Jak oblékat teď miminko, když je venku teplo?

keyblaza
22. kvě 2023

Dobrý den maminky, chci se zeptat. Jak teď oblékate svoje miminka, když je takhle teplo. Mému synovi je teď 5 měsíců. Děkuji za odpovědi 🙂

zelenaesmolda
22. kvě 2023

Zimni kombineza je na tohle pocasi idealni 😂

malytlustyhroch
22. kvě 2023

@keyblaza tak aby nebylo spocene za krkem a pritom stale melo teply hrudnicek. Tohle je best rada, kterou jsem dostala a obe deti takovy pristup bez uhony zvladly. Tak posilam dal. Urcite myslet na to, ze v kocarku muze byt ted dost teplo, zvlast u tmavych barev. Proste si fakt musi clovek to dite kontrolovat a svlekat/rozepinat/odkravat oblekat/prikryvat podle aktualni situace. Na slunicku v hluboke korbe je to jine nez ve vetru na rukou... To zvladnete. Ty deti jsou vic nez dospely vybaveny na to, aby poradne "topily." Takze radsi oblect min a pridavat, nez nechat dite zpotit a pak premyslet, jak ho prevleknout.

keyblaza
autor
22. kvě 2023

@malytlustyhroch no my právě máme tmavě hnedy kočár a mel tam opravdu až moc teplo, tak jsem si říkala, jestli kdybych mu méně oblečení, tak že by mu to pomohlo 🙂 a děkuji moc za rady 🙂

keyblaza
autor
22. kvě 2023

@zelenaesmolda tu jsem opravdu dala pryč.

betelgeuzz
22. kvě 2023

@keyblaza určitě dej míň, pro dítě je horší přehřátí, než podchlazení. Radši vzít s sebou tenší deku a v případě potřeby přikrýt, než obléct dítě hodně a nemít mu co vysléknout. Vždy mě fascinují na jaře matky, které samy jdou v tilku, ale v kočárku je vidět mimčo v tlusté čepici a po krk přikryté tlustou dekou.

malytlustyhroch
22. kvě 2023

@keyblaza my meli na druheho cerny kocar 🙈 Na jare jsem nakonec nosila na boudicce zvenku velky svetly satek, aby to nechytalo slunce tolik. A byl to i hlavni duvod, proc pak sel brzo do sportaku 😐 tmavy kocar je fakt saunicka.

aspie83
22. kvě 2023

@betelgeuzz jj a ještě nánožník na tu deku 😆 vždycky přemýšlím, jestli tam ty děti chtějí upéct nebo co...

martulka88
22. kvě 2023

@keyblaza Malý je únorče a když bylo takto teplo, dala jsem mu dlouhé body a slabší dečku. Do foroty jsem měla od kočárem mikinku, ale defakto nebyla potřeba. Ale vždy jsem mu kontrolovala krček.

chrystyanna
22. kvě 2023

@betelgeuzz a pak jsou věčně nástuzene, když na ne zpocené foukne. Takže příště mají plus vrstvu ještě.

zelenaesmolda
22. kvě 2023

@betelgeuzz
a jeste k tomu plenu pevne prikurtovanou k boudicce,aby na dite nahodou nefouklo.
Ja jsem plenku mela jako zastineni taky ale vzdycky tak,aby tam mohl foukat vitr.

pilzzee
22. kvě 2023

@keyblaza Hmm, co nejmin? 🙂

mia_von_prag
22. kvě 2023

Ja obliekam deti tak ako seba. Keď je teplo na krátke, dám im tiež krátke. Chodime von na viac hodín, beriem vždy ešte svetrík alebo tričko, ked sa večer ochladí.
Dcera je lednová a v lete nosila krátké body a klobúk.