Co dáváte pít přes den 1letým dětem?

4. lis 2022

Co dáváte dětem pit přes den 1rocni mamčo..Ja dávám čaj (pomerančový,jahodový,borůvka,lesní směs,medunkovy atd..Proste jen ovocné vodu pit nechce..A tchyne v tom vydi jen černé zuby a kazy.... 🤐😤

ninive211
4. lis 2022

Pokud ten čaj není slazený (medem, cukrem), tak v tom nevidím problém. Černé zuby jsou hlavně od dlouhodobého pití coca coly 😉 To předpokládám nedáváš a v nejbližších letech dávat ani nebudeš.
Ach ty tchyně...kdyby se staraly o sebe, že?

konidana
4. lis 2022

Dceři jsem dávala jen vodu, mladší syn vyžadoval štávu, jak to viděl u starší sestry. Domácí sirup s vodou. Čaje skoro nepily ani jeden. Občas nějaký rooibos, ovocné mají také rádi, ale já jim je nedávala denně, protože mi přijdou moc kyselé

ondul
4. lis 2022

Hermanek, rooibos, vodu, na roce a pul vyjimecne dostal naredeny jablkovy dzus nebo bezinkovou stavu.

autor
4. lis 2022

Je to hrozný.. Každý den má mala jinou příchuť a colu nedávám tu nepiju ani já.. Vždy řeknu ať se stará o sebe o svůj sýr.. Protoze ona nic jiného neji jen sýr,jako a jogurt... Je Vegetariánka a neji nic co stvorilo zvíře jen mléko.. Někdy si s přítelem rypnu.. 🤣🤣

emillyhk
4. lis 2022

Syn pil do roka a půl jenom čistou vodu, nic jiného nechtěl 🤷‍♀️ Babičky plno řečí, že "chudáček"... 🤦‍♀️😂 Teď pije čaje, dělám do litrové konvice dva sáčky, rooibos a k tomu nějaký ovocný, dětský, apod. Samozřejmě nesladím.

ellyem
4. lis 2022

Syn pije jen vodu, občas čaj. Nesladím.

jjasmina
4. lis 2022

Malá mi pila pouze čaj sunarek, v 1,5r zase jen vodu..

20190418
4. lis 2022

Jako chápu, že tě tchyně vytáčí, ale za mě by dítě mělo zacit s vodou, protože s věkem to bude jen horší ho udržet dál od slazených limonád a jiných blafů a když tam nebude ten návyk na vodu, tak ve škole už se k ní těžko dostane. Nehledě na to, ze voda je nejméně komplikovaná. Abych odpověděla na otázku - syn pil v roce pouze vodu a sunar, od cca dvou let občas pomerančový fresh.

mourovatakocka
4. lis 2022

Kojení a voda. Na čajíčky jsem neviděla důvod, starší začala dostávat roibos, bylinkové a ovocné čaje asi kolem třetí roku, s mladším to bude možná o něco dřív, ale nevidím důvod cpát dítěti od mala čajíčky. Pokud si dítě od mala zvykle na obyč vodu, je to to nejlepší, co se dá pít.

me_druhe_ja
4. lis 2022

Kolem roku pila UM, vodu a neslazený ovocný čaj (různé druhy). Při nachlazení bylinkový čaj. Chvilku později jsem začala dávat ředěné džusy taky (min 1:1). Teď má 21m a tak nějak všechno střídám. 🙂 Nedávám colu a podobné věci, čaj nesladim ani neplánuju. Ani sirup. Jen ty ředěné džusy.

me_druhe_ja
4. lis 2022

@mourovatakocka Bez rypani: v čem vidíš problém v pití ovocných či bylinkových čajů? Samozřejmě neslazené.
Oběma dětem voda chutná, já střídám pití viz výše, ale osobně vodu piju minimálně, pro mě je děsně těžká na žaludek. Já jsem milovník dobrých čajů (kávu skoro nepiju), zelené, černé, bylinkové....střídám je a nepiju skoro nic jiného. Občas ředěné džusy a nebo vodu s citronem a mátou. Ale čistá voda mi moc dobře nedělá...

martinau5
4. lis 2022

Když mi prcek nechtěl pít, tak jsem dávala trošku ovocné šťávy do pití, jsou bez přidaného cukru. Dělá Hipp a v DMku jsou také. Nebo na podzim děláme domácí mošt, tak jsem taky dávala. Pak se pěkně rozpil a teď má nejraději čistou vodu.

mourovatakocka
4. lis 2022

@me_druhe_ja Myslím, že nejzdravější na pití je voda. Když dítě v jednom roce pije čaje, tak ten krok k slazení a následně k limonádám už je o dost kratší, než u dítěte, které je zvyklé říct si o vodu.

sigyn
4. lis 2022

Dávali jsme jen vodu. Když bylo dítko nemocné, tak bio čaj nebo ovocné štávy pro děti kvůli zavodnění. Jednu dobu si také vydupávalo, že vodu najednou nechce, jenže nic jiného nebylo a tak přišla znovu k chuti.

me_druhe_ja
4. lis 2022

@mourovatakocka Chápu, jak to myslíš. 🙂 To mě nenapadlo vůbec. Já jsem taky jako malá pila čaje a vůbec mě nenapadlo říct si o sladké pití. 🙂 Asi na to má každej jinej pohled, já jsem prostě milovník čajů. 😀

mdch91
4. lis 2022

Nevim, jestli ovocne caje i bez cukru nemuzou skodit sklovine, protoze jsou kysele. Ale ono celkove to s tim vyzadovanim cukru neni tak cernobily, hodne zalezi na diteti. Treba nase dite s ADHD jde po cukru jako silene, takze i sladke piti, protoze potrebuje stimulovat mozek, dalsi syn pije nekdy vodu se stavou jindy cistou vodu, dalsi si casto sam od sebe rekne o vodu nebo perlivou vodu, i kdyz mu vodu se stavou nijak nezakazujeme. Caje jsme teda nedavali, zacinali jsme vzdy cistou vodou.

vero987nika
4. lis 2022

Náš pije vodu a jsem za to moc ráda. Když udělám čaj nebo šťávu tak zdaleka tolik nepije. A to já si zas už několikrát vyslechla ze je chudák ze dostává jen vodu no, takže to prostě nevyhraješ vždycky to bude špatně 😀

ivalong
4. lis 2022

Dceři dávám pít vodu, čaj, džus 🙂

ferda90
4. lis 2022

Syn bude mít 21 měsíců a převážně pije mlíčko (kojíme) nebo vodu. Začala jsem mu nedávno dávat i čaj, ale moc ho nevyoije, džusy nebo tak to nedáváme. Má celkem rád vodu s citronem

blondynka400
4. lis 2022

Vodu, nic jiného není potřeba. Určitě ne různé džusy (i ředěné), sirupy a pod. Čaj bych též nedávala na denní bázi, ale občas, když je neslazený (tím myslím i med), ničemu neublíží, ale ani neprospěje. Když vidím pitný režim většiny dětí, je to šílenost. Jen málokteré pije jenom vodu a přitom to je prostě základ.

mourovatakocka
5. lis 2022

@me_druhe_ja A tak to já jsem čajomil děsný, třeba kafe nepiju vůbec, a vedu starší k čajům taky, ale prostě u malého v podstatě miminka mi to fakt přijde zbytečné.

sylvka
5. lis 2022

Karolína má rok a pije hlavně vodu,občas džus 😄 mlíko kravský občas,Nutrilon večer a v noci a ještě kojím .

mata2hari
5. lis 2022

Voda a bylinné čaje od Lerosu - neslazené.. na čaji nevidím nic špatnýho, kor s blížící se zimou..