Gelové nehty po porodu - máte?
Zajímalo by mne, jestli některá jste si nechaly gelovky i s mimčem? Nepřekáží vám i při kratší délce? Já jsem zvyklá na upravené ruce, nosila jsem gelovky i v práci (v kuchyni), takže jsem zvyklá s nimi dělat vše, ale zhruba v půlce těhotenství mi najednou přišlo, že v rukou nemám takový cit, a že na miminko by bylo lepší sahat přírodníma rukama 🙂 Tak jsem nehty dala dolů, odrůstají mi, zatím lakuju, ale to mne nebaví a vím, že na to pak nebudu mít čas, kdežto jednou za 3-4 týdny si tu hodinku na gelovky najdu.
Jak jste to řešily vy? Zůstaly jste u kratších gelovek, nebo jste přešly "na přírodno"?
Gelovky jsem měla dvakrát - jednou mě na ně objednal můj tehdejší přítel před maturiťákem. Podruhé jsem si je nechala udělat na svatbu kvůli fotkám. Pokaždé to ale byly nehty krátké a přirozené. Po svatbě mi manžel řekl, že se bál, s jakou nepřirozenou hrůzou na nehtech přijdu. Už si je ale dávat nebudu, své nehty sice nemám úplně nejpevnější, ale nesnesu na nich nic umělého.
Já měla gelovky už dávno, pak kvůli práci jsem je nemohla nosit, když jsem otěhotněla- tak asi ve 4 měsici jsem začala na nehty opět chodit 🙂 Chodím už teda přes rok a dobrý 🙂 nechám si je vždy kratší , pak sice trochu dorostou ale vždy jsem to zvládla s pěčí o malou v pohode 🙂
Tak děkuju holky, vidím, že se to s nehtama dá v pohodě zvládat i po porodu, jen záleží na délce a aby nebyly ostré ..
@comadreja ja bych rekla, ze ostre jsou vic prirodni nez gelovky, ja teda gelovky nemam ostre ani nemaji byt z ceho ten gel to tak jako zaobali 🙂
@cmochy tak to ja mam opacnou zkusenost, ze chlapum se to libi, ale rozhodne ne zadny dlouhy drapy a omalovanky na tom, to ja ani nemam rada, to je hnusny. Decetni jemny jsou hezky. Taky jsem znala jednu co mela nehty od vetnamcu takze ten nekvalitni gel je hodne znat, mela je prezdobeny, odrostly a za tema nehtama jeste spinu, fuj to bylo hrozny, to je pak opravdu lepsi a hezci je nemit.
@comadreja přírodní nehty jsou ostré mnohem víc než gelovky. Nosila jsem je dlouho, u prvního dítěte pořád, u druhého (o 11 let později 😀 ) jsem už měla přírodní a furt jsem musela zapilovávat, aby neškrábaly. Na gelovkách jsou jedinou nevýhodou odrosty, které vypadají otřesně pokud na ně není čas, nebo finance...
Teď už mám 3 roky přírodní nehty, mám je tvarově snad i hezčí než gelové, jen ta údržba a lakování... 🙄 Žádný lak (ani drahý!) nemá avizovaný gelový efekt, takže max 5 dnů (Yves Rocher) a lakuji nanovo. Nebo se na to vyprdnu a nelakuji vůbec 😀
@jerrysskating bez urážky, ale za takové nehty bych nedala ani korunu, spíš bych vymáhala odškodné 😖
@zuzineckah a co gellak? To je v podstatě jako lak, děla se to klasicky steteckem, proste lak a dá se jen na 4 minuty vytvrdit do uv lampy a vydrží dokud to neodroste. Takže 3 týdny v pohode. Ja to také používám když se mi nechce dělat nehty a nebo na nohy.
@evcann a jak vypadají ty odrosty ? Nemáš foto náhodou?
@zuzineckah klasicky, ale samozřejmě je to min vidět než gel, protože to není tak vysoká vrsta jako u gelu. Pořad lepší než každy tyden dělat nové. Samotné laky nic nevydrží. Kvalitní gellak se ani neoloupe. A udělat je zabere stejný cas jako si je lakovat. I když možná min, protože u laku se čeká než poradně zaschne kdežto gellak je za 4 min. V troubě pevný a hotovy.
@bbn díky, já jsem o SH uvažovala, nakonec jsem koupila Essence s uv lampičkou po jednom nehtu, a nakonec jsem to dala kamarádce, protože všechny ty nadlaky, podlaky, mne přestaly bavit, bylo to pracné a zas tak dlouho nevydržely.
Jestli je SH jednoduché, že stačí jeden barevný gellak bez podlaku a nadlaku, tak bych do toho asi šla..
taky mám aktuálně gelovky, já měla svoje nehty strašně tenké a ostré a mohla jsem si je upravovat jak jsem chtěla, malá byla věčně doškrábaná, ted mám nehty gelem silnější a ne ostré tak super, jelikož jsem líná si je dělat sama doma, tak chodím ,ale mám doma i rocklak a ten je naprosto super, neničí nehty a krásně se sloupne a ruka je upravená a vypadá to hezky
@comadreja
@bbn me tedy prijde ten SH zbytecne narocny a ty gellaky v DM to neni uplne ono a navic jsou drahy. Jsem byla v soku kdyz jsem t tu cenu videla. Ja kupuju na netu gellaky a to tak za 60-100. Na nej ani pod nej se nic davat nemusi takze nalakuju vsech 5 a sup s tim do lampy na 4 min. a je hotovo. Já tim, ze si nehty delam sama i gelovky tak ja mam doma Primer tak davam ten, je to pro lepsi prilnavost a aby to drzelo. Ten me stoji 100 a vydrzi tak rok i dyl. Nebo kupuju gellak dva typy co mam odzkouseny v Sape a ty jsou super.
Mám po celou dobu (několik let a pořád
Jsem na ně zvykla je to má profese a i koníček
@evcann ono záleží, které ty laky od SH v DM kupujes, já kupuju jen ty pod uv lampu a ty mi prijdou dobré, když mi vydrží v pohodě 2 týdny a to s nimi normálně myju nádobí, varim, uklizim,... Ty druhé, co tam mají, ty miracle, jsou nanic. Ale tak každý je spokojený s něčím jiným 🙂
Jinak já je na netu sezenu v přepočtu taky kolem 100,- Kč na 1 ks, v DM to mají fakt predrazene.
Pak má kamoska ještě vyzkoušeny striplak, jako že slupovaci gellak, od f.Alessandro, ale ten je ještě dražší, než ten z DM.
Já měla gelovky několik let, ale tak nějak jsem z nich "vyrostla". Časem mi to přišlo nepřirozený (a to jsem měla fakt šikovnou nehtařku a nehty krásný) a úplně se mi zošklivily. Taky mi přišlo, že se za nima víc drží špína, třeba tam, kde se mikroskopicky ten gel od nehtu odloupne. Vyčistit to šlo (kartáčkem s mýdlem a vodou, nebo manikúrou) a stejně mi přišlo, že pak ty týden a víc starý nehty při vší péči lehce zapáchají (samozřejmě ne na dálku, ale když jsem se třeba poškrábala na horním rtu, cítila jsem špínu). A to jsem měla nehty pod nima úplně zdravý. Nevím, přijde mi to teď už prostě hnusný a nedala bych si to. Tělo se asi rozhodlo stejně, protože mi pak v určitej okamžik prostě nehty přestaly držet - letěl jeden, druhej, třetí, a šly všechny a navždycky. Teď mám svoje a nelituju. Bylo to prostě takový čiči období, který zaplať pánbůh přešlo. A přítel mi pak řekl, že mi to nechtěl říkat, ale že se mu ty nehty "tak nějak eklovaly". Takže jsme v tom aspoň zajedno 🙂
@karolinafox Dobrý den, co je to za červenou barvu?

@barulina @jennnyg
Jo, to je další věc... když má někdo svoje fakt špatné tak neni o čem 😉