Jak hlídat 10měs. dítě spící ve velké posteli?

koko150
20. bře 2015

Dcera již několik měsíců spí zásadne se mnou, chodi spat kolem osme a Já musím taky, dost se budí a bojim se, že přeleze postel ke kraji a spadne. Nemuzu tak vecer nic udelat. Pres den spi u prsa nebo v kocarku, v postylce chyta hystericky zachvaty.Resil někdo podobný problem?

jannicka85
20. bře 2015

Mi tak malinký taky spal, jednou i spadl z té postele, protože neuměl zeslézt z postele sám a spal, ale v pohodě. no já to mám tak, že na druhém konci postele mám roztažený kojící polštář, ale když se otočí tak jsem taky vzhůru a pořád ho přemisťuji a mám strach že spadne.. ještě to děláme tak, když mi klucí spí u mamky, že dáváme židle kolem postele.. ale jinak existují i zábrany na postel, aby dítko nespadlo

mangold
20. bře 2015

u nás to bylo a je to samé 🙂 Já teda spím s klukem v pokojíčku v jeho posteli. Postýlka jen překážela, nebyla k ničemu, tak je už na půdě. Kolem postele máme síť, tak že když si potřebuji odskočit, zasíťuji i otvor a kluk nevypadne 🙂

verca222
20. bře 2015

Jo. Naučit ji spát ve svojí postylce 😉 my jsme se to naučili a večer mám krásně čas pro sebe( a nádobí) 😅 jo a pro ,,prudilky,,- Vubec nik netrpěl, a malý je od vředy krásně vyspinkany 😉

mandala
20. bře 2015

Teda, náš malý taky spí se mnou v posteli, ale usíná sám v postýlce. Tohle bych teda nedala, večer mám co dohánět, když už konečně všichni lehnou a já si můžu v klidu dodělat práci, nebo i jen tak sednout a odpočívat. Bud ji k té posteli něco dejte, aby nespadla, nebo ji naučit usínat v postýlce.

sarka11
20. bře 2015

Jo, já u druhého syna. V jeho 9.měsících se mi stalo přesně to, čeho se bojíš, ve 4 ráno rána, u své strany jsem měla postýlku, ale jemu se podařilo přelézt nepozorovaně přes dva lidi na opačnou stranu postele. Usla jsem při kojení a nedala ho do postýlky, jak už začnou lézt, je to o nervy. Pak už jsem si na to dávala bacha. Chce to trpělivost a naučit ji spát v postýlce.

nae
20. bře 2015

Dávala som deťom nejakú barikádu okolo nich - veľké polštáře, deky, a na to niečo, čo vydáva zvuk - keby som práve nebola v miestnosti a dieťa cez barikádu aktívne lezie, aby ma ten zvuk upozornil.

melodygirl
20. bře 2015

Moje dcera spala od narození ve volné posteli, pokračování té mojí. Nikdy mi nespadla, dávala jsem zábrany peřiny. Budila se mi také dost, ale vždy s pláčem, tak jsem věděla, že je vzhůru a hned šla k ní. Dost také pomáhalo, že spala v pytli, rozespalý dítě se v něm nemůže tak dobře pohybovat a než to zvládne, tak ty přiběhneš.

benjik
20. bře 2015

Všechny tři děti spali/spí u nás.nespadli nikdy.Dvě strany gblokuje zed,další vyšší skřínky a u poslední mám pro jistotu bud matraci z postýlky nebo krabice s oblečením,aby když tak byl pár do měkkého.Důležité je podle mě,naučit je brzo správně z postele dolů.Nejmladší se to naučila před měsícem sama.

dreamingsophie
20. bře 2015

Zajímavý, že zrovna dneska řešíš toto téma. Dcera s námi spí v posteli od narození, teď je jí 10 měsíců. Večer jsem v obýváku a hned, jak se probudí, slyším pláč a jdu za ní. Neměla jsem strach, že by jí v posteli napadlo někam lézt. Bohužel včera jsem v obýváku usnula a manžel se mnou, tak jsme ji asi hned jak se probudila neslyšeli brečet. Když jsem přišla do pokoje ležela na bříšku na zemi, a z pusinky jí tekla krev. Asi mě hledala, chtěla jít za mnou a spadla. Byl to fakt strašný pocit, ale naštěstí se jí nic nestalo, jen má trochu bouli na hlavě. Děti v tomhle věku jsou snad gumový. Udělala jsem si z toho závěr - v tomhle věku už všechny zábrany přeleze, takže se prostě bude muset naučit spát ve svý postýlce, když s ní nikdo není v místnosti.

wenduliks
20. bře 2015

Nás syn delal od narozeni to same. Od 5.mesice spi v Hacce,pres den pokazde,v noci do 1.kojeni. Nesnasi lezet sam,na rovnem otevřeném prostoru. Za nás to tedy vyresila Hacka a v posteli,kdyz ho tam mam v noci,tak necestuje a spi u me.Myslim,ze bych ho asi slysela.

lv
20. bře 2015

obložený polstářem, nebo peřinou..takhle velký dítě se už postýlce nenaučí, jedině tam přenést po usnutí

leknicka
20. bře 2015

proč by neuslo?? s kamarádkou malá spala 10 do 14měs., pak se jí narodila druhá dcera a nešlo to, tak jí ve 14měs. naučila zpět do postýlky! všechno jde když se chce

tkanicka
21. bře 2015

Svuj pokojicek, svoji velkou postel se zabranou a v pripade nutnosti tam prespat (byly doby, kdy jsem tam spala cele noci, ale taky dny, kdy jsem tam nemusela, prislo mi to praktictejsi, nez mit deti natrvalo ve sve posteli). A nejlip koberec kolem postele. A pro zastance postylek...syn mi v 11 mesicich prelezl detskou postylku a spadl, coz je mnohem vys nez postel.

kajalka
21. bře 2015

Dítě jsem naučila v 8 měsících slízat po nožičkách dolů. Jinak se mi ale nikdy nestalo, že by přelézal a nevzbudil buď mě nebo muže.

kamino
21. bře 2015

Ja zpocatku davala na zem perinu,odsunula nocni stolek a bylo vyreseno.

tarra27
21. bře 2015

měli jsme super vysílačku, kterou jsem zapnula, a jak se pohla nebo zamumlala....hend hlasila a ja přišla.... My máme dvoj postel a nechávali jsme malou uprostřed a kolem vyvýšily peřinu....a když lezla, vysílačka zasuštila a ja se potichu přišla PODÍVAT....

nebo jak psaly holky, na zem peřinu, stolek odsunout nebo dát polštař aby nemel rohy,,,,ale ony ty děti se naučí celekm rychlle slezt....nepoleze hlavou, ale otočí se a pujde napřed nohama (vlastní zkušenost).

milmic
21. bře 2015

Já jsem dávala dítě spát ke straně postele a k té straně jsem přirazila dětskou postýlku. A chůvičku jsem nastavila víc "na citlivo", aby to zahlásilo hned, jak se začne dítě nějak podezřele pohybovat. 🙂 A dobré, nikdy jsem nemusela kvůli tomu chodit spát s dětma. A postupně jak děti rostly, tak to pro ně začalo být přirozené prostředí a naučila jsem je, jak dolů z postele.

hojda
21. bře 2015

Koukla jsem na první odpověď, kde maminka která radí naučit spát dítě ve vlastní postýlce, tak se mi u ní v KZ objevilo, že se ptá na homeo Sedalia, že jí malý špatně spí. Já bych možná věděla, čím to bude 🙂 a dalo by se pomoct bez Sedalia.

millyh
21. bře 2015

My u prvního zrušili postel a spali na zemi. U druhého jsem nic velkého neřešila, přidala jsem jen postýlku k posteli a když už byl větší tak jsem dala v děcáku dvě postele tak aby vznikl jen otvor pro vylezení. Občas mi čouhal i tama ale jinak spinkal pěkně.

anina32
21. bře 2015

@hojda Ta maminka se na Sedalii ptala 7.března a ve svém příspěvku výše píše, že její syn je krásně vyspinkaný od středy. Já to pochopila tak, že u nich opravdu zabralo naučit spát ve své postýlce, zřejmě s použitím estvila.

kackaxno1
22. bře 2015

Já uspím u mě v posteli, z jedné strany mám barikádu z manželovo peřiny, z druhé takový naducaný polštář a hned u hlavy má chůvičku, takže okamžitě slyším i jen každé otočení.. Fakt miluju rady typu naučit spát ve své postýlce, mám pocit, že to nejvíc řeší ti, co by vůbec nemuseli, protože nám to vyhovuje takhle..

mysicka_lb
31. bře 2015

Přesně tento problém jsme měli taky! Udělali jsme to tak, že jsme do dětského pokoje na zem dali velkou matraci a tam jsem prcka uspala u prsa. Když se vzbudil, nehrozilo, že by spadl. Když jsem pak šla spát i já, vzala jsem si ho k sobě do postele. Kromě toho jsem ho naučila z postele slézat po nožičkách.

jhoki
31. bře 2015

Mě jí hlídá pes 😀 Někdo se asi zděsí, ale spíme všichni 4 spolu.

incognito
1. dub 2015

My přendáváme po usnutí velmi opatrně do postýlky. Když jdeme spát my, většinou se vzbudil a zase šel k nám do postele. No a teď (minulý týden) nám v noci spadnul...odlezl směrem do nohou a bylo to. Udělal to chuděra ze spaní, ne úmyslně. To že spí mezi námi bylo fuk. Takže jsme na mall objednali zábranu na postel a hned jsme klidnější. Zkus na to mrknout, ta co máme my je kovová a stála asi 800 kč. Myslím, že za ten klid to stojí...

rencatupa
8. dub 2015
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

Moje sestra taky nechávala malou neteř spát v ložnici se psem (teda ne v jedné posteli), a nic se nestalo. Teď jsou to dva dobří kámoši 🙂

zo_ja
14. dub 2015

Dávala jsem takový val z peřiny.
Někdy se stejně sunou, záleží na výšce postele, dá se tam dát matračka nebo něaká rezervní peřina, aby to bylo do měkkýho.
Tak si nech otevřený dveře, pokud chodíš na první zvuky, tak se děti obv. naučí, že se stačí trochu ozvat a pak počkat, než přijdeš. Ale někdy spí tvrdě, cestují, spadnou-li do měkkýho, ok. Za pár týdnů se to spraví.
Hlavně se nenervuj, pokud máte standardní postel, tak je to nizoučku, zvlášť pokud tam přistrčíš tu matračku. My máme postel vyšší, každý dítě párkrát spadlo, nikomu se nic nestalo, než poučení.
A pokud Tě to nervuje moc, tak matračky na zem, sice nepohodlné stávání pro Tebe, ale zcela bezpečné pro dítě.

Na postýlku bych se vykašlala, žádný dítě nám v postýlce nikdy neuslo, a když jsem tam někdy odložila dítě z auta spící, tak jen co se potřebovalo trochu otočit, natrefilo na šprušle a leda ho to vzbudilo, noha zapasovaná mezi šprušle u vzpouzejícího se mimina je taky super.