14denní miminko spí v noci jen v náručí. Poradíte, co pomohlo?

janule1940
16. lis 2019

Dobrý den, máme 14 denního chlapečka po přirozeném porodu bez jakékoliv medikace, domů jsme šli hned po porodu ambulantně. Bohužel dcerka dotáhla domů nějakou virózu, chytli jsme ji všichni a nakonec přes všechna opatření i miminko.Takže má od 7 dnů rýmu, ta už pomalu končí, teď začal trochu pokašlávat. První dny po narození zvracel plodovou vodu, takže jsem s ním spala v náručí v polosedě, pak přišla ta rýma, takže to samé. Až dodnes spal přes den téměř pořád s přestávkami na kojení, bez problémů v náručí i v postýlce, v noci byl spánek horší, často se budil, špatně se přisával, nedokázal znovu usnout. Dnes přestal spát i přes den, propíná se, budí, poplakává, odložit ho po usnutí do postýlky téměř nejde. No a noční spánek, tak tam je naprosto nemožné ho do postýlky odložit. Mám postýlku jako rozšíření velké postele, takže v podstatě leží vedle mě, mám u něj tvář, držím ho za ručičku, ale i tak, pokud ho položím, do 5 minut začne hemžit nožkama, chrčet, vrčet, točit hlavičkou a pofňukávat. Zažila jste to některá? Co pomohlo? Zavinutí nepomáhá, řve jako tur, bílý šum nepomáhá. V noci je prostě schopný spát jen v náručí a to spí hodinu a půl a pak se probudí, hemží se, pofňukává, musím vstanout, přebalit, nakojit a doufat, že u kojení usne. A tak se to opakuje co hodinu a půl až 2. Za chvíli padnu únavou, tak doufám, že mě některá potěšíte, že to brzy přejde. Jak ho přesunout do postýlky, aby nevzbudil celý zbytek rodiny?

martiniquest
16. lis 2019

@janule1940 Nemas doma nebo nekdo z kamaradek hacku? Byl by tam schouleny jako v naruci. Syn nam takto dlouho spaval.

jituli84
16. lis 2019

@janule1940 Nějak nechápu proč ste v porodnici nezustala dele, dnes se snad ihned po porodu domů nepouští ne?

jipe
16. lis 2019

@janule1940 zkuste hacku nebo pod něj dát do postýlky péřový polštář, přes den event. šátek, at máš volné ruce

@jituli84 to je snad každéhi věc, nemocnice není vězení, revers lze podepsat kdykoliv

martiniquest
16. lis 2019

@jituli84 Dnes je naprosto standardni, ze zena muze odejit par hodin po porodu, pokud je oba i dite v poradku. Rika se tomu ambulantni porod. Nechapu, jak to souvisi s otazkou tazatelky.

janule1940
autor
16. lis 2019

@jituli84 tak to je celkem jedno, s dcerkou jsem byla v porodnici tři dny a nedalo mi to vůbec nic, než protivné sestry na šestinedělí, z nichž mi každá říkala něco jiného🙂 Syn byl v pořádku, ambulantní porody jsou dnes už zcela normální forma porodu. A sám primář porodnice mi řekl, že dle jeho názoru by každá fyziologická druhorodička měla jít domů ambulatně, že to jsou dle něj porody budoucnosti. ALe podmínkou je samozřejmě následná péče, já měla druhý i třetí den doma pediatra, porodní asistentku na kontrolu dělohy a ošetřujícího gynekologa na mobilu. Nevidím důvod, proč bych neměla jít domů. S nachlazením syna to nijak nesouvisí, protože onemocněl až 7 den, to už bychom i tak byli 4 dny doma chytl by to tak jako tak, protože se to s námi táhne dodnes.

janule1940
autor
16. lis 2019

@jipe mam pod nim perovy polštář,aby se cítil bezpečně...nepomáhá.a tu hacku jako i na noc?

martiniquest
16. lis 2019

@janule1940 Hele asi jsou to porody budoucnosti (souznim s tim), ale jak se mi to blizi, tak si spis rikam, ze si udelam 3denni wellness jen s miminem na nadstandardu 😂😂 Navic mam termin na Stepana a predstava, ze mezi svatky nahanim pediatra, je dost scifi. Nicmene jsem to tak puvodne taky chtela. Ale to jsem odbocila od tematu 🙂

martiniquest
16. lis 2019

@janule1940 Jasny, hacku muzes pouzivat i v noci. My meli vyvrtane dve skoby - v obyvaku a v loznici, takze jsme si hacku prenaseli podle potreby. Jednu dobu nam jinde nez v hacce a satku nespal. Navic jsme si udelali zlepsovak - snuru natazenou primo k ruce, a kdyz se tam jen trochu pomrvil, stacilo bez vstavani pohoupat a spalo se dal 😎

zuzkasim
16. lis 2019

@jituli84 Co by to změnilo na problému? Kdybych porodnici nebrala jako malý odpočinek od dvou rarachů (nemáme vůbec žádné hlídání), mohla bych po třetím porodu též ihned domů, já i miminko jsme byli bez nejmenších potíží.

Zakladatelce. Miminko asi potřebuje takovou tu polohu, kdy je schoulené. Hacka by mohla být řešením, obložit kojícím polštářem nebo v tom polštáři udělat "důlek" a miminko do něj uložit?

jipe
16. lis 2019

@janule1940 zkusila bych i v noci, Může ho trápit i bříško, tak event. upravit tvoji stravu, pocvičit nožičkama,... nevzdávala bych ani tu zavinovačku. Já dlouho usávala skákáním na míči, v zavinovačce, když bylo dítko tuhé, tak se ale položit do postýlky nechalo

jipe
16. lis 2019

Ještě mě napadá kojit vleže, na požádání, at u toho usne a nemusí se s ním manipulovat

janule1940
autor
16. lis 2019

@zuzkasim dělám to,mam v postýlce kojici polštář a v něm vloženy perovy polštář,aby byl v pelisku jako v brisku...nepomáhá

janule1940
autor
16. lis 2019

@jipe už jim snad jen rýži,mrkev,jahly a ovesne vlocky😀kdyz cvicime nozkama,tak někdy prdne,ale fakt minimálně...zkusim ještě teple pecicky na bříško.

janule1940
autor
16. lis 2019

@jipe snažím se ho odrihnout,protože kdyz neodrihne(což taky byva často,nejde mu to),tak se po půl hodině až hodině začne kroutit a potřebuje rihnout.

mariegroth
16. lis 2019

Jestli umis anglicky - 5 S’s od Happiest Baby on the Block (Harvey Karp). Kdyz byl malinky, tak takhle jsme ho davali spinkat.

leniczka23
17. lis 2019

Ja myslim ze je v.poradku ze chce 14ti denni usinat v naruci..jeste kdyz je nemocnej..

janule1940
autor
17. lis 2019

@leniczka23 problém není usinani,on v ni spí celou noc.neni možné ho odložit,hned se začne hemžit a vzbudí se.takze s nim spím v polosede v náruči už 14 dni.

leniczka23
17. lis 2019

@janule1940 aha, tak to pak chapu..Ja jsem si ted nechala.pro syna usit perove hnizdecko..je to jakoby jen polstar, jen ma vetsi vypln a je ovalny, stal me 400kc a on do toho zapadl uplne plus mame babyvak a tahle kombinace zabrala vzdycky.

eeveepokemon456
18. lis 2019

Zkusila jsi ho dát na čerstvý vzduch? Nebo procházku?
Když mi dcerka nechce usnout tak tohle pomůže.

eeveepokemon456
18. lis 2019

Navíc spí v klidu