Hodina po hodině, jak si hrát s malým mimčem?
Opět budu za debila, ale bohužel nemám srovnání s nikým jiným :(
Zajímalo by mě, jak probíhá váš "normální" den s miminkem (my právě 2 měsíce).
Malej se v noci budí cca 3x, ráno vstává mezi 6-7. Takže nakrmím, přebalím, odkrknu, převléknu do denního oblečení, umyju obličej. Přenesu do obýváku, kde ho položím na sedačku. Udělám si snídani, sednu si k němu a nasnídám se. Mezitím na sebe různě žvatláme, paseme koníky, ukazuju mu hračky atd. Když vydrží a nekřičí, tak stihnu třeba smýt nádobí, nebo další činnosti, co nezaberou víc než 5 minut. Po 1,5 hodině krmím, přebalím. Když začne křičet, beru do náručí, občas si klimbne, spíš už ne. Takže defakto celé dopoledne u něj sedím a koukáme na TV, krmíme. Většinou když někam zmizím, začne brečet. Po hodině "aktivit" už se začne nudit a stejně začne křičet, ležet jen tak ho asi nebaví, nevím. Okolo poledne beru na krmení do ložnice, kde pak v náručí uspím a dám do postýlky. Při dobré konstalaci hvězd mám pak hodinu na udělání oběda, lehkého úklidu, nebo co je potřeba. víc nemám šanci. Odpoledne chodíme kolem 5. ven, když přijde táta. Okolo 6-7 koupeme, převlíkáme do pyžámka a pomalu uspáváme v náručí, v ložnici. Usíná mezi 9-10 večer.
Když potřebuju jít ven, tak šátkuju - jenže to mi usne a pak nechce spát v noci.
Jak to děláte vy ostatní? Na jednu stranu ho nechci jen odkládat, ale na druhou stranu přeci s ním nemůžu jen sedět ... :( Prozatím na hračky moc nereaguje, nejradši je, když s ním chodím po bytě - ale to se také nedá dělat celý den, navíc má 5 kilo a bude hůř :( Jak zabavit takto melé dítě, aby samo vydrželo - myšleno, že u něj nemusím sedět a koukat na sebe . Děkuju za každou radu.
Prosím, popište mi, jak a co děláte s malými miminky, když jste doma.
@nugetka20 Proste to jeste cca mesic, dva vydrz a bude to vsechno jednodussi 🙂 S 2 mesicnim miminkem se fakt domacnost moc zvladat neda a miminko moc zabavit taky ne..

@tulena Nejbližší mateřské centrum je 20km daleko. Tam určitě zajedu, ale až bude malej o kousek starší. Teď je s ním jakékoliv cestování ještě složité.