icon

Jak zvládnout nakupování s ročním dítětem?

15. kvě 2025

Synovi je rok, už dva měsíce běhá a chodí dost slušně.
Ale nesnese prostě sedět v tom nákupním košíku.. začne se vztekat, řvát.
Tak ho vezmu na ruku a je klid. Ale jelikož má 11kg tak mám po chvíli ruce mrtvé. A nákup sám o sobě je úplně k ničemu…
Objednávám Rohlik, ale jsou věci, pro které musím zajet do obchodu. A je to teda šilený. Chodit ho nenechám, to by všechno letělo..

Jak to děláte vy? Používáte nějaké polštáře nebo tak něco?

Strana
z2
terry68
15. kvě 2025

A co zkusit nosítko? 🤔

reeeza
15. kvě 2025

Já děti zatím nemám, ale co šátek nebo nosítka?

autor
15. kvě 2025
@terry68

A co zkusit nosítko? 🤔

@terry68 v tom už mi taky nevydrží.. jak začal chodit tak nesnese už nic - jen chodit :((

chlapecektehu
15. kvě 2025

Stejný problém mám taky od synového roku a půl. Dneska má 3,5 a problém stále stejný a někdy je hodný tak si člověk nakoupí a někdy je to naprd a nemůžu se na nic pomalu ani podívat.

autor
15. kvě 2025
@chlapecektehu

Stejný problém mám taky od synového roku a půl. Dneska má 3,5 a problém stále stejný a někdy je hodný tak si člověk nakoupí a někdy je to naprd a nemůžu se na nic pomalu ani podívat.

@chlapecektehu tak to je paráda. Takhle dlouho… manžel je v práci, taky nemůže hlídat a furt a kvůli každému “rohlíku” si shánět hlídání je taky mazec

mourovatakocka
15. kvě 2025

V tomhle věku jezdili do krámu jen a pouze s kočárkem 🙈 Je ještě poměrně malý, tak nevím, jestli to pomůže, ale osvědčilo se mi dát jim úkol - vezou takový ten košík a já jim podávám, co do něj mají dát. A hlavně žádné zdržování, seznam a šup šup. Vrazit rohlík v nosiči na vozíku jsi hádám zkoušela.

autor
15. kvě 2025
@mourovatakocka

V tomhle věku jezdili do krámu jen a pouze s kočárkem 🙈 Je ještě poměrně malý, tak nevím, jestli to pomůže, ale osvědčilo se mi dát jim úkol - vezou takový ten košík a já jim podávám, co do něj mají dát. A hlavně žádné zdržování, seznam a šup šup. Vrazit rohlík v nosiči na vozíku jsi hádám zkoušela.

@mourovatakocka to by byla krásná představa, ale syn je dost takový divoký. U ničeho nevydrží a kdybych mu dala ten košíček do ruky tak se někam rozuteče a začne lumpačit. Vyndavat věci z regálů a utíkat my. A jakmile už je nohama na zemi a já ho chci vzit do ruky, to je teprve skandál

podestatka
15. kvě 2025

Nechat ho doma tatínkovi a jít samotná 😀

kristyn86
15. kvě 2025

Syn byl divoky,v roce taky uz chodil,teda spis behal. Ma ADHD,takze to fakt nebylo klidne dite. Pred 8 lety Rohlik moc nefrcel,manzel v praci,takze jsem do toho obchodu taky nekdy musela. Nekdy chvili vydrzel sedet ve voziku v sedatku s rohlikem. Nekdy proste byl v kocarku. V drogerii si bral ten malinky nakupni vozik. Furt jsem ho musela hlidat a drzet,jinak by mi zdrhnul treba na ulici. Takze i davani veci na pas nebo placeni byl masakr jednou rukou. Casem se naucil pravidla,ale to az kolem 2.roku. V tomto obdobi nejvic nakupoval manzel cestou z prace nebo jsem sla ja,kdyz prisel z prace. Pro pecivo jsem chodila do pekarny,pro maso,uzeniny k reznikovi...Abych nemusela do samoobsluhy. A kfyz uz samoska,tak fakt jen sup,sup...Vzdy jsem byla zpocena az na zadku. Vekem se to u nas postupne zlepsovalo,chce to vydrzet a prezit.

autor
15. kvě 2025
@kristyn86

Syn byl divoky,v roce taky uz chodil,teda spis behal. Ma ADHD,takze to fakt nebylo klidne dite. Pred 8 lety Rohlik moc nefrcel,manzel v praci,takze jsem do toho obchodu taky nekdy musela. Nekdy chvili vydrzel sedet ve voziku v sedatku s rohlikem. Nekdy proste byl v kocarku. V drogerii si bral ten malinky nakupni vozik. Furt jsem ho musela hlidat a drzet,jinak by mi zdrhnul treba na ulici. Takze i davani veci na pas nebo placeni byl masakr jednou rukou. Casem se naucil pravidla,ale to az kolem 2.roku. V tomto obdobi nejvic nakupoval manzel cestou z prace nebo jsem sla ja,kdyz prisel z prace. Pro pecivo jsem chodila do pekarny,pro maso,uzeniny k reznikovi...Abych nemusela do samoobsluhy. A kfyz uz samoska,tak fakt jen sup,sup...Vzdy jsem byla zpocena az na zadku. Vekem se to u nas postupne zlepsovalo,chce to vydrzet a prezit.

@kristyn86 jako bys mi mluvila z duše.. taky jsem vždy zpocená až na zadku. A to jdu pro pár věcí, ale držet ho v jedné ruce, druhá ruka dává věci do košíku a pak teprve pokladna… dojít k autu a tam to nějak složit. Protože viděl autosedačku a málem vyskočil na střechu.. no prostě síla. Když vidím nějaký maminky co jim děti sedí , stojí v klidu, tak trošku zavidim

kristyn86
15. kvě 2025

Jj,clovek si pripada jak chobotnice. Ted je maly,ale az bude vic chapat,melo by se to zlepsit. Klidnou mam dceru,ta chodila hezky za ruku,za kosik nebo sedela v kosiku ci v kocarku a vydrzela dlouho. Kazdy dite je jiny,no...

cherie24
15. kvě 2025

Já si nemohla vynachválit na tyhle věci RS šátek (ring sling). Dítě tam jen sedí a má volné ruce a já taky. Je to rychlé a jednoduché na nákup ideál. Taky mám doma nejstarší kus s ADHD a musím říct, že v roce to byl ještě nejmenší teror. Časem to bylo mnohem, mnohem horší ty nákupy s ní. 🫣 A zabavit jídlem taky na chvíli pomáhalo.

marketa1218
15. kvě 2025

Rohlík, můj největší kamarád v tomhle období.

kosi_cek
15. kvě 2025

Buď mám dítě v nosítku nebo ho připoutám do kočárku (a to i klidně větší dítko, pokud se to jinak nedá a je příliš rozdováděné) nebo jsem si brávala kšíry, s kterými jsem dítko připoutala do sedátka v nákupním vozíku, protože bez je to o pusu, to se člověk na včteřinku otočí a dítě z toho užuž skáče šipku..Samoobslužná pokladna je samozřejmě ještě vyšší level a bohužel v některých obchodech člověka vyloženě k tomu nutí, ssebou mám většinou 1-2 malé děti 🙈 Možnost nakupovat sama většinou nemám a po internetu se mi to zdá rozhodně dražší.

alice180
15. kvě 2025

Manžel nemůže nakoupit nebo se nějak prostřídat, že bys fakt s malým zaběhla pro to nejnutnější, co se vejde do kočáru a manžel pro zbytek, plus kombinace s Rohlíkem?

ferda90
15. kvě 2025

Na nakupy chodi pritel, uz dlouho
Ted uz sebou obcas bere na nakup i syna (4,roky)ale nákupy proste uz roky obstarava on
Ja nakup vubec nedelam,

prejeta_zaba
15. kvě 2025

Prostě prolítnout obchod s dítětem v košíku, co chceš slyšet, no. 🤷‍♀️ Jednou rukou pořád jistit, ať nevyskočí. Fajn jsou ty samoobslužné pípače - nemusíš celý nákup vyskládávat u pokladny, to je u nás vždycky nejhorší.

sayast
15. kvě 2025

Asi ti to nepomuze, ja nemela jinou moznost nez vzdy nakupovat s detma. Proste vzdy museli byt v kocaru, do ruky rohlik-krupka (cokoliv) a ja udelala fofr nakup. A nebo jsem je v kocaru uspala (ne vzdy se povedlo,protoze od roka uz pres den moc nespali) a snazila se nakoupit kdyz spali v kocaru. Rohlik tu mame treba az posledni rok, detem je 16, 8 a 5, takze tuhle moznost jsem take vubec nemela. Tak vlastne jen muzu poprat pevne nervy,jednou to prejde a prijde zas jine obdobi 😁

krisstina93
15. kvě 2025

Jedine s kocarkem, jinak je to o nervy. Pripadne nakup objednam nebo nakoupí přítel.

krupinek1703
15. kvě 2025

Dokud to šlo, tak jsem dítě měla vždy v kočárku. Do ruky rohlík, krupka a rychle nakoupit. Teď objednávám Rohlík a pokud musím do obchodu jdu jen do malého, kde na dceru vidím. Ona si může vybrat něco malého a já v mezitim poberu, co mi chybí.
V jednom obchodě máme vozíky pro děti, takže malá je důležitá, veze vozík a já jí podávám, co potřebujeme.

autor
15. kvě 2025
@cherie24

Já si nemohla vynachválit na tyhle věci RS šátek (ring sling). Dítě tam jen sedí a má volné ruce a já taky. Je to rychlé a jednoduché na nákup ideál. Taky mám doma nejstarší kus s ADHD a musím říct, že v roce to byl ještě nejmenší teror. Časem to bylo mnohem, mnohem horší ty nákupy s ní. 🫣 A zabavit jídlem taky na chvíli pomáhalo.

@cherie24 o tom šatku jsem slyšela, ale neměla jsem důvěru v to vázání.. že je to složité. Kupovala jsem si WildRide poponášedlo na podobný způsob , jen se to zapne a dítě se přidržuje ale jednou rukou stále

palja
16. kvě 2025

Buď byly dcery v kočárku nebo prostě se mnou nakupoval nešly. Nakupovat šel manžel nebo já bez dětí. U mě tedy neexistuje, aby dítě kolem mě běhalo v obchodě a křičelo jak pominuté a vztekalo se.

daisymaminka
16. kvě 2025

Napsala bych nákup manželovi, ať vezme nákup on.

Nebo bych si napsala jen 10 základních věcí na seznam, nejlépe tak, jak jdou po sobě v obchodě a prostě v rychlosti s tím dítětem to absolvovat.

mafulin
16. kvě 2025

Mela jsem dítě v nositku

autor
16. kvě 2025
@mafulin

Mela jsem dítě v nositku

@mafulin i takto velké ? Nosítko od mala miloval, ale teď se v něm vzpouzí

mafulin
16. kvě 2025

Ano, staršího jsem nosila až do dvou a čtvrt, pak jsem otěhotněla a už to nešlo. Měla jsem nositko od monilu. Dávala jsem si ho pak na záda, tam měl větší výhled a byl spokojený.

rebe
16. kvě 2025

Vozíky mají takový ten výklopný držák na balíky vod, ten nás dost zachraňoval, dá se na to posadit dítě. A pak ještě pomáhají takové ty mini dětské vozíčky, mají je třeba v lidlu. Mají dlouhý držák s vlaječkou, za který ho můžeš držet, ale dítě má pocit samostatnosti. Manžel to kombinoval - posadil děti na ten výklopný držák a do ruky jim dal vozíček, aby líp držely rovnováhu. Ale, úplně řečeno, tohle je přesně období, kdy jsem dítě bez sebemenších výčitek postavila i dovnitř do vozíku, a ty poměrně přesně popisuješ, proč jsem to dělala.

tattiana9
16. kvě 2025

Špatně rozdělené úkoly. Manžel nehlídá, manžel je taky rodič a taky se podílí na výchově. Když nechce být s dítětem, ať jde nakoupit on.

alice180
16. kvě 2025
@rebe

Vozíky mají takový ten výklopný držák na balíky vod, ten nás dost zachraňoval, dá se na to posadit dítě. A pak ještě pomáhají takové ty mini dětské vozíčky, mají je třeba v lidlu. Mají dlouhý držák s vlaječkou, za který ho můžeš držet, ale dítě má pocit samostatnosti. Manžel to kombinoval - posadil děti na ten výklopný držák a do ruky jim dal vozíček, aby líp držely rovnováhu. Ale, úplně řečeno, tohle je přesně období, kdy jsem dítě bez sebemenších výčitek postavila i dovnitř do vozíku, a ty poměrně přesně popisuješ, proč jsem to dělala.

@rebe pominu, že se nemá z mnoha důvodu. Sama to nemám ráda a už vůbec, když tam mají náloženy větší dítě. Proste holt kočárek a otec, kterej je též rodič a předpokládám, že se doma též stravuje atd.

rebe
16. kvě 2025
@alice180

@rebe pominu, že se nemá z mnoha důvodu. Sama to nemám ráda a už vůbec, když tam mají náloženy větší dítě. Proste holt kočárek a otec, kterej je též rodič a předpokládám, že se doma též stravuje atd.

@alice180 Pominu, že o životě jiných lidí nic nevíš, ani o tom, kolik času tráví otec v práci nebo jaké má možnosti zajet na nákup nebo být s dítětem během otevírací doby. Ale předpokládat, že jsi chytřejší než jiní lidé a snažit se vychovávat dospělé lidi, je nedospělé.

Strana
z2