icon

Časté buzení. Co si o tom myslíte?

jjasmina
19. srp 2020

Četl někdo tenhle článek? https://www.mamaaja.cz/novorozenec/nejcastejsi-... je tp vlastně o tom, že od 6. Měsíce by se mělo odbourávat časté noční kojení.Co si o tom myslíte?

klokanka31
19. srp 2020

@jjasmina Já četla ale nevím... Moje malá spí od narození celou noc, budí se mi na krmení až kolem půl páté ráno...

vladienka
19. srp 2020

Na takych clankoch sa len smejem 😂 ved okolo polroku zacinaju rast zuby a my chceme po dietati aby sa nebudilo? Tazko.. kojenie nie je len o jedle.. mne sa mala budila na kojenie cca do 2 rokov, potom sme si vysvetlili ze papa sa len ked je slniecko, ale aj tak sa obcas zobudi na cikanie alebo sa napije, tak ako aj dospely. Vy snad spite celu noc?

konidana
19. srp 2020

@jjasmina ze se musí přizpůsobit potřeby dítěte a matky a nic se nemá přehánět 😉. Celkem rozumný článek, který nic nevnucuje.

verionka
19. srp 2020

Článek jsem necetla, ale nedavno jsem se o tom bavila s tchyni, která si pri téměř každé návštěvě neodpustí otázku "a pořád ho ještě v noci kojis?". Tak jsem se jí snažila vysvětlit, že je pro mě o dost jednodušší ho mít v noci u sebe v posteli a když se vzbudí, tak ho nakojit, než se ho snažit znovu uspavat kdovíjak a kdovíjak dlouho 😊

malenka3
19. srp 2020

No to je teda ptákovina 🤦‍♀️ aby mi to někdo převedl do praxe na mých dětech. Fakt super číst takový článek, když mám doma 9měsíční, co vstává za noc 6x až 8x. Vzhledem k tomu, že nechce dudlík a pokud začne brečet sama, už se sama neuklidní, tak nevím, jak jí to prso nedat, pokud nechci vzbudit půl baráku. Možná někdo v článku opomněl, že funkce prsu není jen nutriční.

ba2te
19. srp 2020

@malenka3 Amen 😂 Článek radši číst nebudu, protože jsem své skoro 9měsíční dceři ještě taky nevysvětlila, že má spinkat celou noc 😂😂😂 Kolikrát za noc vstává už radši nepočítám 😔

jjasmina
autor
19. srp 2020

@klokanka31 to upřímně závidím, malá se mi budi v intervalu 1,5hod až dvě a kolikrát Uspávám i hodinu. Ale neumím si predstavit to odbourávat a nechat ji třeba plakat

jjasmina
autor
19. srp 2020

@ba2te u nás 6 měsíců a taky vstavam furt i po 20 min kolikrát

jjasmina
autor
19. srp 2020

@malenka3 taky si to neumím představit v praxi

malenka3
19. srp 2020

@jjasmina mám už druhé dítě a dělám vše stejně. Jen ty děti nejsou stejné. Prvorozená se budila touhle dobou jednou v noci. Stačil dudlík, když začala kňourat. Druhorozená dudlík odmítá, budí se co hodinu až dvě. Dokonce má v noci hodinu až dvě pauzu ve spaní. Už se nesnažím ji zoufale uspat, čekám, až ta únava přijde sama. Kdyby bylo možné jí prso nedat a byla jiná cesta, udělala bych to. Ale jsou prostě děti, u kterých to jinak nejde. Akorat teda metodu vyřvání praktikovat nehodlám.

jjasmina
autor
19. srp 2020

@vladienka
No teď nespim celou noc, když jsem každou hodinu vzhůru.Já jsem to ani nemyslela nějak úplně na sebe, jen co si o tom myslí ostatní . No do 4. Měsíce mi taky spala celé noci, ale už jsem si tak nějak zvykla teda 🙂

klokanka31
19. srp 2020

@jjasmina Tak to tě lituju, to musí být hrozný se nevyspat a pak muset fungovat zas celý den...

surikata131
19. srp 2020

@jjasmina když rostou zuby, tak vstáváme i skoro co hodinu, když je dobré období, tk se vzbudí jen 1-2x za noc (v 9,5 měsících). Nevím jak bych měla prodlužovat intervaly a uspat jinak než kojením, když ji nic jiného neuspokojí :D dudlík plive ještě než jí ho strčím do pusy. Tohle může fungovat možná na děti na UM zvyklé na dudlík, řvát v noci ji přece nenechám, to bychom se vzbudili všichni, lepší v polospánku dát prso a je klid. Jen teda už uvažuju, jak uspím až nebudu kojit, plánuju odstav cca v roce, protože někdy ze mě má kousátko🙄

modra_zizala
19. srp 2020

@jjasmina No.. ja taky nespim celou noc v kuse a ani moje mamka, kdo prijde vytrenovat nas? :D Ano, nektere deti jsou schopne spat v pul roce celou noc (zvlast ty nekojene) no a nektere zase ne. Deti se nedaji nacpat do tabulek, kazde je jine, zvlast co se spanku tyka. Postupem casu ale vsechny budou spat lip a lip 🙂 Tohle trenovani miminek, ktere na to nejsou pripravene je zbytecny stres pro ne i pro rodice. Doporucuju projekt Prosimspinkej a hlavne jeji knizku S laskou o detskem spanku.

drep
19. srp 2020

Članek mě nijak neuráží. Dcera se na kojení nebudila nikdy, ze začátku jsem budila já ji, pak už jsem ji budila jen v deset večer, když jsem šla spát a sama se budila někdy ve čtyři, po půl roce přestala i s tím. Ano, nejsem kontaktní matka a tak ta chudinka ubohá spí separovaná v postýlce, přiražené k naší posteli. Ani jsem nekojila na požádání, spíš jsem prso aktivně vnucovala, protože o něj nikdy moc zájem nejevila, na rozdíl od zájmu o normální jídlo, který ji fascinovalo snad od chvíle, co přestala být ikterická.