Dětská doktorka
Holky jdu si jen postěžovat, protože mě to dnes opravdu naštvalo a zkomplikovalo mi to dost všechno.
Mám, zítra, třítýdenní holčičku. Přihlásili jsme se k lékařce, po příchodu z porodnice jsme se k ni vypravili. To bylo vše v pohodě, nikdo tak nebyl, prohlídka poskytla základní info co se asi standardně říká… objednala za týden a to bylo dnes.
Měla jsem přijít v 11. Byla jsem tam tedy před 11, narvaná čekárna, mimca dvě tak 3 měsíční, jinak děti tak 3roky +…
No čekala jsem tam do 12 a pak to vzdala a odjela domů velice rozlicena se rvoucim dítětem, protože už to bylo samozřejmě dlouhé a malá měla hlad a potřebovala přebalit.
Hledám tedy novou doktorku, protože nevím jak to vidíte vy, ale přijde vám normální nechat takhle čekat někoho v sestinedeli s tak malým miminkem?
Od kamarádek vím, že je vždy braly přednostně. Všichni víme co to je s novorozencem se někam na čas vypravit, natož tam pak přes hodinu čekat 😡.
Blby je, že doktorka kterou jsem si vybrala jakožto místo stávající má dovolenou až do 15.8. A tudíž musím jinam a fakt mě teda dost vadí takhle cajdat s malou od doktorky k doktorce navíc bude mít tedy tuhle druhou kontrolu později než měla…. Omlouvám se za sloh, ale hrozne mě to naštvalo.
@bbarshaa u nás je každý objednaný. jedna sestra má jen telefony a kartotéky a objednání, ta od nás při příchodu bere průkazku a podložku, to předá do ordinace druhé sestře, která je jen pro doktora a prohlídky. Vždy jdeme na čas. Jsou vyhrazene hodiny pro miminka, další pro prevenci, očkování a nemocní.
V čekárně je sedačka, TV s pohádkami, knížky, 2prebalovaky, kojící křeslo, spousta hraček, včetně kuchyňky, ponku, autíček.
Vždy se potkám jen s tím, kdo je před námi, on vyjde, my jdem dovnitr a pak s tím, kdo jde po nás. Miminko se svleka až v ordinaci. Jednu podlozku má tam, kde se svlekne a prohlidne ho lékař, druhou na váze, kde ho váží a měří sestra. Při svlékání dítěte se pan doktor ptá, jak ji, co spánek, co umí, zda byl nemocný.. Oblékám, kdyz pan doktor pise zápis do průkazky a sobě do pc, takže to nezdrzuje.
Máme na něj i mobil, kam smíme volat, pokud by bylo něco akutního mimo ordinační hodiny. Všichni jsou tam moc milí, vítají nás a prvni prohlídky prvni sestřička pomohla i s autosedačkou a taškou až do čekárny.
@bbarshaa Nechápu a neumím si to ani představit,že bych tam takhle s miminkem čekala.. naše Dr malá miminka a třeba i děti na očkování (u těch se předpokládá,že nebudou infekční) objednává odpoledne, - vždy jsem čekala chviličku,někdy vůbec. Dopoledne tam chodí nemocní bez objednání,tam se člověk načeká, to zas jo🙈.. přijde mi to logické a ani jsem si nemyslela,že to někdo může mít takhle nesmyslně zařízené jako to má tvoje Dr..
@felixfelicis Když já bych právě byla ve stresu z toho, že mám dítě oblékat a vysvlékat před doktorkou a sestřičkou, přitom s nimi ještě konverzovat a něco si z toho pamatovat. Jako vyklepana prvorodička mi to přišlo všechno naraz dost náročné a myslím, že teď tedy to úplně jiné nebude🙂. A u nás je to zase šílenost na kyčlích. Jeden doktor na mega území s x vesnicemi s vysokou porodnosti. Vyhrazeny čas pár hodin dvakrat týdne a vsechny zve hned na začátek. Takže v jedné čekárně desítky lidí s miminky, staršími sourozenci, příbuznými. Fakt hlava na hlavě. Sestra si zve vždy pět nebo šest maminek naraz k sobě, čeká se tam v řadě a plynule to odbavuje k doktorovi. Jako frčí to, ale hrůza a des. Kolikrát se tam přes vajíčka ani nedá projít, lidí raději čekají i venku. Jsem zvědavá, co na tom covid změnil.
@bbarshaa Nezdá se mi to normální, především v této korona době. Náš pediatr vždy objednává na čas, a VŽDY je prázdná čekárna, aby se tam děti nepotkávaly. I když bylo potřeba něco akutnějšího, vzal nás, ale vždy po telefonické domluvě a natlačili nás do doby, kdy tam nikoho neměli.
Holky děkuji všem. Vidím, že to rozhodne normální není a díky za pochopení. Rozhodne přejdu k jiné Dr pokud bude mít místo. Bohužel má teď dovolenou do 15. Tudíž ke stávající dnes zavolám, řeknu co a jak mi včera vadilo a objednam se znovu a budu trvat na tom aby se podobná situace neopakovala.
Snad už to bude lepší a nějak vydrzime, než budeme moct chodit jinam. 🤦🏻♀️

@bbarshaa Jojo, píšu, že podle toho jsem se rozhodovala při výběru. U nás jsou i zvlášť hodiny pro prevenci starších děti a pro kojence. Někteří dr. mají i zvlášť čekárny (nás ne, ale nevadí, když umí dobře objednavat). Ale chápu, že někde je prostě jeden doktor a vybírat si člověk nemůže.