Do kolika let mají děti kočárek?
Ahojky, prosím řeknete mi jak dlouho jste ten kočárek fakt potřebovaly. Jinak u nás vidím situaci ze jen tak chodit nebude má na všechno dost času. Teprve nedavno začal lézt (11mesicu)
@aneta_v ty blaho, to je ale taky hodně. Jinak mas pocit ze ti kočár chybi ? Nemyslím teď pro potřeby dítěte ale spis z tvého pohledu. Je pro nás matky kočárek výhodnější ?
@mariladka ty joooo to je dlouhan teda. My máme spis cvaldu na váhu. :D má 75 Cm v 11m ale taky 11kg 😱. Takže kočárky do 15 kg no to bude výzva :D
@misel027 A on je s tím v pohodě ze jednou se jde s po druhé bez ?
@prejeta_zaba to je zajímavý pojetí. To mě popravdě nenenapadlo, to smysluplné chození. Jsem si rikala, ze třeba děti těch kteří chodí od 10 měsíců vv tom roce a půl budou proste chodit jak my třeba. 😱 no tak to jdu hledat větší kočár. 😄
@prejeta_zaba tak nas mladsi ve 3.5 usel normalne cely vikendovy vandr... cca kolwm 10 az 15 km denne s batuzkem. Ale je jasne, ze kazde dite je jine a jsou takove, ktere maminky vozi ve stejnem veku do skolky 500m v kocaru protoze by to jinak sly hodinu. U nas deti rovnou z kocaru (mezi 1.r.a 1.5r) sly na odrazedlo-motorku. To pak byla jejich rychlost presunu srovnatelna s normalni chuzi casto ale i s dost rychlym behem😅. Do skolky skoro nikdy nesly pesky. Vzdy odrazedlo nebo pozdeji kolo.
@95newmommy2020 tak to ani nahodou. Starsi sice chodila od 9.m ale v 1.5 roce , kdy jsem odbourala kocar i noseni(druhe bylo na ceste), tak jsme meli cestu do kramu 1.5km jako celodenni vylet😅. No na 3h minimalne, spis 4h... ty 3km plus bleskovy nakup. Bez ditete mi staci 1h na cestu i s nakupem. Ale ja to tak brala, cas byl, tak proc se nezastavit na chvili v lese. Chodila jsem podle ditete, ne podle sebe. Jiny si to nastavi naopak a dite je schopno jit, ale musi mit nejakou zabavu... treba vypraveni pohadky... to pak posloucha a slape skoro nevedomky. Neustale popohaneni a tahani nekam mi u takhle malych deti (predskolkovych) neni moc blizke.
@95newmommy2020 tak v současnosti mám 7týdenní mimčo normálně v korbě, takže pro moje účely kočárek mám 😂 Ale tu chvíli mezi bojkotem a porodem mi na něco chyběl a na něco vůbec. Naučila jsem ji, že maminka nenosí, takže ťapala, blbý je tahat odrážedlo, to je v kočáře pohodlnější, stejně jako nákup. Na druhou stranu mě otravovalo ho tahat prázdný a pořád s ním na větších hřištích popojíždět.
@95newmommy2020 my máme klasiku šedý, ten můj by s žádnou divočinou nejezdil 😂 každopádně, jsem rada za priam, chtěla jsem velký sporťák, aby se vešel dlouho, nechtěla jsem kupovat další golfky 😊
Moji mali 1,5 roka, ked sme uz uplne prestali pouzivat kocik. Bolo to celkom vtipne v Chorvatsku na dovolenke, ked sme boli s 21 mesacnymi dvojcatami bez kocika. Ale dalo sa to zvladnut v pohode. Teraz maju 4 roky a bez problemov behaju 6-7 km po lese pocas prechadzky😅
@95newmommy2020 no to jo, ale mě teda nikdy kočárek na obtíž nebyl, bylo to pohodlné s nákupem a se vším. Teď to taham na zádech a jsem sedřena. Takže kočárkům zdar 👍
@konidana No mně odrážedlo každé čtyři kroky zahodí, utrhne lístek, vleze do kaluže, jde po obrubníku.. a na konci ulice prohlásí, že je unavený a vleče se jak šnek, takže dojít někam na čas, nedej bože čistí, to je mission impossible. 😂
@95newmommy2020 ahoj ,malá mi taky začala list po 4 až v rodce ,chodit začala ,až 19 měs děkuji za to ,že měla na to čas ;),kočár používám i teďka ,když potřebuji k lékaři je to rychlejší páč auto nemáme ,bude mít březnu 3 roky ,jinak i ho beru když jdeme naším vlakem na víkend ...jinak už tahle dojde ,;),
@prejeta_zaba Presne. Kdyz ctu spispevky, ze nekdo odhodil kocar v roce a půl, tak si rikam, jak fungovali. Mne to dite taky chodilo v 15 mesicich, ale jsem zvykla jit pesky nekam 2 - 3 km, tam pobyt, pak jit zpátky. A jeste se s nekym domluvit na konkretni cas. Do obchodu mi v roce a pul dosel taky, trvalo to misto 5 minut hodinu a meli jsme z toho celodenni vylet. Takto jsem fungovat nedokazala. A auto sice mam, ale vyuzivam jen na jizdy mimo mesto (Olomouc)
@martiniquest tak já bych hlavně ani nechtěla jen sednout do auta, vylézt v obchodě, sednout do auta, lapnout si na lavičku a vypustit dítě na oploceném hřišti. Případně jít tempem metr za půl hodiny. To bych sama byla za chvíli nepohyblivá koule. 🙈
Max do 2 let. A potom už jen na dlouhé tůry typu 20Km na Šumavě atd.. Celodenní výlety.. kočár na spaní.
@95newmommy2020 My mame sportak Baby Jogger City mini a muj mladsi syn se jeste ve 3,5 letech rad sveze. Vubec mi to neva, aspon mam kam dat nakup. Syn je totiz na svuj vek dost velky, vazi 20kg a ja nemam silu ho tahat kdyz se nekde sekne, natoz s nakupem, takze kocar berem a jisti to. Starsi dcera se taky obcas rada sveze-na chvili brachu vystrida a odpocine si, kdyz to potrebuje. Nutno ale rict, ze kocar taham jen po Praze, kdyz potrebuju neco vyridit, musime byt nekde rychle nebo vim, ze nekde budeme delsi dobu odpoledne a syn by pak byl unavenejsi. Nez se s nim stresovat a nutit ho at jde, kdyz nechce, tak volim pohodli pro mne i pro nej. Na vylety kocar nebereme. Takze to mame skoro obracene jak ostatni.
Nekdy mezi rokem a tri ctvrte a druhymi narozeninami uz kocar deti nebavil, chtely chodit, anebo chtely nahoru, dolu, nahoru, dolu, to bylo leda o nervy, tak jsem kocar zrusila. Samozrejme bylo potreba prizpusobit vzdalenosti a tempo, ale normalne jsme dosli na hriste, do obchodu nebo na MHD, kterou jsme se nekam posunuli. V lete skvele fungovalo koloodrazedlo, na vetsi vylety a dovolene nositko/krosnicka. Tohle ma kazda jinak (a netvrdim, ze prvni moznost je spatne), ale ja nez chodit x kilometrovy tury s triletakem v kocaru, tak jsem se docasne prizpusobila a ziskala samostatne deti.
Jakmile dcera začala chodit (13 měsíců), tak jsme kočárek odbourali, pouze na poobědové spaní jsme ho ještě používali.
@95newmommy2020 On má rád kočárek, ale taky rád chodí po svých, takže je mu to úplně jedno. 🙂
@leneee A jak je ten babyjogger velký ? Respektive je to ten kočár co spis zabere hodně místa nebo je skladnejsi ?Mhd ba klid? Třeba projedes tím úzké dveře c pohodě ? Nebo vleze se ti do menšího výtahu ? Vahove taky totiž nemám žádného drobka. Takže si myslím, ze těch 20 kg bude mít klidně už ve dvou letech. Teď má 11 v 11 měsících, je to od začátku největší cvalda ba plavání. 😄 Unavený bývá celkem snadno, tak si nejsem jistá jestli se to úpravi nebo proste takový je.
Poradíte sporťák, kam se vejde na spaní tříleté dítě? Máme často pochůzky po městě kolem poledne, jezdíme MHD, tak je zvyklý v kočáře usnout, ale sporťák z dvojkombinace je už malý.
@felixfelicis koloodrazedlo? To je takové to jak to má slapky a vodiči tyč ? Nebo takové to co je jak kolo ale bez slapek?
@codal Ty joooo to je hodně brzy. :O To pak zase výhoda, ze člověk muže mít i pidi kočárek.
@95newmommy2020 Jako kolo bez slapek (firstbike, puky, yedoo a tak). Jak nasedli, zazracne se najednou zacali pohybovat dvakrat rychleji a mohla jsem jit svym normalnim tempem. Jeden jezdil od dvou let, druhy od roka a ctvrt, jak to videl u brachy. Odrazeni se na motorce pochopil dokonce jeste driv, nez umel chodit (ale venku ta motorka jezdila hrozne blbe). Nektery deti se boji nebo je to nebavi, ale pokud jezdit chteji, je to uzasna pomoc.
@95newmommy2020 holky v tom už pak být nechtěly, ta mladší vlastně nikdy nebyla úplně kočárková, chtěla se spíš nosit. Od roka už chtěly chodit, kočárek je nudil.. procházky byly náročný, nosila jsem na střídačku na koníkovi na ramenou a tak, do dvou let to byl maličko očistec ne že ne, ale zase mají natrenováno a teď už šmajdají obstojně (ta starší už ujde dost, ta mladší dvouletá dá tak tři kilometry.) Je pravda, že bydlím na vesnici, takže jsem nikdy nechodila nějak po městě, po obchodech, tam věřím, že ten kočárek je praktický.
@felixfelicis ty jo pecka. To museli mít i super stabilitu. To u nás moc nevidím. Sice jsem už zkoušela ho na nějaký dat, co má v zadu dvě kolecka takže drží i samo. Ale vůbec ho to zatím nebere.
@codal To byl koukám taky slušný trenink i pro tebe. :D
@95newmommy2020 to je pravda.. především trénink trpělivosti 👍🤣
@95newmommy2020 z toho, ze ma 11 kg v 11 mesicich nevyvodis do budoucna absolutne nic. Znam nekolik deti, ktere mely v pul roce 10 kilo, a kolem dvou let byli jak hajzlpavouci, coz se jich drzi i ve ctyrech letech. Dvacetikiloveho dvouletaka fakt neznam. Nejvetsi dite, co mam v okoli, melo ve trech letech 18 kg. A to byl fakt velky kluk i na vysku

@hanahana tak to bylo štígro ze se narodili takhle postupně. A nebylo to v opačném poradi. :D