icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

siby
21. čer 2010

@blanka.k jsem zvědavá jak budem zvládat focení malýho pak my 😀

blanka.k
21. čer 2010

@siby - já si říkala, jak budu fotit,ehm..první dny jsme byla KO, pak začalo zlobit bříško a malje je furt nevrlej a jsem ráda, když usne a neřve, takže fotím když spí, jednou jsem to zkoušela ho fotit, to byl řev, včera znova, pár fotek jsem stihla a zase řev 😅 Ale aspoň mám fotku ho a manžela, mám pár takových ne moc povedených z porodnice, odtud mám i pár, kde je malej a já (vleže, nic moc není vidět), a jiné se mnou nemáme. A zatím nemáme žádnou fotku celé rodiny, asi to risknu nastativ a dálkovou spoušť 😀

siby
21. čer 2010

@blanka.k no ale ty fotky ze včera se ti moc povedly, krásně očíčka má otevřená a i směje se 🙂 Zeptám se, to na čem leží, to je ta deka jak jsi myslim ty psala, že máš z Jysku? A ten rámeček jak máš u každé fotky, takhle jak ho tam máš a dáš si to vyvolat na 10x15, tak ti to vyleze i s tím rámečkem? Já když jsem si nechávala přidělávat fotky ze svatby a tenhle rámeček jsem tam chtěla, tak pro jeden krám to byl děsný problém, to mi paní řekla, že ho tam musím mít udělaný ručně u každé fotky a v jiném krámu mi to tedy udělali, že to prý dělá přímo stroj, ale ty fotky byly dražší.

siby
21. čer 2010

@blanka.k a malého asi tedy fotíš na sekvenci několika fotek vid, aby jsi něco chytla nebo to takhle fotí každý?

blanka.k
21. čer 2010

@siby - ta bílá deka je z Jysku za 29 nebo 39,- 😉 A ten rámeček dělám ručně u každé fotky 😉

blanka.k
21. čer 2010

@siby - fotím "obyčejně", každou fotku zvlášť 😉

ferinka
21. čer 2010

@blanka.k tak koukám na tvoje nové fotečky a dnešní cenzura mě teda dostala 😀 😀 😀 😀 😀

siby
21. čer 2010

Holky stáhla jsem si picas 3 a nějak se jím tady prokousávám. Nenašla jsem tady, ale jak bych mohla udělat černobílou fotku a v tom vytáhnout jen jednu barvu nebo jen jedno konrkrétní místo. Myslím, že jsem to tady u někoho viděla, ale ted žádnou fotku nemůžu najít. Poradíte mi, který program to umí, abych si ho stáhla a taky si ho proštudovala? Případně jestli mi můžete napsat sem nebo do IP nějaký návod jak na to. Budu vám moc vděčná 🙂

gisminka
21. čer 2010

@siby já se tím taky nedávno prokousávala. když si v piccasa otevřeš obrázek, tak tam máš vlevo nabídku základní opravy, ladění a efekty. tak v těch efektech můžeš zvolit čb, sépii, ohniskovou čb, rozostření atd... Ale právě jsem se taky chtěla zeptat místních zkušených forografek - dá se tam nějak upravit tvar toho pole, které bude v celém obrázku barevné nebo ostré? mně to jde udělat jen kruhové, takže třeba na obličej OK, ale pokud bych chtěla ovál na celou postavu, tak to nezvládám 😖 Dík.

nebe
autor
21. čer 2010

@siby ja to delam v gimp2, holky my na to poslaly navod

siby
21. čer 2010

@nebe jéé a můžu tě poprosit taky o poslání, jestli ho ještě někde máš. Ty máš návod jen na to upravení barvy nebo na celý ten gimp2.
@gisminka na to co mi píšeš jsem taky přišla a našla jsem to tam, ale já bych potřebovala asi přímo nějaký výřez, protože třeba korzáž u ženicha ve klopě nemá žádný přesný tvar, tak by to chtělo asi přímo vyříznout nebo nevim prostě ručně.

ferinka
21. čer 2010

Holky a ten gimp2. je v češtině a dá se stáhnou na netu???

siby
21. čer 2010

@ferinka jestli jsem ho na slunecnici našla dobře, tak si ho tam můžeš normálně stáhnout a sice ho ještě nemám stažený a nainstalovaný, ale vypadá to, že v češtině normálně je.

molicova
21. čer 2010

Ahoj holky tak opět nestíhám a opět je koník zase o trochu jiný, nejsem tu skoro celý den a zase takové změny 🙂 Ale nedalo mi to a focení bylo silnější 🙂 takže nějaké to kytí 🙂

ferinka
21. čer 2010

@siby zítra na to nějak mrknu 🙂
@molicova nádherné 😵

siby
21. čer 2010

@molicova krásné kytičky, hlavně ty máky se mi líbí. 🙂

molicova
21. čer 2010

@ferinka @siby moc a moc děkuji, ale zrovna ty maky, jsem si říkala, že jsou takové divné, ale jsem ráda, že se i tak líbí 🙂

mes
21. čer 2010

@molicova třetí z leva směrem dolů..ta je BOŽSKÁAA 😵

molicova
21. čer 2010

@mes děkujiiiii 🙂

gisminka
21. čer 2010

holky, a je ten gimp jednodušší na používání než photoshop? Ten to všechno umí taky, jenže já s ním vždycky válčím, jak kdybych v něm dělala poprvé 😖
@molicova máky jsou vážně nádherné 😵

molicova
21. čer 2010

@gisminka jééé tak moc děkuji, já jsem si fakt říkala, že nesjou zrovna nic moc, ale jak na ně koukám déle a déle, tak se mi začínají také líbit 🙂

wwercaa
21. čer 2010

ahojky holky 🙂 .....tak jsem se dneska s prcíkem courala venku 3 hodinky a nesmel chybet ani třetí do party - fotáček 🙂 malej asi 2 hodky spinkal, tak jsem se prošla do parku a nafotila ho 🙂

@siby AHOJIK vítám tě 😵 takže budete mít novej fotáček, těším se na fotečky 🙂

@molicova ty kytky jsou prostě samá nááááádheeeraaaa 😵 😵 😵

soanpe
21. čer 2010

dnes jsem zkusila blesk v koupelně

soanpe
21. čer 2010

@molicova míšo, krásný kytky 😵
já fotila včera máky 😀 sice je to slabej vodvar,ale snaha byla 😉

wwercaa
21. čer 2010

také přidávám něco z dnešní prochajdy 🙂

siby
21. čer 2010

@wwercaa děkuji za přivítání, jo jo na fotáček už se moc těším snad do konce týdne už bude a pak se s ním začnu učit. Jen na ten objekt focení si musím ještě nějakou chvíli počkat. Ale možná ho vezmem v sobotu na svatbu, ale to asi budu teprve ráda, že budu vědět kde se zapíná 😀 😀 😀 Pak ale navštívím nějaké kamarádky s dětma a budu je zneužívat na focení 🙂

wwercaa
21. čer 2010

a tady kvítí...nic moc za úlovky dneska....

wwercaa
21. čer 2010

@soanpe krásnýýýýý 😵 kdepak ty máky berete 😀 já jsem je nikde ještě nezahlídla 🙂 ty ČB fotky taky pěkný 🙂

molicova
21. čer 2010

@soanpe malá je boží v té koupelně 🙂 a ty tvoje máky mi přijde mají hezčí, takvou tmavší barvu 🙂 takže si myslim, že to není vůbec slabej odvar 🙂
@wwercaa krásné fotečky, moc se ti povedly, malej je prostě úúúžasnej smíšek 🙂 taky máme podobné botičky 🙂 ale šedé 🙂 a ještě přidám nějaké fotečky Tomínka, když jsem vařila, tak u mě papal kedlubničku 🙂

molicova
21. čer 2010

@wwercaa tady u nás na stráňce, je jich tady takový malý hlouček, ale ráda bych potkala celé pole, ale to se mi asi nepovede najít ☹

Strana