Dítě v noci pláče a sousedi si stěžují
Dobrý den maminky, chci se zeptat na radu co by jste dělaly v mé situaci. Syn necelých 9 měsíců většinou spí celou noc do cca 4 do rána,pak dostane mlíčko a po půl hodině usne a spí min. do šesti. Nemyslím si, že je nějak uřvanej,ale sem tam se stane,že je přetaženej a půl noci je vzhůru a chce si hrát a pak se zlobí. Bydlíme v paneláku a sousedi pod náma si stěžují, že křičí od rána do rána (což je hloupost) a že prý na něho kašleme (ještě větší hloupost) a že na nás zavolá sociálku. Mám svědomí naprosto čisté,ale jako matku mě toto nehorázně naštvalo. Existují nějaké právní kroky nebo s tím má někdo zkušenost?
Se sousedy je mnohdy fakt potiz. Jako dite jsem byla hodne nemocna a mnoho noci jsem proplakala. Sousedi pod nama nahlasili rodice me detske lekarce, ze pry me na noc rodice zaviraji do koupelny a kdesi cosi. Nastesti moje detska byla rozumna a znala muj zdr. stav, probehla nejaka kontrola pres urady, detaily si nepamatuji, ale vse bylo nakonec ve prospech mych rodicu. Kazdopadne vztahy se sousedy byly na bodu mrazu, neustale u nas zvonili a vytrapovali.
Drzim palce a pevne nervy :/
@nnnikola : pravne se muzes branit leda tak pro pomluvu, kdyz o vas napr. siri po baraku nepravdy. Ze zkusenosti vim, ze po dobrem se s takovymi lidmi nedomluvis. Bohuzel, ale je potreba nasadit tezky kalibr a razne to utnout. My si uzili svoje s duchodcema, ktery zili televizi Nova a kdyz jsem se dozvedela, co o nas vyfantazirovali a nerozpakuji se to poustet mezi sousedy, tak jsem nevedela jestli se mam smat nebo puknout vzteky. Byla jsem u nich na navsteve, ktera byla k nicemu, zabral az vyhruzny dopis s paragrafy o sireni pomluv.
Ja bych jim rekla at tu socialku klidne pozvou 🙂
Pokud mas doma cisto, dite ma postylku nebo pokoj a staras se o nej radne, nemas se ceho bat... je preci normalni, ze deti obcas placou...
Sousedi musi byt asi pekni blbci, my meli zase takovou kdysi nad nama...
@mku Tak z vlastní zkušenosti můžu říct, že před sociálkou naprosto není problém ani absence postýlky (holt dítě spí trvale s rodiči), ani provozní nepořádek😉 Paní na OSPOD už jsem poznala několik a zdá se mi, že všechny zkrátka tak nějak rozpoznaly "normálního" člověka se zájmem o vlastní dítě😉
Můžu hrdě říct, že máme opravdu čistý byt,malej má svůj pokoj plný všelijakých hraček. Dvě postýlky,vibrační lehátko,jídelní stoličku,mluvící hračky,mluvící knihy pro děti atd atd....no prostě úplně všechno co dítě může mít. Díky Vám nemám absolutně strach,ale je to pro mě urážející. Malej je na první pohled správně živený,voňavý miminko 🙂
@nnnikola a má milující rodiče to je hlavní 🙂 susedum řekni ať socialku klidně zavolaji že ji zveš na kafe 😀 jinak tě chápu taky jsem si se sousedy zažila své.... a jsem ráda že už bydlím na baráku
@nnnikola Já jsem tu "shovívavost" sociálky nemyslela vysloveně vůči tobě, ale obecně. Na druhou stranu, ona ta sociálka ani neřeší množství těch materiálních věcí, ale spíš tak nějak toho milujícího rodiče, jak píše @lucka00024 😉
Milující rodiče,babičky,dědečkové,tety i "tety" kamarádky. Nemyslela jsem to vyloženě jako popis materiálních věcí,ale že bych mu dopřála všechno na světě. Jen jsem se špatně vyjádřila. 🙂
Jinak všem děkuji za podporu. Cítím se líp 👍
Nechci se vyjadrovat sproste,ale musim 😁 sousedy bych poslala do p*dele vzdyt miminka neumeji mluvit,je normalni,ze placou,tak at si stezuji treba Na lamparne.To mas sve dite udusit polstarem Nebo co? Nekteri lidi maji fakt dost 😠
joo pockala bych az přijdou noci typu - zuby, nocni můra, zvracení ( nic vam teda nepreju) ale nas maly pri odstavení rval v kuse 2 hodiny ( u mne v naruci... no nejak jsme to skončit museli) ted ma zas jednou za cas v noci asi sen nebo nocni můru a stoji u dveri a treba hodinu křičí a křičí a neudelas nic... je trochu mimo a chce treba jit na nakup a tak ( ve 3 rano).... me to taky nedělá radost a sousedce asi taky ne ale tak to proste je😉
proste blbec je blbec a neda se s nim hádat... hlavne si to neber osobně... kdybys mela psa tak si budou stěžovat na nej, proste důvod de najde vždy.... rekni jim ze pani z OSPODu rada pozves na kávu a zakusek treba jim trochu sklapne😁✊️
@klara9999
podivej se na datum diskuze 🙂
@zelenaesmolda no ona prochází všechny diskuze o bydlení a cpe tam tento odkaz :-/
@betelgeuzz
tak ty komentare zkus nahlasit,dostane nalepku neduveryhodny uzivatel 🙂
@zelenaesmolda jojo, to už jsem udělala.
@betelgeuzz
i ja,kdybys nekde narazila na dalsi koment tak me klidne oznac,nahlasim ji v dalsich diskuzich 🙂
@zelenaesmolda mrkni na hlavní stránku na seznam diskuzí "Kde se diskutuje", je tam teď plno aktuálních diskuzí o bydlení - deratizace, opravy v domě apod.
@betelgeuzz
vim,neco jsem nahlasila

@ivular Přestupkový?