Jak zvládnout nakupování s ročním dítětem?
Synovi je rok, už dva měsíce běhá a chodí dost slušně.
Ale nesnese prostě sedět v tom nákupním košíku.. začne se vztekat, řvát.
Tak ho vezmu na ruku a je klid. Ale jelikož má 11kg tak mám po chvíli ruce mrtvé. A nákup sám o sobě je úplně k ničemu…
Objednávám Rohlik, ale jsou věci, pro které musím zajet do obchodu. A je to teda šilený. Chodit ho nenechám, to by všechno letělo..
Jak to děláte vy? Používáte nějaké polštáře nebo tak něco?
Já děti zatím nemám, ale co šátek nebo nosítka?
A co zkusit nosítko? 🤔
@terry68 v tom už mi taky nevydrží.. jak začal chodit tak nesnese už nic - jen chodit :((
Stejný problém mám taky od synového roku a půl. Dneska má 3,5 a problém stále stejný a někdy je hodný tak si člověk nakoupí a někdy je to naprd a nemůžu se na nic pomalu ani podívat.
Stejný problém mám taky od synového roku a půl. Dneska má 3,5 a problém stále stejný a někdy je hodný tak si člověk nakoupí a někdy je to naprd a nemůžu se na nic pomalu ani podívat.
@chlapecektehu tak to je paráda. Takhle dlouho… manžel je v práci, taky nemůže hlídat a furt a kvůli každému “rohlíku” si shánět hlídání je taky mazec
V tomhle věku jezdili do krámu jen a pouze s kočárkem 🙈 Je ještě poměrně malý, tak nevím, jestli to pomůže, ale osvědčilo se mi dát jim úkol - vezou takový ten košík a já jim podávám, co do něj mají dát. A hlavně žádné zdržování, seznam a šup šup. Vrazit rohlík v nosiči na vozíku jsi hádám zkoušela.
V tomhle věku jezdili do krámu jen a pouze s kočárkem 🙈 Je ještě poměrně malý, tak nevím, jestli to pomůže, ale osvědčilo se mi dát jim úkol - vezou takový ten košík a já jim podávám, co do něj mají dát. A hlavně žádné zdržování, seznam a šup šup. Vrazit rohlík v nosiči na vozíku jsi hádám zkoušela.
@mourovatakocka to by byla krásná představa, ale syn je dost takový divoký. U ničeho nevydrží a kdybych mu dala ten košíček do ruky tak se někam rozuteče a začne lumpačit. Vyndavat věci z regálů a utíkat my. A jakmile už je nohama na zemi a já ho chci vzit do ruky, to je teprve skandál
Nechat ho doma tatínkovi a jít samotná 😀
Syn byl divoky,v roce taky uz chodil,teda spis behal. Ma ADHD,takze to fakt nebylo klidne dite. Pred 8 lety Rohlik moc nefrcel,manzel v praci,takze jsem do toho obchodu taky nekdy musela. Nekdy chvili vydrzel sedet ve voziku v sedatku s rohlikem. Nekdy proste byl v kocarku. V drogerii si bral ten malinky nakupni vozik. Furt jsem ho musela hlidat a drzet,jinak by mi zdrhnul treba na ulici. Takze i davani veci na pas nebo placeni byl masakr jednou rukou. Casem se naucil pravidla,ale to az kolem 2.roku. V tomto obdobi nejvic nakupoval manzel cestou z prace nebo jsem sla ja,kdyz prisel z prace. Pro pecivo jsem chodila do pekarny,pro maso,uzeniny k reznikovi...Abych nemusela do samoobsluhy. A kfyz uz samoska,tak fakt jen sup,sup...Vzdy jsem byla zpocena az na zadku. Vekem se to u nas postupne zlepsovalo,chce to vydrzet a prezit.
Syn byl divoky,v roce taky uz chodil,teda spis behal. Ma ADHD,takze to fakt nebylo klidne dite. Pred 8 lety Rohlik moc nefrcel,manzel v praci,takze jsem do toho obchodu taky nekdy musela. Nekdy chvili vydrzel sedet ve voziku v sedatku s rohlikem. Nekdy proste byl v kocarku. V drogerii si bral ten malinky nakupni vozik. Furt jsem ho musela hlidat a drzet,jinak by mi zdrhnul treba na ulici. Takze i davani veci na pas nebo placeni byl masakr jednou rukou. Casem se naucil pravidla,ale to az kolem 2.roku. V tomto obdobi nejvic nakupoval manzel cestou z prace nebo jsem sla ja,kdyz prisel z prace. Pro pecivo jsem chodila do pekarny,pro maso,uzeniny k reznikovi...Abych nemusela do samoobsluhy. A kfyz uz samoska,tak fakt jen sup,sup...Vzdy jsem byla zpocena az na zadku. Vekem se to u nas postupne zlepsovalo,chce to vydrzet a prezit.
@kristyn86 jako bys mi mluvila z duše.. taky jsem vždy zpocená až na zadku. A to jdu pro pár věcí, ale držet ho v jedné ruce, druhá ruka dává věci do košíku a pak teprve pokladna… dojít k autu a tam to nějak složit. Protože viděl autosedačku a málem vyskočil na střechu.. no prostě síla. Když vidím nějaký maminky co jim děti sedí , stojí v klidu, tak trošku zavidim
Jj,clovek si pripada jak chobotnice. Ted je maly,ale az bude vic chapat,melo by se to zlepsit. Klidnou mam dceru,ta chodila hezky za ruku,za kosik nebo sedela v kosiku ci v kocarku a vydrzela dlouho. Kazdy dite je jiny,no...
Já si nemohla vynachválit na tyhle věci RS šátek (ring sling). Dítě tam jen sedí a má volné ruce a já taky. Je to rychlé a jednoduché na nákup ideál. Taky mám doma nejstarší kus s ADHD a musím říct, že v roce to byl ještě nejmenší teror. Časem to bylo mnohem, mnohem horší ty nákupy s ní. 🫣 A zabavit jídlem taky na chvíli pomáhalo.
Rohlík, můj největší kamarád v tomhle období.
Buď mám dítě v nosítku nebo ho připoutám do kočárku (a to i klidně větší dítko, pokud se to jinak nedá a je příliš rozdováděné) nebo jsem si brávala kšíry, s kterými jsem dítko připoutala do sedátka v nákupním vozíku, protože bez je to o pusu, to se člověk na včteřinku otočí a dítě z toho užuž skáče šipku..Samoobslužná pokladna je samozřejmě ještě vyšší level a bohužel v některých obchodech člověka vyloženě k tomu nutí, ssebou mám většinou 1-2 malé děti 🙈 Možnost nakupovat sama většinou nemám a po internetu se mi to zdá rozhodně dražší.
Manžel nemůže nakoupit nebo se nějak prostřídat, že bys fakt s malým zaběhla pro to nejnutnější, co se vejde do kočáru a manžel pro zbytek, plus kombinace s Rohlíkem?
Na nakupy chodi pritel, uz dlouho
Ted uz sebou obcas bere na nakup i syna (4,roky)ale nákupy proste uz roky obstarava on
Ja nakup vubec nedelam,
Prostě prolítnout obchod s dítětem v košíku, co chceš slyšet, no. 🤷♀️ Jednou rukou pořád jistit, ať nevyskočí. Fajn jsou ty samoobslužné pípače - nemusíš celý nákup vyskládávat u pokladny, to je u nás vždycky nejhorší.
Asi ti to nepomuze, ja nemela jinou moznost nez vzdy nakupovat s detma. Proste vzdy museli byt v kocaru, do ruky rohlik-krupka (cokoliv) a ja udelala fofr nakup. A nebo jsem je v kocaru uspala (ne vzdy se povedlo,protoze od roka uz pres den moc nespali) a snazila se nakoupit kdyz spali v kocaru. Rohlik tu mame treba az posledni rok, detem je 16, 8 a 5, takze tuhle moznost jsem take vubec nemela. Tak vlastne jen muzu poprat pevne nervy,jednou to prejde a prijde zas jine obdobi 😁
Jedine s kocarkem, jinak je to o nervy. Pripadne nakup objednam nebo nakoupí přítel.
Dokud to šlo, tak jsem dítě měla vždy v kočárku. Do ruky rohlík, krupka a rychle nakoupit. Teď objednávám Rohlík a pokud musím do obchodu jdu jen do malého, kde na dceru vidím. Ona si může vybrat něco malého a já v mezitim poberu, co mi chybí.
V jednom obchodě máme vozíky pro děti, takže malá je důležitá, veze vozík a já jí podávám, co potřebujeme.
Já si nemohla vynachválit na tyhle věci RS šátek (ring sling). Dítě tam jen sedí a má volné ruce a já taky. Je to rychlé a jednoduché na nákup ideál. Taky mám doma nejstarší kus s ADHD a musím říct, že v roce to byl ještě nejmenší teror. Časem to bylo mnohem, mnohem horší ty nákupy s ní. 🫣 A zabavit jídlem taky na chvíli pomáhalo.
@cherie24 o tom šatku jsem slyšela, ale neměla jsem důvěru v to vázání.. že je to složité. Kupovala jsem si WildRide poponášedlo na podobný způsob , jen se to zapne a dítě se přidržuje ale jednou rukou stále
Buď byly dcery v kočárku nebo prostě se mnou nakupoval nešly. Nakupovat šel manžel nebo já bez dětí. U mě tedy neexistuje, aby dítě kolem mě běhalo v obchodě a křičelo jak pominuté a vztekalo se.
Napsala bych nákup manželovi, ať vezme nákup on.
Nebo bych si napsala jen 10 základních věcí na seznam, nejlépe tak, jak jdou po sobě v obchodě a prostě v rychlosti s tím dítětem to absolvovat.
Mela jsem dítě v nositku
Mela jsem dítě v nositku
@mafulin i takto velké ? Nosítko od mala miloval, ale teď se v něm vzpouzí
Ano, staršího jsem nosila až do dvou a čtvrt, pak jsem otěhotněla a už to nešlo. Měla jsem nositko od monilu. Dávala jsem si ho pak na záda, tam měl větší výhled a byl spokojený.
Vozíky mají takový ten výklopný držák na balíky vod, ten nás dost zachraňoval, dá se na to posadit dítě. A pak ještě pomáhají takové ty mini dětské vozíčky, mají je třeba v lidlu. Mají dlouhý držák s vlaječkou, za který ho můžeš držet, ale dítě má pocit samostatnosti. Manžel to kombinoval - posadil děti na ten výklopný držák a do ruky jim dal vozíček, aby líp držely rovnováhu. Ale, úplně řečeno, tohle je přesně období, kdy jsem dítě bez sebemenších výčitek postavila i dovnitř do vozíku, a ty poměrně přesně popisuješ, proč jsem to dělala.
Špatně rozdělené úkoly. Manžel nehlídá, manžel je taky rodič a taky se podílí na výchově. Když nechce být s dítětem, ať jde nakoupit on.
Vozíky mají takový ten výklopný držák na balíky vod, ten nás dost zachraňoval, dá se na to posadit dítě. A pak ještě pomáhají takové ty mini dětské vozíčky, mají je třeba v lidlu. Mají dlouhý držák s vlaječkou, za který ho můžeš držet, ale dítě má pocit samostatnosti. Manžel to kombinoval - posadil děti na ten výklopný držák a do ruky jim dal vozíček, aby líp držely rovnováhu. Ale, úplně řečeno, tohle je přesně období, kdy jsem dítě bez sebemenších výčitek postavila i dovnitř do vozíku, a ty poměrně přesně popisuješ, proč jsem to dělala.
@rebe pominu, že se nemá z mnoha důvodu. Sama to nemám ráda a už vůbec, když tam mají náloženy větší dítě. Proste holt kočárek a otec, kterej je též rodič a předpokládám, že se doma též stravuje atd.
@rebe pominu, že se nemá z mnoha důvodu. Sama to nemám ráda a už vůbec, když tam mají náloženy větší dítě. Proste holt kočárek a otec, kterej je též rodič a předpokládám, že se doma též stravuje atd.
@alice180 Pominu, že o životě jiných lidí nic nevíš, ani o tom, kolik času tráví otec v práci nebo jaké má možnosti zajet na nákup nebo být s dítětem během otevírací doby. Ale předpokládat, že jsi chytřejší než jiní lidé a snažit se vychovávat dospělé lidi, je nedospělé.

A co zkusit nosítko? 🤔