Dítě pořád pláče, zachraňte mi život
Tak tragicky nadpis....ale pochopte,jsem na dne. Po narozeni dcery nasledovala trimesicni kolika-rev,pak dvoumesicni reakce na ockovani-neutisitelny rev,pak chvile klidu,hezky spinkala doma i venku....a pak prisly dva zuby,opet rev rev rwv a abych prezila,brala jsem si ji do postele,protoze prso ji uklidnilo a alespon chvili spala. Pak bylo 14 dni klidu a zas vsude hezky spinkala(doma v postylce hur a kratsi dobu) a ted jsme v dalsi rvaci fazi,kdy rve uz mesic,nikdo nevi proc(zuby se nerysujou,dr ji zhodnotila jako zdravou a bez problemu) a tak si rve kazdou npc,jsem ma prasky,sotva chodim,jediny,ciim se motivuju jsou me milovane rucni prace. Snazim se myslet na hezkou vlnu,hezke vzory latek,abych ty prorvane dny nejak d aala. No a tak hezky zaostava nase manzelstvi,manzel je z male na prasky,dnes v noci chtel uz male dat na zadek aby mela proc rvat. Podarilo se mi mu to rozmluvit,ale reknete mi jak dlouho to takhle muzeme vydrzet? Pres den spava dvakrat tam max po dvou hpdinach. Spat chpdi v 7 po koupani,usina pred 10 v nasi ppsteli a od pul 11 rve rve a rve.....a my nemuzem nemuzem nemuzeeeeeeem
@keana Syn trpěl kojeneckou kolikou do 18 měsíců. Během prvních měsíců plakal 20 hodin denně (a já zhubla 10 kg). Takže za sebe: kojit, nosit, houpat, pouštět bílý šum (uspavac.cz).
Hlavně si to ale manžel (a možná i Ty) musí v hlavě nastavit tak, že i dcera je oběť, že má nějaký problém a trpí. Žádné dítě nepláče bezdůvodně a už vůbec ne rádo!!! Chápu Vaše zoufalství, ale nikdy (ani podvědomě) nesmíte její pláč obracet proti ní samotné.
Předem přeju hodně síly a co nejpevnější nervy. Malý mi plakal od narození až do té doby co začal chodit (15měsíců). Také to začalo kolikou a pak zoubky, ale když si to promítnu zpětně tak jsem si miminko vlastně vůbec neužila, protože ten pláč mě ničil a myslela jsem, že neumím být dobrou mámou, když neumím dítě utišit. Brečel i v kočárku, nepamatuji si jedinou procházku, že by usnul bez pláče a třeba na hodinku. V kočárku to byla desetiminutovka a doma po uvožení v košíku a puštěném vysavači spal třeba 30 minut s tím, že vysavač jsme nesměli vypnout. No a když teď v létě začal chodit, tak jako když utne... Je s ním sranda, hraje si, zabaví se i sám a mám prostě doma úplně jiné dítě, ikdyž povahu bude mít opravdu vzteklejší, protože když mu něco nejde, ne že by brečel, ale vzteky mlátí třeba hlavou o zem či zeď 😝 Takže žádnou jinou radu než vydržet vám nedám, spíše jen podporu a útěchu, že nejste sama a že věkem se vše mění a může to být opravdu ze dne na den.
@keana Ahoj, nečetla jsem všechno, ale mám doma taky náročný 7mi měsíční miminko, neřve jen díky nošení. Nosím ho i třeba 8 hodin denně, jsem už na to zvyklá, tak mi to nějak nevadí a on je spokojenej. Ráno vstává v 5, do půl šestý s náma vydrží v posteli, pak už jde rovnou do šátku, děláme spolu snídani a uklízíme. A takhle je to po každym spaní, půl hodiny je v pohodě, a pak se jde nosit. Abysme se vyspali, máme ho v posteli (kojí se min. 5x za noc), ale aspoň mezi tím spí.
Zkus se podívat na skupinu Nošení dětí tady nebo na facebooku, třeba by se našel někdo z Tvého okolí, kdo by Ti pujčil nějaké nosítko nebo šátek na vyzkoušení, u mě by to třeba šlo, ale nevím, od kud jsi.
Já jsem ráda, že jsem si manducu koupila, snad nic nepotřebuju víc, než jí.
AHoj , nečetla jsem ostatní příspěvky, tak nevím, jeslti se to tu už nepsalo. Určitě má ke řvaní důvod, nejdřív bych zkusila to mlíko. Kamarádka měla takhle uřvanou holčičku, byla z toho na prášky, i na nějakých prášcích skončila. Holčičku kojila, ale zjistilo se, že nesnese mlíko. Takže pak přešli na nějakou spec. výživu (myslím, že i plně hrazenou od pojišťovny) a od tý doby klid, zlaté dítě. Nemusí to být zrovna ten stejný důvod, ale určitě nějaký bude. Možná se nesrovnala s porodem, možná může mít někde nějaký blok, zkus se třeb porozhlédnout po kraniosakrální terapii.
Moc ti držím pesti. Tohle je hrozny
Jeste tady nezaznelo .... Co pozadat babicky, kamaradky ... Kohokoli komu duverujes aby mimco cas od casu pohlidal ? My mame babicky daleko, takze bud jezdime k nim nebo oni k nam alespon na tyden. Oni pak spi s malou v pokoji a postaraji se, kdyz se v noci mala vzbudi. Mit cas od casu par prospanych noci je k nezaplaceni ... A stoji to za to i kdyz vztahy s rodici nejsou uplne nejlepsi
Potrebujes vypnout, to, v jakem se citis stavu se urcite odrazi i na miminku.
Možná by nejlíp poradila @katyx myslím to shrnula, a "pojmenovala" líp než my po kouskách.
@martiska36 Nemyslelas @katyxq?
@verumik Jejda jasně. Díky. Holt dělám víc věcí naráz...
Diskuze o náročných dětech tady https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/narocne-dite/ 😉, něco info tady https://www.modrykonik.cz/duvera-v-plac-ditete (už x-krát jsme si ověřila, že dimtě má k pláci vždy důvod, i když ho třeba v tu chvíli neumíme odhalit nebo se nám zdá, že je to prkotina, ale naše emoce a vnímání světa nejsou to samé jako emoce a vnímání světa dítěte) ... jinak že je to alespoň z části reakce na očkování, to bych nevylučovala (u nás dost pomohl detox spirulinou) nebo i reakce na některou potravinu (očkování může alergik spustit, vzhledem k obsahu kaseinu právě často na BKM). K tomu věk, mezi půl rokem a rokem bývá spánek někdy fakt divočina - https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek 😉.
@keana Soucítím a přeju v tom zoufalství brzkej zvrat 😉
Chtěla jsem se zastat všech tatínků, zazněly tu názory jakože oni se vyspat taky nemusí vždyť ženská na mateřský taky pracuje, otáčí se seč může atd. No jo, jenže to že se nevyspim já snad neznamená že se nemusí vyspat ani on přeci. A ano, rozdíl mezi mnou doma s dětma a jím je. On chodí do práce, někteří z tatínků dojíždí autem. Když budu unavená a nevyspalá já, budu se tu plazit mezi hračkama nevezmu starší na hřiště odbudu oběd... ovšem když bude v tý samý situaci můj muž, může to dopadnout tragicky. Autonehoda kvůli mikrospánku, nebo vyhazov kvůli špatnejm výsledkům jeho práce. A hodně z partnerů dělá i fyzickou práci, leckdy náročnou 😉
@keana no už jen ta myšlenka že dám 9 měsíčnímu na zadek? 😒 chápu,že je to těžký,ale tvuj manžel by se měl zamyslet a snažit se ti pomoct,ne že bude dítě chtít bít.
@keana ted jsem se pozorněji podívala,co jsi napsala.Nemá za sebou další očkování? no jinak pokud ne,tak zkuste detox,příp homeoléčbu. obzvlášt,pokud měla encefalitický pláč. a určitě už neočkovat,nebo aspon odsunout co nejdál
@marecekavendulka dalsi ocko neměla,homeo léčba také nepřinesla výsledky,ani zkrácení spánku přes den. Už fakt nevím co zkusit,to dítě je malej Satan. Vstává po 6,spí přes poledne a večer usíná po 19a ve 22 Nejdyl už zase řve ☹ zkoušela jsem i měnit druh jídla,ale řve po všem. Víc unavil,víc spat,zdrogovat Fenistilem,dat na noc nurofen .....prostě nic ji nesrovna aby spala dyl a nervala.
@keana to mě mrzí,nevím,jak moc na to věříš,ale prý to muže i souviset s energiema ,to už vidím jako poslední možnost.. drž se. 🙂
@andy21 já moc nesouhlasím... můj syn byl ubrečené miminko, teď se to přetransformovalo do jiných sfér a jsou mu 2 a 3/4 roku; poslední dobou už mám občas chuť skočit z okna (prosím, brát s nadhledem); myslím si, že u některých dětí je to povahou; já jsem dřív doufala, že řev přejde, až bude mluvit, domluvíme se... jenže to tak není ☹
@marecekavendulka prosím Tě, můžeš mi to vysvětlit s těma energiema? Mám o to upřímný zájem, děkuji
Teda četla jsem jen zběžně první stranu a ty soudy, co tu padají?? Dámy, vzpamatujte se! Vy jste některá v situaci tazatelky?? Pokud jí dítě už v podstatě 8 měsíců řve, tak musí být na prášky. Trochu tolerance a hned neodsuzovat a rady typu jsi matka, to musíš vydržet, to snad nemyslíte vážně?? Sama vím, jak jsem byla mimo, když mi syn do roka vstával v noci co 3 hodiny na krmení a pár nocí probrečel kvůli prdíkům a to jsem se oproti paní vyspala 😅 . Asi bych taky poradila pro vás dospělé nějaké prášky, pro malou těžko říct, některé děti jsou náročnější, ale tohle je fakt šílené. Držím pěsti!! 😅
@madrilena já sama tápu,ale dám ti nějake info.obecně: prý když třeba v domě někdo umřel a neni to tam vysvěcene tak to miminko to vnímá. někdy udajne je i duvod špatné daná postel,špatný zony..pomuze psychotronik. 🙂
@consti nevšimla jsem si,že by nekdo odsuzoval.spíš bych řekla,že neumí většina poradit,tak se snaží aspon uklidnit,že to přejde. ale třeba blbě čtu,nebo chápu. 😎
@keana Ještě mě napadá takové sice krátkodobé řešení, ale pokud je to jen trochu možné se u malé střídat. Pokud máte možnost na jednu noc za čas vypadnout a spát třeba u kamarádky a váš muž nebo babička se postarají, tak to jednou za čas udělejte. My k tomu časem taky došli (a to jsem jen vstávala co 3 hodiny kvůli Sunaru) a i ta jedna jediná noc mě vždy nakopla a já mohla nějak fungovat, byla jsem víc v klidu, víc jsem se synovi věnovala atd. 😉
@marecekavendulka Mrkněte na první stránku, tam jsou rady typu: musíš to vydržet, protože jsi máma, jste sebestředná apod. 😅
ale jo, odsuzovala Andy, že je zahleděná do sebe...apod...
taky mě to zarazilo, nesouhlasím.
Každý máme hranici někde jinde a třeba já vím, že bych tohle nezvládla. Mě když malá řvala v postýlce, taky jsem byla na nervy, jednou na ní i zařvala (hned mi to pak bylo líto, bylo to malé miminko)...ale naštěstí u nás se to po 4 tém měsíci uklidnilo. No a kdyby mi řvalo dítě furt i v 8 měsících, šílela bych taky. Máma opravdu potřebuje taky spát.
A jaké homeopatika jste měli?
Měli jste i sedálii?
A ty mléčné výrobky jste zkoušela vysadit?
a jak se chová holčička přes den? je jinak veselá? co přes den dělá, když nepláče? dá se vypozorovat, kdy začne plakat?
My jsme měli něco podobného. Malý plakal první tři měsíce taky v kuse, vůbec nic ho neuklidňovalo. Mysleli sme že jsou to koliky a cpali do něho všelijaký probiotický kapky a Espumisan a nic nepomáhalo. A nakonec jsme u doktora zjistili, že má "Hexenschuss" a nemůže otočit hlavičku na druhou stranu, kvůli tomu jak měl v bříšku málo místa. Tak nás doktor poslal na cranio-sakrální terapii. Byli jsme tam jednou a od té doby dítě jak vyměněný.
Nicméně jak se naučil vstávat tak se to zase všechno zhoršilo, sice neplakal, ale nevydržel chviličku v klidu, v noci byl třeba tři hodiny vzhůru a prostě nechtěl spát. Přes den spal třeba jenom 20 minut. Byla jsem z toho zoufalá. Tak sem si postežovala doktorovi že se spánkem je to katastrofa a on nás poslal na osteopatii. Není to vyloženě medicína, spíš léčitelství, ale myslím si že jste v takové situaci kdy vyzkoušíte cokoliv. Můj manžel se mi taky směje že tomu věřím, že je to nesmysl, ale myslím si že to funguje, od té doby co tam pravidelně chodíme, se malý celkově zklidnil a spí bez problémů celou noc. Tak doktorka nám řekla že má trauma z porodu, že mu byly moc úzké porodní cesty a on nemohl prolézt a celý ten tlak se mu usadil na páteři a je potřeba ho dostat pryč. Třeba by vaše malá mohla mít něco podobného, není to vidět, ale to dítě to trápí…
@keana To, co prožíváš, jsem měla tři měsíce a myslela jsem, že vyčerpáním umřu. Měla jsem doma 4letého a 2 letého raráška a miminko, které tři měsíce neumělo spát. Malá celou noc řvala a řvala, chvilinku ztichla, když jsem jí do pusy nacpala prso, ale ani to nebyla kolikrát výhra. Spávala jsem max. 2x 1h denně a bylo to příšerné. Když už ze mě byla troska, tak manžel dcerku v noci sebral a odnesl ji do pracovny, kde malá chvíli brečela, ale pak tvrdě usnula. A my na ni koukali s pusou dokořán - poprvé jsme ji viděli hluboce spát. Zjistili jsme tím, že ona prostě neumí usnout, je-li s někým v místnosti. Od té doby jsme jí přestěhovali postýlku do obýváku a od těch třech měsíců spala celou noc. Ale vždy sama. Až skoro v 1,5 roce se naučila spát v přítomnosti sourozenců. Ale když vzpomenu na ty začátky... nedivím se, že sotva lezeš. Zkus vymyslet cokoli, aby ses mohla pravidelně více vyspat. Slyšela jsem o dost maminkách, které se vyčerpáním zdravotně či psychicky sesypaly natolik, že se dávaly dohromady mnoho měsíců. Rozhodně nejsi sobecká, když si uvědomuješ, že jsi na zhroucení z nedostatku spánku. Vždyť odpírání spánku je účinné mučení 😉
@keana
@madrilena
holky vydržte!! já si taky užila s dětma dost, občas jsem byla taky zoufalá a vyčerpaná 😖 😖
teď jsem moc ráda, že mám ty děti už větší...oba se okolo 4 let zklidnili (prý tam dozrává nějak ta nervová soustava)... naučili se pořádně mluvit a to je taky velká pomoc, protože člověk líp bere třeba 5 min řevu a pak vysvětlení "to nechci!!" než půl hodiny řevu...
jinak na zklidňování je super koupel a pak masáž... pokud se dítě masírovat nenechá (zažili jsme v dlouhém období vzdoru 😝 ), tak třeba aromalampa a do ní něco na zklidnění...
hlavně vřele doporučuju Bachovy květové esence... 🙂
a mít pravidelný oraz (ideálně nějaké cvičení, mně super pomáhal běh a to ho normálně nesnáším, ale tam jsem se fakt vybila.. nebo alpinning 😉 )....
na nervy pak homeopatikum Sedatif (1-2 tabletky nechat rozpustit)... při vyčerpání doporučuju např. King Kong kapky... na spaní meduňkový čaj, třeba dva šálky...
ono je to hrozně náročné s některými dětmi... a navíc se to horší když je máma na konci sil... jenže člověk se těžko dává dohromady když dítě pořád něco vyžaduje a že některé děti jsou neodbytné, to jsem si zažila na vlastní kůži... u nás nepomohlo po dobrém, nechat vyběhat ani třeba nechat vybrečet (záchvaty vzteku při vzdoru apod.)... nevedlo to nikam... takže jsem fakt jela ty Bachovky, cvičení a Sedatif...
jinak kdyby to byla nějaká fakt nesnesitelná krize tak volat SOS lidem okolo a dítě předat... někdy už člověk nemůže ani jasně myslet, je to fakt nápor, kdo to nezažil, tak nepochopí
ale zlepší se to!! 😵 😵 já tomu taky nevěřila a teď bude malé 5 let za chvíli a je 95 % času fakt zlatá 😵 hodně tulím, hladím, v tramvaji vždy na klíně, sem tam jí koupím něco hezkého (sponky např.) nebo spolu pečeme a ona vykrajuje sušenky apod., je hrozně důležitá a leccos si už vyříkáme... ale trvalo dlouho než se naučila pocity vyjadřovat jinak než křikem pořád...
@marecekavendulka děkuju 🙂

@keana Můj táta říká, že některé děti prostě řvou. Zkuste se nejdříve dát do pohody vy dva, třeba tu nervozitu cítí. Moje ségra má holčičku a ta řvala do roka a půl. Furt. Ségra začala brát lexaurin a malá řvala pořád, ale ségra na tom byla líp. Je to asi hrozné, ale musíte vydržet. Držím palce.