icon

Hlídání ročního dítěte. Kdy jste dali děti na noc?

6. dub 2021

Dobrý den

Ráda bych zeptala kdy jste dali děti na noc pryč.

Moje mama by furt hlídala i přes noc. Ale ja se na to necítím ani mala neumí usnout sama ale uspavam jí .
Furt mi akrorat říká že mě taky davala pryč k babičce už od mimina - ale že to dělala ona neznamena že to musim dělat taky přeci 🤷🏻‍♀️ No pak je naštvaná že jí nechci pujcit malou.

Ale ja mam strach jednak jak by to pres noc zvladla ale i přes den . Navíc ted byla par hodin bez mě. A mě strašně chyběla myslela jsem jen na ní 🥺 nevím jak by to bylo pres noc
A taky se bojím že by mě mala neměla rada

Strana
z2
iris92
6. dub 2021

Muj syn ma 2 roky a 2 mesice a nejdyl byl ode me asi 3 hodiny a to s manzelem. A i to mi stacilo 😄 pocitam, ze na noc k babickam pujde az sam bude chtit. Nastesti to vsichni chapou 🙏

dixi86
6. dub 2021

Detem je necelych 5 a 3 a na noc neplanuji jeste dlouho. Obě hyperaktivní, usínání šílené a krom porodu mladší usínají jen se mnou. Není to asi dobře, ale nám to vyhovuje. Do 2let jsem obě i kojila, takže i z toho důvodu to nešlo. Ale to zalezi na mamce samotne. Nektere maji prarodice super a neni duvod se bat, naopak je to pro prcka super, ale stejne bych osobne nedala asi drive jak ve 3letech.

maxulekapcule
7. dub 2021

Můj malej od půl roku, musela jsem do práce a jinak to nešlo, e bylo to tak jednou za týden max, spíš jsem si brala odpolední, ale ne vždy to šlo. Teď už má 4 a půl, a je tam každou noc, doma jen o víkendu, díky našim zákonodárcům

kacenka1111
7. dub 2021

Maminky jsou velmi často na dětech nezdravé závislé.
První - spala pořádně až v sedmi letech. To jsem udelala já. Závislá, nenechala jsem ji samotnou ani když jsem šla na wc, byla jsem silena, nesměl po alu pochovat ani její vlastní tata. Zmasirovana úzkostma, závislosti a bio matkáma
Druhy - nezávislé samostatně dítě, kdekoliv, s kýmkoliv..neudelala jsem už stejnou chybu, ale spi si tam kdy chce on, řídím se jen podle něj, ne podle babiček
Třetí - aktuálně 14m, ve ČT jde poprvé na odpo hlídat moje máma, jdu na brigádu... A to jsem u první přísahala, ze deti neopustím ani v pubertě...

Maminky, zbytečně vytvarite v dětech závislosti... Naše mamy to delaly v jednom extrému (nechat vytrvat, odcházet, nechat hlidat od mimin)... Ale tato generace jede opačný extrem! Závislá matka a dite se s tím věže... Vyřešte si svá traumata z dětství a nebudete mít problém děťátko nechat hlidat babičkou... Uvidíte.... 🌹

pe_tu_ss_ka
7. dub 2021

@kacenka1111 ono to nemusí být ani o nezdravé závislosti. U nás je to tím, že naši mají u sebe mamky bráchu po mrtvici, a partnerovi rodiče, tam se zase jeho mamka stará o svou mamku, která je po operaci a musí tam jezdit téměř denně. Takže i kdybych chtěla, a vím, že obě by si to s malým fakt užívali, tak jim nechci přidávat další starosti. Malý není ani závislý na nás jako rodičích, už ho hlídali jak bylo potřeba naši, druzí prarodiče, nebo ségra a taky i kamarádka. A vždy si to malý fakt užil. On by to zvládl, ale je tam to ale, že naši rodiče mají na péči ještě někoho dalšího. Takže ono to není jednostranné, že jsou mámy závislé na dětech. Vždy tam může být nějaké to ALE, proč nechtějí prarodičům předělávat nějaké další starosti.

hezz17
7. dub 2021

3,5 a jeste nebyla

klokanka31
7. dub 2021

@kacenka1111 Ale dítě (obzvlášť hodně malinké) by mělo být hlavně s mámou. Jako já nikdy nepochopím proč se mají děti strkat k babičkám, a ještě na noc 🤔

vikinkav
7. dub 2021

Tak 2x do roka hlidaji nasi pres noc, kdyz jsme byli na svatbe atd. (To mely deti cca 1 rok a 2,5) Syn asi okolo 3 let prespal 2x u tchyne, byl nadseny a nechtel druhy den se mnou domu. Ted v 3,5 letech plánujeme ze by spal u svagrove s bratrancem v pokojicku, abychom si to vyzkouseli a casem si deti navzajem pohlidali na noc. Zalezi jak to citis ty, jak tem lidem duverujes. Ja to taky resim hodne. Kojene deti jsem nechala jen s manzelem, nebo predavala nakojene a kdyztak se vracela domu. A hrozne rada bych jela na prodlouzeny vikend pryc jen s manzelem ale nevim jestli by to nasi zvladli 😄

klokanka31
7. dub 2021

@pe_tu_ss_ka A nebo prostě nemají v prarodičích důvěru...

baraskaska
7. dub 2021

Starsi v pul roce mladsi asi o dva mesice dyl jeste. Moc se jim tam libilo. A ne nechtela jsem se jich zbavit, chtela jsem aby meli zmenu. Ale my zijeme s rodicema v jednom baraku. Sice s oddelenym vchodem ale furt v jednom baraku takze to je trochu jine. Tohle je spis o te mame nez o diteti, pokud jsou na babicky zvykle a maji je rady, je to pro ne spis zabava nez problem.

jjasmina
7. dub 2021

Malé je 13 měsíců a pokud budu kojit, tak si myslím, že je to nevhodné, kor když u toho usíná.Ale jak bych ráda ji dala aspoň na noc ke švagrové, ale když ona se ani pochovat od nikoho nechce no..

kakba
7. dub 2021

U starsi to bylo ve 3.mesici na tyden. U mladsi na den tak ve 4.mesici. Nasleduje hlidani od manzela na vikendy, ale to bych nepovazovala za hlidani 😂

nita1984
7. dub 2021

Syn skoro 19 měsíců byl poprvé na noc beze mě minulý týden. A to jen proto, že jsem skončila v nemocnici. Ale byl doma s tatínkem. Zatím jsem ho nedala ani na celý den (max pár hodin) a na noc to zatim nemám v plánu ani zkoušet. Nevidím k tomu důvod

keksik002
7. dub 2021

Nuceně v 6ti měsících, zjistili jsme ze v pohode takze pak už v pohode cca kolem roku 🙂

drep
7. dub 2021

@klokanka31 existuje taková divná aktivita, kterou ostatní s větší či menší radostí provozují. Jmenuje se práce. O své první noční na záchrance jsem oko nezamhouřila a děsila se, jak je moje dítě doma nešťastný a nespí a pláče po mamince a nevímco. Neměla jsem v noci jediný výjezd (což jsem nikdy ani předtím ani potom nezažila) a úplně vyřízená dorazila domů, kde mě přivítala vyspinkaná a spokojená holčička. Dcera mě v noci nepotřebuje, spí stejně dobře s mužem, s babičkou, s dědou, takže naopak jsem na svůj úkor přesunula dost své práce do nočních, kdy v noci mě nepostrádá a ve dne jsme spolu.

verysucha
7. dub 2021

Syn začal chodit na spaní k babičce když jsem přestala kojit.takze cca od dvou let tam spí pravidelně.vzdy se nemjze dočkat až tam zase bude spinkat

veruuu_kubesovic
7. dub 2021

@kacenka1111
nevytvářím...
Děti mají jen jednu babičku, která hlídala děti jen v nouzi nejvyšší přes noc, protože tvrdí, že děti patří k mamince, přes den nemá s hlídáním problém...
navíc teď s inzulinem je hlídání přes noc úplně pasé...

svorly
7. dub 2021

Syn ma 3 roky a 3 měsíce a chodí max na 3-4 hodiny k mé mamce si pohrát. Na noc určitě ne, spíme všichni v jedné posteli a jestli někdy bude chtít az bude větší, tak to můžeme vyzkoušet. Ani jsem ho nedávala na povožení v kočárku, byl spíš nosící dítě. Kdyby mě ještě někdo nutil ať mu dítě dám tak bych ho poslala někam, oni měli možnost si vychovat svoje děti. To že je pro někoho normální cpát mimina na hlídání je každýho věc, stejně jako to, že někteří to dělat nechcou.

pe_tu_ss_ka
7. dub 2021

@klokanka31 To je pak ta blbá varianta no.. My jim věřit můžeme, jen máme moje i partnerovi rodiče přes 100 km daleko, protože jsme spolu stěhovali do Prahy. Takže ani nějaké pravidelné hlídání nepřichází v úvahu, vždy jen když bylo fakt potřeba, tak hlídali. Ale těším se, až si bude léto užívat na chatě, nebo přespání na rybách se ségrou a jejím manželem. Všechny z rodiny i našich kamarádů má rád, dospělé i děti, a žádnou úzkostí netrpí ani on a ani my. To bylo jen na maminku výš, že ta úzkost za tím být vždy nemusí.

orisek56
7. dub 2021

U nás je to obráceně. My s tím od začátku problém nemáme, ale manželovi rodiče ano, ti se hlídání vyhýbají jak čert kríži.

kacenka1111
7. dub 2021

@veruuu_kubesovic tak ale to je něco jiného, inzulín.. Myslím psycho matky

kacenka1111
7. dub 2021

@pe_tu_ss_ka tak to je snad věc jiná, ne🙂

izz76
7. dub 2021

Mě tohle občas tchyně vycitave připomene, že jsem ji vnučku nedoprala už od mimina hlídat přes noc,pritom ji vidět mohla kdykoli.. Pro mě je to nepřirozené dávat roční dite na noc, moje děti byly v tu dobu ještě kojené a hlídané byly sem tam třeba 2hodiny,kdyz jsem potřebovala k doktorovi. Na noc k babičce šly až z toho měly rozum a chtěly, byl to pro ně pozitivní zažitek, starší někdy po 2roce,mladsi až ve 4,5. Moc nechápu tu posedlost některých babiček mít vnouce nutne už v pár měsících doma přes noc.

loylii
7. dub 2021

@drep konečně správný názor... když kolikrát tady čtu hlášky: nedelala jsem si dítě, abych ho někomu strkala na hlídání, rostu😊.. vždyť přece do prace se chodi kvůli penězům a ty potrebujem všichni. Manželovi rodiče jsou lékaři a když jsem se jich nedávno ptala, co říkal můj manzel na jesle ve 2 letech, tak proste odpověděli: museli jsme do prace (tchyně). Byla jsem tam potřeba a chodila na zkráceny směny. Vic otázek už jsem nepotřebovala😁 a výhodu to má. Taky mi hlídá, když musím do prace. A mě prace bavi. A ten krásný pocit s tím vonavym prckem, když přijdu domu😍 Podívám se na deti a řeknu si, jsem potřeba vsude. A to mě baví.

drep
7. dub 2021

@loylii já si ale zase dobře uvědomuju, že mám štěstí, že mi to dcera umožnila, že dobře jedla, takže jsem nemusela moc řešit kojení a tak a zároveň si myslím, že jsem tomu trochu šla naproti tím, že od miminka se stýkala s babičkama/dědama se mnou a pak beze mě, takže nikdo babičce nestál hystericky za zadkem a neprudil jí, že tohle nesmí a tamto nesmí. Takže zájem byl pak ze všech stran. Já jsem primárně nechtěla pracovat až tak moc, jako teď, ale zároveň, když tu možnost mám a dcera je spokojená, tak kdybych se nezapojila, bylo by mi stydno před holkama, co mají o rok starší dítě a “smůlu”, že už se vrátily na plný úvazek a ktere měly při covidu i deset čtyřiadvacítek měsíčně. Neříkám, kdybych měla kojenečka, ale s batoletem to jde. A zase naopak, plný úvazek v nemocnici ještě dlooooouho neplánuju, jestli vůbec někdy.

jjasmina
7. dub 2021

@drep vcelku závidím , my máme jednu babičku , která je 100km daleko a druhou , co je blízko, tak zase alkoholicka, takže hlídání žádné a zájem nula.

drep
7. dub 2021

@jjasmina Jasně, to jsem nezdůraznila a taky si toho nesmírně vážím, že jak moje máma (a samozřejmě i táta, ale ten pracuje 300km daleko), tak tchán a tchýně o kontakt s dcerou moc stojí. Jsem jednak ráda sobecky kvůli sobě (ano, prostě pracuju hrozně ráda), tak i kvůli dceři, já měla taky s jednou babičkou a dědou krásný vztah a je to obohacení do života.

loylii
7. dub 2021

@jjasmina my máme jednu babičku 1,5km od nás a druhou 104km. Obe mají naše deti 1x týdne na půl dne. Nikdo se jich nepta jestli se jim to hodí (všichni v důchodu), ani detí se neptám, proste potrebuju. Vím, ze každé úterý a pátek mám aktivity, který se s detma nedají. Všechny svoje zařizování si musím natlačit tady do těch par hodin. Všichni jsou spokojený. A vidim u prarodičů, ze chtějí byt užiteční a dmou se pýchou, ze jsou potřeba.

jjasmina
7. dub 2021

@loylii tak to je super, u nás asi takový zájem není i kdyz bych ocenila 🙂

Strana
z2