2měsíční miminko. Co dělají vaše miminka v tomto věku?

weronikanf
3. pro 2023

Ahoj holky,
9 .prosince budou dceři 2 měsíce. Zajímalo by mě co dělají Vaše miminka v tomto věku? Naše třeba hodně spinká,na bříšku se jí moc nelíbí,na hračky kouká jen chvíli pohled na nás zafixuje taky na chvilli a co se týká úsměvu tak se směje ve spaní a nebo když na ní mluvím jak blázen😀. Pije 130ml 5/6 za den. Ublinkne mi i 2h po jídle🤦🏻‍♀️ tak přemýšlím,zme jí sjedu dnes koupit ten Nutrilon AR... prdíky má tedy taky pekelný a to máme probiotika i kapičky,cvičíme. A 30 min po jídle ji dávám krknout...

mamikry
3. pro 2023

@weronikanf Pozor na to, brisko muze bolet i prave po tech kapickach nebo probiotikach. Nas maly nesnesl ani Vigantol, misto nej mel Terezii. Ale on mel k tomu jeste nesnasenlivost na kravske bilkoviny. Jinak ve 2 mesicich chtel byt nejvic u me. O svet kolem se zacal vic zajimat az po 3. mesici.

zmrzlinka
3. pro 2023

@weronikanf pokud ublinkne tak to nevadí.Kvuli tomu bych mlíko neměnila.
Užívej si ji, kým víc spí.Nebude tom trvat věčně 😉

me_druhe_ja
3. pro 2023

Buď ráda, že spí. 😀 ve 2.mesicich fakt žádnou akci od dítěte necekej. Některé už pasou koně, ale ještě nemusí. Úsměv už může být, ale taky má čas ještě....navíc ne všechny děti jsou typy na úsměv. Třeba dcera se začla víc smát až někdy po roce 😀

teenyel
3. pro 2023

Nasemu se take na brisku nelibi a ani nevyviji snahu na brise zvednout hlavu. Ne, ze by ji neudrzel, kdyz je u me a jsem skoro v lehu, drzi ji krasne. Zacina bouchat do chrastitka na postylce, smeje se hodne, obcas i nahlas, ze vydava takove vtipne "hhhhh". Ocni kontakt udrzi hezky a i dlouho, pozoruje, kdyz na nej mluvim a nekdy vypada, ze by mi snad i chtel odpovedet. Otevira u toho pusu a nekdy i vyda nejaky zvuk. Zacal spojovat ruce, kdyz pred nej dam svoji ruku, chyti me, nebo do ni chce placat (ne vzdy mu to vyjde, obcas to jde uplne vedle 🤣). A dost casto vypada, ze si chce snist obe ruce, nebo minimalne narvat do pusy celou pesticku. Pije 5x denne 130ml, uz od mesice spi celou noc v kuse, je zvykly na svuj denni rezim, vydrzi uz i dost vzhuru, ale spis tak nejak kouka co se kde deje, nebo si hraje s vlastnima rucickama. Nevyzaduje nonstop pozornost nebo chovani, staci mu, kdyz jsem pobliz a slysi me nebo vidi, takze mi to dost rozvolnuje ruce a mohu delat bez problemu vse. Klidne si ho mohu odvezt s malou postylkou do koupelny, koupat se a on je v klidu. Na prdy trpi jen obcas, vetsinou kdyz ho krmi treba babicka pri hlidani. Ja ho krmim na kline na pokrcenych nohou, takze on je u toho v pololehu a ma kolinka vic u briska, takze se u toho zvlada vyprdet a je klid. Moje mamka ma vetsi bricho a kratsi nohy, takze si ho takto dat nemuze 🙈 zprvu nam dost zvracel kvuli refluxu, takze v postylkach i kocarku mame pod matracemi kliny. Uz je to o hodne lepsi, obcas si trochu ublinkne (parkrat za den, ale jen malicko), coz je pry normalni, ze se ta travici soustava porad jeste vyviji. Melo by to z vetsi miry odeznit snad az do ukonceneho 4.mesice. Krmime Babylovem a davam jen 1x denne Vigantol, 1x tydne Kanavit. Nic dalsiho nedavame. 🙂 Odkrknout nechavam treba 5 min na rameni a tak 10 min si ho jeste polozim znovu zpet na svoje kolena naproti sobe, aby mel jeste hlavu vys a povidame si u toho. 🙂

sishina
4. pro 2023

@weronikanf jéé, máme stejně staré mimčo. Take v sobotu 9. slavíme 2. měsíc.

Krásně teda už pozoruje všechno a všechny kolem sebe. Směje se, reaguje zejména na vysoký hlas a různý moje lumparny - mlaskám, plazím jazyk, pusinkuju. Poslední dny už se usmeje i na ostatní osoby, ale to je nové. Koniky na brisku teda pase rád, ale ruce pořad v pěstičkách. Pozoruje zejména kontrastní hračky, ale už fixuje cokoliv co ho zaujme. Aktuálně zkouší vydávat nové zvuky, piští, mlaská. V postýlce kouká na kolotoč.

Dnes na mě a pak vecer na svítící domeček natahnul ručičku, ale nevím, jestli už to byl záměr.

Spinká teda taky ještě dost a já se snažím ho nenechávat přes den déle než maximálně 2h v kuse vzhůru, jinak je to nerudné miminko. Tohle zabírá. Zhruba po 1,5h se začne mudlat a tak jde buď v šátku nebo do kočáru. Spí i v autě, jezdí tam rád. Zatím (klepu 3x) spí krásně v noci.

Baští teda pořad každé 3-4h takže 7x denně 80 nebo 90ml - už se těším až si to protáhne, zejména v noci. Také občas ublinkne a pokaždé nekrka - máme Avent lahvičky, zřejmě nepoliká tolik vzduchu. Také jsme na UM Kendamil Goat. Probiotika Smitge a vitamin D Terezii. Na prdíky naštěstí netrpí.

Jinak chodíme na vanickovani a to si myslím, že mu neskutečně posiluje svalstvo a zaroven přináší uvolnění. Také tam s lektorkou cvičí. Dnes jsme byli dopoledne a pak prospinkal skoro cele odpoledne, ale to je v pořádku.

Poslední dny pozoruju, ze se snaží držet hlavu ve vzpřímené poloze, ale zatím jen velmi maličko. Když je unavený je jak hadrový panáček.