icon

Jak zvládáte péči o miminko a věci kolem?

lastovenka
16. čer 2019

Ahoj holky, chci se zeptat jak zvládáte péči o miminko a ostatní věci. Mně přijde že jsem absolutně neschopná. Nesnáším když mi malá brečí takže když třeba uklízím, jim, nebo dělám něco jiného, a ona začne plakát, tak hned letím ji útěšovat a všeho ostatního nechám. A takhle to dělám často a nejsem schopna dělat nic moc jiného než jí buď chovat nebo upoutávat její pozornost aby neplakala atd. a věnuju jí skoro všechen čas. Nebýt mý mamky, tak si ani pořádně neuvařim nebo se neosprchuju. Stěží si stihnu vyčistit zuby, vyžehlit oblečky na malou nebo hned po přebalení vyhodit plenu........ Jsem opravdu tak neschopná?!?!? Malý budou brzy dva měsíce a měli bysme brzy na oslavu, ale vůbec se mi nechce, protože se budu muset pořádně obléknout, učesat,atd a to pro mě znamená čas který nevěnuji malé a to mě nějak divně stresuje........

Strana
z2
elikup
17. čer 2019

Nejsi neschopna, ucís se. Dala jsem mimi do satku a delala všechno. Buď spalo nebo pilo.

elikup
17. čer 2019

@prejeta_zaba kdyz mely 10 deti, nezily sami. Na dedine bylo mnoho tetek, neprovdanych sester, babek pod strechou. Dnes mame nuklearni rodiny a rict si o pomoc je velmi obtizne.

bohumilakupkova
17. čer 2019

Doporučuji pořídit lehátko pro miminko. Mám od Fisher Price a nedám na něj dopustit. Miminku to nijak neuškodí, když ho tam budeš mít jen po nutnou dobu (uvařit, uklidit, umýt se, najíst). U syna jsem ho neměla a první měsíce byly hrůza. Teď lehátko mám, k tříměsíčnímu miminu dvouletého syna a zvládám všechno naprosto v pohodě, malá skoro nebrečí. Měla jsem si ho pořídit už předtím, ale bála jsem se, jak všude strašili, že se do něj děti nemají dávat. Malá se vyvíjí úplně v pohodě, už se i přetáčí na bříško, takže doporučuji s čistým svědomím. Nosítko mi nevyhovovalo kvůli tomu, že jsem s ním skoro stejně nic nemohla dělat.

xkalisto
17. čer 2019

Mám doma bordel a prvních 7 měsíců jsme jedli takeout 🙂

barulina
17. čer 2019

Ja stihala navarit, uklidit, inse dat do pucu. Mala nestradala, moozna je to tebou, treba se hodit do pophody a zacit sinto iuzovat. Ood pulnroku jsem chodila i po brigadach. Tihla si i zajot.ven s holkama. Nevim ja si to prste uzivala, delala je naprostoo vse

viktorieraketka
17. čer 2019

@pavca1982 "...když se jdu osprchovat šoupnu miminko do vajíčka a zaparkuju ho před sprchový kout" - já taky 😀👍

lastovenka
autor
17. čer 2019

Já jsem děsně ráda že je nás víc a ze to co zažívám je v podstatě normální. A taky mě hodně potěšilo že nejsem sama jen nenechává miminko brečet v postýlce. Znám hodně lidí kteří to dělají. Já na to nemám srdce ......

ivis04
17. čer 2019

Ahoj. Pripadala jsem si taky nemozna. Dnes zpetne se divim co jsem nestihala, protoze ver, bude hur 😁
Porod je vycerpavajici, kojeni je vycerpavajici, pece o mominko take. Nejvic ovsem vycerpava neustaly strach a stres, zda je vse tak jak by melo a spanek, to je kapitola sama o sobe.
Ale neboj se, casem si zajedes nejaky system a taky se naucis obcas nad necim privrit oci ;)
Uzivej si miminko, jeho pritomnost, bud co nejvic u nej a nech ostatni plynout, ono ti to neutece a to miminko tak strasne rychle odroste 😔

merope
17. čer 2019

@fojtica Tak já mu myju zadeček při každém přebalování čistou vodou (ale používám perlan máčený ve vodě) - tak v těch vedrech jsem ho taky omývala kde mi přišlo, že se zrovna potí (jak moc záviselo na tom, jak moc se mu to zrovna líbilo či nelíbilo).

klea81
18. čer 2019

@lastovenka přesně 😁manžel nechápal, proč se nedokážu osprchovat, když brečí. Prostě to nešlo 😉

klea81
18. čer 2019

@korneliusa já mám fotku z vánoc v pyžamu 😁dceři byl měsíc 😉

bemo
18. čer 2019

@lastovenka já mám 5 dětí a nikdy jsem nebyla schopná nechat miminko vyřvat. Taky mi to rve srdce. A tak jak jsem nestíhala u prvního dítěte, tak stejně tak nestíhám teď s pěti dětmi a to jsme mnohem víc doma bez tatinka, děti mají kroužky, školu,máme velký dům s obrovskou zahradou, ale prostě se to nějak udělat musí. Ale chce to být v klidu e nedělat si ze všeho těžkou hlavu. A čím víc dětí mám, tím víc jsem v klidu 😀

rebe
18. čer 2019

Když se mi narodilo třetí miminko, nějakou dobu jsem se trápila, že nezvládám péči o domácnost. Prioritu měly děti, a často jsme pak měli doma vážně bordel. Manžel mě přesvědčil a najal hospodyni. Když jsem se poprvé vrátila z procházky do uklizeného bytu, zalezla s dětmi na gauč, nechala si miminko spát na prsou a četla si se staršími, došlo mi, že jsem ve skutečnosti kvůli domácnosti neměla dost času na péči o děti.

layaa
19. čer 2019

@biedronka10 to je teda masakr !!!!!! To bych nedala 😆😆😆

layaa
19. čer 2019

@rebe to je skvělé s tou hospodyní a manžel je prima chlap !!!

biedronka10
19. čer 2019

@layaa a to to mivam pestrejsi, tohle byl jen velice okousany nastrel kazdodenniho dne 😀... Treba kdyz me k tomu ted uz 5 dni boli hlava v kuse, a plac holek se stava tim padem jak tisic jehlicek do mozku, tak je to pak, lahudka. Obcas si k tomu starsi usmysli, ze ji v postylce vadi plina, tak si ji sunda a rozmatla mi bobek po povleceni 😀 popripade se natahne po sklenicce s cajem, vodou, po necem, co tatinek necha valet na lince a vysype, vylije to v postylce. 😀 a do toho prijede posta 😀 s keci... Mate tady balik, ale rikame si kde jste, ze vam to trva.... Ja s kozou pomalu rozepatou a poblitym trikem musim hodit rvouci mladsi do postylky. Nejaky uklid...to vetsinou delam az kolem pulnoci.... Obcas neco zakopu pod postel, aby to nebylo videt.

prejeta_zaba
19. čer 2019

@biedronka10 Mluvíš mi z duše! Holka těš se, až se začne mladší víc pohybovat, to ještě přidá grády do rodinné "pohody". 😂 To už pak neexistuje se ani na vteřinu otočit, protože mezitím mladší někam doleze a stoupne si, v tu ránu je u něj starší a snaží se ho obejmout/poškádlit/sebrat mu hračku [čti shodit přímo na hlavičku]. Kromě vztekání kvůli všemu ještě přibyde braní hraček od mladšího, neustálé kramaření mladšího. No paráda. 😝

biedronka10
19. čer 2019

@prejeta_zaba jooo, uz mam na to obdobi plan 😃 jednu flasku pro me a jednu flasku pro chlapa... 😃 protoze jinak nez s heslem mouchy sezerte si me to asi bez uhony nedam

biedronka10
19. čer 2019

@prejeta_zaba a ktomu jeste boj, aby ta starsi nechtit neublizila te mlafsi... To obcas nedelam nic jineho 😃

kittyy17
19. čer 2019

@lastovenka až budeš mít druhé dítě, bude ti připadat jako dovolená, když se ti podaří udat starší a být jenom s miminkem. Nebudeš chápat, jak ti to mohlo připadat těžký jenom s jedním...

layaa
20. čer 2019

@biedronka10 to je fakt moc toto 😂😂 pište si to, protože za pár let tomu už ani sama neuvěříte 😆😆 PS: nám se toho pod postel taky vejde 😝

lencamat
20. čer 2019

Ahoj taky to znam mela jsem to jak byla dcerka malicka i ted kdyz ma 21.mesicu chce byt porad semnou nemuzu se od ni hnout bo zacne plakat.Kdyz si hraje je to v pohode dokud nezjisti ze nejsem u ni leti ke me z kravalem.A to mam doma i starsi dite ktere si nekdy udela potreby sam ale i tu moji potrebu nekdy potrebuje.Tak preji hodne sil.

biedronka10
20. čer 2019

@layaa akorat ja uz obcas premyslim, jestli se nevlezu pod tu postel sama 😀 jako ze bych se pred deckama uklidila na nejakou dobu 😀

Strana
z2