icon

Jak prodloužit spánek novorozence během dne?

kristala
21. čer 2025

Zdravím 🙂 synkovi je pět týdnů a už pár týdnů řeším jeho denní spaní. Z počátku spal vždy cca 2 hodinky po kojení ale teď ho vždy nakojím, on u kojení usne, já ho dám do hnízda nebo košíku ale on spí tak 15 max 20 minut. Po probuzení je mrzutý a chce zas k prsu. Někdy ho dám hned po kojení do kočárku a jdeme na procházku (cca hodinu - dvě) dříve prospal celou prochajdu a pak ještě spal v kočárku na zahradě ale dnes jsem ráda když spí v kočárku aspoň 40 minut. Měla bych se snažit prodlužovat čas mezi probuzením a kojením? Nebo nějakým způsobem nastavit režim kojení? Nebo se to časem srovná?Vím že u pětítýdeního kojence se režim ještě úplně nastavit nedá ale takto nemohu doma skoro nic udělat a v podstatě jen kojím. Děkuji za jakoukoliv odpověď 🙂

habiba_ketta
21. čer 2025

K tomu se da rict jen ,,Vitej v klubu”.. 🙂 Mrkni na rustovy spurt, pokud neznas. Kazdopadne obecne nejake dny jsou horsi a nejake lepsi, i kdyz je uz mimco potom starsi. Treba dnes je jeden z tech horsich nespavych dnu 🙂)

kristala
autor
21. čer 2025
@habiba_ketta

K tomu se da rict jen ,,Vitej v klubu”.. 🙂 Mrkni na rustovy spurt, pokud neznas. Kazdopadne obecne nejake dny jsou horsi a nejake lepsi, i kdyz je uz mimco potom starsi. Treba dnes je jeden z tech horsich nespavych dnu 🙂)

@habiba_ketta děkuji, jsem ráda že v tom nejsem sama. Na druhou stranu, jednou ho to bude muset přejít 😀

zuzkasim
21. čer 2025

Celkem jsem zírala, kde se vzaly tabulky toho, kolik toho kojenec prospí. Syn byl schopen v 6 týdnech usnout 2x denně na 20 minut. Šílela jsem. Aspoň v noci spal pak pěkně. Takže neporadím. Teď mu bude 18 a spí klidně do 10h, se spánkem žádné potíže nemá😜

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
fifinka2020
21. čer 2025
@zuzkasim

Celkem jsem zírala, kde se vzaly tabulky toho, kolik toho kojenec prospí. Syn byl schopen v 6 týdnech usnout 2x denně na 20 minut. Šílela jsem. Aspoň v noci spal pak pěkně. Takže neporadím. Teď mu bude 18 a spí klidně do 10h, se spánkem žádné potíže nemá😜

@zuzkasim pamatuju si,jak mi kamarádka před mým porodem lícila, jak byla šťastná,když konečně třeba po měsíci miminko vydrželo půl hodinky vzhůru a nespalo celý den a celou noc... a já šla pak v šestinedělí k pediatrovi na prohlídku v půl 1 a ptala jsem se s nervama, co mému dítěti je,že je od 8 ráno vzhuru 😅

kristala
autor
22. čer 2025
@fifinka2020

@zuzkasim pamatuju si,jak mi kamarádka před mým porodem lícila, jak byla šťastná,když konečně třeba po měsíci miminko vydrželo půl hodinky vzhůru a nespalo celý den a celou noc... a já šla pak v šestinedělí k pediatrovi na prohlídku v půl 1 a ptala jsem se s nervama, co mému dítěti je,že je od 8 ráno vzhuru 😅

@fifinka2020 Mě právě také kamarádky vyprávěly, jak byly jejich miminka spící a v pohodě a pak tak člověk s tím pak dopředu taky počítá a pak přijde realita😀 spíš mě zarazilo že chce stále kojit.

petrasipkova1
22. čer 2025

Jednu takovou expertku jsem měla doma před 10 lety, byl to očistec, nevěděla jsem co a jak. Kojila jsem, ona si u toho vytuhla a pak po 20 minutách nanovo. V kočárku taky 45 minut max a to jsem ji tam musela dávat spící, jinak řvala. U mladšího syna už mě nic nepřekvapilo, toho jsem si našátkovala a první 3 měsíce se sám prokojil s šátku a já měla volné ruce na práci a dceru. No je jim 10 a 7 a jsou to už jen vzpomínky, uteklo to strašně rychle

matovamama
3. črc 2025

Obávám se, že budeš muset vydržet, než se to období překlene. Mám stejně starého kluka. U kojení chrní, i se odpojí, ale jak s ním hnu, je vzhůru a je průšvih. Když ho náhodou uvozim v kočárku, spí tak 15 minut. Zatni zuby, bude to dobrý. A nejsi v tom sama 😁.

kristala
autor
4. črc 2025
@matovamama

Obávám se, že budeš muset vydržet, než se to období překlene. Mám stejně starého kluka. U kojení chrní, i se odpojí, ale jak s ním hnu, je vzhůru a je průšvih. Když ho náhodou uvozim v kočárku, spí tak 15 minut. Zatni zuby, bude to dobrý. A nejsi v tom sama 😁.

@matovamama Tak to je jak přes kopírák😀 jsem ráda že v tom nejsem sama, snad nám tohle období brzo skončí. Děkuju a přeju pevný nervy 😀😊

matovamama
4. črc 2025
@kristala

@matovamama Tak to je jak přes kopírák😀 jsem ráda že v tom nejsem sama, snad nám tohle období brzo skončí. Děkuju a přeju pevný nervy 😀😊

@kristala Dnes jsem mu navečer nacpala do kočárku duchnu a zbořila ho do ní. Spal přes tři hodiny. Sice jsem na straně těch fyzio, co doporučuji rovnou podložku, ale Kiedroňová zase děti vystýlá, zkusila jsi třeba tenhle způsob?

ladyhacek
5. črc 2025
@kristala

@fifinka2020 Mě právě také kamarádky vyprávěly, jak byly jejich miminka spící a v pohodě a pak tak člověk s tím pak dopředu taky počítá a pak přijde realita😀 spíš mě zarazilo že chce stále kojit.

@kristala mladší byl na spánek zlatíčko to bych přála každému.
Starší byl horší ale pořád lepší než co ta občas čtu.
Nám na spánek přes den pomohlo když jsem si lehla s ním, to vydržel spát.

kristala
autor
5. črc 2025
@matovamama

@kristala Dnes jsem mu navečer nacpala do kočárku duchnu a zbořila ho do ní. Spal přes tři hodiny. Sice jsem na straně těch fyzio, co doporučuji rovnou podložku, ale Kiedroňová zase děti vystýlá, zkusila jsi třeba tenhle způsob?

@matovamama to jsem nezkoušela ale už jsem koukala na tyhle pelíšky pro miminka právě od Kiedroňové tak možná by zabralo tohle..