pro změkčení světla,ale to záleží,jak silné jsou ty lampičky,aby to usvítily

jaa
13. čer 2010

@kozinka Zkusím.. 🙂

molicova
13. čer 2010

holky jsem utahana jak koťe, měla jsem žehlící maraton, tak jdu do hajan, mějte se krásně a zítra kdyžtak papa 😀 dobrou noc 🙂

soanpe
13. čer 2010

ženy,loučím se s vámi,
jdu poklidit a naložím se do vany.chlap je na rybách ,tak mám postel jen pro sebe a chci toho využít 😀

blanka.k
13. čer 2010

@jaa - mě každý říkal, že budeme mít hrozného flegmatika, že bude po nás, a v bříšku jsem o něm ani nevěděla, na monitoru v porodce se mě ptali, jak moc cítím ty pohyby, tak jsem se divila, že žádný necítím 😅 🤐 V porodnici furt kvůli žloutence spal, ale po 14 dnech to začalo.... 🤐 😅 A teď tu aktivitu dohání 😢

murynka
13. čer 2010

dobrou noc 🙂

jaa
13. čer 2010

@blanka.k Tak u nás byla aktivita hned od začátku..každý zná novorozeně ,že pořád spí a ani pořádně nevědí,jaké má oči...A ona pořád koukala a vše zkoumala....žloutenku neměla akrásně jedla...A i nyní u kojení mám její nohy za krkem ap...Prostě pořád pohyb..Klid je jen ,když spí a nebo občas kouká na krtka... 😉

nebe
autor
13. čer 2010

@kozinka jee poslala by jsi mi taky ten navod na gimp 2??

murynka
13. čer 2010

nebe poslala jsem ti to 😉

kozinka
13. čer 2010

@soanpe http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/7015... jj taky nad tím přemýšlím... uvidíme, zatím to šlo takhle bez ničeho 🙂

kozinka
13. čer 2010

@nebe jéé až teď jsem si všimla, že ti to už murynka poslala 🙂 tak to máš dvakrát 😀

@jaa tak zkoušej 🙂 a kdyby něco nešlo písni, prostě to půjde 🙂)))))

kozinka
13. čer 2010

a tady ještě nějaké již upravené 🙂

wwercaa
14. čer 2010

ahojky,

@kozinka ty jsi prostě holka šikovná, foto krásný 😵

@blanka.k skoukla jsem, jak jsi to krásně udělala, to s tima fotákama a fotečkama, nic bych nemenila.... 🙂 jo a z mýho albíčka můžeš stáhnou třeba 5 prvních fotek 😉

wwercaa
14. čer 2010

@soanpe fotečky focené novým objektivem jsou překrásnéééé 🙂 😵

nikulka83
14. čer 2010

@soanpe, téda.. Fotečky luxusní 🙂 Ta s tim stínem je boží - tu bych si nechala zarámovat a někam bych jí pověšila 😉
A dětičky máme podobný - do 9m klid a pak to začalo... 🙂 Lítá jak drah, pózovat ho už nebaví - nemá čas stát... Babičky jsou hotový, když ho mají hlídat... Nejradši je ve společnosti - doráží i na cizí lidi, ve frontách na sebe upozorňuje.. Taky nevíme, po kom je... Jsme oba klidní... 🙂

Ten přístroj na limču je super. 🙂 My pijem vodu z kohoutku se šťávou - bulbinky jen výjimečně 🙂 U nás je vyplatil presovač 🙂 Ten jede furt.. A švagrová si jako svatební dar poručila tu rychlovarku od Tefalu, jak ohřeje vodu za 3 vteřiny 🙂

wwercaa
14. čer 2010

@nikulka83 pání, Filípek je takovej lumpík 😀 🙂 na fotkách tak nevypadá 🙂 jako náš malej, ten nebyl nikdy klidnej, od malička je dost aktivní, začal se brzy přetáčet, pak plazit, ted si sám stoupá, bude mu 9 měsíců a už mám co dělat abych ho uhlídala, takže počítám s tím, že až začne chodit, tak to bude ještě horší, to si užiju 😀 🙂

wwercaa
14. čer 2010

holky, tak jsem mýho nějak spracovala, chtěla bych ten externí blesk a když vidím vaše luxusní fotečky tak bych ho vzala i s tím potrétním objektivem 🙂 ....po dovči by to šlo 🙂

pipiii
14. čer 2010

ahojik holky 🙂

kozi fotecky krasny!!!!

@wwercaa jeee budes si taky kupovat externi blesk, jo? mas krasne fotecky i bez nej 😀 ja si o nem muzu nechat jen zdat ☹

wwercaa
14. čer 2010

@pipiii už jsem se na něj byla ptát, ale zatím na něj nemam 😒 možná tak po dovolených 🙂 chtěla bych ale asi vemu ten obyč. levnější od Sonnky, ptala jsem se jednoho chlapa a ten říkal, že na to domácí focení me bohatě stačí 🙂 me právě jde o to focení doma, se zabudovaným bleskem se mi to tak nelíbí...tak nevim vyskouším, uvidím

wwercaa
14. čer 2010

holky, včera se stala událost, Verča neudělala ani jednu fotku 😀 😀

pipiii
14. čer 2010

@wwercaa jsem na tom stejne 😀 ja udelala asi 10 fotek za cely vikend..teda v sobotu 😀

Strana