Dokdy používat monitor dechu?

petgavlas
3. led 2022

Zdravím,

synovi je čerstvě rok a napadlo mě, že vlastně nevím, do kdy používat monitor dechu. Do kdy jste používaly vy?

Děkuji 🙂

mamikry
3. led 2022

@petgavlas Dokud mi děti nezačaly skákat v postýlce, pak už jsem ho vyndala v ramci jeho zachování. 🙂. Přesný věk nevím, ale cca kolem toho roku. PIMS asi hrozí i déle, ale riziko bude nepatrné. Největší smysl má podle všeho do 6 měsíců včetně.

kelerub
3. led 2022

@petgavlas má rok a čtvrt a používám stále. A dokud bude v postýlce, tak používat budu. Nijak necestuje, jak jí večer uložím, tak jí ráno najdu, takže žádné zbytečné poplachy. A jsem klidnější.

pampeliska1313
3. led 2022

Ideálně do dvou let věku. Po půl roce se riziko SIDS rapidně snižuje, ale do roka je ještě malá šance, že se něco stane. Do dvou let výjimečně. Ale ideálně se doporučuje do dvou let.

mamikry
3. led 2022

@petgavlas Ehm, SIDS, ja jsem uz z toho covidu zblba. 😳

rebe
3. led 2022

Po roce už jsme ho nepoužívali ani tak jako prevenci sids, ale jako hlídačku, že nezdrhá z postýlky. Využila se i pak 😀

sigyn
3. led 2022

Používali jsme do roka, a to jsem hodně úzkostlivá. Pak už to nemělo cenu, protože dítko rotovalo v postýlce jak divé, takže byly i 3 poplachy za noc.

vendes
3. led 2022

Dítko má 18 měsíců, monitor Nanny a zapojené dvě desky. Používat budeme tak dlouho, dokud to půjde. Teď už občas s postýlky vylézá.

merope
3. led 2022

@rebe To já používala na akcích - spolu s chůvičkou 😀.

mmm12345
3. led 2022

asi do 1 roku, pak už v postýlce moc divočela a utíkala z ní k nám do postele...

jako_mala_holka
3. led 2022

Do necelého roku, už před tím rokem spavala často s náma a tim padem bez, první měsíc života s ním dokonce nespala vůbec, protože spala v kolébce u moji strany postele... Jako dýl než do roka bych ho osobně nepoužívala, přijde mi to zbytečné