Dítě v posteli - večerní režim maminky
Moc prosim o rady maminky, co s nimi spi broucek v posteli. My jsme do sesti mesicu spinkali krasne a od sesti mesicu boj. Usinala v pokojicku bez potizi, jen jsme v noci krmili a po rannim nakrmeni jeste slofik do deviti. Proste parada. A ted rev uz od osmi od ulozeni, do sesti do rana, pak dostane mliko a jde k nam do postele a spime do deviti. Dcera je schopna se budit i co 2 az 30 minit s placem a breci, dokud neprijdu ja. Breci i na manzela, s nim se neuklidni, coz je take novinka tak posledniho tydne. Ve tri uz to nevydržim a beru si ji do postele. Je ji 7 mesicu, hlad nema, je na UM a prikrmech, zuby nerostou. A ted dotazy.Kdyz s vami spi dite v posteli, kdy chodite spat vy? Uz v osm s nim? A kdy pak treba spite s manzelem? Delate ostatni veci doma? A jak jste v posteli poskladani, aby vas nebolely zada z uhybani diteti...Kdyz pak jde spat manzel, nebudi dite? Premyslim, ze si ji zacni brát do postele abychom se vyspali, ale ja chodim spat az v 11 a to asi v posteli nebude sama...Zkouseli jsme i sirup sedalia bez ucinku a do prvniho pobliti vyplakavaci metodu,ale to neni nic pro me...Dekuji za vsechny postřehy a rady! 😊
@balet mame tri deti a vsechny spaly s nami....postupne jsme jim dali matrace na zem k nim do pokojiku - cca 30cm silne a spi vsechny spolu a my s nimi a obcas si oskocime do postele...deti mame 5,4 a 1rok. Maly se obcas budi v noci....
Jsme si rikali ze jim koupime nove postele - maly se naucil slezat z postele tak uz to pujde..
Ja bych si dite nechala u sebe....u nas pak spaly v klidu...usnuly a my meli volny vecer...
Pro maleho jsem koupila nadhernou postylku i matrace a maji ji na hrani 😉)) takze asi tak.
Dite Te potrebuje citit u sebe je pak klidne a vrati se Ti to....a navic je krasne ho pritulit..
U vas bych chuvicku doporucila....pro svuj klid. Klidne bazarovou....
Mejte vsichni krasne svatky...
Jo a jinak v loznici pridat jednu postel ;) a v poho se vyspite vsichni...
@markkram každopádně dítě pláčem ukazuje, že vás potřebuje, nebojujte s ní. Proč mít s takhle malým dítětem boj o moc? To zbytečně vysiluje obě strany barikády. Knížečka "Koncept kontinua" je úžasná, doporučuju moc moc moc. To je jediná věc, co by měl každý rodič číst. A držím palce! 🙂
no asi takto - ja malou dala do jejiho pokojiku do postylky docela brzo a v pohode a lip mi prislo ze i spala a pak zase zlom a asi uz tri mesice spi od pulnoci s nama v posteli a mojeho to rusilo tak spi jinde taky sem byla z toho nastvana ze ji necham i postupne vybrecet dle metody ale neudelala sem to a proste sem to tak prijala ze me potrebuje a kdyz spi se mnou tak kolikrat rano vydrzi i dyl spat
@balet to nastala tzv. separační úzkost. Chce jen tebe a nikoho jiného to je normální fáze u miminek. Ted je nejhorší doba učit na pokojik ☹ ja mela kliku v tom, ze malé pri spaní vadime takze šla do pokojiku ve 3m. Nech si mimco u sebe dokud to me pomine. Boji se ze najednou nejsi a boji se ze uz nebudeš. Je s tebou kazdy den a cely den od narozeni jsi její jistota 🙂 normálně bych uspala v posteli a pak šla po svém. Neboj to prejde 🙂
téma pro mě 🙂, já chodím spát s dětmi a to až třeba kolem pul jedenácté 🙂))...takže jsme všichni spolu, aspon se vidí otec s detmi( i když věřím, že by se mu hodilo, aby už spaly, až příjde 🙂))))), no a odměnou je mi to, že si krásně vychrupujeme třeba do 11:30...a starší bez problému vstane do školy...jinak malýmu je 14 m.
@balet Nám třeba děti spali tak špatně, že když mezi pátou a šestou ranní vstávali a usínali kolem 21:30, bylo mi jedno, jak vypadá barák, prostě jsem padla s nimi. Ale nebyl problém, když jsme chtěli odejít. Uspali jsme a odešli. Nikdy nám z postele nespadli. Když jsme přišli lehnout, tak se třeba jen podívali, co se děje a spali dál. Třeba mě chytli za ruku...
Syn s námi spí v ložnici asi od svých šesti měsíců, teď má dva a čtvrt roku (u dalšího/ch to bude od začátku 🙂). Máme vedle sebe na zemi tři velké matrace (myslím 80 nebo 90 cm). V pohodě zabere celou matraci, někdy se roztáhne přes dvě.
Funguje to takto: Uspím, dám chůvičku a funguju si podle sebe bez omezení až do doby, kdy jdu spát. Je i na noc už nějaký ten pátek bez pleny, takže přijdu, když se hlásí na čůrání. Dám ho napůl rozebraného na kyblík (pozůstatek naší bezplenkovky), uložím zpátky a on spí dál. Kyblík vynesu a na noc tam mám i noční, do kterého to přelívám, abych měla kyblík v pohotovosti. Čůrá jednou v noci, pak nad ránem. Stále kojen a dá si občas právě i v noci.
Když jde spát manžel, se synem to ani nehne. Když si jdu lehnout já, přitulí se, najde si mě, dá si trochu MM a spíme dál.
Ségra má vedle sebe tři postele a také ok.
Nechápu, že má někdo ještě pětileté dítě u sebe v posteli. Natož desetileté... Fakt jsou některý lidi ujetý 😲
Holky dekuji za rady. Vcera jsme spolu usnuly u me v posteli a po preneseni do postylky vydrzela az do rana. Byla jsem tam jen dvakrat prikryt a pohladit. V sest na mlicko sla zase ke mne do postele. Zkusim to i dnes a kdyztak uz si ji tam necham...😊 Z bezpecnostnich duvodu a nasemu klidu asi prirazime postylku bez bocnice k nasi posteli a bude...😉
@kassandra1 díky za lichotku 🙂🙂!
na první spaní od 21:00 do prvního probuzení spinká u sebe, pak už je u nás 🙂 usíná s mým prstem v dlani, navzájem se šmidláme a vytuhnem 🙂
@alcar prostředního kluka jsem kojila čtyři roky a pár měsíců, až se sám odstavil. Předpokládám, že teď to bude taky tak. A jinak jsi přesně vystihla naši situaci - z manžela si dělám legraci, že až nám z postele odejde třetí dítě - co bude dál. Manžel na to říká, že to už mu bude přes 50, tak snad to se mnou zvládne v posteli sám 😉.
@kassandra1 pokud to dite chce tak proc ne...ono pak vetsinou prijde samo ze chce spat samo....me prijde jedine trosku mimo kojit velke deti...ale je to kazdeho vec...me se do 1roku samy tzv odpojíy samy....vsechny tri...pozvolna a prirozene
..
@jjustyna presne!! Tolikrat jsem rikala ze toto u svych deti nikdy a ted se tomu smeju...
@kassandra1 Podle mě by ses měla trochu krotit. Nepřijde mi normální někoho urážet za to, že něco dělá jinak, než se tobě líbí. Když jim to tak všem vyhovuje, je to v pořádku.
Tohle je na každém a určitě nemá cenu se tu snažit někoho "převychovat", ale souhlasím s tím, že spát s dítětem je hrozné ... Dítě by se už od malička mělo prostě učit spát ve svém, ať už v postýlce, nebo potom v posteli ... Přijít se pomazlit, fajn, trávit s dítětem přes den většinu času je také normální, ale spát by prostě mělo ve svém. A že brečí a chce si to vydupat? No jasně, zkouší to, to je normální, na tohle to chce hodně pevnou ruku ... Ale jde tu o klid a pohodu všech, o to, aby se oba rodiče v klidu vyspali a aby se vyspalo i dítě ... Tenhle názor "dítě s námi bude spát dokud bude chtít" se mi tedy také ani trochu nelíbí ...
Tak já musím říct...Srovnávám 4 děti...První jsme nechali spát ve svém...Chodí za námi do postele kolikrát i v 9 letech, ty co spaly s námi v posteli... Nemely vůbec žádný problém se poté adaptovat do své postýlky, takze za me spani s rodici super...Ale hodně je to i o povaze samotného dítěte
@kassandra1 proč hned urážet? Věřím že určité máte také nějakou úchylku což 😆
@megynka13 trosku si protirecis ;) nejdriv pises ze je to na kazdem,a hned vzapeti,ze je to hrozne ;) nejak se nam tu posledni dobou vytraci empatie a akceptace opacnych nazoru na vec a to je trochu skoda :(
@lucinkaxxx Rozhodně si neprotiřečím, píši svůj názor. MĚ se to nelíbí a JÁ s tím nesouhlasím. Rovnou ale píši, že je to na každém, jak si to udělá, což má znamenat, že nikomu neberu jeho názor. Dost mi přijde, že každý jen hledá, do koho by se navezl, hm? ;) Mám právo na opačný názor, jak sama píšete, tak nevím, kde vidíte problém ;)
Někdy mají lidi, které třeba mrzí, že něco také nedělají dobře, zbytečné starosti. Vidím to často. Tak se ptám, jestli za nimi děti nechodí-tedy do postele. Vždyť v 16 letech už nikdo za rodiči nechodí.Taky mají starosti, kdy bude další atd. No lepší je nemít s sebou manžela s jeho poznámkami , že ano, je věřící, věří v ...-odpověď se mění dle momentální situace. Často se jich ptám, kdy oni budou mít další, zajímají se, jak máme velký byt,zda mám děti s jedním mužem-to už mívám skoro záchvat smíchu, ale snažím se ovládat...
@megynka13 vidis a my se vyspime sici tri na jednom letisti a sme spokojeni.nervozni sme byli akorat kdyz sme malyho dali do postylky ze tam bude do prvniho kojeni.a az potom za nama. byla jsem nevrla ze neslysim jak dycha ze ho necitim u sebe. s partnerem taky nespime kazdej na sve posteli 😀 taky by mne po nem bylo smutno 😀
Dite s námi spí i v 15 měsících a spat bude, dokud bude chtít. Kojeni velkých deti je co? Kojeni 15letych? Mne přijde kojení i 4letych úplne v pohodě. Pruderni kecy ale dycky bude někdo mít. Hlavně cizí mají hrozne starosti o kojeni a nevidí si do huby. 😁 Někteří zde odhalují sve soukromí a někteří holt svoji hloupost. Jinak k tomu spaní - mládě jsme brzo naučili slezat z postele. Spadl jen jednou, ale ja mela okolo matraci, tak si neublížil. Večer v sedm uspíme a pak si jdeme lehnout až dyl. Párkrát si zavolá na mliko, ale to ho neprobudí tak, ze by odcestovaval pryc. Lokne si a spí dal.😉
@megynka13 j sama jsem raději, když mám muže u sebe a spíme spolu. Proto si nedokážu představit, že bych tak malé miminko, jako má zakladatelka, nechala samotné jen proto, že si zcestně myslím, že mě zkouší. A že se někdy vrtí a má horší noc? Ty bych spočítala za tu dobu, co spíme všichni společně, na prstech jedné ruky. Manžela tady nevylifruju jen proto, že chrápe 🙂

@balet u prvního jsme měli dokonce postýlku..párkrát jj použil. Pak už jen překážela. Dětem je 5 a 6 a spí se mnou v posteli. Manžel chodí spát do jiné ložnice. Chodím spát s nimi v 8. Muz přijde k nám, pritulime se všichni a pak odchází. Není ještě unavený, čte si, dá si druhou večeři, píše něco co práce atd..já jsem unavena. Potřebuju jít spát. Vstával brzy a od rána makam jak šroub. Zadne pokřivení páteře z toho rozhodně nehrozí.. nejdůležitější je nastavit to tak, aby to všem bylo příjemné.. tzn nastavit to technicky (pohodlí ) i duševně (radost z toho, příjemné pocity)