icon

Je hyperaktivní nebo prostě jen živější?

mysljaja
22. čer 2015

ahoj mamky,tak jsem dospěla k závěru že potřebuji poradit ,naš Dada (16měs)nikdy neprospí celou noc .ted k tomu dokáže vztat kolem 2 a do 4pul 5 lelkovat .je to normální ?sedí ,mluví debatuje ,rajtuje ,vrtí se .předtím blo zase buzení kvuli zubum ,knourání ,nebo čistej řev ,-asi špatnej sen, přez den si prakticky nesedne ,porad někam pobýha ,něco děla.a že se mu fakt věnuji, čteme ,skládame ,trdlujeme,jdem ven ,nebo je chvíli na zahradě -(kdež je hnusne bohužel jsme doma)ale docela bychbrala kdyby se pomalu dokázal osamostatnit abych mohla taky chvili sedět ,a on si hrál ,nebo uvařit bez toho že mi bude bourad celý dum 🙂je to hyperaktivyta ( já jakomalá byla ,iv dospělosti 🙂) ted už jsem o dost mírnější :D 😀 ,tak vubec nevím,jestli se to dá něčím léčit ,popř. čím . 😒 děkuji za odpovědi.

bajana
23. čer 2015

na diagnozu hyperaktivita je este velmi skoro....mne to pripada ako popis normalneho zdraveho dietata...ja by som sa mu mozno venovala menej (dieta potrebuje mat priestor na samostatnu hru, inak tu budes plakat, ze sa ti v 6 rokoch nudi)...a ubrala by som cukor zo stravy...uz len vydrzat

zo_ja
23. čer 2015

Já v noci spím, děti taky. Pokud se vzbudí, tak je tma, ticho... takže taky usnou.
Někdy nemůžou spát, když je hodně nových zážitků, vývojový skok, a velmi často, když se jim chce čůrat, tak můžeš zkusit dát na nočník a přebalit.
V noci rozhodně zábavu a podněty neposkytuju.

duvi21
23. čer 2015

Ja ted nekde cetla, ze hyperaktivni dite si nevydrzi ani chvili hrat samo s hrackami napr. Vubec. Zive dite je sice jak pytlik hadu 🙂, ale ma i chvile, kdy si samo pohraje. Takhle male samozrejme ne moc dlouho. Tak jestli to pomuze 🙂

lu777
23. čer 2015

@mysljaja je ještě velmi malý...

živé dítě je akční ale dokáže se i zklidnit na chvilku u něčeho co ho baví
hyperaktivní dítě toto neumí, dá se to ale určitě s tím pracovat a do určité míry to korigovat - vlastní příklad, aby člověk nebyl pořád v poklusu... masáže, hudba, nechat hodně vyběhat, hodně do přírody, Bachovy esence apod. 😉

jinak v noci se děti občas taky budívaly a chtěly být vzhůru (obzvlášť mladší dcerka, u té jsem měla trošku obavu jestli nebude hyperaktivní ale je prostě jen akční)
v noci jsme měly zapnuté jen maličkaté světlo, mluvily jsme šeptem, žádné jídlo, žádná zábava...
jednu dobu chodila za mnou a budila mě že chce to a ono... udělala jsem jen to co bylo nutné (lék, převléknutí počůraného oblečení apod.) a pak jsem jí potichu řekla, že je noc a všichni spí... někdy tam i chvíli stála, tak jsem vydržela se nehýbat a ona to nakonec vzdala a šla spát (nebo si lehla ke mně a usnula)...

určitě nepodporovat tak, aby dítě mělo dojem, že v noci stačí rozsvítit a vše bude jako ve dne 😉

mysljaja
autor
24. čer 2015

děkuji za odpovědi,také doufam že je jen akční jak píšete 🙂,pravda je že vonku si okáže hrát sám ,a nepotřebuje me 🙂) doma tedy taky ale to je pak z bytu kulnička na dříví 🙂,jinak v noci s ním nijak nekomunikuji vždy ho jen přikreju a zase si jdu lehnout ,dnes jsem unavou usla a on také ,,🙂 ale to nevím za jak dlouho ,🙂 😉 cukr právě moc nema,,jí hodně ovoce,ze sladkého tak max 3 piškoty 🙂jinak jsem tedy ráda ještě jednou za rady .. 😉