Dcera má 20 měsíců a nespí přes den
Ahoj.Mam dceru ktere je 20m.Cekame druhé a asi 3m me spí strašně špatne v noci.To jsem i 10krat na nohách a ted už 14dni nechce spát ani přes den a ja už jsem hrozne vyčerpána. Má někdo taky takové nespavce ?Už nemám ani silu ji pořádně utahat protoze sama nevydržím. A jsem hrozne podrážděná. ..a ještě ty hormony.No hrůza. 😢
Me malý spí od 22:00 do 5:00 s dvema krmenima a od 5:00 cely den nespi (ty tři čtyři desetiminutovky po jidle nepocitam) a řve a to má tři měsíce. Prvni mesic spal prez den a v noci vubec. Žehlim a vše ostatní v noci,protože přez den chovám,nebo u něho sedím a hrajeme si,sem tam ho nechám řvát,ale dlouho to nevydržím,protože má hysteráky jak pr... Vyčerpání je mé druhé jméno a opravdu dobrou náladu jsem měla snad naposledy když jsem našla// ,porod hrozny a hned mi ho vzali do inkubátoru,urvali mi placentu,takže narkoza,infekce,takze kapacky a pak bez mleka,takze umely. A ted milacek neunavny dava mamce najevo neustale,ze tu je. Držte se,protoze ja byt jeste do toho tehotna😭 ale pry snad bude lip,aspon me to vsichni rikaji. Pekny den a pevne nervy
Dcera mi kolem 18.m úplně přestala spát přes den. Spala cca od 21.h do 6.ráno . Přes den jrn výjimečně, když byla hodně unavená. V létě to šlo, ale po narozeni brachy na podzim a v zimě, bych se z ni zbláznila. Unavená a protivná. Tak jsem ji poo brala na půl h ven do šátku,kde usnula. Malýho v kočárku a šla jsem nakoupit. Po nákupu jsem ji budila a domů šla hezky po svých.
A v noci se budila tak 2x až 3x až do 3 let. Když šla pak do školky ,tak tam poo zase spala,ale doma ne.
@sedmikraska84 Mám doma 21 měsíčního kluka, poslední dva týdny už to dávám jen tak tak. Chodí spát ve 21h a vstává většinou kolem 6h až 6h30. V noci naštěstí spí dobře, až na výjimky celou noc. Někdy teda v noci přijde k nám do ložnice, tak s ním manžel jde na chvíli do jeho pokoje, aby zase usnul. Přes den nechce spát vůbec, ale je utahanej, takže nakonec po dvou hodinách většinou z knížky vytuhne (spí od 13h nebo 14h tak 1,5h). Na noční spaní doporučuji rituály: koupel, ticho, přítmí už nějakou dobu předtím, než jde spát. A to buzení: spí v postýlce nebo má už postel, že které může sama vylézt? To třeba u nás vyřešilo brzké vstávání. Jakmile si může k nám dojít, spí líp. Necítí se jako vězeň.
@sedmikraska84 a jak mate vyresene nocni spani? My jsme synovi v jeho 15ti mesicich koupili batoleci postel misto postylky (postylku nesnasel), tu jsme prirazili k jednoluzku, ktere je o neco vyssi, takze nema kde vypadnout.. a tim padem kdyz nechce syn spat sam, tak si jeden z nas lehne za nim na jednoluzko (v 90% pripadech manzel, protoze taky cekame co nevidet druhe). Tim padem k nemu nikdo nemusi vstavat, protoze tam s nim manzel uz je. Rozhodne bych taky nedala, kdybych vstavala 10x za noc a nekam chodila..
A co se tyce denniho spani, zase, jak to mate vyreseny? Uspavas ji nejak? Ja si zase za synem lehnu na to jednoluzko, dokud on neusne, pak odejdu.. kdybych ho nechala samotnyho, rozhodne by neusnul..
mě dcera nespí přes den už od cca 10měsíců, jakmile usne přes den, třeba i v 11dopoledne, tak chodí spát v 11 v noci a to fakt jako nee ☹, takže máme naučeno, že vstává cca 8 ráno a jede tahem až do 6-7 večer, samozřejmě jsou vyjímky, ale to bývá jen pokud je vyjímečný program, jakože jedem na celodenní výlet a tak, ale pokud jsme normálně doma tak fungujeme takhle... V noci to má jak na houpačce, někdy tahem do rána, někdy se vzbudí a chce jen pomazlit a někdy končí u nás v posteli, protože už na to vstávání nemám 🙂 a když večer nemůže zabrat, tak většinou s manželem usneme dřív, tím pádem s námi spí až do rána, spí klidněji, stoprocentně bez buzení a hlavně ráno dlouho, jakože dneska třeba do půl 11 🙂 a to jsou krásný obědový snídaně 🙂
Dcera si zrušila denní spánek přesně ve 2 letech a v noci spala 21-6h s 1-2buzenim,kdy přecházela ke mě do postele.syn si zrušil denní spánek ve 20 měsících a v noci se většinou nebudí.oba mi teď spí od cca 19h do těch 6. Když už někdo z nich usne v autě,tak dcera, a pak jde spát teda klidně v deset.jinak kočárek nepoužívané od cca 16 měsíců a všude pěšky a stejně je to neunaví...neuděláš nic, nutit se to nedá...( Zkoušela jsem to😂)
Nektere deti opravdu pres den uz potom spat nechteji. Nase nastesti spi, ale musi mit klid a pritmi a nekdy ani to nepomuze a jede nonstop. Vecer nam spi celou noc, ken u zubu je masakr, ale to resime sirupem na bolest.
A kamaradum deti odpoledne nespi, a nechavaji je tedy vzhuru, ale po obede maji hodinku klidu, bud hraji loitkove divadlo, nebo hraji stolni hry (ted uz jsou kluci vetsi tak to davaji) nebo jim vypraveli pohadky a nebo pusti neco z tabletu a kluci musi sedet nebo lezet a nebehat.
Jo a jestli cekate druhe, tak doporucuji co nejdriv naucit usinat samostatne, hlavne to pres den kdy neni chlap doma. Se rvoucim miminkem se spatne uspava starsi dite. Mam ted doma 22m a 3m dceru.
Ještě me napada, ze jeden cas mi dcera pres den neusnula jinak nez v kočárku...
@sedmikraska84 Kde malá spí? (postýlka, postel?), u vás v ložnici nebo samostatně v pokojíku? Chodíte někam přes den mezi děti? Myslím hernička(rodinné centrum nebo kavárna), hřiště?
@sedmikraska84 a zkoušela jsi ústava v kočárku. Moje dítě taky spí min, než je běžně. Rok a půl, noční spaní 21:00-7:00, dřív jsem dávala k ránu UM a to pak ještě zabrala. Jinak přez den by nespala, ale funguje mě v deset vyrazit na hřiště, nechat ji běhat než si mne oci, dobře ji najíst než si začne mnout ty oči, dát jí dudlíka a po cestě domů usne. Když chci, aby spala dal, tak klidně i tři hodiny vozím. Když mě stačí dvě hodky, supnu ji doma do postýlky, ideálně nedávat do pytle. Budí ji to. Jinak všude píšou, že nevyspale dítě spí paradoxně dále hůr a krátce...
Pardon 22:00-7:00
@veronikav31
Spinká v postýlce v ložnici u me.Tee jsme se stěhovali a dětský pokoj ještě není. Spaní u me v posteli nepřipadá v úvahu. To je ještě horší. Strašně se mele a padá z postele a kope me a tak.Takze je to lepší v postýlce. Snažím se ji utahat dopoledne jdeme na hřiště a běhat venku.Vypada ze bude spat a přijdeme domu a nic. Navíc to těhotenství me úplne vysává a nemam nikoho kdo by občas ohlidal.Jinak v postýlce je zvykla a usíná fajn.Od 20h tak do 23h spinká dobře a když si jdu lehnout tak se začne budit a ze chce mlíčko a když ho udělám tak zase nechce a takhle jedeme do 3h do rána. Pak spí od těch 3h do 6h v kuse a pak už vstáváme. AZ bude druhé půjde vedle do pokojíku. Dvě postýlky se mi do ložnice nevejdou.Jde jen o to ze kdybych mohla občas si odpočinout tak bych mela víc energie a víc bych ji utahala.
@treasurka Toto je moje prvni dite a mylne jsem si myslela,ze miminka nic moc nevyzaduji,kdyz jsou napapany a prebaleny,tak proste spinkaji,ale ne a do toho tu mam jeste dve deti od pritele z prvniho manzelstvi (10 a 14) a od segry jedno 5,takze kazdy jine potreby,dohromady si nehraji,protoze jsou dost od sebe a jeste namychany kluci a holka. Jeste,ze si je maminky vezmou po prszdninach,nebo sobote nedeli domu,ale kdyz se ve 3+1 sejdou vsichni,tak je to na antidepresiva a nebo tu strelu do nohy😀
@sedmikraska84 No, mě právě přijde že ji můžete rušit ve spánku v noci. Tak jsme to měli my, malá se najednou začala v noci budit, špatně spala, pak jsme ji přesunuli do pokojíku a spí jak miminko, teda když nemá horečky nebo ji nebolí zuby. Přechod zvládla v pohodě, problém nebyl. Jedině na hřiště mezi děti a aby se utahala, víc neporadím. Shodou okolností jsem taky těhotná, tak naprosto chápu tu únavu a potřebu jít si lehnout, proto jsme dcerku do pokojíku přesouvali a bylo jí necelých 15m, čím dřív tím lépe, to je můj názor.
@kajka750 Omlouvám se za svůj dotaz, ale přítel má děti ve své péči? A proč ségra nemá svoje dítě u sebe? Podle mě by měla chápat, že ty máš co dělat s novorozencem a dvěma dalšími puberťáky, natož s dalším dítětem nakrku...
Neni proc se omlouvat,nema je ve sve peci,ale oni tam nechteji byt,takze pokazdy,kdyz to jde,jsou u nas,napr. cele prazdniny,ted od stredy do dnes atd. a segra musi do prace,jako samozivitelka,mela jsem ho od konce sestinedeli a patek sobota si musi obe "matky uzit" a ja prece mam cas a deti sem chteji a jeste ti to podaji tak,ze ti delaji sluzbu,ze svoli,ze muzes mit jejich deti. Ja jsem jela z porodnice sama,protoze pritel nemel cas (ale to bylo domluvene,protoze v porodnici jsem byla dlouho,maly byl nedonoseny,takze jsem byla vpoho a on je osvc,takze musi dodrzet plan prace,jinak delaji problemy s placenim)a hned jsem vyzvedavala malyho od segry ve skolce a odpoledne ty dve ze skoly 50 km vzdalene. Je to nezajima a ja nemam to srdce jim rict ne,kdyz me volaji (deti),samo,ze volaji oni,ze vycuranost hrdych matek,co maji deti jen na foto na FB.
@kajka750 No pane jo. Tak snad aspoň maminky od zbytku "smečky" by mohly zaskočit a občas ti povozit, ne? Hele, já mám děti tři, první byl zlatej, fakt jen nakojit, přebalit, položit a byl klid. Byla jsem "namlsaná" a o to větší šok nastal, když se narodila dcera - řvala od narození, že málem zbourala porodnici, řvala i doma, řvala když ležela, když jsem jí nosila, v kočárku řvala, v nosítku řvala, až se pozvracela... Ruce jsem měla jak gorila a nervy v kýblu. To byl takovej jekot, až fyzicky bolely uši. Nutno ale dodat, že přes noc spala od začátku bezvadně - od sedmi do sedmi. Ale jinak je ukňouraná pořád. No a teď máme třetí a není to taková hitparáda, jako s prvním, ale celkem to jde, alespoň hlásek má hlubší 🙂 🙂 Každopádně držím palce, mně pomáhala myšlenka, že je to dočasný. Ty děti se rychle vyvíjej, dneska je to takhle, za týden či měsíc to může být úplně jiný dítě...
@treasurka segra povozi,pomazli se,ale co ti to pomuze,kdyz kvuli hodine vecer,kdy prijede z prace,musis uvarit,protoze ja se obejdu,muj ji v praci a malej ma mlyko a necha ti tam pak cely dva dny dite i na spani,protoze sobota se paří. Me deti nevadi,vlastne me to i bavi,ale jsem tak hotova,ze se stane,ze i celou noc nespim,i kdyz jsem unavena,ale asi stres a jsem pretazena,ze to nejde.
@kajka750 No a nekřičí malý kvůli tomu, že sice ty s ním jsi ale přitom máš spoustu "jiných povinností". Možná se to zdá praštěné, ale malé děti cítí, že matky jsou ve stresu a toto je možné vysvětlení...Asi by bylo na čase říct dost a prostě si zjednat pořádek. Přece děti mají i babičky apd. Ty máš jedinou povinnost a to starat se o novorozeně, sebe a chlapa,ostatní jde stranou a zvlášť když malý je nedonošený. Krom toho, že je samoživitelka neznamená že tobě-matce s malým dítětem nechá na krku svoje dítě a jde pařit, to je spíš sobec a ne samoživitelka, ať teda dá dítě na hlídání babičce.
@sedmikraska84 Ahoj, podle mě to bude těhotenstvím, tedy to časté buzení v noci. Měli jsme to taky tak. Cca od 3.měsíce druhého těhotenství se syn (v té době 21 měsíců) hrozně často v noci budil.Měl tedy už svoji velkou postel v ložnici (máme 2kk), jinak to nejde. Vše se zlepšilo porodem. Od té doby spí mnohem lépe. Ale máme jeho postel přiraženou k naší, je velice kontaktní. Oproti tobě jsem měla výhodu, že chodil spát po obědě, a já s ním🙂 Třeba potřebuje tvoje dcerka jen víc kontaktu, mazlení, může budoucího sourozence vnímat jako "vetřelce".Přeji hodně energie do dalších měsíců🙂
@veronikav31 myslim si,ze citi ze me stres,ale kdyz nechapou dospeli,jak to pochopi ty deti,ze teta tu pro ne jedina byla a ted neni,nebudou mit radi malyho a to nechci,protoze dalsi dite uz mit nebudu( pritel ma rakovinu a lecba,prognoza atd. + muj vek 34) a chci,aby mel kolem sebe aspon tyto deti,at neni sam. No je to slozity,ale rikam si,ze snad to delam dobre a ze to jednou vsechny "moje" deti pochopi. Ja to proste musim dat🙇🙏😰😱
@kajka750 Já myslím, že ti starší (10 a 14 let) to pochopí, však jsou dost starý na to, aby pochopili, že malé mimino potřebuje víc péče. Ale ty tu přece jako teta budeš fungovat dál, jen prostě omezeněji, na tom není nic špatného. Nemůžeš se rozpůlit abys každýmu vyhověla, dítě z tebe ten stres cítí a je nejisté.Sám nikdy nebude, však existuje hřiště, jiné matky s dětmi, herny(nevím kde žiješ), pak školka,ale v první řadě potřebuje tebe jako mámu a chlapa jako tátu, nikdo vás nenahradí,ani děti ne. Léčba rakoviny je zdlouhavá, ale ne nemožná. A tvůj věk,ano je vyšší ale ne moc vysoký.První dítko mám ve 33, teď je mi 35 a čekáme druhé,plánovaně.A krom toho,když ty se sesypeš kdo se o malého postará??
@sedmikraska84 omlouvam se,ze jsem tady s tveho dotazu udelala svou zpovednici. Kazdopadne drzim palce a verim,ze bude lip. Drzim palce😍
@veronikav31 mas pravdu,ale ja se malemu venuju na plno,oni chapou,ze on je prvni a pak zbytek,ale ze bych jim rekla,nebudete tady,jsem unavena,nebo tak nejak,to nedokazu. Jsem asi divna,uz si to o sobe i myslim,ale povahu nezmenim. Svemu diteti se venuju na 200%,mozna vic,spis tim vsim trpi ten cas pro "me".
Starší syn po hexe přestal večer spát, usínal klidně i v 11, nebo i v půl druhé v noci a přes den spal taky celkem málo, po čtvrt roce to docela přešlo. Vydržet. Ale obě děti spí s náma v posteli, tak nemusím moc pochodovat, od té doby jsme odpočatí.

Mám stejně starou dcerku a mě většinou teda spává po obědě, aktuálně mezi 13.-14.h, a pak chodí spávat ve 21h a vstává sice kolem 7.h ale v noci se často budí. Taky nevím jak to zařídit aby se v noci tolik nebudila :( U nás se přes den nespí jen když zlobí zuby. No ale chtěla jsem vám hlavně říct, že v tom nejste sama, mám v okolí 2maminky stejně starých holčiček, kterým holky přes den také vůbec nespí, neřeší to. Občas jim usnou v autě nebo kočárku, ale většinou teda přes den už nespávají. Bohužel mě nenapadá nic lepšího, než malou co nejvíc utahat, ale chápu, že je to pro vás náročné :(