icon

Je CBD olej bezpečný pro tří měsíční miminko?

hrkalinda
23. únor 2022

Zdravím máte někdo zkušenost s CBD olejem u 3 mesicniho miminka? Malej špatně spí pořád se budi i když bolesti nemá a je napapany. Spíš nemůže zabrat do tvrdyho spánku. Můžu mu tím nějak ublížit nebo můžu vyzkoušet jednu kapicku denně? Diky

jjasmina
23. únor 2022

@hrkalinda Zkušenost nemám, ale mě se malá budila taky každou chvíli, bylo to spíše kojením

hrkalinda
autor
23. únor 2022

@jjasmina malej papa um a vypije mi i 150 na dávku Hladík nemá protože když ho vezmu z postýlky a pohoupu tak zas zachvilku spinká spíš nemůže sám zabrat do tvrdého spánku. Když jde spinkat večer tak jo ale pak v průběhu noci a k ránu už vůbec ne.

martinau5
23. únor 2022

Ono to tak některá miminka mají. Musí se naučit spinkat🤷🏻‍♀️ Je to náročné, ale je to tak… koukni na instagram na Spanekmiminek - sleepy sheepie

hojda
23. únor 2022

Nevím, do toho bych nešla. Miminka se prostě budí, tak to je.

hrkalinda
autor
23. únor 2022

@hojda nemyslím si že je dobrý skojit se stim že se ani jeden nevyspime spánek je pro správné fungování všeho dost klíčový

hojda
23. únor 2022

@hrkalinda Tak jsou i jiné možnosti, než zrovna CBD. To bych prostě 3 měsíčnímu dítěti nedávala. U těch miminek je riziko SIDS.

jjasmina
23. únor 2022

@hrkalinda já prakticky nespala 1,5r no, toje teprve marast a nepomohlo nic

any01
23. únor 2022

@jjasmina přesně tak malá až po roce a půl začala docela dobře spát, nám pomohlo jen to přijmout že to tak je 😊

hrkalinda
autor
23. únor 2022

@hojda samozdrejme že mu to nedám za každou cenu spíš mě zajímalo jestli má někdo zkušenost. Já CBD užívám trpěla jsem šílenou nespavosti a vážně mi to pomohlo. Není to žádná chemie tudíž jsem chtěla zkusit i u malého ale váhám pořád no.

michaela666
23. únor 2022

@hrkalinda Ujišťuje se tím, že jsi poblíž a není opuštěný. Je to přirozená reakce a časem se to srovná. Já bych určitě nedávala takto malému dítku podobné produkty. Možná to bude znít hnusně, ale máte miminko a tohle k tomu prostě patří. S tím, že se nevyspíš se dalo počítat. Nebude to trvat věčně, jen se musíte na nějaký čas přizpůsobit. Chlap ať si vezme špunty do uší, sluchátka nebo spí na čas v jiné místnosti a ty se dospíš přes den.
To, že miminka prostí skoro celý den je za mě největší lež v mateřství. ( I já dost tvrdě narazila na realitu. První 2 měsíce spala jen když já chodila po bytě, pak tatínek objevil způsob jak jí uspat bez stresu.)

michaela666
23. únor 2022

@hrkalinda Spoustu přírodních věcí takhle malé děti vůbec nesmí. Jinak to reaguje s váhou dospělého a jinak s 5kg miminem. Takže i s bylinkami bych se radila s pediatrem.

hrkalinda
autor
23. únor 2022

@michaela666 prý dospis přes den :D to jsem si naivně taky myslela ale nene nás malej špunt spinká tak dvě hodiny denně a to je v kočárku 🙂 se kterým jezdím já takže se u toho moc nevyspim. Počítat se stim určitě musí. Ale i maličký nějakou noc prospi krásně a je pak celý den spokojený. Nedělám to kvůli sobě ale spíše kvůli němu aby měl kvalitnější spánek.

michaela666
23. únor 2022

@hrkalinda Hodně maminek uspává v kočárku i doma, třeba by to pomohlo. Občas vypravíš tatínka /babičku/ kamarádku s kočárkem. Zkus bílý šum, šátek nebo nosítko. U nás zabralo spaní s malou na břiše. Vždycky jsem se obskládala polštáři a spaly jsme obě. Později už stačilo jen ležet vedle sebe a držet za ruku.
Dají se najít i další typy jak naučit miminko spát, zkus najít něco co by ti vyhovovalo a na olej se vyprdni. Do budoucna se to určitě vyplatí, protože se spánkový režim mění.

izzylka
23. únor 2022

Však je to miminko, ne panenka 🤷🏻‍♀️ Některá miminka prostě spí málo, některá hodně...některá se budí v noci každou hodinu a jiná vydrží spát třeba 3 hodiny 🤔 celou noc ti pravděpodobně ještě hodně dlouho nebude 😅
Já to nemyslím špatně, ale tak to prostě je. A určitě bych do mimča jen tak něco necpala...a cbd by mě ani teda nenapadlo zkoušet. Syn začal spát skoro celou noc až někdy ve 4 letech...do té doby se několikrát budil a ráno vstával už třeba v 5 😅 Přece jsi nečekala, že s mimčem budeš spát celou noc a budeš fresh a vyspalá 🙈

srnii
23. únor 2022

Kámoška mi kdysi říkala, že její známá to svému dítěti dávala. Ale víc nevím. Každopádně bych mu to za sebe nedávala. Já nedávám ani babycalm protože i když je to dle spousty lidí v pohodě tak si nemyslim že esenciální oleje jsou pro tak malé děti vhodné. Cbd je přece jen zklidňovák, byla bych s tím asi opatrná a raději volila jiné cesty.

milu_ji
24. únor 2022

@hrkalinda radeji ne, je moc malicky. Jak psali ostatni, u miminek je normalni ze se v noci casto budi a hlad je az to posledni kvuli cemu se to deje. Lehky spanek je taky biologicky normalni. Detem to staci, spanek maji kvalitni i tak. Muze to byt nepohodli - teplo, zima, mokra plinka atd... Nebo uz se pripravuji dasnicky na zoubky a to taky dlouhodobe boli. Me se dite budi co pul hodinu, nekdy co hodinu uz x mesicu, je to masakr a jsem jak zombie. Obcas jsou lepsi dny kdy naberu trochu sil, ale jinak je to porad stejny. Zkusila jsem uz snad vse a nic nezabralo. Zkuste mrknout jeste na ty ig profily prosimspinkej, spanek miminek, babiesandsleep atd, mozna nemate vyvazeny denni spanek, mrknete na orientacni tabulky bdelych oken. Snad vam neco pomuze 🙏

jasminhill
9. srp 2022

@hrkalinda u dětí s cbd fakt opatrně, ne všechny produkty na trhu jsou dost čisté, mohlo by to hodně ublížit