icon

Do kdy je vhodné vozit dítě v kočárku?

31. říj 2024

Ahoj holky.Mám dvě děti, které byly bez kočárku ještě před úderem 2 roku.Mám ale švagrovou, která má 3 letou holčičku a zítra má nastoupit do školky,ale pořád ji vozí v kočárku.Mě se to teda nezdá,ráda bych jí pomohla,ale je prostě taková,že když jí řekne člověk pravdu,tak se urazí.Jak jste to měli vy?Do kdy jste vozily dětičky v kočárku? 🙂

Strana
z4
alianan
31. říj 2024

@jana_zofie To je v pohodě, hlavně, že se neveze v kočáru.😅

klokanka31
31. říj 2024

Ale ty píšeš jak to máte u vás. A třeba rodina tvé švagrové to má zase jinak...

autor
31. říj 2024

Božínku ženské.Jediná otázka byla,do kdy jste vozily děti v kočárku, takové ty ostatní blbé kecy si nechte na koledu.Kdo chce odpoví kdo ne ať nepíše.Nemám zapotřebí se tady hádat s někým kdo mi za to opravdu nestojí 🤦

martulka88
31. říj 2024

Syn jezdil ještě v létě, když jsem se potřebovala přemístit rychle - v srpnu měl 2,5 roku + na zahradě po obědě na spánek u našich. Do kočáru už nejde z důvodu, že je mu malý (máme dlouhou žížalu) a už nový kupovat nehodláme. Sousedka vozila svého syna ještě okolo 3 let, aby se přemístila rychleji - my bydlíme v kopci a všude to je buďto do nebo z kopce 😁 My ho třeba vozíme v košíku na nákupu. Víc, než kočár mi vadí, když někdo dá dítě do koše na nákup přímo do části, kde se dává jídlo. Ségra vozila synovce když měl cca 4 roky, když byl po nemoci, co mu sedla na klouby a on nesměl měsíc chodit. A aby se nedostali ven v teplých dnech? To radši vytáhla ze sklepa kočár, opucovala a vozila ho, aby aspoň byli venku. Bylo to pro nás divné, kdy my prcka a ona svého, ale aspoň byli venku 😊 Neřeš zbytečnosti a nedělej si problémy v rodině 😉

prejeta_zaba
31. říj 2024

Ne božínku ženské. Schválně se vyhýbáš odpovědi, jak často si ty a babička berete malou ven a věnujete se jí. Protože kibicovat umí každej, vhodně pomoct už málokdo.

autor
31. říj 2024

@martulka88 tak tohle se dá víc než pochopit.Já ji zatím nic neřekla,jen mě bratr požádal,jestli bych si s ní trochu nemohla promluvit,ale třeba na to přijde sama

ada22
31. říj 2024

Když jsme se potřebovali rychle přemístit nebo jsem jela do města, tak do 3,5 golfky se hodily i na nákup apod. Když jsme šli na celodenní výlet, tak jsme brali kočárek do 4 let. Párkrát jsem to zkusila i bez, ale krom batohu jsem vláčela i spící dítě. Často jsem chodila s partičkou bez manžela. Jako jestli jdou ven a někam ji v kočárku jen přemístí a pak tam dítě lítá, tak mi to přijde úplně v pohodě. Když někdo na hřiště dojede autem, tak to nikdo neřeší.

autor
31. říj 2024

@prejeta_zaba chodí si hrát za našimi dětmi téměř každý den, protože bydlíme od sebe kousek a když brácha není doma a švagrová potřebuje něco vyřešit,tak hlídám já.Babička že zdravotních důvodů hlídat nemůže.

elesse
31. říj 2024

Zalezi vozit a vozit. Venku ciste v kocarku mimo hriste obe deti cca do roka a pul, jinak jak bylo potreba. Dcera ma dva a kousek, kocarek mame spis na delsi presuny nebo kdyz mam moc veci. Ale i nektere petilete deti vozi rodice rano do skolky v kocarku, uplne to chapu, nez to jit hodinu a nervovat se vzbuzenym ditetem… a hlavne, nikomu to neskodi, tak o co jde. A v teto situaci je to uplne vec nekoho jineho. Uplne si to predstavuju, bracha v praci, svagrova doma a je rada, ze nekam s kocarem dojde, ze se ji dite nevali na chodniku, nekouka na kazdeho brouka. Vecer prijde a dela chytreho

prejeta_zaba
31. říj 2024

Jo tak. Tak ať si babička ty kecy nechá. Žádný! zdravotní důvod ji neopravňuje se takhle vyjadřovat o snaše a o její dceři. Jakože má rozmazlené dítě a že by měla a neměla. Ať si laskavě uvědomí, že mluví o své vnučce a ne o nějakém cizím frackovi a jestli babička něco konkrétního potřebuje změnit, ať navrhne přímo snaše co a proč. A poslechne si argumenty, proč to třeba dnešní generace dělá jinak. Ono jestli babička vidí takové to 40 let zastaralé "co by se mělo", by možná neuškodilo otevřít oči a podívat se, že už je doba někde jinde. Hloupé řeči ještě nikdy nikomu nepomohly. A konkrétně s tím kočárem vám to tak leží v žaludku proč? Holka nikdy neudělala ani krok bokem? Má nadváhu? Nebo si tím prostě jen zrychlují cestu, tak jak tady psalo plno lidí?

kosi_cek
31. říj 2024

Zrovna nedávno jsem vezla syna v kočárku do 2. třídy, pokulhával po úrazu, odpoledne byl už v pohodě, každopádně, když je z nějakého důvodu třeba, dítě svezu, pokud chce a pokud ho ještě uvezu, klidně i to školní dítě, těch příležitostí tak jako tak věkem ubývá a z dětí se stávají normálně fyzicky aktivní jedinci. Díky kočárku (nosítku) se dětem nemusíme vždy a za každých okolností přizpůsobovat a můžeme si dovolit počiny, na které by ono samo ještě nemělo nebo my dospělí na to neměli psychicky v takové formě, jak by jim to vyhovovalo. Navíc fakt nevidím rozdíl v tom, pokud dítě přivezu do školky nebo školy v kočárku, v autě nebo v buse, takže tak, všude se veze, jen pokud jede v tom kočárku, tak má možnost vidět, že maminka se neveze a pohybuje se, jde příkladem 😃

jaja01k
31. říj 2024

Kočáru jsme se zbavili, když měly děti 2 a 3 roky. Klidně by se nechali vozit i déle, ale uvézt oba, k tomu všechny krámy včetně dvou odrážedel, která jsme museli tahat všude s sebou, to už bylo nad moje síly 😀

me_druhe_ja
31. říj 2024

Mě by jen zajímalo, proč babičce a tvému bratrovi tak moc vadí, že se tříleté dítě ještě sveze v kočárku.
Proč to vůbec někomu vadí? 🤷

dekubo
31. říj 2024

Dcera bude mít za chvilku 5 a když jdeme někam na výlet a mladší chce chodit, hned využije příležitosti a veze se ona. Neřeším to. Taky bych si tam sedla, kdybych mohla 😁😁😁 jako cíleně pro ni samozřejmě kočár neberu, ale nemám problém ji svézt, často v něj jezdí obě dcery společně

bonavoxa
31. říj 2024

První dítě se vozilo snad do 4 let (autista), další děti do těch cca dvou let. A je fakt , že když byly v kočárku, měla jsem větší manévrovací prostor. Teď třetí dítko kočárek už ani na převoz, je drobná, takže se vyvléká z popruhů a visí hlavou dolů. Takže je teď to ,, úžasné " období, kdy běhá v okruhu domu, dva kroky tam, tři zpátky. Každý list strašně zajímavý. Vůbec by mi nevadilo, kdyby v kočárku ještě chtěla být.
A co nočník? A další ,,problémy"? Které jsou limitovány věkem?
Děti beru individuálně, stačí mi vidět ty od kamarádů...a chápu, že některé jsou úplně z ,, jiného těsta ", než ty naše. Naše v životě v klidu neseděly. Tak jako fakt obdivuju ty ,, bezproblémové ", co sedí, koukají a u toho cokoli sní, spí i v hluku a kdekoli,...
Na dobré rady už moc nedám, těch dostávám přehršel. Žádné obecné postupy nefungují. Vážím si těch, které mě jako mámu povzbudí, které mě nesoudí. A úplně nejlépe je bez zbytečných rad prostě pomoct s tím ostatním, co není tak podstatné ...domácnost, logistika. Vychovávat mají rodiče.
PS: Bratr se mi jeví jako typický exemplář otce, co neví, jak vlastně manželka a děti fungují. Jen někde slyšel, že by se mělo toto a toto...a je to pro něj buď zahanbující nebo nějak výhodné, že mu stojí za to hledat podporu u jiných lidí.

orangutan123
31. říj 2024

Tohle mi někdo říct, nebo radit když evidentně nemá zájem o radu, tak ho pošlu do řiti. Jinak malej 2,5 se vozí v kočáru, protože má 9m bráchu a když potřebuju dojít z bodu A do bodu B co nejrychleji, aby mladší nezačal řvát, tak jede prostě v kočáru. A ať se na mě lidi dívaj sebevíc blbě, že mám dvojkočár,ale nemám v něm dvojčata, tak ať si trhnou 😀 Když jdu ven se starším, jdem pěšky ať si pomalu zvyká a volím trasy které ujde. Ale s dvouma na objevování každého kamínku fakt nemám čas. Jinak brácha ať si to vyřídí sám. Je furt v čudu a holt si to manželka dělá, jak jí to vyhovuje. Když je doma ať ji vezme ven sám a uvidí.

autor
31. říj 2024

@me_druhe_ja mu hlavně jde o to,že švagrová ve všem ustoupí a vše dovolí.Ona má ještě jedno dítě z předchozího vztahu(ale to vychovává otec, protože to nařídil soud)tak proto chce,aby byla na malou důslednější a nerozmazlovala.On když ji bral ven,tak se válela,že chce kočárek,nakonec se na kočár vykašlali a užili si to i bez něj.Sice nějakou dobu řvala,ale ušla v pohodě 🙂.Bojí se,že takhle ji bude rozmazlovat ve všem a že nebude vychovaná.

bonavoxa
31. říj 2024

No, tak tady v podstatě vůbec nejde o kočárek...🤔

megi89
31. říj 2024

Syn mi spal v kočárku do 3,5r. A jinak do skoro 4 let jsem vyuzivala kočárek na celodenní výlety nebo do obchodu.

konidana
31. říj 2024

Tak pokud se to nelibi tvemu bratrovi cili otci ditete, tak at proste bere sam dite na prochazky bez kocarku.

hanka_12345
31. říj 2024

tak treba ji poveze i ten prvni skolkovy den :D ne*er se do ní.

melas teda napsat : do kdy vozite deti v kocarku...a tu vomáčku si odpustit....se pak nemusis vztekat :D nebo si to vygůůůgli 😝

me_druhe_ja
31. říj 2024

Tak ať si to řeší otec, když mu to vadí.
A jak někdo psal výše, tady vůbec nejde o kočárek.

autor
31. říj 2024

Ano jde o kočárek,ale vzhledem k tomu,že je tady spousta rýpalek,tak se snažím vysvětlit, proč bych ráda pomohla,ale je to jedno,tady se asi nedovolám😅

autor
31. říj 2024

Je tam toho prostě více,ale opravdu tady nevidím důvod se víc rozepisovat.Prostě padla otázka do kdy jste nechávaly děti v kočárku

hanka_12345
31. říj 2024

ja do 3 ..sorry :D

klokanka31
31. říj 2024

A jak chceš pomáhat? Ona o to stojí? Asi ne. Tak se zaměř na svou rodinu. Taky mám skoro švagrovou, která furt chtěla "pomáhat" nevyžádanými radami. Přitom ona má ve své rodině fakt co dohánět. Hodně rychle jsem ji ukázala že takhle teda ne.

bonavoxa
31. říj 2024

Na toto téma je tu více diskuzí. Zbytečné rypání nepodporuji. Kočárky mají určitou nosnost, do těch 4 let to bylo na hraně...normální kočár. Jednou se prostě utrhlo madlo, jak byla těžká. Neznám moc děti, co by se vozily tak dlouho. Takže za 14 dní to může být opačný extrém, kdy kočárek bude na nic.
Pokud požádal o pomoc bratr, tak mu pomůžu v tom smyslu, jak komunikovat s manželkou.

martinka_33
31. říj 2024

Zálezí na mnoha faktorech. Pokud chodi velke vzdalenosti pesky, popripade chodi mama rychle, tak je kocarek namiste i u trilete. Ja si pamatuju ze nejstarsi jsem cpala asi do tri let do kocarku nasilim, kdyz jsem potrebovala jit rychleji nez kilometr za hodinu, bylo mensi zlo ze jecela v kocarku nez kdyz jsem ji jecici vlekla za ruku. Ona totiz neposliuchala, zdrhala zasadne jinam nez jsme sli, zdrzovala , takze jsem nesla jejiho brachu v satku a ji pripoutala do kocarku 😀 Prostredni byl zase spáč, tak jsem kocarek brala kdyz jsme museli nekam vyrazit po obede, ale dyl nez do tri let to nebylo. Nejmladsi se kocarek zahadne "ztratil" behem stehovani kdyz ji byly dva roky a ctyry mesice. Ale u ni vim ze pujde za ruku a bez remcani i popobehne kdyz potrebuju zrychlit.

konidana
31. říj 2024

Jinak ano, kocar jsme zrusili cca v 1.5 roce, kdy mala prestala pres den spat i v tom kocaru. Sousedka zaz dite vozila v kocarku cca do 4 let. Jednou jsme na to v rozhovoru , kdyz jsme byly venku s detma, par slovy narazily, ale ji ak jsem to fakt neresila. . Nakonec az asi v jeho 10 letech prisli na to, ze ma zdravotni handikep a jaky.

konidana
31. říj 2024

@bonavoxa no nazaver jsme v kocaru vozily rocniho dohromady i s jeho triletou sestrou, plus dole v kosiku dalsi bagaz odpovidajici az 4 dvoulitrovym flaskam s vodou😅. Holt stary dobry a bytelny kocar😁 (normalni hluboka korba)

Strana
z4