Časté buzení. Bylo by řešením přestat kojit a naučit ho na UM?

zuzulinka94
16. bře 2021

Dobry večer, mám syna 15.mesicu. Stále ho kojim hlavně při uspávání a v noci. Protože se mi často, někdy velmi často budí. A dokavad mu nedám prso, tak pláče. Ovšem prso spíše žužlá jako dudlík, než aby se napil. Takže hlady se asi nebudi. Kdyz mu dám jen dudlík tak brečí dal. Zabere jen prso.
Myslíte že by byl řešení přestat kojit a naučit ho na UM ?
Měl někdo nepodobný problém prosím ?
Děkuji...

mamikry
16. bře 2021

@zuzulinka94 U nas to zabralo. Deti se budily za noc nekolikrat, kdyz jsem prestala kojit, zacaly se budit treba az nad ranem, nebo spaly celou noc.

jjasmina
16. bře 2021

Může a nemusí, malé je 13 měsíců a zlepšení vidím až teď , kdy se budí 4-5x.Otázkou je jestli tak snadno naučíte, známá tohle absolvovala, týden se nevyspala, protože strašný řev a změna žádná, jen v tom, že začala utrácet za um, které 3x musela měnit kvůli blinkani. No já chci vydržet aspoň do toho 1,5 roku

klecanda
16. bře 2021

@zuzulinka94 může to pomoct a nemusí. To nezjistíš, dokud to nezkusíš. Já kojila do skoro 2 let a i přes noc třeba 3x, někdy víckrát, někdy méně, ale furt to pro mě bylo jednodušší, než pak vymýšlet na uspavaní neco jiného, kdyby odstav nepomohl 🤷‍♀️😊

jjasmina
16. bře 2021

@klecanda kdyby člověk aspoň věděl, že to zabere no.. aby zbytečně neodstavil

jjasmina
16. bře 2021

@zuzulinka94 a kolikrát se budí? Mě se přestala budit 10x za noc, když jsem v noci při každém probuzení přestala dávat prso, bud jsem hladila nebo otočila na bok a objala. No bez křiku to prvně nebylo a ne vždy to vyjde..

pipi_puncocha
16. bře 2021

Řeším to samé, mám o měsíc starší dítě. Od půl roku kojím v noci skoro nonstop, někdy je to lepší, jindy horší. Teď mu rostou stoličky a mám pocit, že fakt kojím furt. Už to upřímně vůbec nezvládám, ale nevím, co s tím. Zkusila jsem Sunar, odmítá se ho dotknout. Neusne jinak než u prsa nebo při jízdě autem. Pořád čekám, že se to samo zlepší, ale zatím spíš naopak. Navíc chodí spát večer okolo 23h, takže čas pro sebe a na jakoukoliv psychohygienu nula.

tynka9
16. bře 2021

Staršího jsem odpojila v roce a začal dost rychle spát celou noc. Občas se jednou vzbudí, ale to je spíš vyjímka. Mladší se budila hodně snad do roku a čtvrt (klidně 10x za noc), ale pak nastal nějak sám od sebe zlom a budila se jen parkrat a občas ani to ne. Odstavila jsem ji někde po roce a půl a nic moc se nezměnilo. Teď je jí 22 měsíců a má to tak 50:50 - noci, kdy o ní nevím a noci, kdy mi dává trochu zabrat. U ní jsem žádný vliv ne/kojení nezpozorovala.

panihk
16. bře 2021

U nás to zabralo u všech tří dětí.

jana_zofie
16. bře 2021

Tak ja se pridam. Dcera 13 mesicu. Behem stolicek prso v puse imrvere. Ted tak 5-6x za noc, z toho 1-2x opravdu pije. Uplne prestat kojit jeste nechci, chtela bych jeste asi 3 mesice az puk roku prestat. Ale ona bez toho prsa nevidi, neslysi. Dneska jsem to zkousela s hlazenim a dudlikem, ale rev to byl fakt dlouhy, az jsem to chtela vzdat, jenze ona pak uz ani to prso nechtela. Fakt koukala skrz me, jako kdyby nevidela, nereagovala, kdyz jsem ji oslovila a tak. Mate to taky takto?

lucinka_16
16. bře 2021

@zuzulinka94 Přestala jsem kojit v 15 měsících...budíval se i 5x jen na dudlání... rázem z toho bylo jedno buzení kolem 3 hodiny, kdy jsem si ho vzala do postele a tam zabral...🤷🏼‍♀️ A na UM jsem už neučila.

lenerka1
16. bře 2021

Malý se přestal častěji budit, až když mu vyrostly všechny zuby...byly doby, kdy spal jen visící na prsu, brala jsem to jako přechodné období, zvýšená potřeba kontaktu a analgetický účinek mateřského mléka. Naučila jsem se u kojení spát a šlo to. Ale já jsem líná, radši šoupnu prso než se dělat s UM. Jo a od 2,5 let spí celou noc a nevzbudí ho ani ječící ségra 🙂

janinasm
16. bře 2021

@zuzulinka94 Ja musela odstavit v cca 13 měs. A na spánek to rozhodně zabralo. Já teda malý v noci už pít pak vůbec nedávala, protože jakmile jsem ji odstavila, tak během pár nocí začala spát celou noc a v noci pití už nevyžadovala. A znám i více takových případů. V 15ti měsících můžeš klidně už odstavit. Nic se nestane😀 není nutný kojit dyl. Podle mě i toho co jsem vypozorovala a zjistila u kamarádek, tak kojené děti, myslím až teda po roce věku dítěte, spaly o poznání hůř než ty nekojeny. Takže můj názor je, že dlouhodobý kojení nic moc nepřináší. Ale teď mám na mysli děti, které v noci už vůbec nepijí a ani UM nedostávají. A jak vidíš z příspěvků výše, něco na tom odstavení bude.

herminka
16. bře 2021

Už bych neučila na UM, ale začala bych noční kojení omezovat (např. dala poprvé až po půlnoci) a časem zrušila úplně. Místo kojení bych dítě hladila, zpívala mu atd. Úplně bych tak malé dítě ještě neodstavovala, je to škoda.

cherie24
16. bře 2021

@zuzulinka94 u nás to bylo dost podobné, za noc každou chvíli vzhůru, chlap protivný k nevydržení z nevyspání, já nadopovaná kafem, abych neupadla do kómatu, prsa rozkousaná a už jsem byla fakt zoufalá. Kojit jsem nepřestala, ale zkusila jsem jí prso nedat. Místo toho jsem jí nabízela láhev s vodou. První 3 dny byl teda masakr. Láhev vztekle zahazovala a první den řvala 4 hodiny v kuse. Trvalo to takhle šíleně asi ty 3 dny a pak už si jen třeba 2 minutky pokňourala, vzala si lahvičku, když prso nedostala a spala dál. Na psychiku to bylo něco hrozného, i jsem to obrečela, že jsem patrně nejhorší matka na světě, že takhle své dítě týrám, ale pomohlo to. Už se tak často nebudí a teď se kolikrát vzbudí, přitulí a chrní dál.

jjasmina
17. bře 2021

@cherie24 u nás naprosto stejně, taky jsem jí to omezila a nebudí se po hodině

squezy
17. bře 2021

@zuzulinka94 U nas taky pomohlo. Dvojcata se sama odstavila v 11 mesicich, předtím asi od 7 měsíců se každý 3x-4x v noci budil, KAZDY, jen aby si "cucnul". Když se sami odstavili, tam dostali flasku s kendamilem a na večer to pijou dodnes (25 měsíců), ráno dostavaji kravske mliko a mliko prostě miluji.

zdenda9
17. bře 2021

@zuzulinka94 dcera mi tohle dělala asi do 2 a pul let věku, zkoušela jsem ji v noci odstavit, ale neměla jsem na to povahu ji nechat vyplakat, neuznávám to. Potom téměř ze dne na den začala spát celou noc. Vůbec nelituji, že to trvalo tak dlouho.

maki90
18. bře 2021

@zuzulinka94 u nás to pomohlo. Ve 13 měsících, kdy se budila 7-8x za noc se po odstavu budí max jednou. Kojila bych dál,ale jsem epilepticka a ten spánkový deficit už mi nedělal vůbec dobře.

zuzulinka94
autor
28. bře 2021

Všem moc děkuji za odpovědi, jen mi teď ještě řekněte jak nejlépe odstavit ? Jak se to povedlo vám ?
Děkuji 😍

jjasmina
28. bře 2021

@zuzulinka94 nejlépe postupně omezovat kojení, my sme třeba na kojeni na třech denně