icon

Jak naučit spát miminko v postýlce

michaelah94
3. dub 2019

Ahoj holky, našemu malému budou teprve 2 týdny ale chtěli bysme jej naučit spávat v postýlcePřes den tam většinou usne v pohodě ale večer prostě ne. Pořád se budí a chce k prsu. Nemáte nějakou radu?

Strana
z5
puhelin
19. dub 2019

@merope Moje se narodila s pv 2,6 kg. Spala vedle me, ja mezi manzelem a dcerkou. Samozrejme jsme vedle postele dali zabranu, aby nespadla dolu. To je jasne, ze tam nenechame volny prostor. Ted ma 2 roky a stale okolo ni davam stocenou perinu, protoze cestuje po cele posteli. Nebo se postel tou stranou pristrci ke zdi. Kdyz byl manzel doma a ja si s dcerkou sla lehnout, take jsem mivala tvrdsi spani, nez kdyz jsem byla s ni doma sama a spis nez spanek jsem bdela. Ale to me po case preslo a uz jen a stale bdim 🙂
Je to o tom, jak to chcete. Ja v noci odmitala vstavat a vylezat z postele, tak pro me byla idealni varianta spolecneho spani. Rano jsem byla odpocata, kolikrat za noc jsem kojila s jistotou rict nedokazu.

merope
19. dub 2019

@puhelin Tak to pak jo - já stejně v noci musím vstávat, můj mrňous pořád neumí pořádně pít z prsa, po chvíli mi prostě usne (ač už by pomalu mohl), takže stejně dostává sice mateřské mléko, ale odstříkané. Jako už bych ho možná mohla pomalu učit víc a víc na prso, ale teď jsme všichni nachlazení, on taky, tak mu to prso jde o to hůř. Navíc trpí na bříško, takže nahříváme, masírujeme a dáváme do mlíka kapičky. Tak holt vstanu, co se dá dělat. Občas je to boj, ale snad to pomine, tento víkend už má "termín porodu", tak už snad bude jenom líp.

puhelin
20. dub 2019

@merope Zkuste davat pri kazdem prebalovani maleho vyprdet pod tekouci vodu. Pustte mu na brisko a podbrisek teplejsi vodu, drzte ho v klubicku opreneho hlavickou mezi vase prsa, rukama ho drzite pod stehny. Dcerku takto od narozeni oplachuju pri kazdem prebalovani (nepouzivam vlhcene ubrousky) a krasne se uvolnila. Na prdy trpela a tohle moc pomohlo.
Dcerka take u kojeni usinala, simrala jsem ji pod bradou a docela se darilo ji povzbuzovat. Vecer jsem ji kojila i dve hodiny, dokud se neodpojila sama, i ve spanku jakz tak dudlala.

bayt
20. dub 2019

@merope My spíme doma na zemi - mám na zemi prostě matracové "dvojlůžko". Také jsem se dost bála, že sletí. Když spím s ním, tak ne, to mě vzbudí, když se vzbudí. Ale když odejdu, tak když se vzbudí, než zareaguju, tak je schopný spadnout z kraje. Na dovolené spíme tak, že z jedné strany jsem já, z druhé muž, syn uprostřed. Ještě se nestalo, že by odcestoval z vymezeného prostoru :D

bayt
20. dub 2019

@merope Jinak bezpečné společné spaní (žádný alkohol, drogy, nadměrná obezita) je preventivní faktor SIDS. Vypadá to, že blízkost matky prostě dětem svědčí.

loylii
20. dub 2019

@michaelah94 hnizdecko v postýlce... nebo zavinovacku.. já dvojcata od narození, vždy uspala u mléka v naši posteli v hnizdecku a než jsem si šla sama v noci lehnout, tak jsem je v těch hnizdeckach jen přenesla. Hnizdecko jde libovolne utáhnout a je krasne mekkoucke.. miminko nemůže kolem sebe mávat a kopat a cítí se v bezpečí. Nejsem zastáncem společného spaní, parkrat jsem to zkusila a totálně jsem se nevyspala. Porad jsem se bala, ze v noci poradně zaberu a stouchnu je třeba loktem. Mám totálně tvrdy spaní a i mi děla problém se v noci k nim vzbudit😉 pritel do mě stoucha...

merope
20. dub 2019

@bayt Tak já ho mám v košíku hned vedle postele a přijde mi to prostě lepší. V košíku má i monitor. A dost ho nosím v náručí - snažím se, aby mi pár hodin denně spal na mě. Teda teď jsem nachlazená, tak to je na houby, on už taky - tak chovám míň a mrzí mě to (tak jsem ho aspoň nechala spát na hrudníku švagrovi a snad teď bude svolná máma).

Jinak když jsme byly se ségrou u babičky, tak synovec spal se ségrou na rozkládacím gauči přiraženém ke zdi - u hlavy stolek, u nohou židle. Zvládl z toho spadnout (už nevím na kterou stranu). Byly mu 2 roky. Jako nestalo se mu nic, ale stejně. Já jsem padala z postele běžně, když jsem spala u babičky, tak jsem byla schopná se otočit v noci hlavou do noh (a to jsem spala mezi babičkou a dědou). A Vítek vypadá, že bude schopen se odstěhovat taky kamkoli. Dneska mi ráno spustil monitor dechu, jak se odstěhoval pryč z podložky.

puhelin
20. dub 2019

@merope Moje mala se stehuje porad, kazdou noc ji premistuju. Ale asi uz mam ten instinkt tak silny, ze ji zastavim kousek od kraje.

merope
21. dub 2019

@puhelin Já jsem naopak tak tuhá, že mám problém se probrat, když brečí...

mamal34
5. srp 2019

@alcar nápodobně, ani jedna ze dvou se mnou nespala, měla jsem strach a furt se budila, takže šup do postýlky 😀 spali jsme pěkně všichni. Dneska je jim 12 a 10, a ráno za mnou dojdou do postele, ani jednu už nezalehnu 😀 obě jsou zdravé, vyzrálé a docela soběstačné. Na to kde spali jako miminka si nepamatují. A to musím podotknout že první dcera byla nedonošená a dvakrát nám ji zachránil monitor dechu...

puhelin
5. srp 2019

@merope Rekla bych, ze to je tim monitorem. Proste na neho spolehas a jsi schopna usnout hlubsim spankem.

alcar
6. srp 2019

@puhelin ale to je dobre, ne? Je treba, aby si mamina radne odpocinula a vyspala se.

puhelin
6. srp 2019

@alcar Stejne tak si odpocnou a vyspi se oba, pokud neni miminko separovane od maminky. Pokud je miminko kontaktni a maminku se boji na noc opustit.

alcar
6. srp 2019

@puhelin no nevim 😂 Vetsinou si maminy stezujou, ze se nevyspi, protoze dite je z te postele vytlaci, nebo kope, roztahuje se.... Ale kdyz myslis... 🤷‍♀️😁

puhelin
6. srp 2019

@alcar Mam dceru v posteli od jejiho narozeni. Postel je dost velka na to, abychom se v ni vyspali vsichni 3 (ted i s miminkem 4). To je problem tech, kteri deti berou do malych posteli.

Strana
z5