Co pomůže na bolest bříška a noční pláč?

kamikubi
27. dub 2019

Ahoj holky,jsem uz zoufala! Prckovi je mesic.Kazdy vecer prijdem domu,namasiruju brisko ,zacvicim nozickama,jdem koupat,naji se a zacne to.vzdy tak 3hodiny silenyho place,ma krece,krouti se,tlaci,nejde uklidnit na brisku na me,ani na tygrika,chovani,noseni,jen obcas trosku pomuze rourka ,neco vyprdi a vykadi ale za chvili zase,takhle cca 3hodiny nez usne vycerpanim,masiruju a cvicim a nepomaha.Pouzivam biogail,pak nejaky jiny probiotika,kapky espunisan,baby calm.2dny nekojim jelikoz nemam mliko a pouzivam nutrilon proti zacpe.Ale ikdyz sem kojila tak to takhle bylo,celej mesic kazdej vecer.Je nejaky doktor specialni na to?uz opravdu chci pomoc od nekoho.Dekuji za rady

zavodnice
27. dub 2019

Nám nepomohlo nic. Zkoušela jsem všechno, co jsem se docetla nebo mi rekla doktorka, takže probiotika, espumisan, babycalm to ještě zhoršil, masaz olejicky (hermanek římský, levandule to v mandlovem oleji), cvičit nozickama. Kojim, takže jsem vyřadila všechno, co mohlo nadymat. No a doktorka mi rekla, ať neblbnu a jim normálně, že pak to dítě nemá v mléku žádné živiny. Začala jsem jist všechno a není to horší. Teď máme 3 měsíce a zlepšuje se to pomalu. Proste z toho musí vyrůst, i to jsem se docetla. Asi se to musí vytrpět.

fly80
27. dub 2019

Ono to většinou není bříško. U takhle malých miminek je to takzvaný večerní neklid. Ono mimčo nic nebolí, jen zrovna v tuhle dobu před spaním zpracovává vjemy z celého dne. Co vidělo, prožilo. A projevuje se to právě takhle. Plácá nohama, rukama a pláče. Ono se to po čase uklidní a bude to min. Je třeba jen vydržet. Pomáhá trochu chování nebo kojení. Ale ne úplně. Mimčo se utaha a usne. Naši prdku to přešlo někdy po měsíci. U první sem si myslela taky, že jsou to prdiky. Tak sem jí dávala různé kapky a bylo to doslova k prdu. A hlavně úplně zbytečné. Miminko potřebuje hlavně, abys byla v klidu ty. Prostě to ber tak, že je to normální a miminko se tím vlastně učí. Vydrž, brzy to přejde 😉

kamikubi
autor
27. dub 2019

@fly80 jenze on kdyz si prdne tak je videt ze se mu ulevi a tlaci furt

fly80
27. dub 2019

@kamikubi tak prdet taky musí, to dělají všichni. Jen aby ses prostě nehroutila. Hlavní je ten neklid a to brzy přejde. Hodně důležitý je taky pro miminka spánek. Prostě aby mohl spát hodně a měl na to klid

miba10
27. dub 2019

@kamikubi zkus kapičky Sab simplex dávat do mlicka a probiotika.
Jinak pokud hodně sermuje rucickama tak pevně svázat do pliny. Nám to dost pomohlo

milisent
27. dub 2019

U nas zabiral Infacol a nositko. Nekdy se muze stat, ze ma miminko zuzeny konecnik a resi se to u dr

jupiter2013
27. dub 2019

Bohužel to miminkovske období je takové. Je to krásný uzlíček, ale dokáže nás potrápit, hlavně večer. Důležité je být v klidu, to má děťátko rádo. Pokoušet se o stejný režim večer. Kapičky jsem používala Infacol - tem mému nechutnal, tak jsem používala Sab simplex, ten byl lepší, probiotika, masáž bříška krémem Pupík. Je to stále dokola. Jsou večery lepší a pak horší,ale vyrostou z toho, postupně jim trávící trakt dozrává a je to znát. Změny mléka však dokáží nadělat paseku- zácpy, průjmy, bolesti.. Zkusila bych ještě kojit. Je to to nejlepší a alespoň víš co dostává a v čem se můžeš omezit, aby ho tolik nenadýmalo. Pít kojící čaje, fenykl. Přeji hodně síly. Určitě to zvládnete 😃

jupiter2013
27. dub 2019

S potížemi s bříškem se zaobírá gastroentrologická ambulance, kdybys to chtěla řešit takhle.

malytlustyhroch
27. dub 2019

@kamikubi u nas pomahalo brisko jemne nahrivat fenem na vlasy. Ale je potreba dat pozor, aby to na dite nebylo moc horke, zvlast patentky u bodycek se rychle rozpali.

jupiter2013
27. dub 2019

Jj, taky jsem zkoušela fén na bříško a taky měl rád ten zvuk a usnul u něj. Využívali jsme jako bílý šum ☺️

kuldacz
28. dub 2019

Také mám měsíční mimco a u nás to je to samé, jen s tím rozdílem, že to trvá cca od čtyř až do hluboké noci.. všechny kapky to jen zhoršovaly, tak ty jsem vysadila, odpoledne a večer nosím v šátku (tam i usne) a na noc si ji dávám k sobě do postele ( přicucne se a sice se vrtí, ale pospá a aspoň nerve a já s ní nemusím drncat po celém domě)... U staršího to bylo ještě horší, ten řval nonstop 24 h denně více než půl roku, tak buďte ráda, že u vás to jsou jen ty tři hodiny 🙂

merope
28. dub 2019

@jupiter2013 Wow! Fén jsem ještě nezkoušela, zatím jenom nahřívám plínku žehličkou - přijde mi to nakonec lepší než nahřívací polštářek, který je cítit náplní a je těžký.

pavla_emma
28. dub 2019

U nás bylo to samé řev každý večer padla 18tá hodina a řvala až se uřvala. Taky jsi myslím, že to bylo břichem, protože se kroutila strašně. Nepomohlo absolutně nic zkoušela jsem fakt všechno. Ustálo to až tak ve 3 měsících.

kamikubi
autor
28. dub 2019

@kuldacz 24hodin,to je hrozny🙄me rve srdce jak ho to boli😳

cleer00
28. dub 2019

@kamikubi ahoj mi si tím též prošli. Celý den ok a večer přesně ve 20 hod. katastrofa do půl noci křik, kroucení když konečně usla tak zachvilku se začala šíleně kroutit protože si nemohla prdnout. Nic nepomáhalo masáže, nahřívání, dva tipy probiotik, já začala vyřazovat ve stravě mléčné výrobky. Nic nepomáhalo. Cca ve 3 měsícich jsem na doporučení zkusila malé dávat Biogaia a taky začala past koníčky a jak se začala víc hýbat vše samo ustávalo.. Nastal 4 měsíc a jak na lusknutí prstu KLID. Chce to pevné nervy. Tohle je prostě normální u miminek 😉

cleer00
28. dub 2019

@kamikubi jo a ještě co hodně pomohlo hojdavak

bamimi
29. dub 2019

Dobrý den, mám syna který bude mít zítra 4týdny, ode dne kdy jsme začali dávat Vigantol začaly u něj problémy s prdiky,nebo se spiš nemůže vyprdět,s kakáním je to také horší.Dnes jsem mu koupila espumisan a probiotika Biopron.Ptali jste se lékaře zda to můžete dítěti dát? A mám dávat jen ty probiotika nebo mám dávat obojí?
Děkuji za rady.

crejzy
29. dub 2019

Daváš Vigantol? Muže to zhoršovat. Já ho pak nedávala a koupila jiný D. + jsem malému k UM dávala pit odvar z kminu a fenyklu. Taky jsem zkoušela podle knihy “Nejšťastnější miminko v okolí” tu metodu zklidneni, ale to nám nefungovalo, spis pomohlo nositko a davat přes den na bříško. Dbát na odříznutí po mléku. Je to fakt zapeklitý, ale jakmile se rozhýbat bude líp ;)

cleer00
29. dub 2019

@bamimi vigantol vyhod a kup tohle Jamieson Baby-D 😉.

bamimi
30. dub 2019

@cleer00 a od kdy se prosim může ten Jamieson,a je nutné konzultovat to s doktorkou?

antoinet
30. dub 2019

Taky jsem to zazila, denne od 2 do 3 mesicu, pak najednou klid. Nejvic pomohl satek, houpava chuze a zvuk fenu. Drzim palce!

bayt
30. dub 2019

@kamikubi Jediné co pomohlo byl čas. Dávala jsem probiotika, nepila jsem mlíko (možná zkusit UM které není na bází kravího mlíka?). Docela synovi pomáhaly tejpy, doporučuju najít zkušenou fyzio, co vám je nalepí. Šátkovala jsem, to je na vyprdění super! No rourku jsme někdy používali i dvakrát denně.

bayt
30. dub 2019

Nedávej mu ty chemický kapičky z lékárny, jsou k ničemu a je to plný sajrajtu.

bayt
30. dub 2019

Ještě mám zkušenost, že syn se navečer hodně kojil a pomáhalo mu to trochu se vyprázdnit. Musím říct, že jsem tehdy odpočítávala týdny, bylo to děsný. 14 týden to zmizelo.

jupiter2013
30. dub 2019

Nám doktorka doporučila vit.D od Terezie, kolem 180kc v eshopu i levněji. Konzultovat to s ní nemusíš.
@bamimi

kamikubi
autor
30. dub 2019

@antoinet ja mam doma ergo nositko,sle jeste jsem ho nemela,jelikoz jsem cetla a videla nejakou doktorku jak to vymlouva,ze to neni zdrave pro telo miminka.A jak dlouho v tom prcka mohu mit?

bayt
30. dub 2019

@kamikubi Pokud je opravdu ergo (hoď odkaz), tak úplně malé mimi klidně furt. Zdravé nošení je OK, nezdravé ale ne. Zejména nosítko se musí vybírat pečlivě.

cleer00
30. dub 2019

@bamimi já to nekonzultovala s lékařem. Normálně jsem to koupila a dával jsem to myslím od 1 měsíce mám pocit. Pak jsem to řekla dr jak jsme šli na prohlidku a dr. Říkala že vše v pohodě že jsem dobře udělala. (sestra mi to poradila právě)

cleer00
30. dub 2019

@kamikubi doporučuji nosící skupinu na fb hodně holky pradi jak správně nosit. Jsou zde i ukázané špatné nosítka

antoinet
30. dub 2019

@kamikubi mne se vice osvedcil satek, lepe detatko obepnul, je to pohodlne i pro tebe pri pohybu apod., kvalitni pak znovu prodas za minimalni cenu (posledni si odvezla pani s miminkem taky s kolikou, necekala ani den🙂) Ale ergo nositko je v poradku, zkus to.